Det er ikke til å tro.

Etter endelig avslag på søknad om opphold i Norge gikk disse menneskene i kirkeasyl og endog sultestreiket for å få igjennom sine krav om å bli her.De blei vel for sulten etterhvert og avblåste sultestreiken.De blei da plassert i et ventemottak i påvente av å bli sendt ut av landet.Det var en tidsbegrensning på oppholdet i dette mottaket,når tiden var ute blei det forventet at det reiste.De blei kastet ut fra ventemottaket og istedenfor å reise tilbake der de kom fra oppsøkte de på nytt samme kirke for å igjen prøve seg på kirkeasyl.

Denne gangen stiller de visse nye krav til norske myndigheter i tillegg til de krav de opprinnelig hadde.De nekter å flytte i forskjellige mottak,de krever å få bo sammen som en stor gruppe,de krever å få dekket bistand fra advokat osv.osv.Og om de ikke får sine krav innfridd,så (for å sitere en av deres talsmenn) " kan det til helvete bare være".Om de ikke får den "hjelpen" de selv krever og ber om,kan det være det samme de vil ikke ha hjelp de ikke selv ønsker.Hjelp de ønsker er jo bare en ting,oppholdstillatelse.

Hva er det de tror de er disse menneskene,og tror de virkelig at norske myndigheter vil gi etter for deres trusler om sultestreik,andre trusler og krav.Eller er det slik at man har sett det bli gitt etter for lignende krav før.At ved å være utholdene og tålmodig,blir krava innfridd uansett.

Hilsen synskepeggy.

8 kommentarer

-Tonje-

27.04.2011 kl.19:39

Herregud! Noen mennesker er bare ikke til og skjønne seg på:S

Livet mitt som klarsynt.

27.04.2011 kl.19:49

Tonje:Enig,men samtidig er det jo slik at det er norsk asylpolitikk og norske myndigheters "snillisme" som gjør det mulig å opptre så til de grader frekt og respektløst.De her menneskene prøver jo bare å utnytte et system som de ser ikke funker.Det er menneskelig og forståeligt at noen,frekkere enn andre,vil prøve å utnytte den meget tydelige inkompetanse ang.dette.Jeg er sikker på at disse,og andre som kommer hit der motivet er opphold - permanent -ler godt av oss dumme nordmenn og norske myndigheters tafatthet.

Takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Allis

27.04.2011 kl.20:10

Ja det er imponerende syns eg. Vi har plenty med eksempel på dette her hos oss. Den lille bygda våres får rett som det er asylsøkere her, og bygda legger alt til rette for de, jobb skule barnehager ++++ hus og heim osv... alle blir godt tatt i mot , men ka skjer... etter noen mnd så vil de ikke vere her!!! men flykter til Oslo.... for vi har forlite tilbud til de her.... det eneste vi ikke har er vel moskeer..(å takk og lov for det) hehehehe... eg ler...

Ha en fin fin kveld videre

Livet mitt som klarsynt.

27.04.2011 kl.20:40

Allis:Jeg forstår.I flere år hadde vi et asylmottak her i området hvor jeg bor.Flere hundre asylsøkere av alle slag,familier,kriminelle,alle slags nasjonaliteter osv,samlet på et sted.Til slutt var det ikke mulig for oss "innfødte" å bevege oss i nærheten.De ramponerte,knuste ruter og annet som kunne knuses,kastet alt av avfall rundt seg.Politi og ambulanse etter slossing,knivstikking og andre våpen var dagligdags.

Barna måtte gå omveier til skolen,der de før hadde gått rett gjennom mellom boligene,jeg fulgte min datter til skolen (fem min gåtur) hver dag til hun begynte i 5.klasse.Mest fordi at jeg var engstelig for å sende henne "inn i løvens hule" aleine,men hun var alltid redd selv,så jeg måtte hente henne hver dag etter skole også.

Området her er i dag ryddig,rolig og ikke minst tryggt for barna,iallefall så tryggt som man kan få det.Det er som om det er et helt annet sted.Ikke nok med all elendigheten disse menneskene førte med seg,men de skapte også en helt annen,lite hyggelig atmosfære her,bare ved å være her.

Nå kan vi igjen ferdes fritt her ute i naturen og ellers - akkurat som før - da jeg selv vokste opp her i området.

Ha en fin kveld og takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Iceman

29.04.2011 kl.14:17

Hei Synskepeggy! :-)

Jeg har alltid syns at det er bra at Norge hjelper mennesker i nød.Men mener selvfølgelig at de som kommer til Norge, bør for det første , innrette seg etter norske lover og regler, noe de desverre ikke alltid gjør. Og for det andre, må det være et minimumskrav at de som bosetter seg her må lære seg norsk.Har sett altfor mange eksempler på at når det er noe de er uenige med, da forstår de ikke språket.Og når de som får hjelp, begynner å stille krav, syns jeg det har gått litt for langt....

Vi hadde en gang et joguslavisk samboer par som leide her hos oss. De kunne fortelle at da de skulle flytte fra joguslavia,fikk de tips at de måtte de prøve å komme seg til Norge, for der trengte de ikke gjøre noe ,og de ville få ALT de trengte av staten.

Da de flyttet fra asylmottaket og inn i leiligheten, fikk de en bra sum hver fra staten som skulle dekke møbler, hvitevarer og annet utstyr de trengte. Pluss at huseleigen også ble dekket.Jeg husker at jeg tenkte den gang at det rart at ikke norske ungdommer som skulle starte hjem for første gang også får denne starthjelpen....er jo egentlig ikke rart at det blir uro når det blir gjort slik forskjellsbehandling mot sine egne......

nina

30.04.2011 kl.08:35

vi var på møte her for noen dager min lille datter går i en bhg som ligger ved siden av 2 andre bhg, å der ska dem plassere ett ventemottak for utreise etter avslag. jeg tenker på barnas sikkerhet, ingen garanti for hva som skjer. skremmende :=)

Livet mitt som klarsynt.

30.04.2011 kl.13:04

Iceman:Det er en urettferdighet her som blir mer og mer tydelig.Norske ungdommer har fks ikke tjangs til å kunne etablere seg med egen bolig med mindre de har styrtrike foreldre,mens utlendinger (noen) ser ut for å kunne velge fra øverste hylle.Kredittkortgjeld får utlendinger lettere dekket på sosialkontoret enn norske,når norske ikke klarer å betale fører det ofte til betalingsanmerkning og med en gang man har fått det er man ute å kjøre.

Jeg har selv erfaring med leieboere av utenlandsk opprinnelse.Det har vært blandete erfaringer med det,men konklusjonen min er å aldri mer leie ut til utlendinger.Før eller seinere får man problemer med dem,samme hvor grei de virker å være til å begynne med.Kan bare nevne at jeg hadde to polakker boende her i to år.Han ene litt eldre karen var hyggelig,ordentlig og han kunne snakke litt engelsk.Han andre derimot var en riktig "gris",kunne ikke engelsk og i det hele tatt gjorde seg så dum som han bare klarte.Det gikk nå på et vis med de to,selv om det var mye frem og tilbake med dem,og mye drikking krangel i fylla osv.Men det var ingenting mot hva vi hadde i vente.Konen til han yngste flyttet inn og med en gang var stemningen i huset en helt annen.Jeg sa til ham at hun måtte flytte ut igjen,mest av hensyn til lite plass og hensyn til den eldre karen som tydelig ikke trivdes med den nye situasjonen.Han unge gjorde seg om mulig enda dummere og forsto ingenting.Etter en stund skulle konen til den eldste komme til Norge for å opperere en hofte og hun flyttet også inn her,altså 4 voksne mennesker på ca 60km,det måtte jo skjære seg.Til å begynne med var det noenlunde greit,men så begynte de to damene å fly i tottene på hverandre,slossing og skriking både seint og tidlig.Vi kunne ikke ha det slik så jeg måtte si opp leiekontrakten med dem.Da de flyttet var det så grisete og ødelagt etter dem at jeg måtte pusse opp på nytt før jeg leide ut igjen.

Etter det flyttet det inn en eldre dame fra Thailand,jeg blei øyeblikkelig litt glad i denne damen og hun var jo en "drømmeleieboer".Men etter noen mnd flyttet datteren inn med kjæreste og noen mnd etter det flyttet også sønnen inn med kjæreste,det var folk i ca 20-30 års alder,og da var vi i gang igjen.Ungdommene viste seg fra en litt annen side enn moren,de var frekk,tok seg til rette på alle måter de kunne og var i det hele tatt ikke folk jeg ønsket å ha i huset.

Nå har jeg en kjempeskjønn NORSK leieboer,en ungkar 28 år,rolig og ordentlig og grei.

Poenget mitt (endelig) er at,selv om alt virker greit og ser ut for at "samboerskapet" skal gå problemfritt,er det slett ikke sikkert at det gjør det.Min erfaring er at,gir man enkelte lillefingen,har de snart snappet til seg hele armen om man ikke selv passer på som en smed.

Takk for kommentar,Iceman, og ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.04.2011 kl.13:10

nina:Ja,du har rett.Det er skremmende,man vet rett og slett ikke konsekvensene av å plassere slike mennesker inn i miljøer der det er stabilt,roligt og tryggt fra før.

Disse menneskene har en helt annen holdning til det meste enn det norske har.Bare det med respekt for andre mennesker,dyr og annens eiendom ser ut for å være totalt fraværende hos disse folkene.

Jeg ønsker dere alle masse lykke til og håper at dere får stoppet planene om å kunne etablere noe slikt i deres nærmiljø.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits