DET NYTTER !!! Eller ??

I mange saker som  man har en mening om føler man ofte at man er overlatt til andre ansvarlige og deres vilje til å ta tak og gjøre noe med det.Meningene  har vært mange og sterke og alle har ytret sin avsky mot dette og hvor feil man synest at det er.Men ikke de ansvarlige som virkelig kunne ha gjort en stor forskjell - nå med en gang !

Man ser på elendigheten og føler seg hjelpeløse,at det man selv mener om saken ikke blir tatt hensyn til og ikke blir hørt ,da hensynet alltid rettes mot penger,profitt,arbeidsplasser osv.

Nå kan grunnen til denne gladnyheten være at denne kontrollinstansen også - som omtrent alt annet offentlig - er rammet av diverse sparekniver og nedbemanning og som følge av det foretar færre kontroller som avdekker de faktiske elendige og uverdige forhold.Her forholder man seg  - som med alt annet, til statistikk og da er det ikke godt å vite hva man skal tro,for oss vanlige..

Men jeg velger å tro de utallige protester fra alle mulige hold i samfunnet har blitt hørt og gjør en stor forskjell.Det var derfor med glede jeg leste denne notisen på TV2 Tekst-tv i dag :

____________

I en ny kontroll av pelsdyrnæringen har Mattilsynet funnet færre forhold å slå ned på enn tidligere."Vi ser at det er fattet relativt færre vedtak gjennom disse tilsynene enn tidligere.Men perioden er for kort til at det er mulig å konkludere med at det dreier seg om en varig forbedring",sier Solfrid Åmdal,seksjonssjef for dyrehelse og dyrevelferd ved Mattilsynets hovedkontor.

____________

Øyner man håp ? Ikke bare for disse stakkars dyrene,men også håp for mange flere saker man går sammen om å protestere mot ? Er dette et gledeligt eksempel på at sammen har vi makt ??? Jeg håper det !!!

                                     Hilsen synskepeggy.

7 kommentarer

overvektigtenaaring

09.04.2011 kl.14:14

Hei !

Jeg har starta en blogg om mitt liv som overvektig tenåring, der jeg blogger om min hverdag, trening og kosthold.Håper du vil følge bloggen min!

sisselfish

09.04.2011 kl.14:46

God dag Peggy :) Først vil jeg begynne her,godt innlegg,noe diffust egentlig,men etterhvert tror jeg at jeg fant den røde tråden her også :)Der,nå har jeg rigget meg til i sofan,kaffen ved siden av og nå starter jeg litt forsiktig her.

Penger og profitt,tja hvem vil egentlig ikke tenke det i forhold til en type næring???Jeg tror en hver vil prøve å komme seg opp og frem i dagen med å selge sitt skinn på markedet.pelsdyrnæringen har eksistert fra tidenes morgen.Da tenker jeg så langt tilbake som i tid. Se bare hva Olav Thon gjorde...Han drev ikke akkurat oppdrett,men han fikk solgt sine skinn,siden kjøpte opp bygårder etc og i dag har han ett hus i Hole på over 700 kvadrat meter,over 60 hotell og 2 eller 3 kjøpesentre i Sverige.Men nå skal jeg litt tilbake her i hva vi skal slå ihjel tia med.

Har en venninne som har utdannet seg til veterinær.Jeg tenker tanken slik;i stedenfor at mattilsynet skal dra land og strand rundt pga meldinger om misshandlede dyr så kunne selvsagt en del av veterinær bestanden vært ett kontroll organ.Tror de ser mye mer enn hva mattilsynet noen gang får sett. Tenk hvor mye penger dette kunne ha vært spart.......

Så lenge de er mennesket som styrer dyrehold så vil vi nok se eksempler hele veien for dårlig stell av diverse dyr.Selvsagt så har vi den grøfta av de som har personlige tragedier.Sitter med gårdsbruk/dyr og plutselig tar livet en vending hvor de ikke makter å passe på dyreholdet.ja det er en tragedie,har lest en del om dette.

Så har du de som virkelig skulle ha vært satt i en gapestokk.Da tenker jeg på de som gjentatte ganger har blitt meldt til dyrebeskyttelsen etc.de skulle nok ha blitt fradømt retten på å eie dyr.

Selvsagt er jeg imot at dyr skal lide for profitt.For jeg synes at det er akkurat det det er når man går pelsdyrnæringen i sømmene.Samme mener jeg faktisk om sirkus.Dyr som blir holdt i fangenskap(tenker da på f.eks.løver/elefanter)Det er jo samme gata..PROFITT

Håper ikke dette ble for utsvevende,evnet er jo så stort og uoversiktelig.

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

09.04.2011 kl.17:43

sisselfish:Hei igjen,så fint at du fant den røde tråden her,skal være enig i at noen ganger kan den være litt "gjemt".Grunnen er ofte at jeg ønsker å innkludere flere aktuelle og lignende tilfeller og ikke bare fokusere på en sak,da det er så mange å ta av.

Jeg er enig med deg igjen,virkelig.Det er en fin tid nå å fokusere på dyrs levevilkår på sirkus,nå som sirkussesongen er igang.Veterinærer skulle absolutt vært et slikt varsling og kontrollorgan.Mattilsynet er helt avhengig av varsling,mens veterinærene er mer synlig der som folk er og der som "jungeltelegrafen" viser seg å fungere fint.Jeg kjenner personlig flere som aldri skulle ha eid dyr, ofte pga personligheten de selv har.Dyrene har det ikke godt hos slike mennesker.

Man får aldri slutt på dyrs lidelser før man stopper etterspørselen,det være seg alt fra pels til sirkusunderholdning.Alle de ting som gjør at dyr lider er luksus og ikke noe noen trenger.

Emnet er stort og uoversiktlig - igjen,og dermed vanskelig å gå i dybden på,dessverre.

Ha en riktig fin lørdagskveld,sisselfish.Hilsen synskepeggy.

Frkamundsen

10.04.2011 kl.17:44

Sv; Hvis det nå har seg sånn at du faktisk ER 51 år gammel, så skjønner jeg virkelig ikke hvorfor du i det hele tatt blandet deg inn i saken. Og det at du konfronterer meg med at jeg rettet til alder, og deretter skrivefeil - blir jo bare helt feil i og med at du selv er femtien år gammel.

Men over til saken igjen da. Hadde du besøkt bloggen min og det første du kommer over i et innlegg som er skrevet av meg er "Heei igjen alle sammen! Idag skal jeg på klassetur og jeg gleder meg, sååå mye! ^^, omg, skal bli så utrolig awezome lissm :D:D O.o<3 Så skal jeg møte min, bestevenn, etterpå, er såå glad i hu azz!" (det for selvfølgelig for å overdrive litt)

Da regner jeg ikke med at du hadde vært så veldig interessert i å lese videre? Jeg gav et "råd" til hun som hadde skrevet innlegget, så kanskje hun ville ta det til seg. Og det at hun hadde en del skrivefeil, var jo bare en bagatell. Hun laget en debatt om Voe, som jeg deltok i på en helt saklig måte. Da hun lager en slik "diskusjon" på bloggen sin, må hun da for all del tåle at det blir en såkalt "debatt" ut i fra det.

Livet mitt som klarsynt.

10.04.2011 kl.18:21

Frkamundsen:En debatt om innlegget er nok det bloggeieren ønsker,men det var ikke bare debatt om innlegget kommentaren din la opp til da du fant det nødvendig å påpeike slike bagateller som du gjorde.

Innholdet i innlegget bør være det man fokuserer på og det falt jo ingen andre av de som kommenterer vanskelig å oppfatte meningen og kommentere den.

Kanskje dine "velmente" råd hadde blitt bedre mottatt om de ikke hadde vært så åpenbart negative.

Husk på at mange ganger skal det ikke mer enn en slik kommentar til før andre henger seg på og det utvikler seg til rein mobbing og sjikanering av bloggeier,som til slutt ender med å bli både usakelig og meget slem.Det er et udiskutabelt faktum at det er nettopp slik mye av den grove nettmobbingen man ser har begynt.

TENK LITT PÅ DET !!! Det er derfor jeg blander meg inn - i dette i denne bloggen og i andre blogger der jeg oppdager lignende tendenser.

Jeg leser blogger utelukkende fordi at temaet er av interesse og antall skrivefeil og evt.andre feil er av minimal betydning for meg.Det burde det vært for deg også.En annen ting er at du er nok ganske aleine om din mening her,bare se på antall kommentarer den bloggen og innlegget har fått,kanskje betydelig flere enn deg til og med.

Føler du deg støtt,såret eller annet nå,fordi at jeg ytrer min mening,så beklager jeg det,men alvorlig talt,er det ikke du som bør begynne å tenke om igjen her, istedenfor å oppfordre meg til å "tenke over saken" på nytt.

Hilsen synskepeggy.

Frkamundsen

10.04.2011 kl.19:36

"Det var ikke bare debatt om innlegget kommentaren din la opp til da du fant det nødvendig å påpeke slike bagatellersom du gjorde" - Vel, jeg la ikke opp til noe som helst annet enn å påpeke at hun hadde noen skrivefeil her og der. Mine "velmente" råd som du kalte dem, ble lagt opp på en negativ måte, JA, i grunnen fordi jeg var uenig i det hun hadde skrevet i saken om Voe. Da ble nok hele kommentaren min tolket som negativ i seg selv.

Jeg har NULL interesse og heller NULL toleranse av nettmobbing, og / eller mobbing generelt. Jeg har blitt utsatt for en del selv da jeg var yngre, så det at jeg siktet til noe sånt noe ved å kommentere skrivefeilene hennes er jo bare heeeeelt feil.

Og når det gjelder meninger om temaer og skrivefeil på diverse blogger, så er vel det bare smak og behag. Det er nok ikke bare meg som blir små irritert av skrivefeil / kommafeil, og det er nok ikke bare deg som egentlig ikke bryr seg noe om det. Smaken er som baken!

Livet mitt som klarsynt.

10.04.2011 kl.20:16

Frkamundsen:Jeg skal ikke kommentere noe mer her.Bortsett fra at det må da være innholdet i innlegget som er avgjørende og ikke noen små feil her og der.Og det forundrer meg virkelig at du lar deg irritere over det i det hele tatt.Uenig er en ting - og selvsagt godtatt,men det kom i annen rekke i din kommentar,dessverre.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits