Facebookmas - slett hele dritten !!!!

Facebook er en plastikkverden og en virkelighetsflukt jeg aldri har sett maken til.Det er virkelig et forum man kan boltre seg i om man ønsker å fokusere på seg selv,kaste dritt om andre og lukke øynene for alt annet enn sin egen navle.Venner,naboer,fjerne bekjente og nære bekjente og endatil familiemedlemmer oppdaterer seg på siste nytt om hverandre i full offentlighet på facebook.Man får så mye innsyn og detaljer om privatliv til enkelte at man noen ganger føler seg rett og slett som en kikker.For dem som ikke liker å fokusere på seg selv for lenge om gangen og heller ikke føler seg vel med å avsløre for mye av sitt privatliv blir facebook etterhvert et sted man ikke ønsker å oppholde seg.

Man blir oppgitt og lei seg og man forstår ikke hvordan det er mulig å være så opptatt av seg selv,været,hva spise til middag osv.når resten av verden utenfor boblen bokstavelig talt står i brann.Facebook kunne vært et kraftig virkemiddel i ytringsfrihetens tjeneste og alle former for press mot systemer man ikke er fornøyd med.Istedet har det blitt ett offentlig sted der man henger ut seg selv og andre,et riktig sladrekjerringsforum.Alle typer sladder er særlig velkomment,men må ikke være mer avansert og komplisert enn grundig omtale av hva naboen holder på med.Er man virkelig så fornøyd med det som det kan se ut for.Har man ikke et ønske om å bry seg litt mer og føler man ikke rett og slett en plikt om å bry seg litt mer om annet enn seg selv.Er det noe jeg ikke har fått med meg ute blandt folk fordi at jeg har vært for travelt opptatt med å bry meg om annet enn meg selv.

Jeg har hatt en facebookprofil lenge,men har ikke brukt den aktivt.Tidligere i sommer,da jeg tok en liten bloggpause bestemte jeg meg for å utforske litt på facebook,prøve å finne ut av hva det var.Jeg har vært inne på profilen fra tid til annen og har hatt sånn ca 700+ nyheter.Disse nyhetene har stort sett vært kommentarer som dårlig vær i dag,bussen er sein,forsov meg,kjeder meg på jobben osv.Ikke noe som interesserer meg og for meg blir det bare pjatt,pjatt,pjatt og ikke noe som jeg engang gidder å legge igjen "liker" eller kommentar på.

Jeg begynte å skrive litt om tanker jeg gjorde meg,samfunnsrelaterte meninger og litt om hva som rører seg i verden som jeg er opptatt av og har en mening om.Slike ting forsøkte jeg å dele med mine etterhvert mange facebookvenner,prøvde å snu trenden og vise at det er mulig å skrive om annet enn seg selv.Tilbakemeldinger på det jeg skreiv var null,og jeg begynte å tro at mine små notiser,tankevekkere var helt usynlig for alle andre enn meg selv.Til jeg begynte å skrive om det samme som alle andre,været,meg selv - overfladisk informasjon om meg selv som alle kunne få ta del i.Da begynte kommentarene å komme,men de var stort sett så "hjernedøde" at de blei umulig for meg å svare på,jeg som liker å gå litt i dybden på ting.

Å skrive om været,lite penger,lønningsdag,umulige unger  og umulig mann/kone passet ikke meg særlig lenge så onsdag 10.08.2011 kl 00 bestemte jeg meg for at min facebookprofil fra da av var historie.Jeg skreiv på veggen min at profilen ville bli slettet,når den ville bli slettet og hvorfor,at det var pga likegyldighet som rådet på facebook til alt annet enn livet i egen komfortable boble.Og jeg takket så mye for meg.Den veggmeldingen fikk jeg mange reaksjoner og kommentarer på.De fleste gikk på at jeg ikke måtte slutte,det var såååå hyggeligt og koseligt å ha meg der.Mine kommentarer tilbake til alle var spørsmålet hva mener man med det,fikk ikke så mange "liker" på det svaret.To kommentarer var tankevekkende,den ene var at ikke alle kunne diskutere alt mellom himmel og jord alltid, slik jeg gjorde,men at det ikke betydde at man var mest opptatt av seg og sitt.Jeg svarte høflig tilbake at det var meget mulig at jeg tok feil,men at det ikke var mitt inntrykk.Fikk ikke engang "liker" tilbake på den.Den andre kommentaren var at,nei så synd at du gir deg,nå som vi endelig har begynt å få litt kontakt igjen.Jeg svarte,hva ? hvilken kontakt da,om man vil ha kontakt med meg,er jeg ikke vanskelig å finne,vedkommende som skreiv dette bor tross alt i nærheten.Fikk ikke engang "liker" tilbake på den heller.

Jeg fikk etterhvert en ganske stor vennekrets,det viste seg at med en gang jeg begynte å bruke facebook haglet det inn med venneforespørsler.Foruten 10,toppen 20 av disse vennene, er dette mennesker jeg helt sikkert ikke ville kjent igjen om jeg gikk rett forbi dem på gaten.Sørgelig,men sant.

Jeg var såkalt aktiv bruker av facebook i fire måneder - det skal aldri skje at jeg blir aktiv bruker igjen !

Hilsen synskepeggy.

27 kommentarer

Ha en super søndag;)

Kisskiss fra ustabile Siss

Meningsytrer

14.08.2011 kl.11:36

Men det samme som du skriver, gjelder vel også ift blogging. At det er slik på fjortis bloggene, er mer forståelig. For der er det slik at de som legger inn bilder av seg selv der de har sminket seg opp til Barbie osv de kommenteres. Men de som har innlegg med litt mening i, her er det 0 og niks kommentarer. Men jaggu ser det ut til å være slik blandt de mer voksne bloggerne. Hjemme hos bloggerne er på toppen gitt. " Nå har lillemann bæsjet" osv -bloggerne er på toppen! Hvilket parti stemmer disse på tro?

Livet mitt som klarsynt.

14.08.2011 kl.12:50

Siss Livet som psykisk syk og:Takk så mye.Og det samme tilbake til deg.Ha en super søndag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

14.08.2011 kl.12:55

Meningsytrer:Jeg er helt enig med deg.Men allikevel synest jeg at det er litt forskjell på blogg og facebook,bla på blogg må man fysisk klikke seg inn på en blogg for å lese og man styrer da selvsagt unna de bloggene man ikke vil lese.På facebook,derimot ligger alt som er skrevet tilgjengelig og helt åpent med en gang man har kommet inn.

Hvilket parti disse menneskene stemmer på kunne vært noe å spekulere i en stund,jeg tror imidlertid at det er disse som går under betegnelsen sofavelgere.Og godt er det,kanskje.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Andrea

15.08.2011 kl.02:18

Jeg mener du har helt rett. Det er mye overfladisk pjatt på facebook. Men det finnes også gullkorn. Noen ganger kommer det en kommentar, et sitat, et bilde eller en video som treffer meg rett i hjertet, akkurat der jeg er. Det kan føre til at jeg beveger meg bort fra et fastlåst syn på noe, at jeg flytter fokus fra negativt til noe positivt. At jeg får en liten oppmuntring, et dytt i ryggen om du vil. Jeg _vet_ at verden ser ut til å gå av hengslene. Men når fokuset mitt er på det som er godt, opplever jeg at jeg tiltrekker meg gode ting. Man forandrer verden ved å starte med seg selv. Det er den holdningen jeg forsøker å spre på facebook og på bloggen min (jf. kommentaren til Meningsyter). Jeg har en tanke om at hvis alle bare kunne tenke positivt, ville den kollektive bevisstheten klare å snu en negativ utvikling om til en bevissthetsrevolusjon - med fokus på nestekjærlighet og omsorg for hele Skapningen. Kall det gjerne en Jesus-revolusjon :)

Hilsen Andrea

Sonja

15.08.2011 kl.09:26

Veldig fint innlegg andreathuen- og jeg er hjertelig enig. Jeg kaller det ikke jesus revolusjon, men kristus energien-som jeg tror vi alle vil komme mer og mer i kontakt med framover.Den som er i oss alle, men som mange har mistet kontakten med. Den som ser det beste i alle.

Både facebook og blogg er hva vi gjør det til. Noen har behov for å være dype- andre mer overfladiske i slike fora. Jeg lar alle være som de er. Det er kunsten.

Men- fin blogg har du her iallefall-Synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.12:23

Sonja:Jeg er helt enig med deg,noe er på gang.Mange tegn i tiden tyder på at mye er i endring,men det er slik med det som med alt annet,at det må bli verre før det kan bli bedre.For å få med seg dette forutsetter det at man er litt våken for hva som rører seg,ikke bare i vår egen komfortable boble,men også ute i den store verden.

Jeg lar også alle være som de er,men markerer avstand til ting jeg ikke liker eller vil bruke tiden min på.

Takk så mye.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.12:33

andreathuen:Alt du skriver om her er jeg helt enig i og har skrevet om det samme tema mange ganger her i bloggen.Derfor skal jeg ikke gjennta meg selv.Jeg var innom bloggen din og jeg må si at vi har mye av de samme tanker du og jeg,men vi uttrykker disse tankene ganske så forskjellig.

Selvfølgelig har du rett i at det finnes noe bra på facebook,men når det som er bra ikke på noen måte står i forhold til det som ikke er så bra, så enten ser man gjennom fingrene med det til fordel for de (få) tingene som er bra,eller man gjør som jeg,tar avstand fra det og finner sitater,gullkorn og annen åndelig "føde" andre steder.Det er nok av andre steder å ta av,først og fremst en selv,der er det mye om man hører etter.

Takk så mye for kommentaren,Andrea.Hilsen synskepeggy.

catforever

15.08.2011 kl.12:46

Huff ja... Det mange også ikke vet er at når de godtar vilkårene til og bli medlem av facebook er at de da har tillatelse til og bruke bildene du legger ut og din personelige informajson...

The Road

15.08.2011 kl.12:50

En av grunnene til at jeg ikke er der annet enn med bloggen min.. Linker innleggene mine på den måten og sier God natta etc. Legger også ut litt oppdatering om trening og lignende. Dette like mye for min egen del.. :=) Hva skal verden bli for våre etterkommere? Blir verden ikke mere overfladisk av slike ting? Jeg tror det.. :=) Ha en fin dag..

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.12:56

catforever:Det er virkelig noe å tenke på og bli skremt av for alle dem som villig bretter ut privatliv,bilder og annen informasjon om seg selv og sine nærmeste.

For en stund siden gikk det en farsott på facebook,det dreide seg om å stemme på lanoungen.Jeg skreiv en kommentar til samtlige som sanket stemmer,at beklager,jeg kan ikke og vil ikke stemme på noe der vedkommende (barnet) ikke selv har gitt sitt samtykke og godkjent sin deltakelse i noe form for konkurranse.Det blir feil for meg.For å si det slik,jeg fikk mye pepper for den kommentaren,den blei ikke godt mottatt.En av de (sikkert 40 +) jeg skreiv kommentaren til svarte "skjønner" og trakk barnet fra konkurransen.

Hilsen synskepeggy.

Herasørum<3

15.08.2011 kl.13:20

veldig bra skrevet.. fin blogg :D<3
kommenter gjerne tilbake :)

your worst nigth mare.

15.08.2011 kl.13:37

faen, du er dum.. du kan skjule venner, å lol, begynte du å gråte "når du ikke fikk liker tilbake.... NÅr du var frekk

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.13:42

your worst nigth mare.:Du har ikke forstått noe som helst av dette innlegget.Kommentaren din kan ikke kommenteres utover det,sorry.

Hilsen synskepeggy.

lina marie

15.08.2011 kl.13:56

wow, eldre på blogg har mye unyttig å ytre.......................

Red velvet

15.08.2011 kl.14:00

Du viser en fantastisk fordømmende holdning til mennesker som bruker facebook som sitt sosiale nettverk. Du viser også en fantastisk, fanatisk holdning til at alt skal være samfunnsrelatert i beste besteborgelighet. Du presterer å kalle dine medmennesker for dumme brødhuer fordi du ikke klarte å revolusjonere dine facebookkontakter og deres statuser. Guess what, det er ikke alle som vil være under overflaten hele tiden. Personlig blir jeg JÆVLIG sliten av mennesker som aldri kan vise en litt løsere og lettere side ved seg selv. Det MÅ være slitsomt å være så seriøs hele tiden.

Kanskje like greit at du avslutta facebookaccouten din, jeg mener, siden du helt sikkert er ett fabeltroll allikavel.

lina marie

15.08.2011 kl.14:06

kunne ikke vært mer enig med red velvet!!! Selv min bestemor på over 70 syns facebook er en fin ting! holde kontakt med barnebarn, venner og tidligere bekjente! jeg kan forteller deg hvorfor du ikke fikk "liker" på det du skrev! Ingen er enig med deg...........

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.14:34

Jobber med klarsynt rådgivning:Jeg ser at mange her misforstår innlegget mitt.Det er trist.Jeg mener som andre at facebook kan ha sine fordeler,men jeg mener også at facebook har langt flere bakdeler.Det er min mening.Jeg tar avstand fra mye på facebook,det gjør jeg,men jeg har RESPEKT for dem som ikke gjør det.Det er vel den største forskjellen på meg og mange av kommentarene her.Jeg velger å ikke kommentere hver og en kommentar slik jeg bruker å gjøre og grunnen til det bør være soleklar for alle som leser noen av kommentarene her.

Hilsen synskepeggy.

Maria<3

15.08.2011 kl.14:55

Jeg Synes facebook er helt supert., en fin måte og holde kontakt med folk på..... ikke minst Lettere og holde kontakt med folk som bor andre steder i landet , så er man jo innpå for og chatte med venner /bekjente.., Og selv om man bruker facebook så betyr jo ikke det att man ikke møter menneskene i real life , det gjør man jo selvsagt..., det er heller ingen virkelighets flukt og besøke en internett side.

Gøy og følge med på hva andre driver med , hvem som venter barn etc.., Jeg ser ikke det overfladiske ved att man er intressert og bryr seg om hverandres liv....

Drittslening og slarving har jeg ALDRI opplevd !!

Man er jo ikke egoist selv om man går innpå facebook iblant.., den linjen kan man bare ikke dra. Jeg selv oppdaterer aldri med "Nå er jeg sulten" , "nå er jeg trøtt" etc.., Jeg synes det er greit med visdomsord og annet av filmsnutter / sanger som jeg ønsker dele..,

Man fokuserer jo også mer på andre enn på seg selv på facebook , man leser jo andres oppdateringer , ser på andres bilder fra turer /ferier osv....

Det ene i livet utelukker ikke det andre , selv om man besøker facebook kan man fullt ut bry seg om alt som skjer i verden... De fleste har jo facebook , så da er ALLE forfedelige , egoistiske mennesker som lever i ei boble da --- det er jo IKKE riktig.

Man er så absolutt ikke mer overfladisk fordi man bruker facebook !!!

Nei., jeg ser ikke helt det forfedelige og negative ved facebook. Om man sitter innpå der heele tiden er jo det litt synd.., men det tror jeg de færeste gjør...... Om man ikke ønsker bruke facebook er jo det helt greit , men man trenger ikke fordømme dem som vil ha konto der nedenom og hjem...:P

Livet mitt som klarsynt.

15.08.2011 kl.15:02

Maria:Jeg er enig med deg i mye her.Jeg fordømmer ikke facebook eller brukerne av facbook.Jeg har ingen mening for eller i mot,men forteller rett og slett om mine observasjoner og erfaringer med det,og istedenfor å bruke det,tar jeg avstand fra det.Det er mitt valg som jeg gjør, akkurat som alle andre gjør sitt valg.

Takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Toril

15.08.2011 kl.18:33

Jeg har heller ikke noe i mot facebook, og det er kjempekoselig å holde kontakt med gamle skolevenner fra skoletiden. Vi mimrer og har det kjempegøy, og det merket vi på 25 års treff for 2 år siden. Vi er 58 stk fra folkehøgskolen som har en gruppe på facebook, og det førte til at vi var over 30 stk som møtte til 25 års jubileet, og facebook hjalp oss til at vi ikke var fremmede for hverandre.

Nå bruker jeg facebook mest for å ha kontakt med gamle venner fra skoletiden, ha kontakt med slekt og nære venner som ikke bor i samme by som meg. Selv har jeg to facebookprofiler. En hvor jeg bare promoterer kattene mine og en for private ting. Jeg har blokkert ute de jeg ikke ønsker skal finne profilen mine, men jeg er skeptisk til hvor sikkert den blokkeringen er. I tillegg deler jeg bildene mine med kun familie, nære venner og slekt!

Forrige uke hadde jeg lyst til å slette facebookprofilen min. I januar 2010 åpnet jeg en søttegruppe på facebook til minne om en kjempegod studievenninne som ble drept i Trondheim. Familien til studievenninnen min har funnet mye trøst i minnegruppen, og det har de uttalt til mediene også. Det som skjedde var at mor til studievenninnen min ringe og fortalte at gruppen var slettet, og jeg undersøkte dette. Fikk vite at noen hadde rapportet inn gruppen og fått den slettet. Moren til min studievenninne var kjempelei seg, og vi fikk vite hvem som hadde rapportert gruppen. Personen var en/ei som ville hevne seg på meg, og dermed hadde rapportert gruppen som støtende for drapsmannen sin familie. Mor til min studievenninne og jeg var moderatorer på gruppen, og vi vet det ikke var noe der som var støtende. Det var bare positive ting om min studievenninne som var skrevet! Akkurat da jeg fikk vite dette hadde jeg lyst til å slette hele facebookprofilen min! Nå har vi åpnet en ny minnegruppe for henne. Moren til studievenninnen min visste ikke hvordan hun skulle få takke meg for at jeg åpnet den minnegruppen da jeg gjorde det i januar for litt over ett år siden, og for familien hennes gjorde det godt å lese alle de gode ordene som var skrevet om henne!

Jeg er enig med deg at hver må gjøre hva de selv føler for, og det valget du har tatt er det rette for deg. Det kan ingen kritisere!

Ønsker deg en kjempefin mandags ettermiddag, og ei kjempefin uke!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

16.08.2011 kl.10:48

Toril:Takk så mye for denne kommentaren,Toril.Jeg er som sagt enig med at det er mye bra på facebook,men jeg som ikke liker så mye innsyn i andres privatliv og ikke andre i mitt trivdes ikke så godt med det.En annen ting er at det skjedde flere ganger at det kom venneforespørsler til meg fra naboer og andre i nærområdet der man ytret glede over å ha fått "kontakt" igjen,folk som man gjerne ikke hadde sett på flere måneder.Det fikk meg til å tenke litt,det er vel ikke kontakt via facebook man ønsker å ha vel,med sine naboer og gamle venner.

Ha en kjempefin dag.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Jitte

01.09.2011 kl.12:25

Kan ikke si meg annet enn helt og fullstendig enig. Noe som er grunnen til at jeg aldri har opprettet FB-profil ;)

posttraumatisk

26.09.2011 kl.12:04

Velkommen til facebook. Stedet der folk legger deg til som venn og går forbi deg på gata. Hvor forhold er perfekte og utroskap starter. Hvor løgnere tror de forteller sannheten. Fiender besøker profilen din mest, mens venner og familie blokkerer deg. Hvor du skriver hva du egentlig tenker - som alltid noen misforstår. Hvor folk tror din status er om dem.. og hvor ♥ ♥ florerer og Ole Brumm framsnakkes ;)

Livet mitt som klarsynt.

26.09.2011 kl.13:37

posttraumatisk:Helt riktig og meget godt oppsummert,dette.

Hilsen synskepeggy.

Frida Marianne

26.09.2011 kl.21:10

jeg er enig med deg her altså, synskepeggy!!! Posttraumatisk har en utrolig god oppsumering som jeg selv i august postet på fb(ja ja).. Jeg er bare rett og slett lei... blogg er anderledes=) Et veldig bra innlegg dette, og jeg syns nesten det er litt rart at så mange klarte å misforstå den....

Livet mitt som klarsynt.

26.09.2011 kl.23:35

Marianne B.:De som misforstår dette innlegget må være folk som aktivt og ofte bruker facebook,og da må man jo prøve å forsvare det.

Jeg vet om folk som har hele sitt nettverk på facebook og det er slett ikke bra i det hele tatt.

Må bare fortelle om en tankevekkende episode.Jeg sto i kø på mcdonalds,ved siden av meg sto det to unge jenter,hun ene sto og strigråt fordi at kjæresten ikke hadde svart henne på "face".Og jeg tenkte,som jeg pleier : Hva pokker ! Dette er skikkelig ille !

Hilsen synskepeggy.

mommo74

20.01.2014 kl.22:29

Enig i d du skriver, selv om j er aktiv der sjøl.. Men, jeg legger aldri på for virkeligheten kan man aldri rømme fra, samme pokker! Klem

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits