Jeg trodde det var en menneskerett.

I dette trygge landet,det tryggeste landet i verden,sies det,skulle man tro at alle var trygge i eget hjem.Dessverre er det ikke alltid slik og det kan være mange grunner til det.Det viser seg at man ikke engang er trygge i eget hjem under tilsyn av mennesker som jobber der bla. for å ivareta sikkerhet mot overgrep og andre former for traumer.Dessverre så er ikke denne saken som er omtalt i Bergensavisen enestående.Hvor mange slike saker det er kan man bare gjette seg til,helt sikkert ikke noen få.Jeg kjenner personlig til mer enn en..

Slike saker blir dysset ned,pårørende får ofte ikke vite noenting,da personale og andre ansvarlige involverte påberoper seg taushetsplikt.At kommunen får kr 100.000; i bot i denne saken, som antakelig blei oppdaget ved en tilfeldighet hjelper ingen og iallefall ikke offeret for overgrep.

En MS-syk kvinne skulle bo på et sykehjem,men blei utsatt for seksuelle overgrep av en dement pasient på sykehjemmet.Politiet har etterforsket saken i lang tid og mener at eieren av sykehjemmet,Bergen kommune, har gjort seg skyld i brudd på helsepersonelloven.På grunn av sykehjemmets bemanning og organisering var det ikke satt i verk gode nok tiltak for å hindre overgrep.Etter hendelsen blei det heller ikke satt i gang tiltak for å undersøke saken,tiltross for at kommunen hadde kjennskap til mannens adferd og at han hadde utvist ønske om å ta seg inn på kvinnens rom.Kommunen unnlot også å informere kvinnens pårørende om mulige straffbare handlinger mot henne.Den demente mannen er ikke strafferettslig tilregnelig og politiet har ikke funnet grunnlag for å straffe enkeltpersoner.

Kvinnens advokat har bemerket at det er viktig for familien at ansvaret blir tydliggjort.Også personer med helsemessige svekkelser har krav på et vern.Kvinnen har fått sin helsetilstand og livsutfoldelse vesentlig forringet.

Slikt skjer oftere enn man tror.Mange som ikke kan bo for seg selv og av forskjellige helsemessige grunner må bo i instutisjoner og hjem under kommunalt ansvar er ikke trygge i eget hjem !

Hilsen synskepeggy.

6 kommentarer

<3 stor Klem Sarah ..20år , Modell , Forlovet , og nå Gravid <3

yvonnelandgraff

19.09.2011 kl.00:07

Huff, det må være fælt og bli utsatt for noe sånt :(

chou

19.09.2011 kl.00:57

helt forferdelig at sånt kan skje!

Livet mitt som klarsynt.

19.09.2011 kl.08:01

chou:Ja,det er helt forferdeligt at sånt kan skje.Det skulle ikke ha forekommet.En gang er en for mye.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

19.09.2011 kl.08:04

yvonnelandgraff:Tenk på traumene vedkommende må ha fått etter overgrepet,og at de ansvarlige ikke gjør noe og knapt nok tar noe så alvorligt på alvor,må ha lagt stein til byrden og ha vært helt helt fortvilende for den stakkars damen.

Forferdeligt er det,rett og slett.

Hilsen synskepeggy.

yvonnelandgraff

19.09.2011 kl.16:57

Ja du har så absolutt rett! Stakkars altså..

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits