Masker...

Alle er søkende og ønsker svar på mange av livets spørsmål.Man ønsker å finne en hensikt med livet, og et eller annet sted på veien skjer det med oss alle, at man stiller seg dypere spørsmål og man forstår at de ytre omstendigheter og materiell virkelighet ikke er nok til å gi de svar man søker.Mange velger å overhøre sin egen stemme og sin egen nysgjerrighet og fremstår istedet som tilsynelatende likegyldige og overfladiske.Problemet for dem er at de ikke aner hvor og hvem de kan henvende seg til med slike store og alvorlige tema.Fremdeles blir man sett på som litt "rar" og anderledes om man viser interesse for annet enn det man kan se,høre,smake,lukte osv.Det betyr ikke at man ikke tenker ,og det gir ingen rett til å dømme noen som overfladiske,likegyldige,svake eller feige.

Mennesker som har opplevd det verste i livet har en enestående mulighet til å snakke med andre og møte andre på et langt dypere nivå enn det som er vanlig i hverdagen.Men det forutsetter at man har evnen til å skyve til side egoisme,fokuset på seg selv og krav om andres oppmerksomhet og lar andre komme til ordet.Det er ikke bare andre som skal lytte,man må lytte selv.Man kan ikke forvente noe av andre som man ikke er villig til å gjøre selv.Det bør være et kjærkomment pusterom å få konsentrere seg om noe annet enn seg selv og sin egen sorg eller andre tunge omstendigheter for en liten stund.Og det er en helt naturlig del av prosessen i det å prøve å komme litt videre.Det er helt umulig for andre å "overskygge" sorg eller andre tunge ting man selv sliter med.For det blir hos den som er rammet og det er meget privat og individuellt.Det er når man har fokus på seg selv,og bare seg selv at man kan oppleve det slik.

Sorg og vanskelige hendelser og omstendigheter trenger ikke bare å være trist og håpløst.De som har slike erfaringer er på mange måter et redskap for andre å bruke som sliter med lignende ting og store spørsmål i livet.Jeg opplever stadig at mennesker man i utgangspunktet ikke skulle tro hadde en eneste dyp tanke,kommer til meg for å snakke og det viser seg ofte at de har masse å bidra med og utallige gode samtaler har blitt resultatet.Etter at jeg forsto at jeg måtte slippe andre til  for å lære av andre ,og ikke være så opptatt av meg selv,har jeg virkelig forstått hvor mye visdom noen kan bidra med,selv om det tilsynelatende ser ut for det motsatte.Og jeg har fått ny innsikt i sannheten "uten andre og mangfoldet andre kan berike meg med,er jeg ingenting".

Hvordan man selv reagerer på sorg og andre tunge erfaringer avslører mye om oss selv som på mange måter skal og må følge oss videre.Å føle seg avvist av andre i egen sorg fordi at andre vil dele lignende historier som de man selv har erfart,er helt feil måte å oppfatte på.Man bør heller oppfatte det som en tillitserklæring som man er så heldig å få.Mennesker spør seg om mye,og er man så heldig at man får ta del i undringen og spørsmålene er man virkelig priviligert og får mange nye forståelser selv.

Man blir "stemplet" utifra det inntrykk av seg selv som man velger å gi ut til omverden.I mange tilfeller er ikke ting slik de ser ut for andre å være.Er man åpen for andre og deres historier og spørsmål og tanker,selv om man selv er i dyp sorg eller andre vanskelige livssituasjoner kan man få mange gledelige opplevelser og nye innsikter.

Et spørsmål man kanskje av og til kan spørre seg selv,i mange sammenhenger er : Er min sorg eller min vanskelige livssituasjon mer viktig å ta hensyn til og mer oppmerksomhetskrevende enn andre sin ?

Hilsen synskepeggy.

 

5 kommentarer

Kun Camilla

14.04.2011 kl.19:59

Vil benytte anledningen til å anbefale boka "The selfish gene" av Richard Dawkins (evt. det egoistiske genet hvis du vil lese på norsk). Knallbra. Ha en fin kveld (-:

14.04.2011 kl.21:50

Hei, selvfølgelig skal man lytte til andre,men min sorg er nå en gang min, den er ikke viktigere enn andres. Og akkurat når det er nytt er man seg selv nærmest,men tiden leger og da blir man mer moden og forståelsesfull over andres sorg.

Livet mitt som klarsynt.

14.04.2011 kl.22:44

Camilla:Den skal jeg lese,takk for tips.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

14.04.2011 kl.23:01

GOD KVELD PEGGY :)

Ja dette var ett meget bra innlegg som virkelig satte tanker på dagsorden.Jeg vil fatte meg i korthet uten at jeg roter meg helt bort i ordenes verden. Lytter du så lærer du,lærer du så vokser du,vokser du så vet du,vet du så tar du imot mer av andre :)

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

14.04.2011 kl.23:11

sisselfish:Så fint,det var meningen det - og du har forstått presis hva jeg ville frem til.Takk så mye for det.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits