Alvorlig talt,er det en spøk eller ???

Alle vet at når man hører en ting ofte nok så blir det til slutt en sannhet uansett hvor sinnsykt det enn høres ut.Det har noe med å akseptere å gjøre.Og det har noe med psykologi å gjøre.Kan noen ganger faktisk sammenlignes med hjernevask.Våre politikere er flinke til aktivt å bruke denne metoden når det er noe de vil oppnå.Det eneste som kreves for å lykkes med en slik metode er tålmodighet og å sørge for å gjennta seg selv så ofte som mulig.

I jungelen av forbud og avgiftsbelagte aktiviteter kom jeg over denne - og den er drøy.Nå skal det fremmes forslag om forbud mot grilling i sommersesongen,og/eller tillate grilling,men da mot en avgift til staten.Det virker som om man har vansker med å bestemme seg,da både avgift til staten og forbud blir lukrativt og penger i statskassen.Ved forbud kan man ilegge bøter for dem som bryter forbudet,og det blir sikkert mange, og ved å avgiftsbelegge en slik aktivitet kan man øke avgiften etter forgodtbefinnende hvert år.Hva skal en stakkars stat gjøre....Denne vrien begrunnes med hensyn til et stadig økende antall asmatikere og av hensyn til forurensing av miljø og slike intensjoner er jo gode,men man kan ikke annet enn å mistenke at forslaget kommer som et forsøk på å skaffe seg enda noe mer å avgiftsbelegge.Man får gjerne grille,men da mot en avgift til staten.

Hvordan man vil kreve inn avgift for grilling i praksis blir spennende å se,man må jo sikre seg at alle betaler,både dem som griller og dem som ikke gjør det.De som ikke griller kan jo finne på å grille en gang i fremtiden,så man kan like godt betale nå - på forskudd.Omtrent som med NRK-lisensen,selv om man ikke bruker NRK må man betale med et smil,det er en stor mulighet for at man kan komme til å bruke tjenesten en gang,når man har den tilgjengelig er det svært lett for og å ha tjenesten tilgjengelig må man betale for,akkurat like mye som alle som betaler for å bruke den aktivt.

Mange borettslag har forbud mot grilling,skal beborere i borettslag bli fritatt for en evt.avgift,eller er det ikke noe unntak for dem av hensyn til arbeidsbyrde ved å sortere ut hvem som bor hvor.Kanskje staten ansetter noen par - tre årsverk for å hanskes med problemet og arbeidsbyrden man plutselig har skaffet seg som følge av et nytt forbud eller avgiftsbelagt aktivitet som må håndheves.Og da kan man jo like godt plusse på lønn til disse (nødvendige) årsverkene på avgiften,slik at det blir både dem som griller og dem som ikke griller som betaler for det også i samme slengen.Helt genialt !!! Og enda et sinnsykt forslag til forbud/avgift som staten helt sikkert kommer unna med ved å spille sine kort riktig og være tålmodig.

Like sinnsykt som fks.klimakvote på fly.Midlene man har fått inn,mange millioner,står fremdeles på bok og det er først og fremst av den grunn at myndighetene rett og slett ikke vet hva de skal gjøre med dem.

Hilsen synskepeggy.

11 kommentarer

27.08.2011 kl.11:47

Bruk mellomrom mellom punktum og komma, vær så snill?

27.08.2011 kl.11:49

bra skrevet helt enig!

Livet mitt som klarsynt.

27.08.2011 kl.11:53

Anonym:Tar denne kommentaren som en spøk,jeg...Så lenge den ikke kommer fra en som er...ja...blind..

Hilsen synskepeggy.

Marianne B.

27.08.2011 kl.12:55

Jeg blir helt oppgitt... Avgift på grilling.. ER det forskjell på å grille med gass og med kull da? Gass forurenser vel mindre? Hva med å ta prompe avgift på kuer? De er faktisk et av de dyrene som forurenser mest med sitt gass utlipp! Ja ja hva skal en stakkar si?...

ufo

27.08.2011 kl.15:16

Blir oppgit over enkelte forslag som de kommer med,må betale staten for å grille. Enkelte ganger skammer jeg meg over at jeg bor i et slikt land,med maktsyke folk som ikke vill annet en å tjene penger. Kommer til å bli mange som ikke holder den regelen.

Håper det ikke blir gjenomført et slik vedtak.

Bra skrevet

Iceman

27.08.2011 kl.23:42

Hei Synskepeggy :-)

Helt sykt forslag. Håper for all del at ikke det blir vedtatt.

Det neste blir vel forbud mot å røyke i sin egen hage....

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.10:13

Iceman:Det er et sykt forslag,og blir det vedtatt får man en ny avgift å betale,og blir det forbud blir man ilagt bøter om man bryter forbudet.

Det er jo allerede steder utendørs der det er forbudt å røyke.Forslag er allerede fremmet om forbud mot å røyke i eget hjem,så man kan aldri vite hva de finner på neste gang.Forbud mot grilling er i drøyeste laget synest jeg.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.10:19

ufo:Forslaget er helt idiotisk,men det er også mange andre forslag til avgiftsbelegging og forbud i forsøk på å skaffe statskassen mer penger.Blir det avgifter for grilling,har man ikke noe valg,man må betale og staten er den verste kreditoren.

De fleste forslag til avgiftsbelegging og forbud har blitt vedtatt på et eller annet tidspunkt,samme hvor idiotiske forslagene har vært.Derfor forbauser det meg ikke om dette blir vedtatt også.

Takk så mye for kommentar og ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.10:26

mariabraaten:Ifølge forslaget er det ingen forskjell på å grille med gass eller kull.Det er grilling, uansett måte, som skal avgiftsbelegges eller forbys.

Prompeavgift på kuer blir vel det neste,nå som man har satt noen maktsyke,pengegriske idioter på ideen.Og da gjelder vel det samme - alle skal betale om man eier kuer eller ikke,de som krever inn avgiftene vil kalle det "å dra lasset sammen",alle skal bidra,det er jo de styrende myndigheters politikk i praksis.

Ha en fin dag og takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Jitte

01.09.2011 kl.12:17

Hvor har du funnet dekning for disse påstandene? Det som er innført fra og med statsbudsjettet for 2010 er en avgift på CO2-utslipp i forbindelse med bruk av naturgass, på lik linje med tilsvarende avgifter for annet fossilt brennstoff. Her inngår både avgift på LPG brukt i biler, og gass brukt til grilling. Avgiften som er innført har ført til at en 11-kilos gassflaske vil koste ca ni kroner mer enn den kostet før avgiften. Vanlig pris for 11 kg propan er rundt tohundrelappen, og det har altså blitt fem prosent dyrere. Ikke helt noe å hoppe i taket for synes jeg. Kilde: http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3789198.ece

Men dette er altså en avgift som allerede er innført, og som har ført til en generell (liten) prisøkning på fylling av gassflasker til grilling (siden du spør om hvordan man ville innkrevd en slik avgift er dette måten: pålegge produsenter å betale avgiften, du og jeg betaler ved høyere pris på gass, kull o.l.). En spesialavgift for grilling er derimot noe jeg ikke klarer å finne informasjon om noe sted, og et nettsøk leder meg bare tilbake igjen til dette blogginnlegget. Så derfor: hvor har du informasjonen om denne påståtte avgiften fra?

Livet mitt som klarsynt.

01.09.2011 kl.12:34

Jitte:Jeg leste et forslag om forbud mot grilling av hensyn til asmatikere.det var forslaget til forbud som fikk meg til å reagere,som jo også kommer frem i innlegget.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits