Visdomsord - så rett !!

Dette er noe jeg tenker ofte på.Og desto mer jeg tenker på det,desto mer riktig føles det.Ikke bare føles det riktig,men det blir mer og mer logisk også,slik må det bare være.

" Dere vet ikke at dette er falske påstander.Når alt kommer til alt,er det det samme som dere lærte.Derfor antar dere at det er sant.Det er på denne måten at "fedrenes synder hjemsøkes på barn inntil tredje og fjerde ledd".Dere lærer barna deres å tro på en intolerant Gud,slik at de på forhånd er tilgitt sin egen intolerante atferd.Dere lærer barna å tro på en sint Gud,slik at de på forhånd er tilgitt sin egen sinte atferd.Dere lærer barna å tro på en hevngjerrig Gud,slik at de på forhånd er tilgitt sin egen hevngjerrige atferd.

De fleste organiserte religionene har ikke forandret sine grunnleggende synspunkter på århundrer,og ,i noen tilfeller ikke på tusener av år.Selve ideen om nye ideer er bannlyst.Det skyldes mangel på forståelse.Og det skyldes stahet.De fleste mennesker kan akseptere at Guds store sannheter er kommet til menneskene gjennom mennesker.De kan bare ikke akseptere at dette kan gjelde mennesker som lever i dag.hvis det er gammelt er det verdig,hvis det er nytt er det uverdig.Hvis det er gammelt er det sant,hvis det er nytt er det usant.hvis det er gammelt er det bra,er det nytt er det dårlig.

Gud ønsker ikke noe av dere.Og det er dette dere ikke kan forstå eller nekter å akseptere.Det er ingenting Gud ønsker eller trenger.Gud ber ikke om noe,befaler ingenting,krever ingenting,tvinger ingen til noe som helst.Lær bort dette på seminarene og madrashaene deres.Gud verken beordrer eller krever,insisterer eller forventer noe som helst.Det er ingenting som er som ikke Gud er.Gud har ikke behov for å gi ordre til noen.Hvem skulle Gud gi ordre til ? Det finnes ingen å kommandere unntatt Gud.Gud er alt i alle.Gud er alfa og omega,begynnelsen og slutten.Og hvem skulle Gud straffe hvis ordrene Hans ikke ble fulgt ? Skulle Gud bruke sin høyre hånd til å fike til sin venstre ? Skulle Gud bite seg selv i nesen for å plage seg selv ?

Deres lærere og juridiske doktorer,deres prester og deres ulamas,forteller dere at dere skal frykte Gud,for Han er en hevngjerrig Gud.Dere skal leve i frykt for Guds vrede,sier de.Dere skal skjelve i Hans nærvær.Hele livet skal dere frykte Guds skrekkelige dom.For Gud er rettferdig,har dere fått høre.Og gudene vet at dere kommer til å være ille ute når dere står overfor Guds forferdelige rettferdighet.Og derfor skal dere adlyde Guds forlangender.De fleste av dere bruker derfor mye av deres voksne liv på å lete etter den "riktige måten" å tilbe Gud på,å adlyde Gud på,å tjene Gud på.Ironien i alt dette er at Gud ikke vil ha deres tilbedelse,Gud trenger ikke deres lydighet,og det er ikke nødvendig å tjene Gud.

Guddommen har ingen behov."

___________________

Her var det nok litt å tenke på for fler enn meg tror jeg.

Disse tankevekkende ordene er fra bøkene til forfatteren Neale Donald Walsch,hans fantastiske samtaler med Gud.

Hilsen synskepeggy.

6 kommentarer

sisselfish

14.04.2011 kl.22:52

God kveld Peggy :) Vel denne karen har gått i grøfta så det holder.Muslimene på den andre siden.Fikk ett langt foredrag her om hvilken grøft denne forfatteren hadde havnet i. Noen lever ennå under loven og andre under nåden. Her kan man velge å vrake. Jeg tror dette temaet blir for høyt svevende for de fleste tror jeg. De som ikke har så mye innsikt i Bibelen vil nok falle helt utenfor her vil jeg tro. Dessuten er dette temaet altfor stort å ta tak i. Uff dette ble noe rotete når hodet er fullt av ord og forestillinger av svar og meninger.

Ha en fin kveld videre :)

Blogger klemz Sissel

synskepeggy

14.04.2011 kl.23:07

God kveld,ja.

Jeg forstår,de bøkene her er ikke så lett å forstå.Men jeg ønsker at man blir så nysgjerrig at man leser dem selv.Jeg har skrevet mange utdrag fra de forskjellige bøkene samtaler med Gud her i bloggen.Det ser ut for at jeg aldri blir ferdig med dem.Kanskje du kan lese dem selv,så kan man diskutere.

Jeg blei interessert nå,i hva du vet om denne forfatteren.

Ha en fin kveld,du også.Hilsen synskepeggy.

Astrid Fjell - Fotoblogg

14.04.2011 kl.23:11

Veldig trvielig blogg du har ! ;)

Livet mitt som klarsynt.

14.04.2011 kl.23:14

Astrid Fjell:Takk for det,du,hyggelig at du liker bloggen min.

Hilsen synskepeggy.
Så fin blogg du har, skal komme innom oftere !! :)

sisselfish

14.04.2011 kl.23:21

Når det kommer til denne forfatteren så har jeg ikke lest noe av han,sett noen linker.For det første så er han en meget dyktig taler,han ordlegger seg slik at man "nesten" tror på det han sier.Ut fra sunn fornuft(noe jeg mener å ha) så kan man han nesten stille han på samme linje som David Koresh så langt.Jeg vil selvsagt gå igjennom hans materiale,høre mer på hva han har å fortelle. Jeg tror folk blir lett forført av dyktige talere siden de ikke leser selv og studerer/grunner over det de leser. Jeg liker å fordype meg i emner som fanger min interesse. Jeg får komme tilbake med mer når jeg har sjekket ut denne karen, og fått ett lengre foredrag igjen av gubben :)

Blogger klemz Sissel

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits