Kommentar.

På tvprogrammet "fra den andre siden" var ett av temaene hva/hvem er Gud.Gro Helen Tørums beskrivelse var at "Gud er alle menneskers høyeste potensiale" Hva mener hun med det og hvem mener hun skal forstå det?(og var det noen andre enn meg som reagerte på kroppspråk og utrykk da hun sa dette).Jeg vil påstå at en slik uttalelse også er en form for "skremselspropaganda" som føyer seg inn i rekken av utallige andre utspill ifbm.alternative temaer.Uttalelsen ligger altfor "høyt" for de fleste av oss og dermed virker det helt uoppnåelig for oss vanlige dødelige.
Og hva er vårt høyeste potensiale,er det ikke akkurat sånn vi er,der vi er på dette tidspunkt?Vi er i stadig individuell utvikling og på hvilket tidspunkt i denne individuelle utviklingen er det "godt nok".(Det vet kanskje Gro Helen Tørum svaret på).Eller er det noe vi ikke er,men som vi må strebe etter å bli for å være så "heldig" å få ha kontakt med Gud?Etter en sånn uttalelse sitter man igjen med det inntrykk at det er for mye,for vanskelig og ikke for alle å kunne oppnå,man føler seg ikke "verdig nok" Med den Gudstroen og læren som vi alle er vokst opp med er det lett for at tanken sniker seg inn,at kanskje jeg ikke er "god nok" til å kunne finne ut hvem/hva Gud er for akkurat meg.
Komikeren Jon Schau var også med i det samme tvprogrammet og han sa noe helt annet "man kan ikke tenke seg frem til hvem/hva Gud er,man må føle seg frem den veien" Det er jeg helt enig i,det er hva hver og en føler at Gud er som er det rette for dem.Gud stiller ikke umulige krav til oss om å oppnå vårt høyeste potensiale eller oppnå noe som helst annet for å få oppleve Ham.Men Gud ønsker og ber oss om å være stille,føle innover i oss selv for da finner vi Ham der,bare ved å føle at det er Ham,Han ber oss være stille for det er bare i det stille vi kan høre Ham.Kanskje det er vårt høyeste potensiale,bare ved å være og føle rett og slett,det skal ikke være mer komplisert enn det.
Gro Helen Tørum fikk sin beskrivelse av Gud til å høres ut som at man må gjøre noe spesiellt(i materiell forstand også)og prestere bedre for å oppnå sitt høyeste potensiale,det er jeg helt uenig i og helt sikkert slett ikke Guds mening.Jeg er fristet til å tro at det er enda en måte for å motivere andre til å gå diverse kurs som man egentlig ikke trenger,det går helt fint å finne sin egen vei og sin egen sannhet helt på egenhånd.Man er aldri så langt borte fra Gud som når man skal prestere og fungere i det praktiske og materiallistiske livet vi lever her.Hennes uttalelser fikk meg til å tenke i retning av mystikk,dramatikk,uoppnåelighet og langt ifra noe som alle kan oppnå selv,men som bare er forbeholdt noen få.
Det passer så fint i denne sammenhengen her å anbefale på det varmeste alle bøker skrevet forfatteren Neale Donald Walsch,spesiellt vil jeg anbefale "Morgendagens Gud" og "De nye Åpenbaringene",to helt fantastiske bøker,jeg tar dem stadig frem og leser dem om og om igjen og oppdager og forstår stadig noe nytt.Forfatteren skriver om menneskenes forhold til Gud,og ikke minst Gud sitt forhold til menneskene.Når man leser bøkene må man enten tro helt eller avvise helt,det går ikke å tro litt.Bøkene gjør noe med den som leser,Man får et annet syn på Gud,seg selv og absolutt alt omkring seg.Det er meget spennende å oppdage alt man tror man vet og kjenner på en helt ny og anderledes måte.Er det noen andre som har lest bøkene til denne forfatteren,og i så fall hva har det gjort for/med deg å lese dem?Kommenter gjerne her.Hilsen synskepeggy.

11 kommentarer

fritext

07.09.2010 kl.00:25

Gleder meg til å lese bøkene! Men hvis bøkene skal få meg til å endre syn på meg selv og Gud, -for det er ikke sikkert de gjør- da må det være at forfatteren får meg til å tenke over hva jeg mener her og nå, hvilken oppfatning jeg har om ulike ting, -og "tvinge" meg til å begrunne det jeg mener og tror. At han stiller spørsmål ved det jeg mener på en slik måte at jeg blir "tvunget" til å ta et annet perspektiv. Det blir spennende å se hva forfatteren gjør med meg.

Jeg vet ikke hvilken Gudstro du har...

synskepeggy

07.09.2010 kl.10:32

God morgen,og takk så mye for fine kommentarer,jeg håper at du leser resten av innleggene også og kommenterer.Det skal bli spennende å diskutere bøkene med deg etter at du har lest dem.Man opplever ingen former for "tvang" men etterhvert som man leser og forstår så begynner det å skje en liten forandring med det synet man har på alle slags ting,til det bedre,man slutter å "kave" seg opp og forstår klarere hva som er viktig og hva som ikke er det.Man forstår klarere hvorfor og hvordan absolutt alt henger sammen og man forstår bedre det rollespillet vi alle spiller som kalles livet.Men les bøkene først og så gleder jeg meg til å diskutere dem med deg.Hilsen synskepeggy.

Therese

08.09.2010 kl.11:09

Wow :) utrolig interresant og lese om ting du har opplevd ogsånt :)

utrolig fin blogg!

Benedikte

08.09.2010 kl.23:03

SV; tusen takk for svar på innlegget ang drømmene mine. kan sende litt mer info til deg på melding her i morgen :-)

anonym

11.09.2010 kl.20:39

hei synskepeggy

fin blogg

lurer på noe jeg lurer på om du kan svare meg på

hvis du treffer noen som er syk,for eks en som har en kreftsvuls som han ikke vet om. kan du se/merke dette da?ville du eventuelt ha sakt noe til denne personen?

hilsen nysjerrig

Synskepeggy

11.09.2010 kl.22:09

Ja,jeg ville nok ha merket det,og nei jeg ville ikke ha sagt det til vedkommende.Hilsen synskepeggy.

iceman

11.09.2010 kl.23:32

Hei. Såg programmet for en tid tilbake, og er helt enig i at Jon Schau hadde en mye bedre fremstilling enn Gro Helen Tørum.

Har forresten veldig stor sans for Jon Scau og hans beretninger:-)

SawiSean

13.09.2010 kl.19:22

klarer du å på fremtid ved å få fødselsdato og navn ? som synske selma

synskepeggy

13.09.2010 kl.20:48

SawiSean:Dette har jeg svart på før,i ett innlegg.Hilsen synskepeggy.

snowontheground

06.10.2010 kl.20:48

Er så enig med deg der.

Jeg tror alle har forskjellig oppfatning om hva gud "er". Personlig, så tror jeg at Gud bare er et annet ord for kjærlighet. Og at Gud er all den godheten som vi har inni oss. Jeg tror på kjærligheten.

Fin blogg forresten.

dreammaster

01.11.2010 kl.12:22

Det å ta stilling til hvem eller hva gud er det er ikke lett. Har lest "Conversations with god" bøkene men ikke de du nevner her (De står på listen over bøker jeg skal lese). Har også lest boka til Jon Schau. Har også lest noen bøker av Abraham / Hicks. Det gjør noe med deg og lese disse bøkene, du innser etter en stund at de har rett i mye av det de skriver. Selv om de er forskjellige og vinkler ting annerledes. Selv om noen faller for fristelsen og kommersialiserer kanskje litt vel mye. Så sitter du igjen med noe som er vanskelig og forklare. En snikende følelse av at her er kunnskap som ikke bare kan være tatt ut av luften..... :-)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits