DØDSSTRAFF ??

Øye for øye,tann for tann,er den mest utbredte form for rettferdighet.Har man drept noen skal man selv bøte med livet.Debatten er blusset opp igjen nå,etter mediedekning av en drapsdømts sak.

Jeg er imot dødsstraff,og det er flere grunner til det.

Jeg mener at dødsstraff er meningsløst,når handlingen man er dømt til døden for allerede er skjedd.Dødsstraff tjener ingen,og skaper ikke den rettferdigheten man tror.

Straff idømt av andre,er ikke det samme som personlig konsekvens av handlingene man har utført.

Det har vist seg,ved flere anledninger at uskyldige har blitt straffet med døden,de har hevdet sin uskyld,men ikke blitt hørt og alle som urettmessig har blitt straffet med døden har blitt frikjent etter at dødstraff har blitt fullbyrdet.Risikoen er for stor,man kan ikke risikere å ta livet av uskyldige mennesker.

Hilsen synskepeggy.

15 kommentarer

adoraca

22.09.2011 kl.14:59

Jeg er ikke for dødsstraff selv, men jeg mener at fengsel er alt for godt for de som har gjort noe utrolig vonde handlinger.. Om dem har drept, voldtatt eller rett og slett missbrukt noen, så syntes jeg de får det for godt med å leve som på hotell bar i fengsel.. De får mat servert, de får tv, de får data, de får trene.. De får faktisk alt dem trenger for å leve et "godt" liv.. Eneste forskjellen er jo det at dem ikke har den friheten til å gå ut hvor og når dem vil. Og ikke minst, så BURDE dem virkelig bli satt inn til livets siste dag. Hvem fortjener å se mannen/kvinnen som drepte eller voldtok dems datter eller sønn tilfeldig på gaten?! Det syntes jeg er utrolig urettferdig.. De har gjort noe som aldri kan tilgis og aldri kan forandres for menneskene rundt.

Så jeg syntes dem skal bli sperret inne på et rom med kun en seng og do, der skal dem spise maten og vannet de får. Det er faktisk stygt av meg og si, men noen av dem som har begått de verste handlingene burde også blitt pint på en eller annen måte.

Carina

22.09.2011 kl.16:20

Hei jeg er heller ikke for dødsstraff, og jeg syns det er urovekkende hvor mange som blir dømt til døden uten bevis og kun utifra vitneobservasjoner og antagelser. Dette syns jeg er forkastelig, vi har jo lignende saker her i Norge også, men vi har iallefall ikke dødsstraff hvor vedkommende må bøte med livet når man er uskyldig.

Adoreca

Jeg er litt uenig i det du sier, nesten alle fortjener en ny sjanse uten at jeg skal gå nærmere innpå hvem som burde få det og ikke. Ja man skal sone straffen sin og noen burde sitte livet ut, men mange fortjener en ny sjanse, selvfølgelig med vurdering og behandling før man slipper ut for å hindre gjentakelse.

Jeg vil også påstå at livet i fengsel ikke er så lett som media fremstiller det. Du har bedre fengsel i Norge enn i Kongo så klart, men å bli frihets berøvet er ikke noe man skal bagatellisere selv om man har flere goder i norske fengsler.

Ser du mener at enkelte handlinger aldri burde tilgis, og det er jeg veldig uenig i. Jeg har tilgitt en alvorlig handling gjort mot meg, og tilgivelsen var for å hjelpe meg selv videre til å få et godt liv.

Uansett tilbake til innlegget, dødsstraff er ikke veien å gå og det blir nok heller aldri innført her i Norge. Håper jeg.

Hilsen Carina

ufo

22.09.2011 kl.19:14

Jeg synes heller ikke noe om dødstraff,mange av de som har fått dødstraff har sittet i fengslet i mange år.

Jeg så på et tv program om dødstraff i USA for noen måndter siden,en mann hadde sitti å ventet i 26 år på å bli henrettet. Han hadde sitti i en mørk celle i de 25 åra,og han hadde bare fått hvert ute 1 time om dagen.

Det er en straff som burde forbys. Er lei av at amerika klager på at kina henretter mange mennesker,når de selv gjør det. Riktig nokk ikke så mange som i kina.

magjool

23.09.2011 kl.01:31

Den henrettelsen som skjedde no var fryktelig ,spør du meg,eg trur faktisk han var uskyldig.Mer orker ikke eg og sei om denne saken.Men tenker mitt om dette.KLEM.

Maria<3

23.09.2011 kl.02:31

Er helt imot døds straff , det er og synke ned på den skyldiges nivå. Ikke minst er det ekstremt primitivt , og heldigshvis er vi kommet lenger som samfunn i dag !!

Dem som tror att fengsel er som og leve på hotell har overhodet ikke ett riktig bilde , dem lever på bitte små rom ofte to stk , med en do og tv og seng .. og ja dem får trene , lufte seg , gå på møte og skole.

Men I ett samfunn der vi ønsker og forberde de fleste på samfunnet igjen er det nødt til og være slik , vi ønsker jo ikke att Ugjerningene skal gjentages ... Om vi hiver noen inn i ett høl og piner dem hva godt har det for seg , hvordan skal disse kunne bli gode samfunnborgere igjen..?

Ikke misnt så faller man ned på like lavt nivå når man ønsker andre pint , da er man jo ikke bedre selv ...

Og frihetsberøvelse er faktisk ikke bare , bare .. M;an kan gjerne tror at det er flott og fint , men da er det fordi man tar frihet forgitt og som selvfølge!! Og spørre andre om ALT fra ett rom og være TOTALT prisgitt andre mennesker det er nok ikke bare enkelt !!

Alle setter vel friheten sin høyt og skjønner att frihetsberøvelse er en høy og passelig straff. riktig i mine øyne , vi fjerner dem fra samfunnet , så soner dem en dom , og skal da kunne begynne med blanke ark. se på USA , forferdelig land i mine øyne , menneskerettigheter brytes til stadighet , nei vær glad vi lever i ett sivilisert og rettferdig samfunn som Norge !!

magjool

23.09.2011 kl.14:04

ER så enig med deg Maria<3.

Toril

23.09.2011 kl.14:32

Det meste er sagt her, og jeg er helt enig med Magnhild (Magjool) og Maria<3!:) Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god helg!:)

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.15:23

Toril:Heisan,ja det meste er sagt her og jeg er enig,jeg også.

Ha en fin fredag og god helg til deg også.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.15:24

magjool:Jeg er oså veldig enig med Maria <3.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.15:52

Maria:Jeg er,som de andre kommentarene over her,helt enig med deg og kommentaren din er ett fint tillegg til innlegget mitt.Takk så mye !

Ha en fin helg Maria <3.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.16:04

adoraca:Uansett hva man har gjort har man krav på å bli behandlet med medmenneskelighet.Jeg aner "hevngjerrighet" her og det er ikke bra.Den eneste det går ut over og begrenser,er den som ønsker hevn.Ikke bra i det hele tatt.

Det er ikke så viktig å tilgi uhørte handlinger,det som er viktig er å godta (ikke akseptere) for å komme videre.

takk så mye for kommentaren din.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.16:09

Carina: Jeg er helt enig med deg,mange uskyldige har blitt henrettet ikke bare i USA,for å være helt sikker på at man ikke begår justismord må man avskaffe dødsstraff helt.

Fengsel er ikke en "dans på roser" om noen feilaktig skulle tro det (Adoreca).Jeg er også enig i resten av ditt svar til Adoreca.

Takk så mye for kommentaren din.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.16:30

magjool:Alle henrettelser er fryktelige.Men har du tenkt på at de er fryktelige ut fra vårt ståsted,det er ikke sikkert at den som har blitt henrettet ser det på samme måte.Etter henrettelsen.

jeg tror også at han som blei henrettet på onsdag er uskyldig.

Klem til deg også.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

23.09.2011 kl.16:36

ufo:Jeg er helt enig med deg,ufo.Det er helt umenneskelig at noen sitter i fengsel så lenge i påvente av dødsstraff.Hvor er menneskerettsforkjemperne tro..

Med mitt syn og kjennskap til død så tror jeg ærlig talt ikke at dødsstraff er den verste straffen man kan få.Det er bare en oppfatning man har det,at død er den ultimate straff,det er ikke sikkert (ganske sikkert) ikke en riktig oppfatning.Men det er min mening ut i fra min mening om død.

Ha en fin helg.Hilsen synskepeggy.

Jitte

25.09.2011 kl.21:03

But what then is capital punishment but the most premeditated of murders, to which no criminal?s deed, however calculated it may be, can be compared? For there to be equivalence, the death penalty would have to punish a criminal who had warned his victim of the date at which he would inflict a horrible death on him and who, from that moment onward, had confined him at his mercy for months. Such a monster is not encountered in private life.

-Albert Camus, writer, philosopher, Nobel laureate (1913-1960)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits