MEDITASJON.

Det gleder meg at flere og flere forstår at meditasjon,selvinnsikt og tid bare til seg selv er viktig og givende for den enkelte og relasjoner man har rundt seg.Og så spennende,da,å oppdage ting ved seg selv som man trodde at man hadde glemt.Forstår man seg selv,forstår man lettere alt annet,og at alt annet blir enkelt.For dem som har fulgt bloggen min kommer det vel ikke som en overraskelse at jeg mediterer mye og helst en gang for dag.Jeg passer på at jeg får meditere i hverdagen min uten at det går på bekostning av noe annet.Jeg har bevisst lagt livet mitt til rette slik at jeg kan få følge mitt eget tempo og være i harmoni med meg selv.Jeg har på ingen måte vært "heldigere" enn noen andre,jeg har bare vært mer bevisst på hva hva jeg selv ønsker og trives med,og vært mer bevisst på å følge hjertet og min egen rytme.Fra jobb til å omgås andre,fra sivilstatus til bosituasjon osv,har alt sammen vært bevisste valg gjennom hele mitt liv.

Jeg har hatt utallige gode og lærerike opplevelser under meditasjon.Jeg har møtt både avdøde kjære og andre som fremdeles er blandt oss her fysisk,og som jeg på en eller annen måte har en relasjon til.Jeg har vært på flyveturer i landskap og terreng som jeg aldri har vært i før,men når jeg flyr så vet jeg at jeg er på vei til et bestemt sted,men vet aldri hva som venter når jeg kommer dit.Når jeg tenker etter så tror jeg at jeg befinner meg i et "meditasjonsmodus"mye av tiden uten å være spesiellt bevisst på det,for meg er det helt normalt.Jeg trenger ikke gjøre noe spesiellt eller følge en spesiell måte for å komme i en dyp meditasjon,det skjer av seg selv med det samme jeg åpner opp for detJeg fokuserer på pust i ca 10 sekunder,så er jeg der,i grenselandet mellom denne dimensjonen og den neste Noen opplevelser gjør et sterkere inntrykk enn andre og det er en av de opplevelsene som liksom aldri slipper taket jeg vil fortelle om her:

Jeg bestemte meg for å meditere,og hjemme hos meg selv har jeg et bestemt sted til dette formålet og blir bare brukt når jeg mediterer.Bare det at jeg befinner meg på det stedet er noen ganger nok til at jeg er forberedt.Jeg satte meg,lukket øynene og fokuserte på pust og det gikk ikke mange sekundene før jeg var ute på flytur igjen.Jeg visste nøyaktig hvor jeg var,men samtidig var jeg også på et helt annet sted,og på det stedet var jeg ikke begrenset av min fysiske kropp,selv om jeg var fullt klar over,hele tiden,hvor min fysiske kropp var.Jeg fløy over landskaper,frem og tilbake,opp og ned,fort og sakte,stoppet opp og svevde nærmere for å studere detaljer.En liten bekk,stoppet for å studere steinene i bunnen av bekken,fargene og mønsteret på steinene,mose langs bekkekanten,røtter som lå synlig uti vannet.Jeg studerte dette nøye før jeg fløy videre.Høyere oppe kunne jeg skimte et hustak og en pipe mellom trærne i en skråning ned mot et lite vann.Jeg fløy videre og studerte naturen underveis.Jeg kom til en åpen lys plass og langt der fremme var det et slags platå eller en stor flat stein,da jeg snudde meg mot venstre kunne jeg se høye fjell og da jeg såg rett frem var det som en dal fremfor dette platået med høye fjell på den andre siden.Der fremme på platået sto det en person og ventet på meg,en som har vært sårt savnet lenge.Da jeg kom helt frem til ham såg jeg samtidig ned,det var langt,meget langt ned og langt der nede kunne jeg se dalen som jeg hadde fornemmet før jeg kom dit.Jeg kom frem til denne personen og han strakte hånden frem og smilte til meg,han sa til meg:kom å bli med meg så skal jeg vise deg noe.Jeg svarte at jeg kunne ikke bli med ham for jeg kunne ikke hoppe utfor stupet.Han svarte at:jo,når du er med meg så kan du det,stol på meg.Da jeg skulle ta hånden hans for å hoppe sammen med ham,såg jeg opp og bak ham ,på de høye fjellene ,og der fikk jeg se den mest fantastiske soloppgang,jeg trodde ikke det var mulig å se noe så vakkert,men han snudde seg ikke,han bare smilte,han hadde sett dette fantastiske synet før.Vi svevde hånd i hånd frem til kanten på platået og hoppet utfor,og da vi svevde nedover snudde han seg mot meg,smilte sitt mest strålende smil og sa:Akkurat så fri som dette er jeg nå".Plutselig slapp han hånden min og blei borte for meg,jeg fløy tilbake til platået ,sto i ro der litt for å la opplevelsen synke inn,og kanskje få et lite glimt til av ham,det fikk jeg ikke,før jeg snudde meg for å fly tilbake dit jeg kom fra.Jeg kunne ikke være med ham dit han skulle.

Noen ganger forteller jeg andre om denne opplevelsen og andre opplevelser,og da er det lettere å si at jeg har drømt,man forstår bedre det,enn at jeg sier at jeg var lys våken,visste godt hvor jeg var og hørte lyder som kommer fra "denne verden" hele tiden mens dette pågikk.Kanskje man en dag kan forholde seg til slike fantastiske opplevelser som en naturlig del av livet og like virkelig som det vi kjenner som virkeligheten.Jeg håper det.Hilsen synskepeggy.

13 kommentarer

Kamilla

05.12.2010 kl.21:18

SV: Takk for kommentar :) Ja det er vanskeleg, men det har gått kjempebra, eigentleg best i byrjinga. Men det vart umuleg no mot jul, for mange freistingar og mykje som skjer med julebord, julebaking og andre forberedelser! Prøver igjen over jul/nyår :) Så kan eg jo ynskje deg lukke til med å verte kvitt røyken om du skal prøve igjen :O)

Ha ein flott kveld!

Nina

05.12.2010 kl.21:36

Fint innlegg... :-) Ha en fortreffelig natt! :-)

blåklokkevikua

05.12.2010 kl.21:44

Det ble målt EEG på meg under meditasjon, for mange år siden. Hjernebølgen viste at jeg var i dyp søvn, selv om jeg var bevisst alt som skjedde rundt meg. Ganske interessant.

Synskepeggy

06.12.2010 kl.08:18

blåklokkevikua:Jeg tror at man"bytter"bevissthet under meditasjon,jeg tror at man åpner den delen av hjernen som registrerer magefølelse,intuisjon osv samtidig som den andre hjernehalvdelen fremdeles registrerer det som vi til vanlig kaller virkelighet,jeg tror ikke at begge deler kan fungere like godt samtidig,det er vel derfor man sier at "for å få forstand,må man først miste forstand".Og også at når man har hatt sterke opplevelser under meditasjon får man en følelse etterpå av å komme tilbake og man får nesten alltid noe med seg tilbake også,en ny tanke,svar på et spørsmål,en løsning osv.eller bare rett og slett en ny ro over seg selv.Det er interessant og spennende å utforske,virkelig,jeg skulle ønske at alle tok seg tiden til å prøve.Hilsen synskepeggy.

Marit Skree

06.12.2010 kl.11:59

Bra innlegg, får inspirasjon til å sette med ned igjen å meditere.

Livet mitt som klarsynt.

06.12.2010 kl.12:34

Marit Skree:Så flott,det var det jeg håpet på,at flere blir inspirert til å prøve.Hilsen synskepeggy.

fivrel

07.12.2010 kl.00:53

Så flott og så fint skrevet. Jeg bruker å si at for meg er opplevelsene i meditasjon som en drøm, bare at jeg er våken og bevisst mens det skjer. Jeg har alltid vært visuell og bruker bilder for å beskrive og formidle følelser og stemninger. Kjæresten min er ikke visuell, men han ser farger og kjenner vibrasjoner under meditasjon. Kanskje du kan skrive litt om de forskjellige måtene å oppleve kontakten med det indre landskapet i et senere innlegg..? Gleder meg til å lese nærmere gjennom bloggen din :)

Synskepeggy

07.12.2010 kl.15:31

Denne meditasjonen som jeg forteller om her, er for meg typisk,selv om budskapene er forskjellige fra gang til gang,eller ikke, avhengig av hvor fort jeg oppfatter "beskjedene.Jeg er også visuell samtidig som jeg ofte opplever telepatisk kontakt.Den opplevelsen jeg hadde her,hadde mer en ett budskap til meg personlig i seg, og som oftest forstår jeg umiddelbart hva budskapene dreier seg om.Jeg skal skrive mer om opplevelsene mine under meditasjon etterhvert,men den neste skal handle om en helt spesiell hendelse som skjedde meg da jeg var på vei hjem fra nattevakt om morgenen,i den spesielle tiden hvor lyset bryter mørket,blåtimen,den opplevelsen må jeg beskrive i detalj,så man får en viss aning om hvordan det var,selv om jeg vet at jeg ikke kommer til å komme i nærheten av å beskrive det som det virkelig var.Jeg vil fortelle det og samtidig fortelle konkret hva denne spesielle opplevelsen har gjort med meg personlig i etterkant,så følg med.Kjæresten din sine opplevelser,vibrasjonene,kan tyde på at han er på kanten av en "ut av kroppen-opplevelse",så den utviklingen vil bli spennende å følge videre.Han har uansett noe å glede seg til om det skjer.Hilsen synskepeggy.

fivrel

08.12.2010 kl.15:09

Takk, det blir spennende å følge deg videre :)

iceman

08.12.2010 kl.20:46

Hei:-)

Jeg har oså hatt mange gode men også "rare" opplevelser under meditasjon.

Med "rare", mener jeg de som er som et budskap eller en opplysning, som jeg kanskje ikke vet med en gang, men som når jeg har tenkt over det, kan være et svar eller en betydning av noe.

Høres ut som en kjempefin opplevelse du hadde da du fikk "møte" denne kjære personen som du har sårt savnet lenge...

Vittus

15.12.2010 kl.22:06

Jeg har aldri vært med på bevist meditasjon.. Men, et par ganger under tenårene opplevde jeg endel ting jeg ikke kan forklare. Jeg var i nær samtale med en mann i samme bransje som deg på den tiden, og han forklarte at det kunne skyldes en type trance i meditasjon.. Jeg er uhyre dårlig på å forklare uten å gå i detaljer. Hvertfall siden jeg ikke forstår det helt selv.

Jeg ble iallefall frarådet å drive med meditasjon i fremtiden. Den skremselspropagandaen har påvirket meg, og jeg har ikke turd å utforske det videre siden.

Synskepeggy

15.12.2010 kl.22:53

Så synd at du har hatt dårlige erfaringer,jeg tror ikke at selve meditasjonene har vært dårlige erfaringer,men rådene du har fått har absolutt vært det og bidratt til at din holdning til det er som den er.Jeg vil råde deg til det motsatte,mediter så mye du kan!Husk også på at det er ikke alle som kaller seg klarsynte,synsk,healer osv som er seriøse,jeg vil helst tro at du har hatt kontakt med en heller useriøs utøver.Hilsen synskepeggy.

solay ♛

22.02.2011 kl.21:55

Jeg klarer aldri se noen når jeg mediterer. Irriterer meg :(

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits