Hva er rett - noen som vet ?

I går kveld mottok jeg en sms,den var fra leieboeren i huset.Det var en forespørsel om han kunne montere opp taklamper i gangen og på soverommet,noe jeg selvsagt mente var helt greit.Men så opplyste han også om at han hadde montert ny vifte på badet,da den som var der var defekt.(Det blei jeg ikke opplyst om fra mine forrige leieboere.)Han hadde også montert ny lysdetektor på fellesareal.Jeg blei litt forskrekket,skulle han ikke ha avtalt slike ting med meg på forhånd ? Enda mer forskrekket blei jeg da jeg mottok en ny sms der han spurte om det var greit at han frisket opp litt i leiligheten med ny tapet og maling,altså oppussing.Jeg svarte at det var viktig at han trives og om han mente det var nødvendig å pusse opp leiligheten så var det greit for meg.

Han er en kjempegrei og hyggelig leieboer,stille og rolig og ordentlig.Jeg liker at man tar initiativ,men er ikke dette å ta seg litt vel mye til rette ? Og er det virkelig jeg som skal bære utgiftene med det lille prosjektet som han har tatt på seg selv å utføre ?

Om han ønsket å bidra med noe kunne han fks.kommet ut for å hjelpe meg å måke snø.Flere ganger i vinter har vi hatt meterhøy snø og jeg med min dårlige rygg har måttet måke 51 trappetrinn helt selv.Da var han ikke å se.Men det er ikke spessifisert en avtale om snømåking i husleiekontrakten så.....Det er heller ikke spessifisert noen avtale i husleiekontrakten om oppussing utover vanlig vedlikehold,og så lenge han bor i leiligheten må han bære mesteparten av utgifter til vedlikehold innenfor det areal som han disponerer.

Hva er rett her ? Og hvordan forholder jeg meg best til dette ?

                                                                                     Hilsen synskepeggy.

7 kommentarer

Ingeborg Gulla

17.02.2011 kl.11:53

vet ikke :) ha en fin dag da!

mimmimor

17.02.2011 kl.12:02

Tror du kommer langt med å google - regelverket ligger ute på nett. Men jeg tror at faste monteringer er eiers ansvar, også maling og tapetsering. Hvis han mener det er behov for maling mv, og du er uenig, så må han bære det selv, tror jeg. Du har bare ansvar for vedlikehold. Men du må for all del sjekke fargevalget, så det ikke blir store utgifter for deg med å male om når han har flyttet ut.

Han har ikke rett til å lage merutgifter for deg, annet enn hvis det er fare for at det medfører større utgifter hvis det ikke gjøres noe. Hvis en kran springer lekk, f.eks. så kan han rekvirere rørlegger. Men han kan ikke bytte ut kranen fordi han ikke likte den forrige...

Tror i alle fall det er omtrent sånn. Leste reglene da vi skulle leie ut, men husker ikke alt.

Solkro

17.02.2011 kl.12:26

Tror du kommer langt med mimmimor sitt svar men husk det går an å si nei:)

fivrel

17.02.2011 kl.12:42

Vi leier lokale der hvor jeg jobber og vi ønsket å pusse opp da vi flyttet inn. Huseier tok da utgiftene til maling i trappeoppgang, mens vi selv måtte bekoste oppussing av kontorene. Snømåking og vedlikehold av ute-areal og parkeringsplasser er huseiers ansvar. Vet ikke om det er egne regler for leie av næringslokale eller om det også gjelder privat utleie, men du finner nok svarene på google slik mimmimor sier. :)

synskepeggy

17.02.2011 kl.13:20

Takk så mye for tips.Slik jeg forstår det nå,etter tips og litt googling så kan han kun kreve meg for utgifter til ny vifte på badet.Forutsatt at den var defekt og det har jeg ingen grunn til å tro at den ikke var.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

17.02.2011 kl.14:53

All form for oppussing etc skal avklares på forhånd uansett,har du en standard leiekontrakt så skal det på forhånd avklares om hva han har mulighet til å gjøre og eventuelle delinger på kostnader,fratrekk i husleie etc. Alle leiekontrakter bør spesifiseres med f.eks snø måking etc.Er det ikke spesifisert er det huseier/utleier som har denne jobben desverre...Lykke til,sett ned foten

Ellen

25.02.2011 kl.00:30

Greit å være medlem i Huseierforbundet når man leier ut, Da har du noen å kontakte når du lurer på noe. Reglene endres hele tiden.

Det er jo forskjell på å pusse opp fordi det trengs og fordi man vil ha forandring.

Og selvfølgelig skal alt godkjennes av deg.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits