Spåkjerringer ler av oss idioter - hele veien til banken.

Jeg har sjelden hørt på maken,bortsett fra politikeren som i sin tid brukte hundretusenvis av skattebetalernes penger på den samme svindelen.Hvor mange fortvilte mennesker er det egentlig som lar seg lure til raka fant og som disse svindlerne uten samvittighet og moral skor seg på.

Jeg har selv snakket med såkalte spåkoner,eller hva man velger å kalle dem.Det eneste de har kommet med til meg er rein svada,uriktige (meget uriktige) opplysninger og samtale vinklet slik at man passer på at tellerskrittene går i galopperende tempo,det er de flinke til,men å spå - nei og atter nei.Mitt inntrykk er at de er svært negative og mer interessert i å skremme folk enn å hjelpe.Å holde "mystikken" ved alt det åndelige tett til brystet er jo en form for skremsel,man er engstelig for det man ikke vet og ikke forstår, naturlig nok.

Jeg har mange ganger omtalt disse såkalte "synske" i ganske kraftige ordelag her i bloggen min.Og jeg vil fortsette med det.Håpet er at alle ser at "spåtjenester" man finner på alternative messer,teletorg,tivoli osv.er rein svindel og drives av mennesker uten snev av moral,samvittighet eller omtanke og oppriktig ønske om å hjelpe andre enn seg selv - økonomisk.

Håpet er også,men det er vel kanskje for mye,at jeg i fremtiden ikke blir assosiert med slike "yrkesgrupper" bare fordi at jeg er klarsynt - og - av helt spesielle grunner - forklart til det kjedsommelige før her i bloggen - bruker navnet synskepeggy.

Norsk kvinne brukte 500.000 kr på spåtelefoner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MÅ BETALE FOR SEG: En norsk kvinne har fått regning på nesten 500.000 kr for spåtjenester. Brukerklagenemnda har avvist at teleselskapet skal betale henne tilbake. Foto: Scanpix/Michael Dwyer © Scanpix/Michael Dwyer

Norsk kvinne brukte 500.000 kr på spåtelefoner

Kan bare glemme å få pengene tilbake.

Over en periode på to år brukte en norsk kvinne 483.170 kr på spåtelefon, ifølge

DinSide.no. For å betale regningene tok hun opp lån i banken og betalte telefonregningene på kreditt.

Kvinnen hadde opplevd noe leit og kom over en spådame som ga henne trøsten hun trengte. Videre rullet ballen altfor fort.

Det startet med en kredittgrense på 5000 kr hos mobilleverandøren sin, men kvinnen økte den til 20.000 kr i løpet av årene. På et tidspunkt skal hun ha betalt inn et engangsbeløp på 100.000 kr, men tolv dager senere fikk hun igjen varsling om at kredittgrensen var oversteget.

Må betale for seg

Saken er behandlet i Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon fordi kvinnens verge ville at teleselskapet skulle betale pengene tilbake, ifølge DinSide.no.

Vedtaket var enstemmig, det er ingen som skal betale tilbake kvinnen noe som helst.

«Nemda kan ikke se at teleselskapet burde ha ført en nærmere kontroll med en kundes bruk og økonomiske forhold», sier nemnda, ifølge DinSide.no.

Av sin verge omtales kvinnen som en voksen og fornuftig jente med grei inntekt.

«Urimelig og sjofel» virksomhet

Ifølge DinSide.no forstår kvinnen at det ikke har skjedd noe direkte ulovlig, men kaller spådamenes virksomhet «urimelig og sjofel».

Teleselskapet sier de hele tiden advarte kvinnen mot at kredittgrensene var overskredet. De visste ikke at pengene hun betalte med var lånte.

«Brukerklagenemnda finner situasjonen som kunden har kommet opp i svært beklagelig, men finner intet grunnlag for å fravike det rettslige utgangspunktet», avslutter nemnda i sin avgjørelse.

 

Hilsen synskepeggy.

12 kommentarer

Ingrid

13.09.2011 kl.13:27

oi

lenamon

13.09.2011 kl.13:33

Hipp hurra for deg og bloggen din. Jeg deler virkelig din oppfatning av dette. Jeg har selv drevet med slike "alternative ting" i mange år og forsøkt å gjøre dette på en seriøs måte. Jeg har kun drevet med det som en egenutvikling, da jeg kun har evner på den måten at jeg ikke kan kontrollere når opplevelsene kommer. Men jeg er et veldig åndelig menneske og det har siden barnsben av vært en viktig del av meg.

Det som er poenget mitt er at du aner ikke hvor mye rart jeg har møtt på min vei når det kommer til åndelighet / evner /klarsyn /medium osv. Det er en jungel der ute og 90% av de som holder på er useriøse og kun ute etter lett tjente penger. Det er flaut og setter alle med slike interesser i et dårlig lys.

Jeg prøvde forresten å legge deg til som venn, men fikk ikke til. Send meg gjerne en venneforespørsel.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.14:29

lenamon:Takk så mye for denne fine kommentaren.Og gledeligt er det at jeg har en følelse av at du forstår presis hva jeg mener her.

Jeg har vært klarsynt i hele mitt liv og dette har vært en av mine store "kampsaker" like lenge.

Slike saker som dette skulle aldri ha forekommet,de er på simpleste av det simple nivå,og at vedkommende som her er omtalt har VERGE (må bety at man trenger en eller flere former for veiledning)gjør jo denne saken enda mer simpel.Eier de ikke skrupler,disse "synske" ?

Klarsynet mitt har utviklet seg i takt med RESPEKT og ANSVAR for hvordan jeg bruker evnene mine,jeg har for lenge siden forstått at man ikke får det ene før man tar i mot det andre.Det er helt riktig for meg,men det ser ut for at det viktigeste for meg ikke betyr så mye for dem som ser sitt snitt til å fylle bankkontoen sin og ha god samvittighet for at de gjør det.

Ang.venneforespørsel,vil gjerne legge deg til,men har visst problemer med å få det til jeg også.Vi prøver igjen.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.09.2011 kl.14:36

Ingrid:Oi,ja det kan man gjerne si.Simpel sak dette her..

Hilsen synskepeggy.

Maria<3

13.09.2011 kl.14:44

Utrolig trist att folk bruker så mye penger hvertfall , det er jo tragisk.

Jeg synes alternativ messen virker veldig seriøs , leser alltid magasinet deres .. Står utrolig mye intressant og spennende der :)

Men når det kommer til spåing så er jeg ikke så opptatt av det , ingen vet fremtiden ens .. Jeg var hos en "spåkone" en gang , jeg var 12 år og sammen med 4 andre venninner ..,

Vi var jo veldig spente og usikker på om vi skulle gå inn , tre av oss gikk for det. Damen leste i hånden min og hadde noen kort ... hun sa hvilken person jeg skulle gifte meg med , att jeg måtte trå forsiktig i enkelte år , for dem ville bli vanskelig om jeg valgte "feil" vei , det ville bli mange fristelser og jeg skulle bli modell og rik ;) ,

Og dø når jeg var 80 ?? Litt drøyt og si ett akkurat tall for dødsår kanskje :P

Angrer på att jeg ikke noterte ned alt etterpå , var jo i og for seg en litt artig opplevelse ;))

Men når det er sagt , utrolig dumt att det er mange useriøse aktører på markedet , dem ødelegger jo veldig for de som virkelig er seriøs og KAN noe ekstra ordinært .....!!

ufo

13.09.2011 kl.15:18

Mange driver svindel,det ødlegger for de som kan spå i fremtiden. Har vært ikke vært hos noen som kan spå,veken svindel eller noen som kan det på ordentlig,men har hørt mye.

Det er trist at folk juger for pengenes skyll. Altfor mange som bare er ute etter å skreme og tjene penger.

Livet mitt som klarsynt.

14.09.2011 kl.08:26

ufo:Det er ikke mulig for noen å spå inn i fremtiden og det er trist å se at noen påstår at de kan det for så å ta seg betalt for en tjeneste de ikke kan innfri.

En verdensberømt klarsynt (kaller seg heller ikke "synsk) har en gang sagt noe meget klokt : En god og treffsikker klarsynt er en som har evnen til å ressonere seg frem til en løsning på et eksisterende problem ut i fra informasjon man får om fortiden som allerede ligger tilgjengelig fra før.Denne deffinisjonen er inne på det.Det er ingenting som skjer som ikke har skjedd før,alt går i mønster,den beste måte å forutse fremtid er å se tilbake på fortid.Informasjonen ligger der "ute",lett tilgjengelig for alle å bruke.Så er det noen som lettere får tak i den enn andre og aktivt bruker den ressursen det er,og det er dem man gjerne kaller klarsynte,de som forstår at ting gjenntar og gjenntar seg selv i det uendelige..

Jeg er ikke så flink til å forklare,dessverre.Jeg vet utmerket hvordan det virker,mekanismene som "jobber",men å forklare det er alltid vanskelig.

Min påstand er at enhver som påberoper seg å kunne "spå" i fremtiden er svindlere.

Ha en fin dag,ufo.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

14.09.2011 kl.08:54

Maria:Jeg må bare spørre deg,så nysgjerrig er jeg,jeg vet vel svaret,men greit å få det bekreftet,har noe av "spåkonens" påstander vært riktige (så langt)?

Denne "spåkonen" du var i kontakt med er/var så useriøs som man kan få dem,det kommer seg av to ting.Det første er at vedkommende helt ukritisk "spådde" barn,det skal ikke forekomme og en seriøs klarsynt ville ikke ha gjort det.Det andre er at vedkommende oppga en dødsdato (dødsår),det er helt uhørt og utenfor logikk og troverdighet,sett nå at du skulle dø en uke etter besøket hos denne "spåkonen",tror du at vedkommende hadde nevnt det for deg ? I verste fall kunne man kalle denne spåkonen for livsfarlig,en klarsynt er nødt for å "se" hvor mye og hvilken informasjon man kan gi ut i fra hva man ser at vedkommende kan ta i mot,man skal hjelpe - ikke gjøre ting og situasjoner verre.

Så må jeg si at jeg selv besøker alternative messer ikke for å bli "spådd",men for å muligens finne bøker jeg ikke har lest,utvalget av bøker som omhandler det alternative er stort sett begrenset i vanlige bokhandler og på alternative messer finner man noen ganger gode bøker.Jeg kjøper tarotkort,englekort osv,da det også er begrenset hva man kan få tak i andre steder.Jeg er en lidenskaplig samler av buddhafigurer og det er ofte man finner litt spesielle der.

Jeg har etterhvert fått meg en pen liten samling buddhaer,men det følger et aldri så lite problem med å få dem i hus.Det heter seg at man aldri skal kjøpe sin egen buddha,den skal være gitt med gode intensjoner av andre.Jeg har etterhvert kommet opp med forskjellige kreative løsninger på hvordan få tak i dem uten å kjøpe dem selv...

Takk så mye for kommentaren og ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Lena

14.09.2011 kl.12:10

Jeg går også kun på alternativmesser for å gjøre et og annet godt kjøp, kanskje høre en interessant forelesning eller lignende. Men husk, det er mange useriøse på messene også. Det finnes ikke noen kvalitetskontroll for slike messer. Jeg har sett personer som ikke har snev av evner (og dessverre heller ingen selvinnsikt) ha store stander på messer - hvor de reklamerer både for sitt klarsyn, sine mediale evner (kommunisere med de døde) og så videre og så videre. Se spesielt opp for dem som har tatt utallige weekendkurs og som dermed påberoper seg evnen til å både kunne lese din fremtid, snakke med dine avdøde slektninger, gi deg healing, øreakupunktur, energiavlesning, fargeterapi, englekommunikasjon og fandens oldemor - alt i en salig røre. Hold godt på lommeboken og kom deg vekk fort som f.....

Lena

14.09.2011 kl.12:11

Og ps, vi vil se bilder av Buddahsamling din!!!!!

Livet mitt som klarsynt.

14.09.2011 kl.13:36

Lena:Jeg er helt enig med deg,har ikke vært borti de useriøse selv (på messer) men kjenner godt til dem,man lærer å kjenne musa på gangen,får man vel si.Jeg tror sånn passelig og ingenting på noen som påberoper seg å være "synsk",men berimot om man påberoper seg at man har kontakt og kan kommunisere med de "døde",da tror jeg på det,for det gjør jeg selv stadig vekk.Den eneste klarsynte jeg har full tillit til er Colin Fry.Jeg har vært så heldig at jeg har fått snakke med ham personlig og etter det møtet blei tilliten til ham bare forsterket.Man må merke seg at han ikke kaller seg eller påstår at han er "synsk" han sier ganske enkelt at han kommuniserer med "den andre siden",akkurat det samme som jeg sier om meg selv.Det er noe helt annet enn det de fleste (alle) legger i ordet synsk.

Problemet er at de "synske" som har "lært" seg å være "synsk" på kurs har så innmari mange flotte iøynefallende diplomer og "vitnemål" å vise til at en stakkar som ikke vet hvilke krav som stilles for å få disse flotte diplomene blir helt blendet,da er det lett å tro på hva som helst...

Tør nesten ikke innrømme det,men jeg har selv et slikt diplom,gikk et kurs av rein nysgjerrighet og blei nesten skremt av hvordan det foregikk,det er snakk om tankekontroll på høyt nivå og ingen rom for kritiske spørsmål,hverken om metoder eller teorier.Men det er en annen historie,kanskje ett innlegg.

Bilder av buddhasamlingen kommer - også som ett innlegg.

Hilsen synskepeggy.

Maria<3

14.09.2011 kl.15:57

Noen ting kan jo ha vært riktige , for hun sa jeg skulle treffe en lys mann , att enkelte år ville bli litt tøffe .. Om jeg valgte feil vei , Ja Så valgte jeg sikkert feil vei da.., haha ..;)

Nei , Men det er jo slike ting som kan passe på alle og enhver en eller annen gang i livet .. livet er jo uansett aldri en evig dans på roser. Til oss som hadde vært der inne sa hun veldig mye det samme .. Hvem vi skulle treffe , når vi skulle bli rik , hehe..:P Når vi skulle gifte oss , etc... Og nok mye jeg ikke husker sien det er endel år siden...

Men det jeg reagerte på og hang meg veldig oppi var att til de andre hadde hun sagt att de skulle bli veldig , veldig gamle .. Også hadde hun sagt ett eksagt dødsår til meg .... det er som du sier ganske vilt. Selv om det for en 12 åring er forferdelig langt frem til de 80 , så synes jeg det var ubehagelig. Og det er vel noe som heter seg att ingen vet tid eller sted for når noen skal forlate verden.

Og som du sier , og spå barn .. ikke bra .. hun ene var jo også knapt 11 år. Men nå kan man jo også spørre seg .. Ble vi i det hele tatt spådd?., Det hele var nok bare humbug .. Alle og enhver kan si ting til mennesker som mest sannnsynlig kan stemme på ett eller annet tidspunkt i livet.

Intresant det du sier om buddhaer , det visste jeg ikke., Att man ikke skal kjøpe dem selv .. jaja man finner vel som du har en løsning på det også om man skulle "ønske" seg en..;)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits