Dårlig spøk !

Jeg håper dette er ett politisk sprell fra en prkåt politiker :

Vil tilby 1.klassingene undervisning i kinesisk !!!

Er det ikke en ide å se til at barna lærer norsk først,så fremmedspråk.

Det virker her som så ofte før at man begynner i feil ende,barna skal lære både engelsk og nå også kinesisk før man har sett til at elevene har fått en tilfredstillende karakter i norsk.Er det slik at man ønsker "dumme" elever i skolen,det kan se slik ut,da man pøser på dem så mye undervisning og krav om læring at de ikke har mulighet for å lære noe som hels på en skikkelig måte.Med mengden pensum og lekser i skolen i dag,gir det ikke rom for annet enn skumme gjennom.Etter at 6års skole blei gjennomført økte kravet til elevenes læring betydeligt.Ingen tenker på at elevene er ett år yngre ved skolestart enn før,og derfor bør en tilpasse modenhetsgrad deretter,man gjør det motsatte i skolen i dag.Det er jo også en måte å "fordumme" folk på.En annen måte er å se til at man ansetter flest lærere med lite kompetanse og evne til å lære fra seg.Og det verste er at det er en meget effektiv måte å bruke når man har til hensikt å sile ut de beste elevene.

Hilsen synskepeggy.

12 kommentarer

Fin blogg!

Er helt enig :)

Tori Higurashi

29.05.2011 kl.14:38

Jeg syns egentlig det hadde vært kjempekult å få muligheten til å lære kinesisk på barneskolen. Selv driver jeg og lærer Japansk og har så vidt startet med Mandarin, Det er egentlig ikke så vanskelig som de fleste skal ha det til. Jeg husker i førsteklasse at hver uke lærte vi en ny bokstav, slik hadde det jo fungert bra med kinesisk også c:

jeg hadde stemt for å bytte ut nynorsk og tilvalgs språk med Kinesisk :D

sisselfish

29.05.2011 kl.15:24

Nei nei nei... er det mulig? For det første så bør vel læreplanen inneholde ABC etc og deretter nynorsk (obligatorisk) Kinesisk har rundt 5000 skrift tegn, og skulle dette komme på lærerplanden kan man tenke seg hvor mye ressurser det må til og ikke minst forlengelse av skole årene. Dette vil ikke bli mottatt med åpne armer tror nå jeg. La de heller ha muligheten til dette som et valgfag i stedenfor. Skoleplanen i dag er ikke mye å skryte av, skal de innføre dette bør de heller rydde opp i dagens plan først.

Kristina&Lisell

29.05.2011 kl.15:29

herregud, så vanskelig da o: fin blogg forresten!

Livet mitt som klarsynt.

29.05.2011 kl.15:57

sisselfish:Dette forslaget håper jeg virkelig blir oppe i hodet til den "hodeløse" politikeren som har kommet med det.Han sier at han vil prøve det ut,ettersom Finland har gode erfaringer med kinesisk undervisning i skolen.Det denne norske politikeren helt glemmer,er at kvaliteten i skolen i Finland er en helt annen enn den man finner noen steder her til lands.

Å innføre kinesisk er jeg helt åpen for.

Takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

gunnmargit

29.05.2011 kl.23:05

Basta! og enig! ER trøtt så natta også:)

Livet mitt som klarsynt.

30.05.2011 kl.08:50

Jobber med klarsynt rådgivning:I kommentaren min ,svar til sisselfish over her sneik det seg inn en feil.Det skal stå,som jeg mente, at :Å innføre kinesisk SOM VALGFAG i skolen er jeg helt åpen for.Beklager det,men får skylde på at jeg var trøtt etter nattevakter,da kan fort slike dumme feil skje.Godt er det at man oppdager det og får rette opp.

Hilsen synskepeggy.

Inger J

30.05.2011 kl.11:52

Ja der traff du spikern på hodet!!

-Inger J

Livet mitt som klarsynt.

30.05.2011 kl.14:36

Inger J:Håper virkelig at denne politikeren aldri får oppmerksomhet på dette utspillet sitt.Dette er vel et godt eksempel på at hos noen er gangsyn og fornuft helt fraværende.

Takk så mye for kommentar, IngerJ.Hilsen synskepeggy.

brittmo

30.05.2011 kl.23:59

Som du sikkert har fått med deg, så jobber jeg i skole for tiden. Og jeg kan love deg det er mange frustrerte og slitne barn rundt om.

Du tar opp et tema, kinesisk i 1 klasse. Selv hadde jeg tenkt å skrive om 6 åringer på skolen en dag. Ikke bare det, men samfunnet vårt generelt når det gjelder barn.

Fra første leveår blir barna nå satt i institusjon. Først barnehage, gjerne fra 7 om morgenen til halv fem på ettermiddagen. Så begynner de på skole som 6 åring, da de helst burde vært ute og lekt, klatret i fjell og trær og kunne søkt trøst hos mamma eller pappa om de falt ned eller av en sykkel. Men nå har ikke mamma og pappa tid til sine små. Vi må jo jobbe for å kjøpe ny bil, hytte, mikrobølgeovn, tørketrommel og gud vet hva.. Barna trenger jo det.. Eller gjør de det? Hadde ikke barna vært mer tjent med å bli oppdratt av en av foreldrene? Hadde de ikke vært best tjent med at vi som foreldre var der hele tiden for dem. Og så la de begynne på skolen når de er 7. Skolen bør også få tilbake noe av den gamle strukturen syns jeg. I dag flyr ungene rundt som om de eier hele verden. Respekt er et ord ingen av dem kjenner. For de er jo oppdratt av samfunnet, og samfunnet har slett ikke tid til å oppdra et barn med den kjærlighet og respekt barnet fortjener.

Foreldre i dag har så dårlig samvittighet overfor sine små håpefulle, at de lar dem få det som de vil. Det må gå galt til slutt det. Det blir en ond sirkel som kan bli vanskelig å komme ut av.

Jeg har sagt det før, og jeg kan gjerne gjenta det: Hadde jeg bestemt hadde en av foreldrene fått betalt for å være hjemme med barna sine til de begynner på skole. Som 7 åring. Det er samfunnet vårt best tjent med i lengden.

Iceman

31.05.2011 kl.13:31

Hei Synskepeggy. :-)

Er så enig med det Brittmo skriver her. Har tenkt på det mange ganger selv...

Annående kinesisk i skolen, MÅ det jo, om det kommer, bli et valfag....

I barneskolen syns jeg barna har nok med å lære seg å lese og gangetabellen.....

Ha en fin dag!

Livet mitt som klarsynt.

31.05.2011 kl.19:15

brittmo:Hei igjen,brittmo.Jeg er så enig med deg.Jeg har hatt dette temaet oppe før her i bloggen og det har blitt noen gode diskusjoner.Det rare er at alle er enige,men ingen gjør noe (personlig) for å få en endring til det bedre for barna.Her er det jo absolutt slik at hver og en må starte med seg selv.

Takk så mye for kommentar og ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits