Helt sikkert i god mening,men...

Jeg tror ikke tiltakene hjelper på mye av det som egentlig er problemet.Men,kanskje allikevel, kan det hjelpe litt.Det gjennstår å se..Det hjelper så lite med de flotteste tiltak når mange av de egentlige problemene fortsatt er uløst og det ser ikke ut for at man vil røre dem heller,da de ikke er nevnt i forslag til forbedring.Aner man feighet,her ? Men forslag, i et forsøk på å få et bedre barnevern er uansett alltid velkomment.

- 400 nye stillinger i barnevernet.

- barnevernet skal skjermes mot kutt.

- Det skal bli lettere å adoptere.

- Barnevernsinstitusjonene opprustes og økes.

- Og et bedre ettervern.

Hadde det ikke vært fint om dette kunne skape et bedre barnevern som alle de hjelpetrengende var førnøyd med, og ikke minst,var tjent med.Dessverre,må jeg si,så tror ikke jeg at å pøse på med mer ressurser.stillinger og sengeplasser er hele løsningen på problemet.Jeg tror at løsningen er å først få fjernet all form for ukultur,kvinnekultur,maktarroganse,usunn konkurranse innad i etaten og også overfor andre etater,prestisjejag osv,det er bare for enhver å legge til på listen her.Og i tillegg bør man begynne å se på hvor mange barnevernsansatte som er direkte innhabile i saker de behandler.Når de barnevernsansatte ikke selv kan vurdere om de er innhabile eller ikke,så må andre,ikke innhabile få SÅ MYE INNSYN at de kan gjøre vurderingen for dem.

Jeg lurer på,jeg,hvor mange barnevernsansatte det er som har vært innhabile i saker de har behandlet.Helt sikkert flere enn den saken jeg vet om !.På små steder rundt om i Norges land,kanskje.Det er lett for at det skjer både en "glipp" og flere..Hvem vet.Journaler,saksbehandling,og konklusjoner osv. er jo mer beskyttet mot innsyn fra noen, enn frølagrene i hvelvene på Svalbard !!

                                     Hilsen synskepeggy.

5 kommentarer

May-Teresa

29.09.2011 kl.19:01

så fin blogg du har! :-)

Livet mitt som klarsynt.

29.09.2011 kl.20:32

May:????

Hilsen synskepeggy.

...

30.09.2011 kl.10:19

Dette innlegget vitner om total uvitenhet om temaet!

Jeg har lest en del av dine innlegg og i det jevne har jeg en oppfatning av deg som et godt reflekterende mennensk med sunne hensikter, MEN når det gjelder barnevernsoppfatningen din, har du enten selv personlig dårlig erfaring, eller så er du en av de mange mange som mener noe om en tjenesten uten å ha noe som helst innsyn i hva en faktisk snakker om.....

Jeg er helt for at barneverntjenesten i Norge er under debatt og er for et åpent samfunn, der alle etater kan ettersees, men dette må gjøres på en sakelig måte. Det er nettopp slike innlegg som dette og tilsvarende innlegg du har skrevet om temaet, som gjør at det skapes STORE UKORREKTE vrangforestillinger, om den ENESTE, tjenesten i Norge som setter barna i fokus. Barnevernet er et BARNEvern og ikke FORELDREvern. Mange ønsker at det skulle vært annerledes da man ikke er i stand til å sette barnets beste i fokus, men opprettholder et voksenperspektiv. Barnevernet har som formål og sikre at barn som vokser opp i Norge ikke utsettes for omsorgssvikt, samt jobbe forebyggende.

Man kan syntes hva man vil omkring dette, og det er fult ut lovlig og en særlig viktig debatt, men slik lovverket er p.t er barnevernet for barna og ikke for de voksne, og dette må være utgangspunktet når man drøfter instansen...

Selvfølgelig finnes det grums i barnevernet slik det finnes alle andre steder, og i en tjenesten som forvalter de aller svakestes rettigheter er det særlig viktig at ugresset ikke får gro, men man må ikke, hverken her eller i andre debatter, trekke alt under en kam....

Livet mitt som klarsynt.

30.09.2011 kl.11:45

...:Du kan lese innlegget mitt "Galskapen man kan bli utsatt for" (fra arkivet 13.juli 2010).

Da du kommentere anonymt,kommenterer jeg ikke kommentaren din ytterligere.

Hilsen synskepeggy.

Godt jobba

30.09.2011 kl.18:40

Synskepeggy har helt rett,barnevernet er en skandaleetat av dimmensjoner.Mye av årsaken til det nevner Synskepeggy her i dette innlegget.

Hvorfor er barnevernet så utsatt for tildels grov kritikk i et høyt antall saker de er involvert i,og saker de ikke er involvert i,men skulle absolutt vært det.

Barnevernets regler og arbeidsmetoder synes å være,alle andre tar feil,vi, og bare vi har rett.

Denne anonyme kommentaren her bør snarest få åpnet øynene sine,eller så arbeider vedkommende i barnevernet selv og da får man,av godhet og forståelse tale til vedkommendes forsvar,en unnskyldning for vedkommendes syn på barnevernet.Det er mange i den etaten som påvirker hverandre.

Jeg er helt enig med deg Synskepeggy.Dette innlegget og andre innlegg du har skrevet om barnevernet,bare dem som har som motiv å forsvare arbeidsmetoder de selv er med på å utføre, kan forsvare barnevernet som den etaten det er i dag.

Stå på!

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits