En Brannfakkel !! -

- men ikke desto mindre noe man bør tenke på i denne mobbedebatten som nå har blusset opp igjen.Det skrives mye og menes mye om mobbing både her på blogg og ellers nå om dagen - igjen.Og det er bra,mobbing skal det settes fokus på.Det er den eneste måten å prøve å få en slutt på det på.Jeg,for min del,forstår ikke at noen våger å mobbe andre etter den massive negative omtale og fokus mobbing har fått og får.Skulle tro at etterhvert ville mobberne selv bli redd for å bli upopulær,ikke godtatt og sett ned på.Det kan fort skje at mobberne selv får sin egen oppførsel rettet mot seg.

Jeg merker meg at stadig flere ytringer,observasjoner,konstruktiv kritikk og meninger blir oppfattet som mobbing.En av grunnene til det er at man får større og større tendens til å ta alt muligt meget personlig.Det kan man ikke,det skal man ikke og det er heller ikke nødvendig.I verste fall skaper "personifiseringen" store begrensninger både i tanke handling og ord.En objektiv observasjon som er gjort på bakgrunn av den erfaring man får i møte med en annen person eller situasjon og om man da i ettertid gir utrykk for denne observasjonen som konstruktiv kritikk,kan vel vanskelig bli oppfattet som mobbing,eller ? Men pga at man tar absolutt alt personlig,så er det nettopp det man gjør.Resultatet blir at man er ute av stand til å se forskjell på angrep på sak og angrep på person.

Alle har en mening om hva mobbing er - men hvor går egentlig den hårfine grensen mellom mobbing og utrykk for objektiv observasjon.Er det bare opp til hvilken type person man er og hvor "hårsåre" man er eller er forutsetningen en annen for å definere dette ? Det finnes,etter min mening,en god forklaring på forskjellen,beskrevet i boken "De nye åpenbaringene" av forfatteren Neale Donald Walsch :

"Begrepet anklage er noe som holder til i hjernen deres.Det er en del av deres skyldig eller ikke skyldig - riktig eller galt - mentalitet.Dette er en observasjon.En observasjon er ikke en dom,og en redgjørelse er ikke en anklage.En redgjørelse av fakta er nettopp det,en oppsummering av hvordan noe er.En observasjon er enhver situasjons "slik er det",en dom er situasjonens "hva så".Det er dere som tilføyer "hva så" til alle fakta.Ingenting har noen annen mening enn den dere gir det.Det er dere som avgjør hvorvidt "slik er det" er godt eller dårlig,riktig eller galt,ok eller ikke ok,og dere bygger denne avgjørelsen på deres vurdering av hvorvidt "slik er det" fungerer eller ikke fungerer,avhengig av hva det er dere velger å være,gjøre eller få."

Er man blitt så "hårsåre" og fikserte på seg selv og så selvhøytidelige at man ikke lenger kan eller tør si sin ærlige objektive mening av redsel for å bli oppfattet av andre som en som mobber,trakasserer og går til personlige angrep på andre.Jeg er en person som liker "alle" og jeg er av den mening at alle har noe positivt å bidra med.Men det betyr ikke at jeg alltid liker det en person sier eller gjør,og jeg gir utrykk for den observasjonen jeg har gjort,selv om den observasjonen kan (og ofte) oppfattes i negativ retning.Gjør det meg til en mobber - eller er det reaksjonen til den aktuelle personen som er gjenstand for observasjonen som avgjør om jeg er en mobber eller ikke ?

                                                                                            Hilsen synskepeggy.

9 kommentarer

frida

17.02.2011 kl.15:22

fint

Jeanette

17.02.2011 kl.15:23

Har du lyst på et gavekort på nelly.com eller H&M? Da kan du melde deg inn her: http://www.gratismakeup.no/?r=56119 lage en bruker, verve andre og samle poeng der inne med og legge til venner, chatte, svare på spørsmål osv, når du har nok poeng får du gavekortet helt gratis! :-D

kentras

17.02.2011 kl.15:32

Veldig bra skrevet, etter min mening blir ordet mobbing ofte brukt feil. Dersom man "kritiserer" en handling eller sak har det intet med mobbing å gjøre..da er det som du sier saklig og konstruktiv kritikk...mobbing er avhenging av at det rettes mot en person og med gjenntagelse. F.eks kaller jeg deg en "jævla teit tulling" en gang for deretter å fortsette uten flere angrep er det ikke mobbing...men dersom jeg fortsetter å kalle deg det omtrent hver gang jeg ser deg da er det mobbing. Jeg er utrolig sterkt imot mobbing og er nesten villig til å gjøre hva som helst for å hjelpe de som blir utsatt for det...bare slik at det er sagt.

Livet mitt som klarsynt.

17.02.2011 kl.16:04

kentras:Vi tenker det samme her,Kentras.Godt at du såg hva jeg vil frem til.En annen ting som jeg har merket meg og som jeg glemte å ta med i innlegget,er at noen bruker mobbing som en "sovepute",det kan være mange grunner til det og det kan gjelde både barn og voksne.I de få konkrete tilfellene jeg kjenner til var årsaken mangel på motivasjon til viktige oppgaver og rikelig med "stakkars deg" oppmerksomhet.For noen år siden var det stor oppmerksomhet rundt noe nytt som de kalte nakkesleng,det er pussig hvor mange som plutselig hadde fått den diagnosen..... Ganske mange fler enn de som faktisk hadde grunn for diagnosen,tenker jeg.Hilsen synskepeggy.

kentras

17.02.2011 kl.16:06

Tror jeg også, enkelt utnytter det som kan utnyttes.

nina

17.02.2011 kl.16:56

utrolig bra skrevet. etter de dagene vi har godt igjenom nå som faktisk er mobbing.trakasering.skjellord pluss pluss.pågått over lang tid.så klarer jeg nå å se en forskjell.

føler selv jeg har vært litt blå øyd å brukt ordet mobbing.i de tillfeller det ikke kan kalles mobbing.

men for min del så synes jeg det nå er lettere å skille forskjellen.for det jenta vår har har gått igjennom unner jeg ingen.

SKEIVE - besøk oss da vel!

17.02.2011 kl.18:01

Vi har hatt en spørreundersøkelse på bloggen vår om homofili, titt innom og se hva som ble svart:) legg gjerne igjen en kommentar, og følg oss videre i veien som går! www.skeive.blogg.no

veldig bra skrevet, forresten :)

Livet mitt som klarsynt.

17.02.2011 kl.18:22

nina:Det er når man ser og forstår at det er en forskjell at man kan få meningsfulle debatter og lærerike erfaringer som resultat,istedenfor som så altfor ofte blir resultatet, fastlåste konflikter der håp om "forsoning" er uaktuellt.Jeg kjenner til historien om jenta di,det er forferdeligt,men håper at det går bedre for henne nå.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

17.02.2011 kl.18:23

SKEIVE:Takk så mye for hyggelig kommentar.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits