Offerrollen - stadig like populær.

I det siste har jeg brukt mer tid på å lese andres blogger enn å skrive selv.Har lest alle slags blogger med alle slags informasjoner om det meste og mye som etter min mening strengt tatt ikke skulle vært informert om i det hele tatt.Har styrt unna alle rosabloggere,da det er en gruppe bloggere for seg og som ikke interesserer meg i det hele tatt.Jeg deler blogger/bloggere inn i to grupper,de jeg liker å lese med glimt i øyet og ikke snev av selvhøytidelige og ikke tar seg selv eller noe annet så veldig alvorligt,dem liker jeg å lese og kommenterer ofte.De jeg ikke liker fullt så godt som gjør seg selv til offer for alle typer omstendigheter og er ute av stand til å innse at å innta offerrolle = taper. Jeg leser dem, gjør meg meninger om,men kommenterer aldri.De er ofte litt vanskelig å kommentere dem,da de mange ganger er litt i overkant private i sin beskrivelse av seg selv og andre,ofte familiemedlemmer.

Det ser ut for at for å holde på interessen (nysgjerrigheten) til gamle og evt.nye lesere er det visse betingelser som må innfris og visse temaer som stadig må gjenta seg i forskjellige og nye ordelag.Først og fremst sørge for å gi et inntrykk av at man føler seg "forfulgt",ofte av egne familiemedlemmer.Passe på at alle som leser får med seg at "forfølgeren" ikke har gode hensikter og at man derfor føler seg tvunget til å forsøke å gjemme seg i bloggland ved å slette blogger i ett kjør bare for å bli kvitt "forfølgeren".Man må bare passe på å legge ut spor i nye blogger slik at "forfølgeren" lett finner igjen offeret som da kan gjennoppta forfølgerpåstandene.Det er pussig hvor mange varianter av samme historie man kan bruke og man har sikret seg en noe "unormal" interesse for bloggen sin en stund til.

Intime,pinlige og noen ganger direkte kvalmende detaljerte beskrivelser av sin ynkelige ofte noe alkoholiserte bedre halvdel er meget populært,en sikker vinner,kommentarrekord og alle som en er sympatikommentarer.Og det beste er at denne ynkelige noe alkoholiserte bedre halvdel ikke har noen mulighet for å ta til motmæle eller kunne forsvare seg selv.Supert og skikkelig tøft,alså..Detaljerte historier om egne barn eller andres ofte med diverse adferdsproblemer er også "godt lesestoff" og mange har en mening om det,mange kommentarer om enn ikke alle så sympatiske som bloggeren sikkert hadde håpet på.Men skitt au,barna har heller ingen mulighet for å ta til motmæle eller forsvare seg selv.Bloggeren er fortsatt trygg på å ikke måtte ta noen konsekvenser for hvordan man uttaler seg og fremstiller andre og er fortsatt trygg for at man slipper å svare på "uvelkommne" og ubehagelige spørsmål.Alle kan være kverulerende,ja,til og med selvutnevnt sjefskverulant under slike behagelige betingelser.

Det finnes utallige temaer og utallige variasjoner over samme tema i den hensikt å få mest mulig sympati,interesse og popularitet.Enda en sikker vinner er temaet fryktelig barndom,en mor eller far som har vært alt annet enn perfekt og som blir svertet og rakket ned på på det groveste vis,alt som har gått galt er den fryktelige barndommens feil.Like greit det,så lenge man luller seg selv inn i en slik vrangforestilling er man sikker på at man slipper å ta et oppgjør med seg selv og slipper å ta ansvar for seg selv og eget liv,man slipper å bli slått av den meget ubehagelige tanken om at før eller seinere må alle ta ansvar for seg selv,sine handlinger før og nå og sitt eget liv uavhengig av fortid.Det kalles for å se lyset - ett av dem.Folk (bloggere) som mener seg offer for omstendigheter vil aldri se lyset,dessverre.Sånn er det bare.

Innimellom må man kanskje variere temaene noe,gå litt i detaljer om hva man gjør på do fks.Eller detaljer om "ekle" ting man blir utsatt for på jobben.Det er det der med at andres barn er mer "ekkel" til tider enn ens egne..Det kunne interessere mange,kanskje..

Har bloggeren skrevet nok om andre i et ikke så godt lys,kommet med uttalelser,detaljer og beskrivelser som voksne mennesker ikke burde være villige eller ønsker å stå inne for,og kanskje fått noen kommentarer som ikke helt går i vedkommendes favør,så sletter man,for så å starte opp på nytt,legge igjen nye spor og håpe på at man kan ta opp samme tema på nytt igjen.Slike bloggere virker mildt sagt temmelig ustabile på meg.Det som blir spennende nå er hvordan disse bloggerne vil fortsette å være interessante og populære.Man bør ha flere ess i ermet om man vil holde det gående som man har begynt.Interessen for offeret er alltid begrenset til det siste innlegget.

Hilsen synskepeggy.

10 kommentarer

Jeg blogger ikke for at folk skal se på meg som et offer. Jeg vil ikke være et offer. Jeg blogger for å informere andre...slik at de ikke havner i samme situasjon som meg.

Livet mitt som klarsynt.

27.08.2011 kl.23:52

Trist jente:Det forstår jeg,og takk for oppklaringen.

Ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Iselinn

28.08.2011 kl.00:18

Kan vel si meg enig i noe av dette, selv om jeg syntes du kanskje virker i overkant kynisk til tider. Er enig med dette å utlevere andre offentlig, folk som ikke kan forsvare seg selv. (Og "rosablogg" hvis jeg har forstått begrepet ditt riktig, og det tror jeg, haha). Men dette med at folk gjør seg selv til offer og andre ting du skriver om akkurat dette, blir litt svart - hvitt for meg. Men et spennende og anderledes innlegg, none the less :)

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.00:40

Iselinn:Takk så mye for kommentar.Offerrollen er den mest behagelige og letteste å innta uansett hva det gjelder.Men så lenge man befinner seg i den rollen kommer man heller ikke av flekken og får ikke gjort noe med situasjonen(e) som har gjort at de havner der.Det er derfor temaene stadig er tilbakevendende.

Hilsen synskepeggy.

sisselfish

28.08.2011 kl.10:50

God søndag Peggy :) Uff, triste greier. Jeg styrer unna slike ting. Tenker litt over det jeg skriver i min humordagbok, selv om nesten 100 % er oppspinn så er alle mine offrer fra nærmiljøet he he he. Jeg er nok det største offret her, jeg gir alt til mitt lille publikum. Prøver ikke å kjede dem, eller underholde de med litt galge humor. Snart så blir det slutt på moroa, når historie nr 100 er postet ut er det brå skrubb og stopp.

Jeg har som du vært igjennom en del av disse bloggene som du omtaler her. Joda det å være offer er det samme som GODT SALG. Alle vet jo at skandaler selger. Selv om man blogger annonymt så er det mye personlig info ute å går.

Jeg ser også at du skriver om sletting av blogger etc. Tja, ikke helt ukjent fenomen, hvilken hensikt har det egentlig hvis du allerede har skrevet noe og så sletter deg selv, for så å starte på nytt i samme fella? Joda, nye lesere og samme meninger. Dette er ett stort tema som kan vinkles i mange retninger Peggy :)

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.11:27

sisselfish:Bare så det er sagt,det er ikke din blogg jeg har i tankene her og heller ikke mange andre av blogger jeg er fast leser av.Bloggene jeg har i tankene har et mønster som går igjen og igjen.Kan minne om tvangshandlinger,så lenge man oppfatter seg selv som et offer vil mønsteret fortsette,man burde sett på seg selv som en overlever av omstendigheter istedenfor offer.Men det som er problemet da,er at skal man komme dit hen at man ser på seg selv som en overlever krever det noe av den som mener seg være et offer,og det blir ofte både for vanskelig og for slitsomt,det er mest behagelig å fortsette som før også for (feil) oppmerksomhets skyld.Stepper man ut av offerrollen,hva har man da ? Seg selv,men for mange blir det for skremmende...kanskje fordi at man har vært så opptatt i offerrollen at man rett og slett ikke kjenner seg selv,det er fullt mulig.

Du har helt rett,temaet kan vinkles i mange retninger og mange gode diskusjoner kunne kommet ut av å pirke litt borti noen av vinklingene.Det forutsetter i midlertid at de mange som befinner seg i offerrollen er villige til å innrømme at det er nettopp der de er.

Først erkjenne,innrømme og innse og mye godt kunne kommet ut av det.

Takk så mye for kommentaren.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Do No Harm

28.08.2011 kl.12:58

Jeg har slettet en blogg fortidensskrekk.blogg.no og trives med nytt blogg navn spirasblogg.blogg.no jeg har utviklet meg og ville tilknytter den nye bloggen med yrket mitt så var selve navnet spirasblogg et bedre alternativ enn fortidenssskrekk.Jeg legger inn informasjon på nytt på den nye bloggen min om mitt liv som offer for helsetabber,jeg har overlevd og informere andre at det er mulig og komme seg videre i livet,å ja du kjenner meg sikkert igjen nå.Jeg ville ikke bli et offer,men sånn ble det,men har en overlevelsesmekanisme som har fått livet mitt plastra sammen igjen,å steppe ut av offerrollen hva har du da,EN KAMP,for meg er et offer der og da etter en hendelse som har gjort en person til offer,videre er det bare og overleve!å overleve ser jeg igjenom de oppgavene mennesker har fått gjenomført.

Livet mitt som klarsynt.

28.08.2011 kl.13:34

Do No Harm:Veldig hyggelig å høre fra deg igjen,takk så mye.

Som du vet har jeg fulgt bloggen din lenge.Du er blandt de modige som har tatt tak og steppet opp.Som jeg ser det sitter ikke du lenger fast i offerrollen fra fortiden.

Du har all grunn til å være stolt av deg selv,det krever mye å komme dit du er nå.

Ha en fin søndag.Hilsen synskepeggy.

Toril

28.08.2011 kl.13:36

Jeg er så enig så enig med det du skriver i blogginnlegget ditt! Når jeg leser blogger styrer jeg unna rosabloggere. De får bare blogge for sin aldersgruppe.

Det skal ikke stikkes under en stol at mange har opplevd forferdelige ting i livet sitt, og for dem kan det være en terapi å skrive om det i bloggen sin.

Likte begrepet ditt "offer". Hva er vitsen å skrive noe som andre kan kjenne seg igjen i hvis de ønsker å være anonyme? De må jo skjønne at de på et eller annet tidspunkt blir avslørt. De vil som du skriver aldri se lyset. Selvsagt vil de få støtte fra sine bloggvenner, men en utenforstående som tilfeldig leser mellom linjene skjønner at de ønsker oppmerksomhet rundt sin egen person.

Jeg mister alt som heter respekt for de bloggerne som sletter bloggene sine når de møter motgang. Hvorfor ikke stå for det man mener?

Jeg har endelig funnet ut hvordan jeg vil ha bloggen min, og jeg storkoser meg over å lese bloggene til mine bloggvenner. På blogspot hvor jeg blogger kan vi ha flere blogger knyttet til en bloggkonto. De aller fleste av mine bloggvenner der inne har en hobbyblogg hvor de presenterer sine hobbyer i form av håndarbeid og en hverdagsblogg i tillegg. Jeg har en katteblogg som kun omhandler livet med kattene mine, og en hverdagsblogg. På kattebloggen min har jeg kun katterelaterte innlegg, men hverdagsbloggen min skal omhandle dagliglivet mitt. De siste månedene har jeg blitt med på en amtørfotopresentasjon hos et par bloggere som har forskjellig tema hver uke. På mandager er det noe som kalles for "mandagstema" og på fredager er det noe som kalles "himmels fredag". Siste onsdag i måneden har en blogger noe som hun kaller for "fotokalender" med et bilde fra den måneden som har gått. I tillegg er jeg med på fotokonkurranser hos en blogger som er kjempeinteressert i dyr. Hun har kjempemange flotte premier som vinnerene får!:) I tillegg kommer jeg fremdeles til å debatter som jeg er opptatt av på bloggen min.

Dette var et kjempeflott innlegg Synskepggy!:) Ønsker deg en kjempefin søndag!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

05.09.2011 kl.13:53

Toril:Takk så mye for denne kommentaren,er helt enig med deg selvfølgelig.

Vil bare kommentere det du skriver om å ha opplevd fryktelige ting i livet sitt,jeg er stort sett enig med deg,men uansett hva som skjer med oss gjennom livet er det til slutt oss selv som avgjør om man vil fremstille seg selv som offer,eller overlever av omstendigheter.Velger man offerrollen fratar det samtidig muligheten for å gå videre i livet og kanskje på et seinere tidspunkt forstå at hendelsene tidligere var helt nødvendige for en fremtid som blir bedre.

Må oså samtidig få med at det finnes vel knapt noe(n) mer ynkelige og patetiske enn dem som inntar offerrolle etter hendelser de selv aktivt har tatt stor del i.Tenk bare på hvor mange det finnes av dem,stakkars meg folk,som er ute av stand til å se at de selv har ansvar for sine tragiske omstendigheter.

Ha en kjempefin dag.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits