Grenser flyttes.

Privatliv er snart noe man hadde før.Utviklingen er skremmende og det må da være noe man kan gjøre for å forebygge den meget uheldige utviklingen.

Etter en vellykket vennefest,der alle festdeltakerne koste seg stort,har det oppstått helt unødvendige problemer.Det viser seg at verten for denne festen har tatt bilder av festdeltakerne.Noen av bildene er tatt uten at festdeltakerne selv har vært klar over det før bildene i ettertid har dukket opp på facebook.Det var vel også slik,utover kvelden,at noen av bildene som blei lagt ut ikke viste festdeltakernes - skal vi si -  beste sider.

Dette har blitt meget dårlig mottatt fra noen av dem som var tilstede på festen og blei avbildet,og man har bedt verten for festen,som også er ansvarlig for publiseringen av bildene om å være så snill å slette dem.Verten har sagt sitt,det blir ikke aktuellt å slette noen bilder.

Er det virkelig blitt slik at man ikke lenger kan delta på private lukkede tilstelninger uten at man må regne med å bli avbildet og hengt ut offentlig på nett , på en -  noen ganger - lite tiltalende og positiv måte.Kan man ikke lenger stole på sine venner ? Og skal man virkelig bare finne seg i slikt ,at grensene stadig flyttes ang.dette også ?

Det er fristende å innføre en ny regel fra nå av : Å ransake alle i jakt på kamera og mobil og beslaglegge evt.funn,før noen slipper inn min dør,i mitt private hjem.Men hjelper det,er det gode nok tiltak i forsøket på å beskytte seg selv og sine nærmeste sitt privatliv ?

Hilsen synskepeggy.

7 kommentarer

lostinthesky

18.04.2011 kl.23:26

sykt..

Inger J

18.04.2011 kl.23:42

Er det helt slutt på og respektere andres ønsker??

Jeg mener at hvix ikke vedkommende ønsker at bilder av de ikke skal legges ut på et sosialt media, så er de i sin fulle rett til det,

Må innrømme at det er dårlig gjort av vedkommende og nekte og etterkomme deres ønske.

Livet mitt som klarsynt.

18.04.2011 kl.23:57

Inger J:Det er visst helt slutt,ja,å ta hensyn til hva andre ønsker.

Det verste er at det blir meget vanskelig å stole på folk etter dette,selv sine egne venner.

En del av festdeltakerne ønsker å få bildene slettet,men verten for festen nekter forsatt å etterkomme det ønsket.

Det er dårlig gjort ja,det hele kan jo ende med at ingen tør å komme på vedkommendes fester lenger i frykt for nettopp slike uheldige ting.Jeg vet at jeg ville betenkt meg før jeg evt.sa ja til en innvitasjon fra denne personen.

Takk for kommentar,IngerJ.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

19.04.2011 kl.10:33

Så synd :( Jeg trodde det fantes regler for dette. Jeg prøver i mitt ytterste at dette ikke skal skje. Jeg kan f.eks ta dette med at jeg tok bilder av disse asylantene jeg ga bort fisk til. Jeg tok bilder av de, spurte om jeg kunne legge det ut på nettet på blogg og FB. Jeg fikk deres godkjenning på det, så da var jeg iallefall den som tenkte på personvern da. Jeg har selv opplevet å bli avbildet og lagt ut på nettet. Kan ikke si det var så morsomt. Det er noe som også heter nettvett. Tenk før man legger ut bilder, sette seg inn i den avbildedes situasjon.

Fint innlegg igjen Peggy

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2011 kl.11:03

sisselfish:Hei,hei,sisselfish.Det finnes regler for dette,men stadig fler,har jeg inntrykk av,overser dem.Du gjorde det rette,du spurte først.Det burde denne verten for selskapet også ha gjort.Det var ikke nødvendig å legge ut de "avslørende" bildene,det var nok av gode bilder fra festen som også var publisert uten at noen reagerte på dem.Men det var noen bilder denne verten bare,helt unødvendig,måtte legge ut.Hensikten til denne personen er lett å gjennomskue,det var for å henge ut folk på en ikke helt god måte.Og det er rett og slett slemt,de som er avbildet og publisert har ingen rettferdig måte å skjerme seg selv mot dette på.Og det er ( jeg håper tilsynelatende) lett for vedkommende som gjorde det å komme unna med det.

Nå var ikke jeg selv på den omtalte festen,men det er lett for meg å forstå hvordan dette virker på dem som er rammet.Jeg vil si det så sterkt at de som er rammet har vært utsatt for den nye,moderne formen for overgrep.

Huff,jeg liker ikke at slikt skal være mulig, og er meget bekymret for hvordan slike problemstillinger utvikler seg.

Ha en fin dag,sisselfish.Hilsen synskepeggy.

Maria<3

19.04.2011 kl.22:25

Det er jo ganske frekt da , og legge ut bilder uten samtykke - Det gjør man ikke.

Om man har kommet for og lagt ut bilder av en som ikke ønsker det og personen ber seg "fjernet" så tar man selvsagt bort bildene , de har med og ha respekt for hverandre og hverandres ønsker.

Kan man kalle det venner om dem ikke godtar og respekterer en ?! En ekte venn godtar fult ut om du ikke vil ha bilde av deg på facebook eller hvor hen det skulle være !!

Iceman

26.04.2011 kl.10:29

Hei.:-)

Syns også det er urimeligt å legg festbilder ut på nettet ute å be om tillatelse.Enda verre når personen ber om at de må slettes, og det ikke etterkommes....respektløst....Finnes det ikke en lov om sånt da? Hvis ikke , er det på tide det kommer en..........

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits