Dårlige tider !

Bankene setter opp rentene.Strømleverandørene varler høyere strømpriser.Statsbudsjettet varsler at man må stramme inn livremma til både private,offentlig og næringsvirksomhet.Matmomsen øker,mens barnetrygd holdes på dagens nivå og kontantstøtte til toåringer blir kuttet.Hva er det for familievennlig politikk ?

Sigbjørn Johnsen fokuserer litt vel mye på "åndelige verdier" i sin tale,og det gjør meg ærlig talt litt bekymret.Hva er det for slags agenda han prøver å tåkelegge egentlig ?

Noen lyspunkter er det dog i det "nye" statsbudsjettet - på papiret.Økte milliarder til kollektivtransport (nsb),men hvorfor er det da varslet om økning i bilettpriser ? Økte bevilgninger til sykehusene og helsenorge generelt,men hvorfor da varsle kutt i de offentlige helsetjenestene og økte egenandeler osv,osv ? Er det bare meg som er helt idiot og ikke forstår dette her ? Det er helt uforståelig for meg.

Men noen får så det virkelig monner og uten å foreta noen kutt,konge og kronprinsappanasje øker med sånn ca to-tre ganger min brutto årslønn.Dette i tillegg til de sånn ca 10mill,de har hver til å rutte med pr.år.Får de aldri nok de folka der,man er fristet til å ta ord i munn,men nøyer meg med å mistenke dem for å være langt over det som er sunt og bra - stormannsgale !

Så noen få vinnere kommer det ut av dette statsbudsjettet denne gangen også.Foruten Sigbjørn Johnsen selv og selvfølgelig de kongelige,er de noen flere som kan gni seg i hendene og se frem mot velstandstider og det er gribbene over alle gribber - inkassoselskapene som vil tjene grovt på at flere og flere vanlige folk med vanlige inntekter ikke klarer å gjøre opp for seg.Med tanke på at inkassoselskapenes eksistens er avhengige av at vanlige folk får mindre å rutte med pga. alle lovpålagte økninger i form av økte skatter og avgifter,økte egenandeler,økt moms på alle varer og tjenester samtidig som alle økonomiske ytelser,innkludert lønn ikke øker i samme takt,da er det noe som er fryktelig feil i det bildet.Inkassoselskapene ønsker ikke at man skal kunne betale for seg for det betyr kroken på døra for dem.Inkassovirksomhet skulle aldri ha blitt så stuerent og akseptert som det har blitt.

Det gjenstår å se hvordan min økonomiske hverdag vil se ut.. Ola og Karis økonomiske fremtid ser ikke så lys ut,dessverre.

Hilsen synskepeggy.

6 kommentarer

Bjørn

06.10.2011 kl.16:26

Det neste er vel moms på skatten. :(

Livet mitt som klarsynt.

06.10.2011 kl.16:32

Bjørn:Ingenting forskrekker meg når det gjelder statens stadig nye "kreative" måter å tilrane seg folks penger.Staten har visst bestemt seg for at ingen skal ha mer enn de såvidt klarer seg - og knapt nok det - må jo holde liv i inkassoselskapene også - som også betaler avgifter til staten.Det ser ut for at staten lykkes aldeles utmerket i sitt forsett.

Hilsen synskepeggy.

Bjørn

06.10.2011 kl.17:25

Ja ser sånn ut :( hva skal de "store" med enda mere penger da? De har jo nok penger :(

Livet mitt som klarsynt.

06.10.2011 kl.18:18

Bjørn:Mye vil ha mer,slår ikke feil det.

Hilsen synskepeggy.

Iceman

07.10.2011 kl.15:42

Hei Synskepeggy :-)

Er helt enig med deg og Bjørn som har kommentert over her.

Jeg også syns måten regjeringen fordeler midlene på blir helt feil.

Tina Marie

13.10.2011 kl.12:32

Håper min økonomiske fremtid ser lys ut : P

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits