Helt unødvendig og veldig trist.

Det måtte selvfølgelig en danske til,for en nordmann ville vel aldri finne på å gjøre noe sånt ? Eller ? Han skryter uhemmet av sin bragd,denne dansken og ikke angrer han heller på at han skjøt og drepte den hvite kjendiselgen Albin.Nå er han død,skogens stolthet ,og dansken som skjøt ham gjorde det bare for trofeets skyld.Skam deg,skikkelig !!!!

Jegeren tar med seg Albins hode til Danmark

BLIR TROFÉ: Albins hode skal stoppes ut og bli veggpryd i Danmark. Foto: SIGMUND LERHEIM/SCANPIX
BLIR TROFÉ: Albins hode skal stoppes ut og bli veggpryd i Danmark. Foto: SIGMUND LERHEIM/SCANPIX

(VG Nett) Hodet til den hvite elgen Albin ender som jakttrofé i utlandet.

Onsdag denne uken ble den pigmentfattige elgen felt av Ole Frost (61) fra Danmark.

Nå har jegeren ytret ønske om å få med seg Albins hode tilbake til Danmark som trofé, og fått ja av grunneieren, skriver Smaalenenes Avis.

Saken har satt sterke følelser i sving i Indre Østfold. Jaktlagsleder Sigmund Lerheim sa i går at han personlig har mottatt flere ubehagelige telefoner, sågar drapstrusler, etter fellingen.

Grunneier Ragnhild Helle stiller seg uforstående til disse reaksjonene.

- Det er bare hysteri alt sammen. Dette er en okse på lik linje med alle andre elgokser. Elgen manglet en del pigmenter, men den hadde sorte ben og blå øyne - og det finner du ikke på en albino, sier hun til VG Nett.

Grunneieren har heller ingenting å utsette på Albins danske banemann.

- Han er en dyktig jeger og gjorde en veldig bra bedømmelse, sier Helle.

- Jeg angrer ikke. Jeg står for dette, sa jegeren selv til VG i går......

 

Hilsen synskepeggy.

17 kommentarer

danian

08.10.2011 kl.00:11

SErriøst as sier jeg bare

Silje Zindellas

08.10.2011 kl.00:41

stakkar :/

Livet mitt som klarsynt.

08.10.2011 kl.11:18

Silje Zindellas:Stakkars,ja.Å måtte bøte med livet bare for at en eller annen idiot av en danske skal ha noe å skryte av,er helt forkasteligt.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.10.2011 kl.11:39

danian:Seriøst,ja,det sier jeg også.Det er fryktelig trist.

Hilsen synskepeggy.

Ida Christine West

22.10.2011 kl.16:35

greier ærlig talt ikke på synes mer synd på en elg fordi den er hvit. Jeg aner ikke hvor mange elger i året som blir skutt under elgjakt, men det er ikke mer synd på denne enn på de andre. Skjønner virkelig ikke greia, er det tristere med denne fordi noen har gitt den ett navn, og fordi den har annen farge enn det som er normalt på en elg?

Camilla Øisang Aulie

22.10.2011 kl.16:37

Det var helt unødvendig, stakkars elgen! Herregud, noen mennesker eier ikke skam..

baile

22.10.2011 kl.16:37

Stakars elgen :( Kunne jo skutt en anen elg en den da!

Kitty

22.10.2011 kl.16:40

Ja det sier jeg også!!! SKAMME SEG!!! Vi har skoger som "bugner" av elg, hjort, rådyr og småvilt.....kunne ikke Albin fått gå ifred ??

Camilla S

22.10.2011 kl.16:58

Hvorfor er det verre å drepe elgen fordi den har en annen farge? Når det er sagt er jeg i utgangspunktet mot jakt, men dette blir for tåpelig. All drap av dyr er like ille uansett farge på pelsen.

sickkidhappykid.blogg.no

22.10.2011 kl.17:00

Kvifor skal denne elgen få forskjellbehandling frå alle andre`?

Men at dansken oppførar seg slik han gjer er uforskamma.

22.10.2011 kl.17:11

HAHAH bra tankegang på deg, og noen av dere over her. Skal huske det altså. Om jeg blir skutt, er det verre enn om dere blir skutt. Hvorfor? jo fordi jeg er pen.. ehe.

Livet mitt som klarsynt.

22.10.2011 kl.17:27

Anonym:Det er IKKE at elgen blei skutt,men HVORFOR den blei skutt man reagerer på.KUN for trofeets skyld !!! Det er helt forkastelig.

Dansken var IKKE interessert i elgen for matens skyld.For mat skjøt han andre elger (dyr).

Skjønner ikke du at det er det man reagerer på her !!!

Hilsen synskepeggy.

Mjiaow

22.10.2011 kl.18:15

Ida: den var "fredet" av jaktlaget.. noe dansken visste.. men siden han ikke hadde hørt noe på lenge så trodde han ikke det fortsatt gjaldt.. så han bare skjøt den å ga blaffen i det.. å skryter av det etterpå selvom sykt mange er forbanna på han.. Å han toppet det hele med å ville ta med hodet tilbake til danmark.. Så teorien min er: han gjorde det for å bli kjent..

Det fantes kanskje bare èn hvit elg her i norge og millioner av vanlige brune.. Hvorfor skyte den som er unik?

Derfor er det forferdelig!

Mjiaow

22.10.2011 kl.18:16

I det minste burde han skjønt at selve hodet burde blitt igjen her i Norge når han lagde det opprøret som han gjorde.. Egoistisk er han..

Livet mitt som klarsynt.

22.10.2011 kl.18:23

Mjiaow:Helt enig,det er akkurat det du sier her jeg også reagerte på.

At man skyter elg,hjort osv,er jo noe man bare må finne seg i selv om man ikke er enig.All jakt skulle vært forbudt mener jeg,men det er nå en trøst allikevel,at jakt fra helikopter forblir forbudt,i motsetning til i Sverige,der selveste kongen har deltatt i den utrivelige "sporten".Det var da han deltok i den formen for jakt,at jeg forsto at der er det mye galt - akkurat som hos alle andre (svensker) som deltar på det.

ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

22.10.2011 kl.18:26

Mjiaow:Nå svarte jeg deg visst under svaret ditt til Ida.

Men jeg er selvsagt enig her også,hodet burde blitt i Norge,absolutt ! Den hvite elgen var jo en norsk attraksjon,noe den "tette" dansken hverken forsto eller hadde respekt for.

Hilsen synskepeggy.

sickkidhappykid.blogg.no

23.10.2011 kl.09:49

Men ein ting må huskast på, human avliving og ein jakte på grunn av kjøttet.

Jakt på grunn av trofe og stolthet.

Det sistnemnte er det som er tingen , "eg vil bli kjent , eg vil ha hovudet":

Viste han det? Sjølvsagt. Ein skam at Danmark har ein slik person.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits