Er det virkelig greit ?

Jeg har lenge tenkt på noe som foregår ganske utbredt på blogg og andre nettsteder.Jeg tenker på alle de mødre og fedre som legger ut bilder av barna sine i så og si hvert eneste innlegg.Det er sikkert vel og bra,det,for dem og jeg skal slett ikke begynne å fortelle noen hva de skal/ikke skal offentliggjøre i egen blogg.Det er jo selve meningen med blogg,å kunne legge ut,skrive og mene akkurat hva man vil.Det jeg vil,er at man viser litt omtanke for andre også her på blogg,litt vanlig høflighet skader ingen.

Når overskriften på et innlegg er fks "stoltheten vår" eller "dere betyr alt" og man klikker seg inn på innlegget og der finner man bilder etter bilder av barna til bloggeren,det får meg til å undres....setter man ikke barna sine i indirekte fare ved å offentliggjøre dem på en slik måte,alle må da ha hørt om farene ved internettbruk.Og når man i tillegg bruker navnet til barna og ikke er anonym selv heller,ja da undres jeg enda mer...

I alle sammenhenger må man innhente tillatelse fra den som er avbildet før man kan publisere noe som helst,man må innhente tillatelse fra personer som er omtalt i diverse tekster før man kan offentliggjøre noe.Men her på blogg er det liksom helt greit ,både å legge ut bilder og tekst av strengt personlig innhold,i de fleste tilfeller av personer som ikke kan gi sitt sammtykke eller ikke.Jeg vil kalle det en form for overgrep,det er det rette ordet for det,og det er i hovedsak ens egen familie og omsorgspersoner som står bak.Har man spurt barna om det er greit ? Og har de kunnet svare på det ? hvordan skal man kunne fortelle og advare barna om farene ved å avsløre/vise for mye om seg selv når de har blitt så store selv at facebook og andre nettsteder har blitt en stor og viktig del av barnas hverdag ? Har man ikke satt seg selv i et meget selvforskyldt forklaringsproblem og ikke minst et tillitsproblem grunnet sine egne tankeløse handlinger ? Man kan ikke gjøre noe selv og samtidig fortelle barna sine at de ikke skal gjøre det samme.Og forvente at de skal ha tillitt til dem som gjør det.Jeg synest heller ikke det er greit å legge ut offentlig bilder og annet av barn som kan gi sitt samtykke,man lærer barna at slikt gjør man ikke,man legger ikke ut navn og bilder på nett,først og fremst av hensyn til seg selv og egen sikkerhet.Alle har hørt om farene ved "uvettig" internettbruk.Og man kan fort,i slike tilfeller selvforskyldt, finne at dumme ting og tragedier forbundet med internett ikke lenger skjer bare alle andre.Og som man vet er det for seint å "snyte" seg når nesen er vekke.

En annen ting som har vært og er diskutert opp og i mente her på blogg er nettmobbing og spamkommentarer (som har blitt en sann plage for noen i det siste) noen mener at det bør innføres 18års aldersgrense for bla bli kvitt irriterende og i noen tilfeller totalt upassende kommentarer.Det er jeg ikke enig i.Det er mange barn og unge som blogger og som har både sterke meninger og generellt mye viktig å si,og disse unge flinke både skal og må bli hørt.Jeg legger alltid igjen en kommentar på slike,mange ganger tankevekkende,blogger for støtte,oppmuntring og motivasjon til å fortsette sitt gode "arbeid",og jeg har alltid i tankene at det er disse flinke og reflekterte unge som er våre etterkommere som skal fortsette etter oss.

Men ingen aldersgrense betyr at de "voksne" må ta mer ansvar og bli flinkere og mer kritisk til hva man selv legger ut på blogg og som alle aldersgrupper kan lese.Man trenger ikke være så forbaska detaljert i sin omtale av matinntak,vekt,selvskading,selvmordsforsøk,egne sexopplevelser og noen bloggere greier til og med å omtale optimale mennesker utifra vekt,trening,hva man spiser og utseende generellt.Det betyr at de fleste av oss ikke er optimale og man godtar det,men prøv å fortelledet til en tenåring med lav selvtillit og dårlig selvbilde......Man må ha i tankene at det er mange usikre,fortvilte og såre mennesker og særlig barn og unge rundt oss som følger med,også på blogg.Man må ha i tankene at man kan si alt uten noengang å si alt.Jeg håper at man tenker seg om,tenker på om innlegget man er iferd med å poste egner seg for alle aldersgrupper,og om ikke tenker seg om på nytt igjen.Man har alt å tjene på det selv,fornyet respekt fra andre og fornyet respekt for seg selv,samtidig har man lagt ut et innlegg som man fullt og helt kan stå inne for,både for seg selv og andre og spesiellt barna sine og øvrig familie.Noe man kan være stolt av og vise frem istedenfor å gjemme bort.Det må være målet i det nye året.Jeg vil si det så sterkt at diverse innlegg jeg har lest som detaljert beskriver sexliv og annet av mer alvorlig karakter ikke er noe bedre enn nettmobbing,da det alltid vil være noen som vil føle seg støtt og ukomfortabel ved å lese.Nå kan man selvsagt hevde (de som måtte føle seg truffet) at om innholdet i bloggen ikke passer eller interesserer kan man holde seg unna,og det er jeg enig i.Men det er nå engang slik med barn og unge,at det de helst ikke skal vite så mye om,er det eneste de ikke klarer å holde seg unna,det ligger i deres natur å være nysgjerrig,det er de "voksnes" ansvar å styre dem inn på sunne og riktige ting å være nysgjerrig på.Så tenk på det neste gang man (kanskje ikke) faller for fristelsen.Hilsen synskepeggy.

48 kommentarer

09.01.2011 kl.01:03

tar du imot spørsmål osv som du kan finne ut av via klarsyntheten din ?`

eks. se folks føleser ? :D

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2011 kl.01:09

Anonym: Kan ikke svare når jeg ikke finner link eller bloggnavn. Men ja det kan jeg! Ha en fin kveld videre. Hilsen synskepeggy.

09.01.2011 kl.01:12

okey :D

det var litt dumt for jeg har ikke blogg :(

christinaswords

09.01.2011 kl.01:26

Jeg synes du formulerer deg bra og er faktisk veldig enig med deg.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2011 kl.01:28

Anonym: Ja det var veldig dumt det. :( Hilsen synskepeggy.

whatwouldnemido

09.01.2011 kl.01:35

Jeg elsker jo friheten, mulighetene og mangfoldet med internett, men jeg er i hovedsak enig med deg. Ingenting av det du nevner er uproblematisk. Ikke er det så lett å gjøre noe fornuftig med det heller...

Jeg håper jo folk blir flinkere til selvsensur/bruke fornuften mht hva de legger ut om seg selv og sine barn sånn etter hvert. Og at folk som slenger skit under dekke av "anonym" tar til vettet. At ikke alle unge sjeler finner alt for mye "voksent" før de er modne for det...

whatwouldnemido.blogg.no

kristin

09.01.2011 kl.01:44

Helt enig med deg!!

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2011 kl.01:45

whatwouldnemido:Jeg,som deg elsker også mulighetene og mangfoldet med internett.Når det gjelder de "problemene" jeg tar opp her,ville mange vært løst om man tenkte seg om før man gjorde handlingen,eller i dette tilfellet,postet innlegget.Hilsen synskepeggy.

<3Lisa

09.01.2011 kl.02:11

enig med deg! utrolig bra skrevet!

barelitttil

09.01.2011 kl.07:59

Bare signerer.. :)

Inger J

09.01.2011 kl.09:51

Når man tenker på alle PEDOFILE og de som driver med BARNEPORNO, så skulle alle tenke seg GRUNDIG om hva de legger ut av bilder av barn.

Jeg er enig med deg om at man IKKE skal legge ut bilder av folk i vennekretsen UTEN og spørre om det er ok for dem først:)

Ønsker deg en fin dag..

Kristine

09.01.2011 kl.09:58

Jeg er helt enig med deg, synskepeggy. Selv legger jeg jo ut noen få bilder av barna mine, men ungene mine er så store at jeg spør dem om lov først. Sier de nei så respekterer jeg det. Noen ganger har de nemlig sagt nei. Men jeg bruker ikke navnene på barna, kun mitt eget fornavn. Føler derfor at jeg ikke utleverer ungene altfor mye, hvis du skjønner.

allis

09.01.2011 kl.12:36

Er helt enig med deg i dette. Eg er en av de som bare bruker bilder på bloggen min, men eg passer meg vel for og poste ut bilder av noen eg ikke har fått godkjenning av. Syns det er kjekt og vise bilder slik at familie og venner som ikke bur her lenger kan følge oss på bloggen, noe eg vet de setter pris på;-)) Men som du sier.. mye av det som skrives rundt omkring på bloggene er og gå alt for langt i mine auge. Syns forøvrig at det bare blir mere og mere triste historier og lese, misforstå meg rett, syns det er greit at det skrives innlegg om triste ting, men ikke omatt og omatt , der går grensen for meg ivertfall.. Derfor blir eg superglad når eg finne disse glade bloggene som inneholder masse humor og gode innlegg ;-)

Ha en fin fin søndag videre

Synskepeggy

09.01.2011 kl.13:58

Inger J:Det var bla pedofile og andre syke jeg hadde i tankene,ja.Man sier at man vil beskytte barna sine,men etter min mening så gjør man det motsatte.Pedofile og andre med uærlige hensikter finnes ikke bare langt ute i verden.De finnes her!Bare i uken som gikk var det (minst) to meget grove og alvorlige pedofilisaker som var overskriften i så og si alle medier.Foreløpig ser man vel på blogg.no som et "ufarligt" nettsted,det kan fort vise seg å være en falsk trygghet,da det er like lett her som andre steder på nett å stjele bilder og tekst manipulere,redigere ol.for så å legge ut igjen.Det er i få tilfeller det kommer ut igjen til fordel for dem som først utga det.Hilsen synskepeggy.

Synskepeggy

09.01.2011 kl.14:07

Kristine:Hos oss er det tatt en avgjørelse om at det aldri skal legges ut bilder og/eller annet privat om familiemedlemmer og andre.Og sånn er det!Jeg har samtidig full respekt for andre som ikke tar den samme avgjørelsen,forutsatt selvsagt,at barna er så store og fornuftige at de forstår og bruker internettvett selv.Barna har også et privatliv og det skal man ha respekt for å verne om så lenge barna ikke kan gjøre det selv.Hilsen synskepeggy.

Perlen

09.01.2011 kl.14:15

Hei! Ett eller annet sted kan jeg komme til å tro at min blogg har "inspirert" deg til dette innlegget, da jeg i ett innlegg med oveskriften "min lille stolthet" publiserte en liten bildeserie av min datter. Vel, for de som har fulgt bloggen min, så gjorde jeg med det samme min lillepike ble født mange overveielser for hvordan jeg ville blogge. Jeg blogget ingenting de 3 første månedene som mamma fordi jeg ville ha denne tiden for meg selv og ikke dele den med noen. Men, som jeg hale tiden har gjort klart i min blogg, så er formålet med den i utgangspunktet å oppdatere min familie og mine venner i Norge om mitt liv her i Danmark. Jeg har allikevel holdt meg for god til å blogge "dagbok"-innlegg og legge ut mange bilder av min lille datter fordi jeg kan se jeg har opptil 250 "ekstra" lesere som ikke har noe med mitt liv å gjøre. Dette har også ført til en annen vri på bloggen, hvor jeg blogger om mitt liv, men også mine tanker, min trening, mitt kosthold, interiør og mote, fordi det er mine interesser. Men jeg er fortsatt først og fremst mamma, og det å legge ut et bilde i ny og ne så min datters faddere og besteforeldre får se skjønnheten, og også mine venner, vil jeg si er INGENTING imot hva mange gjør på sine facebookprofiler. SOm skrevet i dette innlegget, så står jeg fortsatt for å være varsom med bilder jeg legger ut, da hun ikke kan bestemme selv. Men jeg har en viss kontroll med min blogg, og etterhvert som antallet lesere har steget har jeg endret forkus på bloggen og "avslørt" mindre om mitt liv og min datter. Det er ikke alle som bare legger ut bilder i hytt og pine. Du skal vite det finnes oss som tenker nøye igjenneóm det vi gjør, og uansett så vel det være kritikk. Jeg tror bare ikke min blogg er den rette å finne inspirasjon på hverken for å stjele bilder, eller kritisere bildebruk.

http://perlen.blogg.no/1288011841__blogge_eller_ikke.html

Synskepeggy

09.01.2011 kl.14:20

Allis:Alt man sier og gjør,på godt og vondt,har en smitteeffekt og påvirker andre.Alle vet dette,men få tenker på det og handler etter det.Jeg vet personlig om et tilfelle der en ungdom omkom i en tragisk og uforståelig ulykke.Man hadde mer enn nok med seg selv i den første tiden etterpå og derfor,uten å mene det,oversåg en av vennene til den omkomne som hadde det vanskeligt og tok tapet meget tungt.Omtrent på dagen (tre dager)3mnd etter ulykken blei denne vennen funnet hjemme i sin egen leilighet,han hadde valgt å avslutte livet.Jeg er sikker på at ulykken var en utløsende faktor og gjorde terskelen lavere for denne vennen.Dette er et alvorligt eksempel ,men allikevel et eksempel på hva jeg mener om at man påvirker andre med signaler man sender ut og hendelser som skjer langt mer enn man selv er klar over.Og det er jo engang slik at noen ganger må det meget tragiske og ekstreme hendelser til for at man i etterkant begynner å tenke seg om selv.Hilsen synskepeggy.

Perlen

09.01.2011 kl.14:23

OG, jeg vil si det er store forskjeller på å legge ut et bilde av et påkledd barn og et typisk fotografbilde av et barn som ligger halvnakent. Man kan beskytte sine barn så godt som mulig ved å ikke eksponere dem. Men hvis en pedofil tenner på barn på lekeplassen nbetyr det at man skal holde barna sine inne hele døgnet da?

Så slutt med å skjære alle over én kam. Jeg blir megafrustrert når jeg mellom linjene på kommentarer som mor blir anklaget for å kaste barnet mitt i de pedofiles armer ved å legge ut et bilde av henne på min blogg så hennes tanter og onkler får sett henne. TA DERE SAMMEN!

Synskepeggy

09.01.2011 kl.14:23

Perlen:det var ikke deg jeg hadde i tankene,nei og ikke føl deg truffet,da det er mange blogger som er "verre" enn din er.Fortsett du,du gjør det på en "riktig" måte.Hilsen synskepeggy.

St.lines mentale avfall

09.01.2011 kl.14:41

Bra skrevet, og jeg må si meg helt enig med deg i det med å legge ut bilder av barna. Det blir ikke riktig, å legge ut et bilde av en annen person er ikke lov uten tillatelse. Og det er nyanser som du sier til "Perlen" Å gjøre det på en riktig måte, og sørg for at barna er ordentlig kledd, vet om et tilfelle hvor en naken baby på et stolt bilde fra en mor ble funnet på dataen til en pedo som ble tatt, vær forsiktige folkens!! Og takk for en fin og velskrevet blogg om dette temaet.

Om det''unaturlige'' (osv)

09.01.2011 kl.15:07

Ja vet du følger bloggen min, det gjør meg glad! :) Ja noe er det ihvertfall med meg, det merker jeg selv :) :) Men jeg vet ikke helt hva det er, men mye bruker jeg lang tid på, men noe igjen forstår jeg VELDIG fort. :)

Det kan godt være det at jeg er klarsynt, det tenker jeg ;) ja jeg skjønner hva du mener! :) :) Jeg liker når du svarer på det jeg skriver som har med sånt å gjøre! :)

Leste du mett forige innlegg før denne? : http://mfncn.blogg.no/1294345299_nr_du_sover_og_nr_du_.html

Svar på min :)

Klem :)

09.01.2011 kl.15:10

Er vel min kommentar norn hrt henger seg oppi.

Men jeg kan faktisk si det , da jeg faktisk var i retten og VITNET mot en mann som hadde lagret bilder av mindre årige jenter helt ned i 4 årsalderen og oppover der fant de og videofilmer, av småbarn.

Jeg skal ikke si hvordan jeg har opplevd dette i etterkant eller hvem vedkommende er.

Men det finnes dessverre folk som missbruker selv bilder av barn som er påkledd, ingen er trygge så lenge man legger ut bilder av barn på nettet.

Jeg skrev dette for jeg vet det foregår, da jeg selv har vitnet mot en person.

Og politiet ser VELDIG alvorlig på slikt, og de advarer og mot at folk legger ut bilder av ungene sine.

Bedre og hør på hva de sier, en og utsette ungene for slikt dritt.

men jeg bare OPPFORDRER galle til og unngå og legge ut bilder av ungene sine, alle får gjøre hva de selv vil.

Men ikke kom til meg etterpå og kjefte meg huden full om noe skjer.

Selv de anonyme er ikke sikker,

Men som sagt dette er IKKE hintet til noen bestemte, det er skrevet på generelt plan, men jeg beklager at du Perlen, angriper oss som kanskje har opplevd dritt på nært hold, og derfor ikke ønsker at flere unger skal missbrukes.

Takk for meg og at jeg fikk prøve og advare ihvertfall, selv om ikke alle tror at slikt foregår i virkeligheten...

Inger K

Inger K

09.01.2011 kl.15:23

Det fins jo andre måter og sende bilder på en blogg.

Epost,facebook der er der sikre , der kan dere selv sette sperre på hvem dere viser bildene til og:)

tatta

09.01.2011 kl.15:59

Dårlig unnskyldning og si att jeg legger ut bilder så familie kan se ungene, hva med og sende bildene over e- post..., For tanter og onkler holder dert sikkert med noen bilder i året også,

Og å gå på lekeplass og ut og sosialiseres er noe man må, og legge ut barn på nett trenger man ikke, det gagner ikke barnet på noen måte., og det er en unødvendig risiko og ta, spes. disse som ikke beskytter bildene engang, det er ille!! Tror vi får mange barn i neste tiår som vil være sinte på foreldrene pga. en såkalt mammablogg, der ungene er5 utlevet hver dag, alt om barnet fra a-å, tror kanskje det kommer en lov som skal verne barna angående dette, kan jo være att det blir barn som saksøker foreldrene.., utviklingen er vertfal ikke positiv, folk kaster bilder ut av barn over en lav sko....

Synskepeggy

09.01.2011 kl.17:23

Anonym,Inger K:Dette du skriver er ekstra ille,men det er hva man utsetter barna for med en gang bildet er kommet på nett.Man MÅ forebygge heller enn å prøve å repparere når uhellet har vært ute.Spesiellt når man vet på forhånd hvor det verste farene ligger.Jeg ønsker at istedenfor å begynne å forsvare handlingen etter at den er gjort,burde må tenke før man gjør den.Men at man ønsker å forsvare evt motiv,tyder for meg på at man selv,bakerst i hodet vet at det man gjør kanskje ikke er så bra.Hilsen synskepeggy.

Synskepeggy

09.01.2011 kl.17:35

tatta:jeg er så enig,jeg ville skrive noe av det samme du sier i dette innlegget,men tenkte at jeg skulle ta den biten en annen gang,i et annet innlegg.Med slike "sensitive" temaer tror jeg at litt om gangen er litt lurt her.Jeg skriver her i en kommentar at alt man sier og gjør får på et tidspunkt konsekvenser.Det er hva man velger nå som er avgjørende for hvilke konsekvenser man ønsker å få.Jeg etterlyser respekt for (egne) barn som individer på lik linje med alle andre.Respekt for at barn også har et privatliv og verne om det.Regelen gjelder og er viktigest når det angår barna:vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg.Jeg kan ikke tro at dem som har "stemme" ville likt at noen tok seg til rette på andres bekostning.Jeg er også enig i at det er flere trygge og sikre måter å holde hverandre oppdatert på.Hilsen synskepeggy.

Inger K

09.01.2011 kl.17:47

SynskePeggy: Ja jeg gjør det jeg kan for og belyse dette, men jeg er litt forsiktig med og skrive for mye, for det er et følsomt tema for veldig mange.

Også for meg personlig, er dette meget følsomt.

Det kan missbrukes på mange måter.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2011 kl.18:03

Inger K:Hadde alle tenkt som deg og vært forsiktig,ville vel dette vært omtrent et ikketema.Men samtidig har du informasjon og erfaringer som kunne komme andre til nytte.Jeg forstår godt at du vil være forsiktig og det skal du være.Hilsen synskepeggy.

Perlen

09.01.2011 kl.18:50

Tatta: Jeg har for f ingen mammablogg, gå heller til angrip på linni eller en av de unge mødre. Jeg har VALGT å blogge til mine, jeg driter i hva DU synes. Og by the way, det er ikke sikkert på facebook heller. Hvem som helst kan hacke seg inn på mailen din hvis de vil ha bildene og hvem som helst kan løpe rundt i gatene og ta bilder av barna dine. Hvis du skal være paranoid så vil det bli sinnsykt kjedelig i det ,mørke rommet barna dine sitter med fortrekte gardiner i tilfelle en pedo går forbi. Ingen skal NOENSINNE komme å si jeg velger feil i forhold til mitt barn. Det pisser meg av.

IbelieveIcan

09.01.2011 kl.20:25

Jeg synes det høres ut som alle, i større el. mindre grad, er enige i det Synskepeggy skriver her. Det var, for en tid tilbake, en oppfordring til alle på facebook, om å sende en melding videre. Meldingen kom til blogg.no, og vi sendte den rundt. Den var en "vær varsom"-melding, ift. at det nylig hadde blitt oppdaget misbruk av bilder av pedofile på facebook.

De fleste voksne er obs på dette, men unge mødre har en tendens til å overveie dette i for liten grad. Jeg er også opptatt av unge mennesker, som her på blogg utleverer personlige ting om seg selv, med fullt navn. Tror ikke de tenker på at dette kan gå ut over familien deres, og senere deres barn. Eller seg selv, for den del.

kentras

09.01.2011 kl.23:29

Skjønner godt hva de mener SP men det kan også bli for mye beskyttende holdning også...ang det med godkjennelse på bildetakning på skoler, barnehager ol så er dett hovedsaklig for å beskytte barns identitet vedrørende tidliger hendelser...regner med at de som poster bilder av egene barn kjenner til om de har tilsvarende forhold. Vi må ikke glemme at det er bilder av barn i aviser ol daglig.......jeg er enig i at man skal tenke seg om før man legger ut bilder....men la oss ikke bli helt paranoide og låse oss og barna inne. Dersom man er redd for pedofile er det på andre arenaer enn bloggen man burde sette mest energi på å forhindre uønskede episoder. Jeg mener at det er desto viktigere å følge med på hva de eldre barna/ungdommene gjør på nett....der kan vi snakke om uheldig eksponering. Dersom min datter på 16 hadde hatt en slik blogg som mnge ungdom her inne har hadde hun mistet tilgangen på internett på dagen. Ellers vil jeg ønske alle en god kveld. Lev livet, men med omtanke uten å mur dere inne : )

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2011 kl.00:11

kentras:Jeg tror ikke at dette innlegget bærer preg av at jeg er paranoid,det er vel heller div.kommentarer som har vinklet det hele den veien.Les innlegget om igjen,min mening er at har man ikke en sunn holdning og internettvett selv så kan man ikke forvente at barna skal ha det heller.Respekt for barna og vern om deres privatliv er vel det viktigeste og det er mitt poeng i innlegget.Å mure seg inne,paranoid,er vel å dra mine meninger i innlegget litt langt,kanskje.Hilsen synskepeggy.

kentras

10.01.2011 kl.00:13

Det var også myntet på noen av kommenterene var kommet inn

Inger J

10.01.2011 kl.08:40

Tror ikke paranoid ordet passer inn i denne debatten , det er bedre og være føre var en senere snar er mitt motto, om denne debatten:))

Du tar opp et tema som lenge har værsert om bilder av unger på nettet. Men når ingen tar ansvar av foreldre så skal man ikke forvente at unge mødre eller ungdommen i det heletatt tar ansvar.

Det er bedre at det blir tatt opp i tide og utide for og minne folk på dette, det er min mening:)

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2011 kl.08:52

Inger J:Jeg er enig med deg og selv om to kommentarer drar debatten i en annen retning enn tenkt, kan man jo bare lese innlegget på nytt og gjøre seg sin egen mening om paranoid/mure seg inn osv.Det jeg etterlyser i innlegget er respekt for barn (og andre) og vern om deres privatliv,hvorfor er det så vanskelig for noen å forstå at barn har de samme rettigheter og krav på respekt som alle andre.Barn er ikke noe man eier!Og dessuten,hvordan skal man kunne forklare barna at bilder og navn og private ting ikke er greit på nett når man gjør det selv.Først må man vise ved egen oppførsel og så kan man forvente av andre (barn). Omvendt rekkefølge funker ikke!!Hilsen synskepeggy.

Krelitos

10.01.2011 kl.09:15

Kjempebra innlegg fra deg! Jeg her så absolutt enig med deg! Jeg spørr også alltid om jeg får lov til å legge ut bilder fra folk både på facebook og blogg før jeg publiserer bilder! Samtidig må man passe seg for å ikke bli barnepike for andre bloggere som jeg opplevde. Jeg hadde lagt ut bilder fra en nyttårsfest i katteklubben jeg er med i, og spurte de som var med på bildene om det var greit at jeg la ut bilder av dem på hjemmesiden til klubben og på bloggen, og de svarte ja. Det som skjedde så var at en godt voksen blogger skrev i sin daværende blogg at hun kjente flere perosner som var avbildet på bildene. Noe som selvsagt var en trussel fra henne, og skrev at jeg brøt med personvernloven, og at det var straffbart. Det verste var at jeg ikke kjenner denne bloggeren som skrev dette på sin blogg! Hva hadde hun med det å gjøre? Ingenting! Jeg står da ikke til ansvar for denne bloggeren med hva slags bilder jeg la ut på min blogg!

Det samme gjelder også min private hjemmeside, og bilder jeg publiserer der. Noen av vennene mine har sagt at det er helt i orden at jeg legger ut bilder av dem på bloggen og hjemmesiden min, mens andre igjen har sagt at det er greit med bilder, men de vil være anonyme i form av et nicknavn. Det er noe jeg respekterer! Andre venner har sagt at de ikke vil bli offentliggjort på nettet. Jeg har flere venner som er bloggere, og som er svært forsiktig med å legge ut bilder av seg selv, familien sin og ungene sine. Flere av dem er blitt grovt beskyldt av faktisk voksne bloggere her inne at de er falske bloggere, fordi de mener at alle bloggere legger ut bilder av familien og ungene sine. Det er ikke alle som gjør det!

Jeg har mistet totalt lysten å blogge her inne nettopp fordi at blogg.no er for kommersielt, andre bloggere respekterer ikke forbudet mot spamming selv om blogg.no har tatt det opp en rekke ganger. Blogg.no har bedt oss bloggere innstendig om å ta et bilde av spamkommentarer vi får, for så å rapportere dem, og jeg har fått kjempebra hjelp de gangene jeg har rapportert inn spamkommentarer! Likevel er det irriterende at dette fortsetter. Jeg mener det er alt for lett å lage seg en blogg her på blogg.no, og for noen dager siden leste jeg om at det var en falsk blogg her inne hvor en jente fortalte omverden at hun hadde kreft. Det viste seg ikke stemte. Hva gjør blogg.no? Ingen verdens ting! Flere skrev på bloggen til hun som gjorde oss oppmerksom på det at de hadde rapportert bloggen inn til blogg.no, og vet du hva de fikk til svar? At de måtte politianmelde bloggen før blogg.no kunne ta tak! Dette er 2.gangen på kort tid at en slik blogg starter opp her inne. Av den grunn har jeg mistet lysten til å blogge fra blogg.no. Jeg legge rikke ned bloggen, men har bloggen for å ha kontakt med mine bloggvenner. Jeg blogger nå fra et bloggsted som er kjempekoselig å blogge fra, og hvor det er voksne og allsidige blogger, og ikke minst hvor det ikke forekommer mobbing blant bloggerene. I tillegg har vi bloggerne mulighet til å rapportere inn det vi ser av mobbing ved en rapporteringsknapp. Det samme med stygge kommentarer som evt vi bloggere måtte få! Du kan se bloggen min på://abyhakrilas.blogspot.com/

Jeg stiller meg et stort spørsmålstegn om at blogg.no er for kommersielt, og sikkerheten her inne for å beskytte seg er lik null!

Ønsker deg en kjempefin mandag, og fin uke!:)

kentras

10.01.2011 kl.10:44

Jeg ser reaksjonen på det jeg skrev, jeg blir også opfordret om å lese innlegget igjen. Det er lest 2 ganger allerede. Da må jeg nok be om at min kommentar leses mer nøye også. Men skal oppsummere litt:

1. Ja man skal ikke publisere bilder uten å tenke seg om, innhente tilatelse fra de man legger ut.

2.For små barn er i h t Norske lover foreldrene de som forvalter deres rettigheter frem til de er gamle nok selv. Derfor blir det feil å angripe foreldre som legger ut bilder av barna sine.

3.Man skal vise forsiktighet, men må ikke overdrive heller.

4. Dersom man skal hjelpe folk til å være forsiktig tenke seg om, burde man bruke denne energien på barn/ungdom her inne som utleverer seg totalt vi sin egen blogg.

Inger J

10.01.2011 kl.12:01

Kentras:

Det er jo derfor vi sier at man må starte med at foreldrene og tenker seg om før de legger ut bilder av barna sine, for derfra og fortelle ungene/ungdommer at det ikke er smart og utlevere seg selv i det offentlige nett.

Men når foreldrene steiler og ikke skjønner hva dette KAN innebære av og legge ut bilder av små unger,barn,ungdom, så må man få påpeke at det er lov og bruke hodet selv.

Har du liket at bilder av unger i din nærmeste krets har blitt missbrukt av andre på nettet???

Og da mener jeg GROVT missbrukt.

Jeg vet hva jeg snakker om her.

Og jeg er IKKE PARANOID, men har vitnet mot en mann i retten som missbrukte slikt på det groveste.

Da mener jeg at så utbredt dette har blitt nå, så tar det ikke lang tid før en lov om og ikke legge ut bilder av unger,osv kommer.

Jeg ønsker den loven hjertelig velkommen!!!!

Krelitos

10.01.2011 kl.12:53

Jeg ser poenget ditt Inger, og du er slett ikke paranoid, for du har opplevd å vitne i en rettssak om barneporno! Du vet hva du snakker om i denne sammenhengen!

Likevel må jeg si at en lov å forby at foreldre legger ut bilder av sine egne barn er å gå langt over streken! Det spørs hva slags bilder foreldre legger ut av sine egne barn, og det er foreldrenes eget valgt hva de ønsker å gjøre på facebook eller blogg! Jeg håper virkelig at ikke Norge kommer dit hen med å forby foreldre ved lov å legge ut bilder av sine egne barn! Da vil jeg si Norge har gått alt for langt! Alle foreldre som er på faebook eller blogg gjelder det å ha i bakhodet at det faktisk finnes syke pedofile mennesker på internett som misbruker barn på det groveste!

Det jeg blir skremt av er når jeg ser enkelte bilder som barn- og unge legger ut av seg selv og sine venner på nettet. Her må foreldre inn for å bevisstgjøre ungene om hva slags bilder de evt publiseres.

Venninen min har en datter på 15 år, og hun spurte datteren sin om hun fikk lov til å legge ut et bilde som ble tatt på konfirmasjonsdagen hennes i 2010. Datteren sa det var helt i orden! Da fikk venninnen min datteren hennes sin tillatelse til å gjøre det.

Uansett må vi bloggere være forsiktig med å fordømme andre bloggere som legger ut bilder av sine egne barn på sin blogg. Det er foreldrenes eget valg hva de velger å gjøre med sine bilder av sine barn.

Krelitos

10.01.2011 kl.13:09

Over til det spørsmålet som Synskepeggy spurte om. Jeg mener det burde være 18 års grense for å blogge. Det site året er jo disse "rosabloggerne" blitt meget populære. Rosabloggerne består jo av vellykkede unge mennesker som tilsynelatende kan virke perfekte med et sminke, mote, klær osv! Akkurat det mener jeg gir et feil signal til yngre lesere! I hvert fall i et samfunn hvor det fokuserers så mye på å være vellykket kan det å lese en slik blogg for et barn- ungdom gi dårlig selvbilde! Det er jo ikke det vi ønsker?

Så ja 18 års aldersgrense på blogg hadde vært kjempebra!

Inger J

10.01.2011 kl.13:20

Krelitos:

Tror virkelig folk selv må gå igjennom dette selv får og se hva som skjer .

Tror ikke NOEN kan prøve og forstå hva folk opplever etter en slik rettsak og hva det innebærer og ha blitt missbrukt av en som, missbruker bilder av barn.

Overhodet INGEN kan sette seg inni dette uten og ha opplevd det.

Og jeg ønsker VIRKELIG en lov om at folk virkelig må tenke seg om 2 eller 3 ganger før de legger ut bilder av sine egne og andres barn.

Vi som voksne bør selv ta ansvar for IKKE og legge ut bilder av våre egne og andres barn selv om de sier ja. Det er min mening etter alt faenskapet, som har skjedd etter den rettsaken.

Jeg kan ikke få presisert dette nok, at det er lov og tenke selv, det er tross alt fremtiden til et barn det handler om.

Jeg kommer til og sloss for at folk skal få opp øynene for hvor mye grusomt som kommer frem når barn blir missbrukt.

Her handler det rett og slett om og bruke sunn fornuft, ikke hva en lov sier eller ei.

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2011 kl.13:52

Inger J:Takk til alle som deltar i denne debatten,selv om den har sporet litt av i forhold til hva jeg mente,men samtidig er det viktig at alle sider og meninger kommer frem i en så viktig debatt.Nå har vel jeg sagt min mening både i innlegget og i kommentarene mine,så med fare for å gjennta meg selv så lar jeg være,allikevel vil jeg kommentere to ting.Inger J:Jeg er så enig i at man må være føre var på dette.Internett er et nytt og stort samfunn,man er ikke mer anonym her inne enn man ønsker selv,og foreldre må gå fremfor med et godt eksempel.Krelitos:Hjemme hos oss er det tatt en avgjørelse (ifelleskap) om at det ikke skal legges ut bilder og annet "gjennkjenbart" på nett,slik er det og det er ikke et tema hos oss,min datter er 13år.18årsaldersgrense på blogg er jeg fremdeles uenig i og grunnen finner man å lese i innlegget.Barn og unge som virkelig har noe viktig på hjertet styrer lett selv unna de mest "hjernedøde" rosabloggerne.Jeg slutter ikke å blogge her på blogg.no,fordi jeg mener at man må bekjempe "problemene" der de er og ikke "flykte" fra dem.En annen ting er at om ikke blogg.no skjerper seg litt vil de sitte igjen med rosabloggere,mammabloggere og nettmobbere til slutt og jeg kan ikke tro at det er et slikt rykte de vil ha på seg,jeg velger å tro bedre om dem.Igjen takk så mye for alle meninger og forskjellige syn på saken.Hilsen synskepeggy.

Krelitos

10.01.2011 kl.13:57

Jeg tror de som ikke har opplevd noe slikt f...skap som barneporno og pedofili kan i sin villeste fantasi fatte og begripe hvordan det må oppleves å være vitne i en slik rettssak!! Da får man det nært inn på seg! Det må være noe av verste en kan komme ut for, både som barn, foreldre og omgangskrets! Jeg grøsser ved tanken på slike ting!

Jeg er enig med deg Inger! Her handler det om at foreldre og voksne forøvrig bør bruke sunn forfonuft!

Ellers blir det opp til hver enkelt foreldre hva de ønsker av offentliggjøring angående bilder på facebook, blogg eller internett forøvrig! Hvis en mor eller far sier nei til at man skal offentliggjøre et bilde av deres datter/sønn på facebook, blogg og internett skal dette respekteres av den som tar bildet! Jeg hadde aldri tilgitt meg selv om bilder av mine nevøer, min niese og bilder av unger til vennene mine hadde kommet på avveie i pedofiles hender!

Inger J

10.01.2011 kl.15:01

Takk sp for at du tar evnet opp.

Jeg blogger ikke på Blogg,no, men det er bare p.g.a at jeg IKKE makter den treige bilde opplastningen.

Så lykke til med dere her inne;))

Og jeg synes at alle som ønsker og blogge, må få blogge om det de selv lyster:)

Og om folk ønsker og legge agnet fremfor de pedofile så må de bare fortsette med det.

Jeg har sagt mitt om denne saken, men jeg kommer også til og fortsette kampen om at folk må bruke sunnfornuft.

Det var siste ord fra meg i denne debatten.

Neste gang kan denne debatten havne på min blogg, om et par tre måneder.

Ha en fin dag og uke vidre SP:))

Kari

10.01.2011 kl.15:09

Hva med alle de tusen innsendte bildene av nakne babyer til konkurransen Lanoungen da? Er vel heller sånt folk burde brukt huet og IKKE sendt inn til vel, herregud for svada som blir skrevet i disse kommentarene over her!!!

tatta

10.01.2011 kl.23:44

En konkurranse der ett bilde blir sendt inn er anderledes.., hva med barn som eksponeres hver eneste dag., fra før dem er født på gravidblogg, så går det over til mammablogg og barnet eksponeres her hver dag, ikke bare i bilder, men hvordan barnet er, om det har vært våkent om natten osv osv..., og slik eksponeres barnet i år fremover., ta en mamma blogg som nå har blogget i tre år, datteren er nå 3 år.., man vet ALT om dem., ungen har ikke noe personvern i det hele tatt.,

blogg lesere vet hvor hun er i utvikling, hva hun kan, hvor hun er, hva hun spiser, hva hun får i gaver, hvordan rommet ser ut, trassalder, hvordan hun ser ut når hun er syk, om morningen, det er jo vilt!!, Hvordan gagner dette barnet???., forklar positive aspekter ved det??., Og er det fornuftig av foreldre og eksponere små barn slik, ja foreldre skal verne barna., men hva når dem ikke klarer?? eller ikke forstå hva dem gjør,., tydeligvis forstår dem ikke Lov om personvern, ingen skal måtte bli brettet inn/ut hver dag, år inn og ut.

Og paranoid.., det handler ikke om det., det handler ikke om og gjemme seg, det handler om beskyttelse av det minste, de som ikke har en stemme hva med og leve i den virkelige verden., og man eier ikke barn sine.., man kan ikke leve "på" ungene, dem lever av blogging av barna, det er inntekten, og blogge om ett annet menneske, fortell meg så hvordan det er riktig.., vi er bare blitt vandt til det.., reaksjonene og konsekvensene kommer senere, og konsekvenser av overeksponering vil bli store...., om man legger ut noen bilder greit., men ikke eksponere ett lite menneske hver dag gjennom år...

Livet mitt som klarsynt.

11.01.2011 kl.09:41

tatta:Dette var fint å lese,du har forstått hva mitt motiv er,takk så mye.Hilsen synskepeggy.

Ikkenoh!

13.01.2011 kl.15:18

Flott! Fint at det ikke bare er jeg som tenker at det blir litt for mye av intime detaljer på noen blogger. Det er ille nok at folk deler alt om seg selv, det er enda verre å dele alt (!) mulig om barna sine uten at de får bestemme hva de vil "hele verden" skal vite om de. Fint at du deler meningene dine, SynskePeggy :D

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits