Sjokkerende !!!

 

Har barna fritidsproblemer og kjeder seg kan dette fort bli resultatet.

 

Fri på skolen i dag,valgdagen,kan være at ikke alle barn tåler en ekstra fridag.

 

Åtteåring sto bak Ikea-trussel

 

BOMBETRUSSEL: Ikea-varehuset i Åsane ble stengt mandag formiddag etter en bombetrussel via varehusets internettjeneste. Foto: Scanpix

 

BOMBETRUSSEL: Ikea-varehuset i Åsane ble stengt mandag formiddag etter en bombetrussel via varehusets internettjeneste. Foto: Scanpix

 

En åtte år gammel gutt sto bak bombetrusselen mot Ikea-varehuset i Åsane i Bergen mandag, ifølge politiet.

 

- Gutten har erkjent de faktiske forhold og forklart at han satt og chattet på nettet da han produserte denne meldingen, sier politiinspektør Magnus Stubb Nilsen i Hordaland politidistrikt.

Trusselen mot Ikea i Åsane kom like etter klokken 10 via kjedens kundeservicetjeneste på internett. Varehuset ble evakuert, og ble ifølge politiet stengt klokken 12.15.

En bombegruppe fra Oslo-politiet reiste til Bergen. Mens mannskapene gjennomsøkte bygningen med hund, sjekket etterforskere ut noen adresser i bergensområdet for å finne ut hvor trusselen kom fra.

Politiinspektøren opplyser at åtteåringen ble sporet opp gjennom datamaskinens IP-adresse.

- Tjenestemenn har verifisert og kvalitetssikret guttens opplysninger. Vi toner nå ned hele saken, og bombegruppen er sendt tilbake til Oslo, sier Nilsen.

Les også:Ikea Bergen stengt etter bombetrussel

Politiet i Bergen så alvorlig på trusselen.

- Siden sikkerheten til medarbeidere og kunder alltid er høyeste prioritet, valgte vi å evakuere varehuset, sier fungerende kommunikasjonssjef Frode Ullebust i Ikea.

I mai og juni i år var det flere mindre bombeeksplosjoner på Ikea-varehus rundt om i Europa. Europol jakter fortsatt på en uidentifisert gjerningsmann...

 

Hva kan toppe dette på neste fridag tro? Hilsen synskepeggy.

 

22 kommentarer

Marianne B.

12.09.2011 kl.22:04

I alle dager!! Er dette mulig da?? 8-åring!! Jeg har ikke ord!!!!!!=(
hva sjer med verden? :O

Kennethrosenborg

12.09.2011 kl.23:04

Drittunge

Livet mitt som klarsynt.

12.09.2011 kl.23:17

Kennethrosenborg:Drittunge,ja,helt enig i det.Det er mange av dem selv om ikke alle sender bombetrussler - enda..

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

12.09.2011 kl.23:20

Sarah:Ja,hva skjer med verden,man kan med rette spørre seg.

Og når gjerningsmannen kun får en klapp på skulderen og må love å aldri gjøre noe slikt mer som konsekvens.Ja,da kan man jo begynne å lure på om noen vil ha en "syk" verden.Skremmende er det.

Hilsen synskepeggy.

Missie

12.09.2011 kl.23:20

stygg liten drittunge bare (:

Livet mitt som klarsynt.

12.09.2011 kl.23:25

mariabraaten:I alle dager,sier jeg og.Det er visst mulig,det ser man jo av denne episoden her.Politiet er mest interessert i å dysse ned hele saken.Jeg hadde brukt gapestokk som avstraffelse her,det hadde passet utmerket.Det hadde ikke skadet gutten på annet enn egoet.Og det ville han bare hatt godt av.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

12.09.2011 kl.23:26

Missie:Helt enig i det.

Hilsen synskepeggy.

Silje

13.09.2011 kl.05:55

Hei! jeg ser du er synsk. Men åssen synsk er du? Kan du for eksempel ha kontakt med noen i familien min som er død? kan du se fremtiden min?

svar gjerne på min blogg:

www.stylebysilje.blogg.no

Anne

13.09.2011 kl.07:31

Gjerningsmann og gjerningsmann...visste ikke at 8 åringer var menn!!!!!!!!!! Kanskje foreldrene må få litt hjelp av barnevernet eller!!!!!!

Man straffer jo ikke en 8 åring....men synes at foreldrene skal få litt hjelp....

Er interessant at dere vil straffe en 8 åring.... hmmm , begynner å forstå hvorfor dere er så misfornøyde med barnevernet ja...tror ikke barnevernet deler deres syn på avstraffelse!!!!

Man skal aldri legge hånd på hverken barn eller voksne!!!! Vold avler vold.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.11:00

Anne:At noen velger å fokusere på hvordan man ordlegger seg istedenfor å mene noe om innholdet i innlegget er helt ok,det setter også standard for videre diskusjon med dem som har et slikt fokus.

Konsekvens av sine handlinger er ikke avstraffelse,årsak og virkning ut i fra handlinger man foretar seg,er noe alle bør lære seg uansett alder.

Ingen har nevnt noe om vold.

At barnevernet ikke er enig i andres metoder,er jo bare helt på sin plass,de er ikke interessert i andre metoder enn sine egne samme hvor dårlig resultatet av deres metoder er og blir.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.11:05

Silje:Vil du lese innlegget mitt "Oppklaring".Det ligger i arkivet fra 19.november.Der får du svar på mye av det du spør om.

Hilsen synskepeggy.

Anne

13.09.2011 kl.12:09

"? Men om det stemmer, må vi jo håndtere barn slik barn skal håndteres. Dette er en alvorlig situasjon for Ikea, men det hadde vært enda mer alvorlig om det var en voksen som stod bak, sier Varehussjefen på Ikea. " Dette er det varehussjefen sier.

Jeg er enig med han der...behandle mennesker..store og små der de er og møte de der de er. At barnevernet kan være en nyttig redskap for å få hjelp i vanskelige perioder i livet, ser jeg som veldig bra. Og om alle disse negative sakene man hører om barnevernet, så hører man bare en side. Barnevernet er bundet av taushetsplikten...så at det er mye info som ikke kommer frem i dagens lys er helt sikkert!!!!

Tenker du hadde sett litt anderledes på barnevernet om du hadde fått høre deres synspunkt.

Får håpe for din del at du ikke! jobber i omsorgsyrke, for jeg ville hatt mine tvil, om du skulle ha tatt hånd om og vist omsorg for mine nærmeste kjære.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.12:27

Anne:Vel,vi får bare være enige om at vi er uenige her.

Den siste setningen i kommentaren din er et personangrep på meg som du overhode ikke har grunnlag for og som jeg ikke skal kommentere,men som jeg ærlig talt mener er helt unødvendig,da jeg mener at personangrep er helt unødvendig i enhver seriøs debatt.

Hilsen synskepeggy.

Anne

13.09.2011 kl.12:33

Da er vi jo enig i at vi er uenig. Seriøsiteten av denne debatt er jeg litt usikker på.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.13:23

Anne:Det siste der er jeg enig i,seriøsiteten har det med å bli svekket så fort personangrep oppstår.Og slik skal det være !!

Hilsen synskepeggy.

13.09.2011 kl.14:21

Vel, man må tåle at mennesker er uenig uten at man kan kalle det personangrep.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.14:34

Anonym:Uenig er en ting,det er bare bra.Men å dra inn i en debatt antydninger hvorvidt jeg kan være/er eller blir en GOD omsorgsarbeider er å dra det altfor langt og et personangrep som det ikke finnes grunnlag for her.

Sak fra person - man kommer langt i mange sammenhenger om man bare kunne lært seg det.Det motsatte skjer om man ikke lærer det.

Hilsen synskepeggy.

Maria<3

13.09.2011 kl.15:19

Helt utrolig att ett så lite barn kan ha kommet på og gjøre noe slikt ...

Men det er ett barn på 8 år vi snkker om her , så politiet kan ikke gjøre noe mer videre der selvsagt. Og det er ingen gjerningsmann .. da det er ett barn !!

Her må jo foreldrene snakke skikkelig med gutten , om konsekvenser , hvor alvorlig noe slikt er , finne ut hvorfor han gjorde det , Ikke minst gi klart utrykk for hvor uakseptabelt slikt er ... Og påse att noe slikt aldri skjer igjen !!

Barn har ikke forståelse av konsekvenser på samme måte som voksne , så gutten har nok ikke skjønt hva han har stelt i stand.

For det første så synes jeg dette går mest på foreldre .. Ett barn på 8 år har intet på nett og gjøre uten oppsikt av voksne , Og jeg tipper foreldrene ikke vil ha gjentakelse av slikt så selvsagt får det nok konsekvenser som att han ikke får spille data på en god stund , strengere regler etc..

Og det ER konsekvens av handling det ... Viktig att barn har klare rammer , grenser og tydelige voksne som setter grenser .. Det er helt essensielt for deres utvikling .... Kanskje foreldrene har sviktet litt her i oppdragelsen , og trenger litt veiledning.

Skjønner ikke hvordan dere mener han skulle blitt "straffet" .. Heldighvis bor vi i Norge sier jeg , barn blir og skal bli behandlet som barn ....

Jeg synes også det blir feil og kalle barn stygg /slem etc .... Ingen barn som er det .. Omgivelser og forhold rundt avgjør hvordan barna blir ..!!

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.15:58

Maria:Jeg er ikke sjokkert over alderen på gutten,egentlig.Har hørt om mange mye mer alvorlige saker der barn på under ti år har gjort verre,til og med drap.Uhell kaller de det, når barn får tak i våpen i eget hjem og skyter og dreper søsken,venner eller andre i nærheten.Har også hørt om mange barn som daglig bærer med seg våpen av ulike slag i skolesekken sin...Ingen har vel glemt den grusomme historien om den 2år gamle gutten som blei bortført og drept av to gutter på 8-10 år.Begrunnelsen deres for å ha gjort det var at de kjedet seg...så det denne gutten i Bergen har gjort er (enn så ille det er å si det) for bare barnematen å regne..

Poenget mitt er at alt starter ett sted og hvor det ender uten strenge konsekvenser for uønskede handlinger,kan man værsågod begynne å spekulere i alle som vil.

Foreldrenes rolle oppi dette og annet "kriminelt" tror jeg ikke at jeg skal begi meg inn i en lang avhandling om nå,det får bli et fremtidig innlegg.

Takk så mye for kommentaren din,Maria <3.Hilsen synskepeggy.

Maria<3

13.09.2011 kl.16:35

Vet du .. da jeg om min samboer snakket om denne hendelsen på ikea i går , så kom jeg inn på den 2 år gamle gutten James i Engeland da vi snakket om foreldre rollen og viktigheten av tilstedeværende voksne .... Så litt snodig att du akkurat nevnte det siden det var ett tema.

Det som skjedde med han er bare heelt grusomt , får helt vondt inni meg av og tenke på denne lille guttens siste timer ... Disse to guttene som utførte handlingene var vel 10 og 12 år , eller kanskje jeg husker litt feil alder på dem ...,

Men dem satt jo inne til enhver tid og så på Chuck "den skrekk dukka" og andre skrekk filmer , dem var sjeldent på skolen ... Deres hverdag bestod av volds spill og volds videoer .. Så man ser jo hvor forfedelig galt det kan gå når barn får oppforstre seg selv .. Uten kjærlighet og omsorg fra voksne ... Ingen grenser eller veileding .., Det kan virkelig få fatale konsekvenser !!

Så klart jeg mener att barn må ha tydelige voksne og klare grenser .. Og klart handlinger må ha konsekvens .. Er bare på den måten barna lærer.

Men som nevnt så må det være konsekvens i samspill med barnets alder.. Og desverre så viser det seg att de barna som har foreldre som ikke mestrer foreldre rollen , de faller lett utenfor og får problemer .. Når ingen lærer dem skille mellom rett / galt blir det fort vanskelig for ungene !!

Ett stort problem i dag er att mange foreldre er redd for og sette grenser , dem føler seg slem om dem sier Nei .. da er man innpå en farlig vei ... Det er jo faktisk motsatt , om man ikke klarer sette grenser det er jo da man virkelig svikter som voksen. Er ikke lett og være liten i denne verden uten veledere /mentorer .....

Mens vi er innpå dette temaet kan jeg anbefale en bok , som alle foreldre og alle som har med barn og gjøre burde lese ; DET ER DU SOM ER VOKSEN !! :)

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.18:00

Maria:Jeg er veldig enig med deg i grunnen.Problemet er ofte at foreldre og andre autoriteter har en tendens til å tilnærme seg problemene med silkehansker og det tjener ingen.Jeg tror ikke det står på foreldres vilje,jeg tror det heller står på foreldres "feile" prioriteringer på hva de skal bruke krefter og energi på.Det er lettere å si ja enn å ta kampen opp som følger av å si nei..

Jeg tenker også at de to guttene i England såg på voldsfilmer og spill,men det blei ikke kjent før etter drapet.Hvor mange flere barn er det som bruker mer enn normal,sunn tid på det samme ? Ingen vet,det er jo ikke noe foreldre liker å "skryte" av,det blir som regel ikke avslørt noe i den retning før det er "for seint".Skremmende tanke,egentlig..

Pussig "tilfeldighet" du nevner her,men hvem kan vel glemme slike grusomheter,kan også i samme slengen nevne baneheiadrapene,lille Bjørnar på 3 år fra Ålesund,Madelein på ferie med sin familie....lista er lang og alt sammen hendelser man ikke bør glemme.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits