Tur-retur Bergen-Hirtshals.

Var en tur med danskebåten for et par uker siden,og jeg må si at det var litt av en opplevelse,maken til fargerikt fellesskap tror jeg man må leite lenge etter.Så mange forskjellige mennesker og personligheter samlet på ett sted og så hyggelig atmosfære.Man er ombord på denne båten i to døgn og da sier det seg selv at man kommer i kontakt med mennesker man ellers aldri ville truffet og iallefall ikke hatt samtaler med.Mye og mangt kom frem i samtaler med forskjellige mennesker og jeg trengte virkelig denne flotte påminnelsen om hvor mye hver og en av oss faktisk har å bidra med.Det er lett å glemme det hjemme i hverdagen hvor man stort sett omgås de samme menneskene i det samme miljø som man for det meste befinner seg i.

Men som alltid når så mange mennesker er samlet på ett sted så skjer det uungåelig at man treffer på noen som har den motsatte virkning også,at hva denne vedkommende sier og gjør faktisk har en negativ påvirkning på omgivelsene.Og vi traff selvsagt på en sånn person,denne personen var så uforskammet,påtrengende og anntakende at jeg blei målløs.Jeg fikk følelsen av at denne personen trodde at han kunne oppføre seg som han ville og komme unna med det pga andre synlige fysiske skavanker,uten å komme nærmere inn på hva det var for det er ikke viktig her.Jeg fikk hele tiden følelsen av at denne personen ga seg ut for å være alt annet enn den han virkelig var,jeg følte at han holdt på med en slags test,hvor langt han kunne gå uten å møte negative reaksjoner.Det er sørgelig og trist for meg å se at man føler at man må omgås andre på en slik måte denne personen gjorde og særlig med tanke på at han var en godt voksen mann også.

Tilfeldigvis traff jeg på denne personen rett før vi skulle gå i land igjen i Bergen og da takket han for en hyggelig tur,og jeg svarte,høflig som jeg er,takk det samme.Han skulle absolutt understreke dette ved å gi meg en klem,noe jeg takket nei til,jeg mente det var greit som det var.Han tok ikke nei for et nei,og denne klemmen skulle han ha og det endet med at han tvang seg til den,noe som føltes meget ubehagelig for meg og det ga jeg også uttrykk for,på en fin måte fortalte jeg ham at man ikke burde ta seg til rette på den måten han gjorde.Jeg forsto at det var viktig for ham å gjennomføre denne klemmen,ikke minst fordi at selskapet hans var vitne til opptrinnet og det var viktig for ham å ikke tape ansikt ,at noen virkelig sa nei og mente nei når de var tilstede.Istedet vendte hele selskapet hans seg mot meg,de mente at jeg var urimelig og at en klem kunne vel denne personen få,jeg var fin på det,iskald,stor på det osv.Jeg prøvde,for døve ører,å si at jeg selv måtte bestemme hvor mine egne grenser går og at jeg ikke kan eller vil gi etter for dem bare for at en annen skal få "mate" egoet sitt enda litt mer.Jeg fikk selvsagt ingen forståelse for dette og jeg ga rett og slett opp tilslutt i forsøket på å prøve å få forståelse for det.Selv om denne opplevelsen var meget ubehagelig for min del så føyer den seg allikevel inn i rekken av gode og lærerike erfaringer på denne turen.Hilsen synskepeggy.

8 kommentarer

Magnhild :-)

31.10.2010 kl.15:37

Det er trist av enkelte må oppføre seg på en sånn utrivelig måte.. Hilsen Magnhild!

ingerslilleverden.blogg.no

01.11.2010 kl.11:56

Det finnes utrolig mange fantastiske og inspirerende mennesker rundt.

Heldigvis, for det finnes unntak også..Jeg syns denne mannen fremstår som usmakelig, og hadde nok ikke ønsket klemme han jeg heller.. Egentlig burde du gitt en flat hånd, makan til frekkhet!

At følget hans holdt med han, sier mer om dem, enn om deg.

MAGMA

01.11.2010 kl.13:08

Så ubehagelig det må ha føltes å bli presset inn i en sånn situasjon. Vanskelige med sånne personer som må ha oppmerksomhet for enhver pris og på andres bekostning. Er sikkert en sammnsatt grunn for at han er den han er, men det fritar han ikke fra å oppføre seg skikkelig.

Irene

02.11.2010 kl.11:29

Så spennende at du er klarsynt og at du tar i mot private samtaler og spørsmål :)

Du har ikke tilfeldigvis en mailadresse som det går an å kontakte deg på? :)

LinnieAlexis

02.11.2010 kl.12:27

Sv: Det er sant. Og enda et problem er at noen foreldre ikke har nok kunnskap om internett, risikoene, og liknende. Jeg synes ikke en computer har noe inne på soverommet til et barn å gjøre. Så der har du truffet blink i mine øyne! :)
sv; hehe, høres jo koselig ut :)

iceman

04.11.2010 kl.13:47

Uff, ja...finnes mange ulike mennesketyper...han her,(og følget hans også) var direkte usmakelig.Men som kommentert over her, finnes det heldigvis mange flotte mennesker også.

Synskepeggy.

04.11.2010 kl.19:09

Irene:send meg en venneforespørsel her på blogg,så får vi se..Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits