Helt uforståelig,i verdens beste land å leve i..

Det er nok sikkert noen som spør seg.Er det hun selv som har skylden ? Hadde hun ikke vært rusmisbruker med psykiske problemer så hadde vel dette aldri skjedd.Behandlingen de rusbelastede psykisk syke får i denne velferdsstaten er virkelig under enhver kritikk.Dette tilfellet er helt tragisk,det virker som om tanken er at hun bare har seg selv å takke for sin sjebne.For pokker,altså ! Det er så fortvilende å se på holdningen,og for ikke å snakke om ,mangel på hjelp disse menneskene møter.Dette skrekkeksemplet sto å lese om på TV2nyhetene.no.

19.juni i år,en søndag ettermiddag,fikk politiet melding om en ruset kvinne ved jernbanestasjonen i sentrum.Fullstendig ute av stand til å ta vare på seg selv,blei kvinnen tatt med til legevakten like ved.Derfra stakk hun,lite samarbeidsvillig.Den samme kvelden var hun tilbake på legevakten flere ganger.Flere leger undersøkte henne og det psykriatiske sykehuset,bare noen kilometer unna blei koblet inn.Konklusjonen til de fagkyndige var entydig,kvinnen var ikke syk nok til tvangsinnleggelse.Hun kvalifiserte ikke til tvunget helsevern og sa nei takk til rusakutten.Familien til kvinnen sier at hun var helt ute av stand til å ta egne avgjørelser.Faren til kvinnen sier at det sterkeste for ham er at hun hele ettermiddagen ba om hjelp uten å ha nådd frem for å få det og at politiet til slutt måtte ta hånd om henne fordi at ingen andre ville det.Opptak av politiets samband viser at hele den siste kvelden hun levde var ett eneste langt rop om hjelp.En stemme på  sambandet sier at "Hun ringer hele tiden og skal ha hjelp" og stemmen på sambandet fortsetter med "Er det noen der nede som klarer å ta en kraftsamling og samle sammen en bil og kjøre bort på legevakten og hente denne frøkenen,som vi har holdt på med i hele dag,og som helsevesenet ikke vil ta ansvar for.Hun blei så hentet på legevakten og tatt med til politihuset,der blir hun satt inn i en av glattcellene i kjelleren.I løpet av natten sovnet hun inn,døde av en overdose og først morgenen etter blei hun funnet.Politiet mener at hun aldri burde vært i deres varetekt.

Og det mener jeg også.Det må være fryktelig fortvilende for politiet å måtte ta hånd om syke mennesker.De er tross alt ikke verken leger eller psykologer.

Hun blei 20 år.Livet hennes endte på en glattcelle på politihuset !!!! R.I.P. <3.

Hilsen synskepeggy.

10 kommentarer

Marianne B.

26.09.2011 kl.21:34

feller en tåre for henne og alle de andre som ber om hjelp og ikke får det! SKAMMELIG!!!!! Dette er ikke velferdsstaten Norge verdig!!!

lenamon

26.09.2011 kl.21:47

:( Skammelig!!!!!!!! Hun burde hatt hjelp, noen burde hørt hennes rop!

Livet mitt som klarsynt.

26.09.2011 kl.22:58

Marianne B.:Det er mange.Og hvert eneste tilfelle er SKAMMELIGT,som du så riktig påpeiker.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

26.09.2011 kl.23:00

lenamon:Ja,hadde hun bare fått den hjelpen hun så sårt trengte så kanskje..

Hilsen synskepeggy.

Mojita

27.09.2011 kl.11:27

Er det fortsatt ikke lov å tvangsinnlegge når vedkommende ikke er i stand til å ta vare på seg selv?

Charlotte Sandtorv Georgsen

27.09.2011 kl.16:09

fin blogg:)

Livet mitt som klarsynt.

27.09.2011 kl.16:31

Charlotte Sandtorv Georgsen:FIN BLOGG !!!! ALVORLIG TALT;HVA VET DU OM DET,EGENTLIG ???

Man skriver ikke spamkommentarer under slike alvorlige innlegg og tema,om man tenker (bare litt) så gjør man ikke det,altså !

Hilsen synskepeggy

Kristine

27.09.2011 kl.16:37

utrolig dumt. er så mange som ikke klarer seg, men ikke får den hjelpa de trenger :-( utorlig trist å høre om denne jenta. må si meg enig med at det er alt for mange slike tillfelder, hvert og et tilfelde er skammeligt!

Merethe Elin

27.09.2011 kl.19:38

Dette er tragisk, huff vi må være glade for å være friske her til lands.

Iceman

28.09.2011 kl.13:02

Hei Synskepeggy!

Enig med deg igjen.

Et helt unødvendig dødsfall på grunn av ansvarsfraskrivelse fra de som burde tatt annsvar og behandlet denne stakkars jenta.

Er nok frykteligt for familien at hun døde på denne måten.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits