Noen får bare sagt det....

Spørsmålet om man tror på Gud er et spørsmål som fra tid til annen dukker opp og noen ganger i de merkeligste situasjoner.Det bruker å føre til diskusjon og noen ganger temmelig opphetede.Jeg fikk spørsmålet i dag igjen,med påfølgende diskusjon.Jeg har skrevet mye om min tro og mitt forhold til Gud før i bloggen her ,og skal derfor ikke falle for fristelsen denne gangen for å gjennta meg selv.Men hver eneste gang temaet Gud og tro på Gud blir diskutert tenker jeg på Bjørn Eidsvågs kloke ord som oppsummerer hans tro på Gud,og jeg slutter meg helhjertet til hans oppsummering.Heldige han,som får sagt så mye med så få ord :

"Jeg tror på Gud,men jeg tror ikke at Gud er en kristen".

Disse ordene snakker mer enn høyt nok for seg selv,det kunne vel ikke vært sagt bedre.Denne lille setningen her,er like kraftig  og stor som den er liten.Takk,Bjørn Eidsvåg for at du har satt forståelige ord på noe som veldig mange av oss føler.

Hilsen synskepeggy.

47 kommentarer

sisselfish

23.05.2011 kl.16:41

Hei igjen Peggy :) Høytsvevende emner her i dag :) Det er vel den eneste boka i verden som er mest diskutert tenker jeg. La meg fatte meg i korthet her; Stykkvis og delt. De som har lest denne boka vet hva dette forteller om menneskets tro og fatteevne ang GUD.

gunnmargit

23.05.2011 kl.17:15

Mega bra :) Både sagt og skrevet:)

Inger J

23.05.2011 kl.17:15

Nei jeg tror heller ikke gud er kristen, for da har han ikke ledet så mange i fristelsen til og gjøre ugang, og annet kriminelt.

sisselfish

23.05.2011 kl.17:21

Gud innbyr ikke til kriminalitet Inger. Han ga mennesket en fri vilje....Har du lest teksten???

Inger J

23.05.2011 kl.17:26

Sisselfish: Ja og den fri viljen har ledet mange til og gjøre ting de ikke skal ha gjort, ergo så leder han dem til ting som ikke skal gjøres, hehe. Ja da jeg leste teksten, og jeg tolker den på min egen måte, som jeg tolker alt annet på min egen måte;))

Jeg gidder ikke og jatte med alle andre, jeg tenker heller selv;)

sisselfish

23.05.2011 kl.17:37

Feil igjen Inger. Det er ikke Gud som har skylden i dette,det er noe som heter i bønnen, led meg ikke inn i fristelsen. Men som sagt synden har dårlig huekommelse. Den som blir fristet til å gjøre noe er under påvirkning av det folk kaller for djevelen.

Toril

23.05.2011 kl.17:42

Jeg regner meg selv som kristen da jeg tror på Jesus som er Guds sønn. Fatteevnen og forståelsen om Gud og Guds eksistens kan fort bli for mange av oss lite konkret, og det er kanskje lettere å tro på en person som Jesus.

Bjørn Eidsvåg har i hvert fall hjulpet meg og min tro med sine kjempeflotte tekster og ord! Når han sier det virker det kjempeenkelt når han sier det!

Jeg er enig med deg Sisselfish. Vi mennesker har fått en fri vilje, og den frie viljen har vi fått i oppgave å forvalte på rett måte. Gud er ikke årsaken til krig og elendighet i verden. Det er det vi mennesker som er årsak til.

Inger J

23.05.2011 kl.17:47

Sisselfish: Det er vel øyet som ser, Og troen som leder hva man tror på og hva man behager og tro på:) Jeg er hverken kristen, eller tror på gud eller djevelen.

Min tro er skjebnen.

Toril

23.05.2011 kl.17:51

Forresten, Inger! Leste i Adresseavisen i går om at orgelet i kirken der du bor begynte å brenne på lørdag under konfirmasjonsgudstjenesten under 2.salme! En slik kjempenydelig kirke som hos dere trenger et nytt orgel!

23.05.2011 kl.18:00

Toril: Ja jeg så det i trøndern.

Ja kommunen har ikke råd etter det jeg har skjønt.

Jeg har ikke vært inne i den kirken, men har mange bilder fra utsiden, da jeg liker steinkirker.

Inger J

23.05.2011 kl.18:02

Beklager var ikke meningen og bli anonym Toril, men det var fra ,meg over her.,

Toril

23.05.2011 kl.18:06

Den kirken er verdt et besøk, og den er kjempefin!:) Jeg kjenner organisten Bjørn, for jeg sang i kor sammen ham!:)

Toril

23.05.2011 kl.18:07

Helt i orden!:)

Inger J

23.05.2011 kl.18:15

Ja alle kirker har sin sjarm Toril.

Livet mitt som klarsynt.

23.05.2011 kl.19:35

gunnmargit:Ja,jeg synest at han sa det så bra og tenker på det fra tid til annen.Alle hører hva han sier,men jeg lurer nå på hvor mange som virkelig (vil) forstår det.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.05.2011 kl.19:46

sisselfish:Ja,kanskje det.Kom i tanker om disse flotte ordene til Bjørn Eidsvåg igjen,de sier så utrolig mye.

Høytsvevende temaer er slutt på herifra for i dag,har stengt tenkeboksen,ser på hotell Cæsar,en effektiv stopper for dypere tanker.

Ha en fin kveld.Vi blogges.Hilsen synskepeggy.

Iceman

23.05.2011 kl.20:15

Hei :-)

Ja, veldig forrenelige ord i forhold til min tro på Gud også.

Syns Bjørn Eidsvåg har mange fornuftige utsagn jeg.....

ufo

23.05.2011 kl.21:56

Jeg trur på gud,men ikke slik som står i biblen eller koranen.

Jeg har lest mange nær dødenopplevelser,der sier mange at de først opplever å gå i gjennom livet. De føler alt det onde og det gode dem har gjort mot en annen persjon så opplever de ofte at de ser døde slektninger.

Har også lest om en del barn som har minner fra tidligere liv. Mange av de kan fortelle om det tidligere livet like detalijert som det livet de lever nå. Det aller rareste er at de finner persjoner som levde og døde på akuratt samme måte.

Men for å gå tilbake til temaet så trur jeg vi kommer til et sted der vi kan møte andre døde slekninger.Vi kan bli der så lenge vi vil,men alle vil etter en del år velge å gå tilbake til jorden i en ny kropp.

Jeg trur at grunnen til det er at vi skal klare å skape en bedre verden i harmoni og kjærlighet og at mennesker er en del av et større plan.

Livet mitt som klarsynt.

23.05.2011 kl.23:16

ufo:Dette er jeg helt enig med,slik tenker og tror jeg også.

Jeg skriver masse om dette enorme tema her i bloggen.

Takk så mye for kommentaren.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.05.2011 kl.23:21

Iceman:Han har mange gode poenger til nøye ettertanke.Bjørn Eidsvåg,men personlig synest jeg at dette er det beste.Hva han får sagt her !! Jeg håper alle forstår det.

Takk for kommentar og ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Forresten,har du sett innlegget mitt "Noe så slemt og hjerteløst",jeg tror du vil like det.

magnhild

23.05.2011 kl.23:33

HEI Synskepeggy ,om pile går noe voldsomt opp her på bloggen din i kveld ,så er det bare meg som leser over alle innleggene dine hadde ikke fått lest over alle ennda ,kjempe gode innlegg og mange gode kommentarer.Når det gjelder det inger j ,skriver om att eg går "Ærend "for Toril stemmer ikke det ,eg klarer og skrive og tenke sjølv,.HA EIN FIN KVELD KLEM

Livet mitt som klarsynt.

23.05.2011 kl.23:40

magnhild:Jeg vet at du ikke springer noens ærend og jeg har også skrevet det i en kommentar til IngerJ,og flere andre kommentarer antyder det samme.Vi forstår utmerket,bloggvennene mine og jeg.

Det er kjempefint at du leser og iallefall at du tar deg tiden til å kommentere,det setter jeg pris på og skal svare deg på alle.

Klem til deg også.Hilsen synskepeggy.

Inger J

24.05.2011 kl.07:18

Magnhild: Du sa selv at du hadde fått et såkalt "hint" om at jeg hadde blogg på blogg.no for noen dager siden, som ikke stemte.

Jeg har 2 blogger nå ja, den ene er i mitt eget domene, som er betalt av egen lomme, og 1 blogg på blogspot, som jeg nå har åpnet for almenheten.

Og du er jo bestevenn med Toril, så da falt valget lett på henne.

For ingen andre har så stor interesse av meg på nettet ,som du har kontakt med;)

Men det blir dere 2 sitt problem, jeg har glemt dette , jeg bærer ikke nag for at folk ikke kan feie for egen dør før de tar min sin.

Det er ikke jeg som har et problem med meg selv, men dere som ikke kan la meg være ifred, dere missforstår og tolker før dere vet sannheten.

Og til slutt Magnhild: JEG HAR ALDRI SKREVET NOE SOM HELST OM SP. PÅ NOEN BLOGGER, NETTSTEDER ELLER NOEN STEDER SOM HELST. ER DET NOE JEG VIL SI TIL SP, SÅ SIER JEG DET HER PÅ HENNES BLOGG. OG DET VET SP.

Ha en fin dag!!

Inger J

24.05.2011 kl.07:26

Magnhild: Om du selv har glemt hva du skrev, så står det her at du ble tipset:

http://synskepeggy.blogg.no/1305726314_mega_nedsig_d.html#comment.

Så jeg tar nå ikke så feil som du sier. Du kan sikkert skrive Magnhild, det er jeg ikke i tvil om.

Men at ikke vedkommende kan skrive det selv, men må få deg til å skrive det her Magnhild,du ser vel selv at det er ikke rart at folk tror du går noens ærender. Men som sagt, jeg ler bare av dette, for det blir for dumt for meg.

Men neste gang tenk deg om før du uttaler deg. Finn ut fakta før du uttaler deg;))

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.11:28

Inger J:Hvorfor skriver du ikke dette til Magnhild på hennes blogg.Dette er mellom deg og Magnhild,og dette er min synskepeggys blogg som ikke har noe med dere to sine diskusjoner å gjøre.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

sisselfish

24.05.2011 kl.11:37

Hei damer... Det er en ny dag her nå. Sett en feit lang strek og ett punktum for denne krangelen hit og dit. La oss heller nyte det synskepeggy skriver og så diskuterer vi i høfelighet her.

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.11:38

Inger J:Har du noe du skulle ha sagt til meg er det helt greit at du henvender deg her til meg i min blogg,det setter jeg pris på og det vet jeg at du gjør.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.11:42

sisselfish:Takk sisselfish,det var akkurat det jeg ville si også.

Takk så mye.Hilsen synskepeggy.

Iceman

24.05.2011 kl.12:11

Hei Synskepeggy! :-)

Har sett den med hunden.

Får meg til å syns veldig synd på stakkar voffsen!

Men søtt innslag va det jo.....

Inger J

24.05.2011 kl.12:24

Ja SP. Det gjør jeg.

Ha en fin dag.

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.13:04

Iceman:Det var så mange hjerteknusere å velge blandt,til slutt valgte jeg denne som min favoritt.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Inger J

24.05.2011 kl.13:16

SP: Jeg visste ikke at Magnhild hadde blogg engang, jeg bare svarer på tiltale fra magnhild til meg.

Men er det noe hun vil meg heretter så kan hun neste gang skriv det på min blogg og ikke din.

Iceman

24.05.2011 kl.14:44

Hei.Synskepeggy! :-)

Lurer forresten på om du fremdeles trekker kort? :-)

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.16:08

Iceman:Ja,det gjør jeg når noen spør meg,men da må du skrive en liten kommentar under innlegget "Jeg trekker kort" hvilken kortstokk jeg skal trekke fra.

Hilsen synskepeggy.

Iceman

24.05.2011 kl.18:04

Hei igjen!

Kunne tenke meg det siste kortet i den svarte posen, og det første kortet i budskap fra englene...

magnhild

24.05.2011 kl.19:00

JA det skal eg men du har jo ikke blogg ,og att du ikke visste eg hadde blogg inger j ,det var no rart all den tid dere 2 MMH2 kunne skrive på min blogg att eg hadde stjelt bildet eg la ut der .Unnskyld synskepeggy att eg skriver dette her på din blogg ,no skal inger j få svar på til tale på sin blogg .KLEM

Livet mitt som klarsynt.

24.05.2011 kl.22:32

magnhild:Det er helt i orden Magnhild.Da håper jeg det ordner seg mellom dere to.

Ha en fin kveld og klem til deg også.Hilsen synskepeggy.

Inger J

25.05.2011 kl.09:53

SP: kan du trykke på navnet mitt, se på det nederste bildet, og si hva du ser der??

Jeg var alene i huset, så ingen levelig mennesker det jeg kunne se;)

Var sprinkler foran dørene , så jeg kom ikke inni rommene heller.

De er tatt på Maihaugen.

Ha en fin dag!!

Livet mitt som klarsynt.

25.05.2011 kl.10:20

Inger J:Hei igjen,det er åndelig aktivitet på bildet.Jeg merker det,det er iallefall fire forskjellige energier somjeg kan se og føle.Alle disse fire energiene er uavhengig av hverandre,ikke knyttet sammen på noe måte som fks familie.Den sterkeste av dem viser seg på veggen til høyre.

Der fikk du et blinkskudd !!!

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Inger J

25.05.2011 kl.10:56

V:ar akkurat det jeg og satte igjen med av bildet, at 4 energier/ansikter var på bildet. Jeg ser og et dyr, og noen ser en baby på divanen.

Ja man ser et skikkelig lys rundt energien på bildet.

Satt og redigerte idag, og ble skikkelig overrasket over hva som kom frem,

Takk for svar!!

-Inger J

Inger J

25.05.2011 kl.13:09

Nå må du se på enda et bilde. Herrejesus sier e. Ble nesten litt skeptisk til bildet selv.

krimbloggen

25.05.2011 kl.15:36

Hei på deg Peggy:-)) Er nok det man kan kalle kristen uten at eg reker ned kirkene av den grunn. Tror på det gode i menneskene...elsker mange av tekstene til Bjørn Eidsvåg, og har respekt for ham som musiker. er litt mer usikker på om jeg ville hatt han som prest dessverre, kjenner litt for mye til han for å si det slik, og han er ikke akkurat mor godhjerta, men han er klok med ord, det skal han ha:-))

Supert emne som vanlig!

Klem sidsel

Livet mitt som klarsynt.

25.05.2011 kl.18:06

krimbloggen:Hei på deg,sidsel.Det er vel ofte slik at de som ikke alltid har vært de beste mors barn,de som har levd litt hardt og prøvd seg litt,som har litt av hvert klokt å bidra med.Er helt enig med deg her,jeg vet ikke om jeg heller ville hatt han som prest,men når det er sagt,så er det mange som er prester jeg har litt betenkeligheter med også.

Takk så mye for kommentar og ha en fin kveld.Klem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

25.05.2011 kl.18:26

Inger J:Har sett på bilder og jeg ser åndelig aktivitet i hele bildet,energiene ser ut for å gå i hverandre.Det er åtte energier som er svært tydelige her,noen av dem er dyr.

Det er ofte man er heldig og får bilder med mye åndelig aktivitet ute i naturen,det sier seg i grunnen selv,at det er der åndelig aktivitet er sterkest.

Takk for titten.Hilsen synskepeggy.

Inger J

25.05.2011 kl.18:42

Takk SP.

Da bekrefter du det jeg trodde, jeg ser ikke hele bildet, men ser mye aktivitet i 3/4 del av bildet.

Jo mer jeg ser, jo mere åpner seg for meg.

Spennende at man kan se det så godt, at man ser hva det er.

Enda en gang takk, for bekreftelsen:)

Ha en fin kveld:)

Livet mitt som klarsynt.

25.05.2011 kl.21:42

Iceman:Nå har jeg truket kort for deg og jeg beklager at du måtte vente så lenge på svar.

Det første kortet fra englekortstokken er fra Engelen Yvonne :

Du har et spesielt forhold til dyr.Dine kjæledyr på jorden og i himmelen blir våket over av englene.Dyr reagerer positivt på din vennlige og milde væremåte.Du har en spesiell evne til å forstå dem.Du kan relatere til deres uskyld og tillitsfulle natur,og føle et kall til å hjelpe demJeg er en av dine skytsengler,og jeg er her for å fortelle deg om de vakre ringvirkningene ditt forhold til dyr har skapt.Din kjærlighet for dyr har også skapt annerkjennelse og et dypt bånd mellom deg og naturenglene.Alle dyr du noen gang har elsket fortsetter å være med deg som dine skytsengler.Din kjærlighet til dem holder disse dyrene for evig ved din side.Dine kjæledyr i himmelen er lykkelige,åndelig sunne,lekne og hengivne.Dine kjæledyr på jorden er omgitt av engler som skjenker mirakler over dem og deg.På mange måter er dyrene som engler for deg og dem du er glad i.Du har evne til å kommunisere ordløst med disse vidunderlige skapningene og ditt spesielle forhold til dyreriket åpner nye dører for deg.

Det siste kortet fra den svarte posen (tarot)er : Ild Dronningen :

Du er en person som er sjenerøs med din kjærlighet og har masse å gi til omgivelsene.Du kan ha problemer med å ta ordentlig godt vare på deg selv.Du er praktisk anlagt og du er hjemmeorientert selv om du samtidig har et stort behov for å realisere deg i arbeidslivet.Du inspirerer ofte andre til å oppnå suksess i sine virksomheter.Du har mange jern i ilden,du er kreativt anlagt,men kan noen ganger ha problem med å utrykke deg.Du ofrer deg for andre og du søker intenst etter lykkeopplevelser i livet.Du ønsker å utvikle selvtillit hos deg selv og andre.Du er en inspirerende,men til tider en litt fjern mor.

Hilsen synskepeggy.

Iceman

26.05.2011 kl.23:26

Hei Synskepeggy! :-)

Det fra Engelen Yvonne, stemte HELT. Har altid elsket dyr!!

Mye som stemte på Ild Dronningen også, men det var den første traff helt blink!!!! :-)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits