DET ER JAMMEN PÅ TIDE !!

Privatpersoner som gjorde en heroisk innsats for å redde liv,har blitt skjøvet i bakgrunnen til fordel for andre,mer store og prominente som har solet seg i glansen av oppmerksomhet de ikke skulle ha hatt i det omfanget de har fått.

Verst var det som sto å lese på tv2-tekst-tv at det blei gjort forskjell på dem som var tilbake i arbeid etter tragedien og dem som ikke var det  når det gjaldt rett til advokat i forbindelse med erstatningskrav.De som prøver å gå videre å begynne i jobb etter de ufattelige traumene får ingen hjelp,mens de som ikke føler seg i stand til å gå videre og begynne i jobb igjen får all den hjelp de måtte ønske.Å begynne i jobb igjen skal straffes,og å gå sykemldt skal belønnes.Det er uhørt !!! Det er ingen forskjell på noen som har vært der,at man begynner tilbake i jobb betyr ikke at man ikke sliter med ettervirkninger,noe annet ville vært rart.

Derfor er det ekstra hyggeligt i dag,å se at man vil hedre privatpersoner som reddet liv ved Utøya.Hovedstyret i Norges Livredningsselskap har besluttet å hedre personer som deltok i redningsarbeidet 22.juli.Utmerkelsen er forbeholdt publikum,personer som ikke har redningsarbeid eller lignende som yrke.

Dette var gledeligt og på høy tid.Et lite plaster på såret er bedre enn ingenting.De skulle hatt mye mer for sin innsats enn dette lette klappet på skulderen.

                                                          Hilsen synskepeggy.

5 kommentarer

sisselfish

19.09.2011 kl.10:13

God dag Peggy :)

Ja det er på høy tid. Jeg hadde flere venner og tidligere arbeids kolleger som stilte opp i redningsarbeidet fra sine private båter. de ble skutt på og etter av ABB. Jeg har i ettertid hørt at de sliter en del. Selv den tøffeste av disse gutta/damene sliter. Du vet, ett menneske kan være trenet tilo mye rart og skal liksom tåle ekstreme påkjenninger. Når hverdagen kommer så kommer monstret lurende opp fra dypet og fra bakest i hjernen.

Jeg har riktignok ikke deltat i f.eks utenlands operasjoner.(dro ikke selv om jeg ble tatt opp) Jeg tror nok at det er menneskelig å kunne kjenne dette med reaksjoner i forhold til hva man har vært med på. Det sies at de som klarer seg igjennom traumer/krig er de som er psykopater og mangler fullstendig empati. Jeg tror det så gjerne.

Det å hedre den vanlige mann i gata er en selvfølge, mange har nok lidd mer enn de har fått ære vil jeg tro. Se bare på de som er vendt hjem fra disse utenlands operasjonene. Hvilken oppfølgning fikk disse? NADA.... Vil våre nye helter få en bedre behandling enn de som går år etter år uten å få noen hjelp fra det offenlige. De var tross alt i en større konflikt enn her i Norge. Kjempe bra blogg emne Peggy :) Ønsker deg en fin dag videre.

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

19.09.2011 kl.10:31

sisselfish:Heisan og god dag selv,sisselfish.Jeg er veldig,veldig enig med deg.

Behandlingen utenlandssoldatene får er under enhver kritikk,det er ingen tvil om at de av dem som trenger hjelp ikke får den.Jeg har tatt opp dette flere ganger her i bloggen,og flere skal det bli.

Når det er sagt så må jeg også si at noen soldater i utenlandsoppdrag klarer seg fint.Jeg tror neppe at jeg hadde vært "hals over hode" etter snart 30 år om min soldat hadde hatt (det minste snev av) psykopatiske trekk,tror det hadde vært slutt for oss for lenge siden da,ja.

Det verste er at både de som deltar i utenlandsoppdrag,livredderene på Utøya eller andre som deltar i forskjellige redningsarbeider forventer seg ingenting,men det betyr ikke at de ikke skal få det (mye) for sin innsats.Det ligger rett og slett ikke i slike menneskers natur å be om noe som helst,ikke en gang når de virkelig trenger det.

Ha en fin dag,bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Maria

20.09.2011 kl.11:13

Fin blogg :-)

Iceman

28.09.2011 kl.15:12

Hei Synskepeggy! :-)

Ja det var jammen på tide!!!!!

Men enig med deg, de skulle fått mye mer en et lite klapp på skulderen.

Livet mitt som klarsynt.

28.09.2011 kl.20:14

Iceman:Flere og flere av de sivile redningsmennene kommer nå på banen,det er helt fryktelig hvordan myndighetene velger å ignorere dem fulstendig.Alle uttalelser kommet fra de ansvarlige myndigheter under "sorgarbeidet" om sammhold,demokrati,likeverd osv.har alle falt døde om og lite troverdige for meg etter deres oppførsel i ettertid.Jeg får uhyggelige assosiasjoner til behandlingen soldater i utenlandstjeneste blir møtt med,bruk og kast-metoden.

Ett skrikende eksempel på at handling sier mer enn tusenvis av "fine" ord.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits