Er jeg offer for svindel ???

Ja,jeg må bare spørre etter det som har skjedd i denne uken.Jeg var innom en butikk for å kjøpe noen ting til huset,det er en butikk som jeg vanligvis ikke handler i, for varene man selger er ikke noe vi vanlige trenger så ofte.Mitt inntrykk av denne butikken (kjeden) er at de er seriøse,men nå stiller jeg meg spørsmål om de er så seriøse som de vil gi inntrykk av overfor kundene.

Da jeg kom til kassen og skulle betale med kort var det noe som gikk galt.Det var greit sa ekspiditøren,jeg kunne bare skrive (signere) under på en såkalt alternativ løsning så var alt i orden.Jeg sa til ham at jeg ikke trengte bruke kortet,jeg kunne betale kontant istedet,men han sa da at beløpet allerede var trukket fra konto,så med kontant betaling ville jeg betale samme varen to ganger.Hmmm,han hadde visst aldri hørt om annulering.Jeg synest allerede da at noe var rart.

To dager seinere ved minibankbesøk oppdager jeg at det mangler ganske mange penger på kontoen min,hva hadde skjedd.Jeg kontaktet banken og de kunne fortelle at det var gått ut et beløp på kr.3224 for  varekjøp på denne butikken.Det opprinnelige beløpet jeg handlet for var kr.192.50.Det er klart at jeg fikk sjokk,men banken beroliget meg med at slikt kunne forekomme og at det var foholdsvis lett å ordne opp i.Banken påtok seg å kontakte butikken for å prøve å ordne opp.

Dagen etter tok banken kontakt med meg og fortalte at butikken måtte "frivillig" betale meg tilbake pengene de hadde tatt,altså ,banken kunne ikke ta dem tilbake fra deres konto.Jeg måtte selv "forhandle" med butikken om å få tilbake mine egne penger.Jeg tok da kontakt med butikken og de var slett ikke villig til å betale ut pengene mine sånn uten videre.I deres papirer hadde jeg gjort et varekjøp på kr.3224 og om  jeg mente at det  ikke var riktig måtte jeg bevise det motsatte.

Saken står altså slik i dag,jeg må sende dem en skriftlig klage i overkant detajert med klokkeslett,dato,nøyaktig hva jeg kjøpte og kvittering for varekjøpet.Kvittering for varekjøpet tok jo han,ekspeditøren med min underskrift på,dato vet jeg,men klokkeslett - som skal passe med klokkeslett som de har registrert i sine papirer - jeg vet ikke jeg.

Så saken er temmelig håpløs,slik den ser ut nå.Å klage til forskjellige forbrukerklagenemder er jo også en belastning man blir ufrivillig belastet med og kan fort koste mer enn det smaker.Det verste er at butikken oppfører seg som om det er jeg som er kjeltringen.Hadde det ikke vært for at beløpet som var trukket var så stort ,så er det ikke sikkert at jeg hadde oppdaget det ,og da hadde butikken kommet unna med det.Eller hadde beløpet vært fks kr 500 er det ikke sikkert at jeg hadde orket å bry meg om å få dem tilbake etter å ha erfart hvor vanskeligt det er.Da hadde butikken fått kr.500 av meg.Jeg lurer på,jeg hvor mange flere er det som har "gitt" dem penger.Er dette den nye måten å svindle folk på,tro ??

Hilsen synskepeggy.

 

 

29 kommentarer

15.04.2011 kl.20:12

Kjempe flott blogg,synn det som har skjedd assa! :-(
Så teit! og utrolig leit! Håper du klarer å få fikset det. Høres utrolig kjedelig ut, og er jo garantert enda kjedeligere!

piahk

15.04.2011 kl.20:23

oii :O Så utrolig kjedelig! Dem visste jo helt garantert om det ettersom han oppførte seg så rart i kassa. Jeg synes rett og slett du skal saksøke hele butikken, eller "true" dem med å gå til tv2 hjelper deg med det. Da blir dem redde og kanskje vil gi tilbake pengene. Hvis ikke kan du jo bare gjøre det. Huff, håper det ordner seg!

sisselfish

15.04.2011 kl.20:25

God kveld Peggy :) uff,dette ville jeg straks ha bragt til avisen,anmeldt butikken også.Hadde ikke gitt meg på flatmark.Du kunne jo ha bedt om video opptak fra kasse området etc. Her er det bare å kjøre på synes jeg. Heng ut denne butikken er min mening.Her er det snakk om prinsipp ikke at penger teller så himla mye. Stå på Peggy :)

Blogger klemz Sissel

frktob

15.04.2011 kl.20:33

Dette syns jeg at du burde gå til avisen med. Eller på en måte "true" butikken med å gå ut i offentligheten med historien der du navngir butikken. På denne måten mister de kunder og det vil de da ikke.. så da går de vel med på å gi deg DINE penger tilbake. Synes det er høl i hue at det skal gå ann å oppføre seg på denne måten. Håper virkelig du får tilbake pengene dine!!

Pinkangel

15.04.2011 kl.20:38

Er sikkert ikke noe i veien med butikken. De har sikkert en ansatt som ikke har rent mel i posen. Og det er ikke sikkert de er klar over. Ville nok truet med avisen i første omgang. Lykke til. Kjedelige grier sånn som det:(

Malin

15.04.2011 kl.20:42

Så leit:(

Livet mitt som klarsynt.

15.04.2011 kl.20:49

Pinkangel:Det kan være at du har rett,men jeg får det ikke til å stemme med min erfaring i kontakt med ledelsen for denne butikken.Man skulle tro at de ville være imøtekommende og sammarbeidsvillig i håp om å avsløre en evt ansatt som ikke har rent mel i posen.Men istedet avviser de meg totalt og på toppen av det oppfører seg på en slik måte man skulle tro at det er jeg som er den som har gjort noe galt.Nei,jeg tror ikke at din teori stemmer.

Ha en fin kveld og takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

15.04.2011 kl.20:56

sisselfish:det er flere måter å gå frem på.Å true noen i en forhandlingsfase er aldri lurt,så truing får vente til deres resultat foreligger.Jeg tar denne saken videre om jeg må.Som du sier,det er blitt et prinsipp uavhengig av pengene.Jeg lar meg ikke behandle på en slik måte av noen uten at det blir konsekvenser for dem.Punktum !!!! De er så frekke også,at det er ikke til å tro.Trekker i tvil alt jeg sier til dem og henviser til at de må ha bevis for å uttale seg.De kunne like godt sagt rett ut at de mener at jeg lyver,det hadde iallefall vært en ærlig mening fra deres side selv om det ikke er sant.

Jeg skal oppdatere om denne saken om det skjer noe nytt.

Ha en fin kveld.Nå nattevakt venter på meg.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

15.04.2011 kl.20:58

Ha en fin vakt,min datter kommer snart med flyet :)

Blogger klemz Sissel

Ildvann

16.04.2011 kl.00:32

Skikkelig surrebutikk spør du meg, men gi deg ikke. Om så det hadde vært bare 10 kroner feil burde du ikke gi deg.

Mee

16.04.2011 kl.01:45

Dette synes jeg var merkelig, for det skal ikke være mulig å gjøre slik. Når du bruker kortet ditt, taster de inn beløpet, som kommer fram på kortmaskinen. Så taster du din kode, -og hvis de har problemer med bankens maskin (noen ganger er det overbelastning på nettet, el.a.), må du signere på kvitteringen. Den er grei, det var slik du gjorde det. Ekspeditøren skal ikke klare å få tilgang til din konto, uansett. Er du helt sikker på at du sjekka beløpet han slo inn, og at det var det riktige beløpet som sto på kvitteringen? Kan du spørre banken hvordan det er mulig at han har fått tilgang til din konto? For det skal som sagt ikke være mulig!! Da hadde det vært mange flere som hadde opplevd det samme. Nei, her må du finne ut hva som har skjedd under betalingen. Dessuten må de kunne vise til den kvitteringen du har skrevet under på, -! Ta kontakt med Forbrukerrådet i første omgang. De har også advokater som tar seg av slikt.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.09:31

Mee:Det er merkelig,ja og verken butikk,jeg eller banken har noen forklaring på hva som skjedde.Jeg skal gi butikken det de ber om (skriftlig) for å kunne behandle klagen min på mandag,så får vi se.Får jeg ikke medhold vil jeg selvfølgelig ta saken videre.Jeg synest at butikken må få en sjanse til å gjøre opp for seg på en ryddig måte før andre blir koblet inn for å hjelpe til.

Ha en fin dag,Mee.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.09:36

Ildvann:Jeg er helt enig med deg og jeg gir meg ikke.Vi får se hvordan saken utvikler seg.Men kjedeligt er det og helt unødvendig at jeg skal måtte forholde meg til noe slikt,saken burde gjøres opp og være ute av verden da jeg gjorde oppmerksom på den.Men noen liker å være vanskelige først,for så å gi seg,får håpe det er det som skjer her.

Takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Inger J

16.04.2011 kl.13:12

Du har vel kontoutskriften fra banken, og neste gang sørg får en kopi av kvittering.

Jeg har opplevd slik et par ganger på rema, uten at det har blitt trekt mange ganger. kun det beløpet som de skulle ha, på reserveløsningen.

Det ordner seg nok skal du se, de ønsker ikke negativ omtale vettu:)

God påske

mmh2

16.04.2011 kl.13:16

Det dær skal ikke gå an.Butikken har ikke tilgang til koden eller noe.Taster du inn kr 122 f.eks og koden din kan de ikke ta mer enn det beløpet du har tastet.Det står og på kviteringen du skal ha.Dette hørtes veldig merkelig ut,da e det skummelt med kort hvis det e så lettvint å lure-svindle folk

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.15:35

Inger J:Jeg tror også at det ordner seg.Det må det jo.Det er mulig at jeg traff på feil person da jeg tok kontakt med dem,det skjer at man møter "idioter" når man tar kontakt med div.kundeservice for å klage på noe.

Jeg får kontoutskrift fra banken,og da skal jeg ta kontakt med butikken igjen,samt sende dem skriftlig redgjørelse ang.saken.

Jeg kan igrunnen ikke tro at denne butikkkjeden vil fremstå så useriøse som det virker her.

Ha en fin dag,og takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.15:43

mmh2:mmh2,nei dette skal ikke gå an,men det har altså gjort det.Jeg tror ikke at det skjer ofte,da jeg har - og sikkert alle andre - "alltid" har hatt kort og dette er første gang det har skjedd meg.Jeg har heller ikke hørt om at det har skjedd andre.Det er ikke lett å lure folk,men nå var det noe som gikk galt denne gangen.Jeg er ikke engstelig for å fortsatt bruke kort og jeg tror at denne saken løser seg.Hilsen synskepeggy.

Maria<3

16.04.2011 kl.16:45

Dette må du anmelde , Det er jo svindel , men om du har kvittering så skal det jo gå greit..., og om du vet ca. klokkeslett så må dem kunne vise hva dem har solgt til deg i dette tidsrommet.., Dem har vel også kamera i butikken...

Det var endel penger da , hvorfor skal du bare godta att noen tar dine penger......, Og når du handlet for en 200 lapp og butikken har trukket 3000, nei det må dem ordne opp i....,

Nei, noe må du hvertfall gjøre , man kan ikke la seg lure slik !!

Stå på :)

Maria<3

16.04.2011 kl.16:50

Eller ser att du ikke har motatt kvittering , men det er jo butikkens ansvar , kvittering skal man ALLTID få.., lukter svidd dette.......

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.17:04

Maria:Hei,hei,Maria.Det var rart dette.Jeg tar kontakt med butikken igjen på mandag og gir dem det de ber om skriftlig og så får vi se hvordan det utvikler seg.Jeg gir dem en mulighet for å ordne opp for seg,før jeg bruker storslegga.Jeg vil helst ikke begynne å true om å ta saken videre før ingenting annet nytter.Det er fort gjort at truing kan virke provoserende og det vil jeg ikke.Jeg ønsker å få denne saken ut av verden med så lite "arbeid" for meg som mulig.Om denne saken tas videre blir det mange ting for meg å følge opp og mye tid og krefter og energi går med til det, og ingen vet hvor lenge.Det er det siste jeg trenger nå,og derfor velger jeg å ta det litt roligt til å begynne med.

Jeg oppdaterer her etterhvert som saken utvikler seg.

Ha en fin dag.Og takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Sirdalsrypa - Grete

16.04.2011 kl.18:46

Kan du ha tastet inn pinkoden din som sum? det vet jeg flere som har gjort, da blir det fort penger av det. Jeg har selv opplevd å bli trukket dobbelt opp, første gang ble det enkelt løst med en telefon, andre gang måtte jeg ty til både telefoner, E-mail og trusler før jeg fikk tilbake pengene, da fikk jeg til gjengjeld 500 kroner ekstra som plaster på såret :) så bare stå på og gi deg.

Inger J

16.04.2011 kl.19:45

Hmm, hvordan skal butikken klare og trekke pinkoden som beløp???

personalet i kassen taster jo inn summen på varen på kassa apparatet, og pinkoden trykker jo kunden selv Grete, ingen gir vel fra seg pinkoden på sitt bankkort til butikkansatte??

Du gjorde vel ikke det SP???

Nei, jeg tror nok det er noe annet som har foregått her.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.20:54

Grete:Nei,tallene stemmer ikke med pinkoden.Utover det vet jeg rett og slett ikke hva som skjedde.Men jeg vet at jeg skal til bunns i det og jeg vet at jeg skal ha pengene mine tilbake.Noe annet blir jo helt feil.

Det er godt at vi er flere som har opplevd det samme,jeg begynte å tro at jeg var den eneste som var utsatt for slike uheldige ting.

Takk skal du ha.Og ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2011 kl.20:56

Inger J:Nei det gjorde jeg ikke.Hva som har skjedd skal jeg finne ut av.

Takk for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Sirdalsrypa - Grete

16.04.2011 kl.21:22

IngerJ: noen plasser blir man bedt om å taste inn summen, spesiellt plasser som gjerne vil ha driks, ikke alle forstår at det er det de skal og taster derfor inn pinkoden istedet, har hørt om flere "stygge" saker fra barer der de har proffitert på dette, og det var ikke lett å bevise etterpå selvsagt. En av mine døtre var utsatt for dette på en kina restaurant, heldigvis turde hun til slutt å spørre hva de egentlig ville og slapp med skrekken.

brittmo

16.04.2011 kl.23:15

Hadde summen vært 1925 kunne jeg forstått det, for da hadde det vært en kommafeil.. Men over tre tusen mer??? Her er det noe som lukter svidd spør du meg. Alle butikker har i dag kamera, så det er vel bare å spørre om å få se den, så ser de vel hva du har kjøpt. Jeg hadde heller aldri gitt meg på den. 3000 er veldig mye penger da.

Håper du kommer til bunns i saken din.

Pergoberta

17.04.2011 kl.21:04

Hvilken butikk er dette? Kanskje greit for andre å vite, slik at ikke flere blir rammet av det du opplevde? For, gjør de det med 10 kunder om dagen, tjener de ganske mye penger i mnd/året!

Livet mitt som klarsynt.

17.04.2011 kl.21:20

Pergoberta:Jeg tror ikke det er lurt å gå ut med navnet på butikken,men skal innrømme at det var fristende da jeg skreiv innlegget.Kom til at det ikke var så viktig.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits