Populær blogg ???

Jeg er så glad for at noen,et par stykker,følger ekstra godt med på bloggen min og jeg håper at de finner den både interessant og lærerik.Det er meg og mine meninger som kommer fram her.Og jeg er ærlig.Jeg finner det meget smigrende og oppmuntrende at jeg og bloggen min blir viet så stor oppmerksomhet.Jeg må være en mye mer interessant person enn jeg selv har trodd.Det er som om egoet mitt vil sprekke av stolthet og selvtilfredshet.Jeg tåler snart ikke flere bekreftelser på min og bloggens popularitet for da står jeg muligens i fare for å vokse meg gjennom mitt eget hode.

Jeg har sett det komme - igjen - en god stund nå,og det har også mine bloggvenner som har hjulpet meg med å avskjære og dempe så godt man kan.Men det er slett ikke enkelt når noen gjemmer seg mellom x antall nicnavn og tvetydige kommentarer.Kommentarene fra disse personene er skrevet på en slik måte at man ikke er sikker på om man skal reagere,dvs.forsvare seg,eller ikke.Som oftest ikke,for jeg har tro på ignorering og det har også mine bloggvenner.

Så,når man har prøvd seg en stund ,i et utall av kommentarer med uklare signaler og hentydninger det ligger mer i ,uten å få reaksjoner på det,annet enn saklige kommentarer som relaterer til det aktuelle innlegget,ja,da kommer man frem i klartekst med hva man egentlig vil.Man hevder klart og tydelig at jeg provoserer både i mine innlegg og i mine svar på kommentarer.Da har man fått sagt det !!!! og man har prøvd lenge på å få sagt det på en mer fordekt måte.

Hva er det som gjør at man er så interessert i meg og bloggen min og mine meninger at de rett og slett ikke kan la være å lese,når det ser ut for at alt de oppnår med den store interessen er å la seg provosere igjen og igjen.De må,som jeg ser det,simpelthen elske å bli provosert av bloggen min.

For å ungå unødige misforståelser,må jeg til slutt få med at dette er ikke ment for å provosere noen,men rett og slett for å  utrykke glede over at bloggen min er så populær som den er.Det er hyggelig,det !!!

Hilsen synskepeggy.

 

21 kommentarer

suilife

17.05.2011 kl.20:16

hehehe :) gratulerer med dagen søte blogger!!!! :D:D:D

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.20:18

suilife:Gratulerer med dagen.Hilsen synskepeggy.

Tonita - kommenterer tilbake

17.05.2011 kl.20:18

Håper du har hatt en kjempe fin dag :D

heidichristineandersen

17.05.2011 kl.20:21

:)

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.20:22

Tonita:Du også !!! Og ha en fin kveld.

Hilsen synskepeggy.

sisselfish

17.05.2011 kl.20:22

øøøø Peggy?Må jeg fram med popcornet igjen??? får håpe dette ikke tar av i negativ retning. Jeg har hatt rekord i dag hos meg, det var da moro. Får vel se hva slutt resultatet blir i morgen tenker jeg. Morsomt å glede folk med litt humor nå og da :)

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.20:28

sisselfish:Popcornet håper jeg at du kan vente med.Jeg tror de som leser dette forstår hva det er og hva jeg vil.Du har vel sett tendensene i kommentarfeltet her i det siste du også.Skal vi prøve å "røyke ut" noen av dem som til stadighet beskylder meg for å provosere ? Slik at de som er provosert får "luftet" seg litt.

Ha en fin kveld.Vi blogges.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

17.05.2011 kl.20:36

Jeg blei provosert i dag av å se nyhetene og 17 mai feiringen. Her stiller våre nye landsmenn opp i bunad, hva har de på hodet??? JO HIJAB. Skulle ikke vært lov spør du meg. Utvanning av den nasjonale kledningen, og jeg føler at de gjør narr av oss med dette hodeplagget. Bunaden ble opprinnelig laget for det stedet man var født/oppvokst. Hva gjør så en som ikke er hverken født i Norge og som ikke aner hva bunaden står for? Jo hun mixer og tror at dette skal godtas. Jeg godtar ikke dette. Dette blir morgendagens store blogger emne tenker jeg. Kles koden er nøkkelordet. Det er jo like ille som om de skulle bruke sitt lands flagg i 17 mai toget.

Ja disse jordekornene må røykes ut. Rene skadedyrene spør du meg. Synd at noen skal gjøre så mye krøll for andre. Umodne og ikke helt i vater for å si det rett fra levra.

Blogger klemz Sissel

Katrine

17.05.2011 kl.20:43

Håper du hadde en fin dag :)

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.20:55

sisselfish:Ja,sisselfish.Her kunne jeg for en gangs skyld uttrykke meg med stygge ord.Jeg har hardangerbunad,min mormor og mor har sydd den til meg,som deres mor og mormor gjorde for dem osv.Perlebeltet som hører til bunaden min fikk jeg av min mormor,moren hennes hadde laget det til henne.

Jeg vet ærlig talt ikke hvordan jeg skal reagere på at utlendinger kler seg i norske nasjonaldrakter,den første tanken og følelsen jeg får er dyp fornærmelse og deretter en følelse av at de gir blanke blaffen og eier ikke respekt for nordmenn og nordmenns historie.Noe burde vi fått hatt i fred for dem,jeg føler meg innvadert i mitt og alle andre nordmenns privatliv,rett og slett.

Hilsen synskepeggy.

snart1til

17.05.2011 kl.20:56

Gratulerer med dagen. + Fin blogg. =)

sisselfish

17.05.2011 kl.21:00

Hardangerbunaden er nydelig synes jeg :) Jeg har fått mamma sin bunad som er trysilbunaden. Jeg har ikke rukket å bruke den ennå desverre. En dag skal jeg nok lure kroppen inn i den(bare ikke trivselsvekta blir for stor selvsagt he he) Jeg mangler sko,ellers så har jeg fått alt annet tilbehør til bunaden. Jo man føler seg litt snik islamisert når man oppdager at vår kjære folkedrakt blir utvannet av mennesker som ikke er født i Norge eller følger kleskoden. Jeg mener også at dette er ett nasjonalt symbol likestilt med det Norske flagget.

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.22:29

sisselfish:Det er et godt mål å ha,å komme i bunaden neste år på 17.mai.Vi må moblisere oss og bruke bunaden vår alle som har bunad.Selvsagt er Bunad et nasjonalt symbol.

Takk så mye for kommentarer.Vi blogges.Hilsen synskepeggy.

Catzy

17.05.2011 kl.22:45

Gratulerer med nasjonaldagen! Vel overstått 17.mai;=) Jeg håper du og dine har hatt en fin feiring av nasjonaldagen. Det har vi hatt;=) Først gikk barna i skoletoget, og etterpå var det 17.mai tilstelning på barneskolen med aktiviteter for store og små. I ettermiddag var foreldrene mine og vi til søsteren min og hennes familie. Tradisjonen tro grillet vi, og koste oss;=)

Åh, Hardangerbunaden er nydelig;=) Selv har jeg Gudbrandsdals festdrakt siden besteforeldrene mine kommer derfra.

Du har en veldig fin og interessant blogg, og du tar opp mange interessante temaer for en hver smak! Det som er flott er at du lar den slippe til med sine meninger og tanker om de forskjellige temaene som du tar opp på bloggen din! Nei, du provoserer IKKE, Synskepeggy! En god og sunn diskusjon gir rom for ulike meninger og tanker, og det handler om å ha RESPEKT for de ulike meningene og tankene som måtte komme fram i et blogginnlegg og kommentarer, selv om man kanskje er uenige. Hvis man føler at noe man leser på nettet provoserer en, så får man heller bite i det sure eplet å holde seg borte fra det som måtte føle som provoserende. Jeg leser daglig f.eks debatter på ulike nettaviser i forbindelse med en sak som f.eks på VG noe provoserer meg. I slike tilfeller lar jeg være å lese kommentarene, eller artikkelen.

Bloggen din er en av de bedre bloggene jeg leser, og du har en blogg som fenger et vidt spekter!

Ha en fin kveld videre;=)

Livet mitt som klarsynt.

17.05.2011 kl.23:19

Catzy:Takk så mye for en fin kommentar,og vel overstått 17.mai til deg også.Her hos oss har vi feiret dagen slik vi selv ønsket,ungdommen i huset har tilbragt dagen med venner og jeg har hatt det roligt hjemme for det meste.Men noen tradisjoner kommer man ikke unna og en av dem er å spise rømmegrøt hjemme i mine foreldres hus,så vi var ute hos min far og spiste der.Det er ikke det samme å være der etter at min mor blei død for to år siden,man merker godt at to viktige personer i livet vårt er borte på slike dager.

Jeg tror du forstår hva jeg vil med dette innlegget og jeg tror at du forstår den dypere meningen bak ironien og humoren og den uhemmede skrytingen av meg selv.Jeg tror at du også har merket deg hva flere av oss har sett her i bloggen i det siste.Noen kommentarer har blitt mer og mer klar på hva de egentlig vil.

Jeg skriver om ting og saker som jeg er opptatt av og det er alltid hyggelig å se at andre er opptatt av det samme og at man kan diskutere mange forskjellige temaer.Jeg sier alltid at det er forskjellene som gjør at man lærer av hverandre,ikke likhetene.Og jeg er opptatt av at jeg kan innestå for hvert ord jeg skriver og så langt har jeg ingen problemer med det.

Takk igjen for kommentaren og ha en fin kveld du også.Hilsen synskepeggy.

fra "lettskremt"

18.05.2011 kl.10:48

Som jeg skrev i kommentar litt tidligere, jeg setter pris på din blogg fordi en kan ytre sine meninger uten at det sklir ut. En kan diskutere på en saklig måte, selv om en har forskjellig syn på saker. Du sier selvsagt ditt syn ut fra ditt ståsted, din livserfaring og kunnskap. Andre igjen har annet syn fordi de har erfart andre ting. Og som du skriver over her, "det er forskjellene som gjør at man lærer av hverandre, ikke likhetene". Det er interessant i verden hvor forskjellige vi mennesker er. Jeg hadde ihvertfall ikke giddet å gå inn på din blogg om du ikke poengterte din mening, noe du gjør. Du aksepterer andres mening, selv om den ikke alltid er som din. For meg virker det som om enkelte blir provosert av andres meninger når en kan forklare saklig hvorfor en har sin mening. Kanskje noen tar det som kritikk og ikke meningsmotsetninger, når de ikke klarer og ordlegge sin mening?

Dere snakker litt om bruken av bunader. Jeg er vokst opp med dype røtter innen nasjonaldrakt. Det var som å "spytte i kjerka" om en gikk med annen bunad enn der en hadde sine røtter. Før reagerte jeg med et direkte avsky om noen "missbrukte" bunaden. Et eksempel: Ei fra hjembygda giftet seg med en som kom fra andre kanten av landet. Hun fikk sydd en herrebund til ham fra vårt distrikt. Konservative som vi var snakket vi mer om hvor grusomt dette var enn hvor flotte brudeparet var, og det fakta at de giftet seg i bunader og ikke hvit brudekjole og smoking. Det er jo alltid flott når yngre mennesker tar opp igjen gamle tradisjoner, og så måtte vi kritisere dette i evigheter etterpå, bare fordi han ikke var født her. At han hadde bodd her i mange år og at det var her han følte sin tilknytning, nei det brydde vi oss ikke om. For oss var det viktigst at han ikke var født her og da hadde han heller ingen rett til å bære "vår" drakt.

Men en lærer så lenge en lever, og jeg har fått et annet syn. I mange kulturer er det ett bevis på respekt at en tar på seg nasjonaldrakten til sin vert. Mange foretningsfolk, politikere og kongelige i verden har fått nasjonaldrakter i de land de har besøkt. Det at enkelte innvandrere koster på seg en Norsk nasjonaldrakt, og bærer den på 17.mai, er tegn på at en har en stor respekt for Norge. Fortsatt sliter jeg med mitt konservative syn når jeg ser innvandrere i bunad. Jeg sliter såppas mye at jeg reagerer automatisk bare jeg ser noen som ikke ser "norsk" ut gå i bunad, akurat som om det ikke blir født "norske barn" med "utenlandsk" utseende. Men jeg skjerper meg, prøver så godt jeg kan å løsne opp intolleransen som er så innpodet i mitt hodet. Spesielt når de går med egne religiøse hodeplagg. Da må jeg virkelig se på "de norske", hva de har på hodet, og det er aldeles ikke alltid slik det skal være. Med øredobber, hårstrikker, spenner eller håret flagrende. Håret skal orginalt være stramt flettet, eller satt stramt bak i knute om en bruker skaut/hodeplagg (og i de fleste hodeplagg så skal ikke håret synes).

Som sagt så prøver jeg å løse opp mitt innpodede syn, og jeg håper at jeg klarer å kvitte meg med den ubevisste innlærte konservative synet jeg har fra barndommen av. Jeg har heldigvis klart å kvitte meg med den holdningen jeg hadde da jeg mente at invandrere ikke hadde noe i 17.mai tog å gjøre, og ikke skulle vifte med det norske flagget. Jeg ser min egen ubevisste dobbeltmoral der jeg snakket om integrering, men i praksis ikke ville ha "dem" inn på "min" arena. Jeg har lært mye om meg selv ved å pirke bort i mine holdninger. Jeg pressiserer at jeg snakker om meg selv.

Livet mitt som klarsynt.

18.05.2011 kl.14:22

fra "lettskremt":Du sier mye bra her om fordommer,og fordommer av alle slag bør man ta et par runder med seg selv på.

Allikevel synest jeg at å sammenligne hårstrikk og annen stæsj med hijab er vel å dra det litt langt.Hijab har en symbolikk og ser man på historikken (norsk) så har hijab ingenting i en slik setting som bunad å gjøre.Hårstrikk ol.har ingen symbolsk betydning.Å ville verne om det norske,det være seg bunad eller hva som helst annet "typisk" norsk,har ingenting med fordommer å gjøre,men heller respekt for Norge og nordmenn som er og var.

Takk så mye for en hyggelig kommentar,det setter jeg pris på.Hilsen synskepeggy.

Iceman

18.05.2011 kl.16:41

Hei Synskepeggy! :-)

Har lagt merke til det jeg og ja..

Men syns du takler det veldig bra, viser dem - - at du vet de er her, men de kommer ingen vei...

magnhild

18.05.2011 kl.17:34

har ikke vert innpå her på lenge ,så ser eg har mye godt stoff og lese ,.Når det gjelder bunad og hijab ,reagerte eg og da eg såg det på Tv,men så har eg tenkt ein del ,att ein skal vere forsiktig og kritisere ,kanskje dei føler dei er Norske er glad i Norge og att dei har Norsk statborgerskap,true ikke dei tenkte over att hodeplagget ikke passet ,det er jo deres relegion ,Eg har bunad dessverre er den "krympet" i år ,har ein bunad skal ein visst og bere hodeplagget ,eg såg ikke korleis bunad desse damene hadde ,men dei er vel kanskje nødt til og bere hijab,er vel mannfolka deres som bestemmer det .Min mann er heilt uenig i min meining om dette ,skal dei kle seg i bunad er det uhørt med hijab,ja ja .KLEm fra Magnhild

Livet mitt som klarsynt.

18.05.2011 kl.21:01

magnhild:Så fint å høre fra deg igjen og velkommen tilbake.

Jeg er enig med din mann i dette.Helt klart,det kommer frem i mine kommentarer over her også.

Ha en fin kveld og klem til deg og.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

18.05.2011 kl.21:04

Iceman:Hva kan man gjøre......man ser og merker seg,men det eneste man kan gjøre er å vente på at noen skal komme frem til hva de vil.

Takk så mye for en fin kommentar,som oppsummerer observasjonen riktig.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits