Ingenting er så galt....

...at det ikke er godt for noe.Dette er et fint eksempel på å akseptere hendelser og situasjoner som inntreffer.Å leve i nuet og ta alt som det kommer,uten å tenke og bekymre seg så mye fremover i tid.Det aller meste man tenker og bekymrer seg over er skapt av en selv,i sitt eget hode og helt unødvendig,når man ser tilbake var det lite å bekymre seg over.Livet er aldri så alvorligt som man vil ha det til å være.Hadde det deilig "å la humla suse" og "la stien bli til mens man går".Det er en god måte å leve livet på ,og tro meg,om man ikke gjør det så kan det læres,det kreves bare litt vilje og observasjon av egne reaksjonsmønster.Å oppleve hendelser,gode og mindre gode,som det de er,hendelser som alltid er forbigående og -hva så -?Det er aldri hendelsene i seg selv som er avgjørende,men hvordan man tillater at hendelsene påvirker i forkant og etterkant.Man lærer å tenke og fokusere på hva man har her og nå og glede seg over det,istedenfor å bruke tid og energi på å tenke og fokusere på hva man ønsker at man hadde hatt,ofte ønsker som ligger frem i tid.

Les denne flotte historien,husk den og ta visdommen i den med inn i det nye året :

Den dypere sammenhengen mellom alle ting og hendelser medfører at de mentale merkelappene "god" eller "dårlig" egentlig er illusoriske.De innebærer alltid et begrenset perspektiv og er derfor bare relativt og midlertidig sanne.Dette kan illustreres med historien om en klok mann som vant en dyr bil i et lotteri.Familien og vennene hans gledet seg på hans vegne og kom for å feire gevinsten."Er det ikke flott" sa de "Du er heldig".mannen smilte og sa "Kanskje det".I noen uker gledet han seg over å kjøre bilen.Så en dag krasjet en beruset mann inn i den nye bilen hans i et kryss,og han havnet på sykehus med diverse skader.Familien og vennene hans kom på besøk og sa "Det var virkelig uheldig".Igjen smilte mannen og sa "Kanskje det".Mens han fortsatt lå på sykehuset,blei huset hans tatt av et ras og havnet i sjøen.Igjen kom vennene neste dag og sa "Tenk så heldig du var som var her på sykehuset". Igjen sa han "Kanskje det".

Den kloke mannens "Kanskje det" tyder på at han nektet å felle dom over alt som skjedde.Istedet for å bedømme det som er,aksepterer han det og går dermed inn i en bevisst samklang med den høyere orden.Han vet at det ofte er umulig for sinnet å forstå hvilken plass eller hvilket formål en tilsynelatende tilfeldig hendelse har i hele veven.Det finnes ingen tilfeldige hendelser eller ting som eksisterer separat eller for sin egen skyld,isolert fra alt annet.Årsak til selv den minste hendelse er så og si uendelig og forbundet med helheten på uforståelige måter.Dette er ikke en orden menneskesinnet noen gang vil forstå,selv om mennesket iblant kan få et glimt av den.

Historien er fra boken "En ny jord" og handler om å ta det indre bevissthetsspranget mot åndelig oppvåkning,skrevet av forfatteren Eckhart Tolle.Boken anbefales.

                                                                                               Hilsen synskepeggy.

14 kommentarer

marsy.blogg.no

02.01.2011 kl.17:25

åy.. er du virkelig klar synt? det må vere gøy! Fin blogg =)

Pia <3

02.01.2011 kl.17:43

kjempe søt blogg du hadde :-) ♥

kommentere tilbake ?

Synskepeggy

02.01.2011 kl.17:46

Marsy:Jeg er klarsynt ja.Og det er ikke alltid like "gøy" - å vite ting som andre ikke vet,å vite ting som andre ikke forstår,du kan vel tenke deg selv hvor ensom det kan bli noen ganger.Det er slikt som en klarsynt må lære seg å leve med,mens andre ikke engang tenker på at det er slik det kan være.Hilsen synskepeggy.

Synskepeggy

02.01.2011 kl.17:56

Pia:bare det at du sier "søt" om denne bloggen,forteller meg at du ikke har lest ett eneste ord her.Dette kunne du holdt deg for god for,iallefall håper jeg at svaret setter en stopper for mer spam her på denne bloggen og andre hvor slike kommentarer burde gjort den som kommenterer slik temmelig flau.For å ha gjort det helt klart:jeg kommenterer ikke tilbake slike hjernedøde kommentarer,da hadde ikke jeg vært noe bedre selv og jeg liker å tro at jeg er det!!!! Hilsen synskepeggy.

Arnold Hanssen

02.01.2011 kl.21:01

Jeg synes at det er en interessant historie du forteller/gjengir. Jeg sliter endel fortiden og kanskje en "åndelig" oppvåkning hadde vert på sin plass. Jeg har blogget en liten stund men tilbakmeldingene har ikke vert så mange av. Hvorfor leser ikke folk den en skriver og er opptatt av? Er vi så selvopptatt og navlebeskuende at vi ikke gidder å se livet rundt oss? Får håpe at jeg finner tilbake å kan begynne å blogge litt igjen.Godt nyttår forresten.

Synskepeggy

02.01.2011 kl.23:20

Arnold Hanssen:Takk for fin kommentar.Jeg svarte på den i din blogg.Hilsen synskepeggy.

Lucet

09.01.2011 kl.05:02

Har lest den historien før en plass.. Eller så var det en venn av meg som fortalte den til meg kanskje. Er det fra ei bok? Muligens En ny jord? Eller er jeg langt ute på viddene her? :p

Lucet

09.01.2011 kl.05:03

oioi, jeg så nå at det var jo faktisk en ny jord. Leste ikke til helt slutten, ble så ivrig på og finne ut hvor jeg hadde hørt den fra, hehe. Beklager :-)

Synskepeggy.

09.01.2011 kl.20:31

Jeg informerer alltid hvor sitater jeg "låner" er hentet fra.Først og fremst i håp om at de som leser blir så nysgjerrig at de leser boken selv.Hilsen synskepeggy.

Lucet

10.01.2011 kl.00:09

Jeg leste en del i den for en stund siden, men den gikk helt i glemmeboken! Får ta den frem og lese hele boken fra begynnelsen av igjen.. Det er så mange bra poeng i denne boken, som virkelig får deg til å tenke!

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2011 kl.00:14

Lucet:Det er helt sant.Noen bøker blir iallefal ikke jeg ferdig med og "En ny jord" er en av dem.Hilsen synskepeggy.

lise viola

19.01.2011 kl.14:19

Så utrolig flott at du tar opp slike ting! For enkelte er dette en selvfølge, enkelte forstår det ikke, og alt for mange glemmer det detsverre. Jeg er virkelig glad for at jeg kom over bloggen din! den er virkelig fin, du er flink til å sette ord på ting! Nå sitter jeg her å koser meg med å lese inleggene dine, og blir klempe glad av å lese det! :)

Livet mitt som klarsynt.

19.01.2011 kl.16:19

lise viola:Det er en nydelig historie,dessverre så blir budskapet forbigått av mange,de får det rett og slett ikke med seg.Du er ikke blandt dem,det ser jeg og da er du heldig!Hilsen synskepeggy.

Maria<3

22.01.2011 kl.02:18

Hmm.., den skal jeg lese :D Liker best bøker fra virkeligheten , men denne er nok vært en sjanse ja:) Akkurat nå skal jeg først lese boka : Jeg tenker nok du skjønner det sjøl!! , Boken om lille Christoffer som ble drept av stefaren:(

Men...,Takk for bok tips, og riktig good helg!! :D

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits