Å være først ute...

Å være først ute er det som virkelig gjelder,ikke hvordan det slår ut for store grupper i befolkningen,som barn,vanskeligstilte personer og andre som av ulike årsaker kanskje ikke eier ett betalingskort.

En ny reform er på trappene, det er en skikkelig "braksuksess" av en reform det er snakk om denne gangen.Alt tyder på at dette skal bli tidenes over alle tiders reform.Supre greier !!

Finansforbundet har foreslått å fjerne all kontantbruk av penger !!

En slik reform kan føre til at euro og dollar overtar som betalingsenhet,den norske krone kan bli borte og demokratiet kan forsvinne om valgfriheten mellom kontanter og kort blir borte.Penger er et godkjent betalingsmiddel,det betyr at om man skal få gjennomført en slik reform må en lovendring til som forbyr bruk av kontanter.

Det forskrekker ikke meg om man får gjennomført denne reformen (også).Norge vil i så fall være det første landet i verden til å gjennomføre en slik reform.Hvilken annerkjennelse og prestisje som ligger i det må jo bare de som ivrer etter å få gjennomført reformen vite noe om.Hvordan den vil fungere i praksis kan man jo alltids diskutere i ettertid,men kan bare diskuteres på betingelse av at ingen krever at man evaluerer eller trekker hele reformen tilbake - som totalt ubrukelig.

Hilsen synskepeggy.

4 kommentarer

Sozna

11.10.2011 kl.08:14

Hei Synskepeggy.

Er noen interesange ting du henter frem her.

Jeg tror det er få per dags dato i Norge som ikke har en eller annen form for betalingskort, ettersom dette også fungerer som ID kort.

Så lenge kontanter er ett gyldig middel for betaling så kan ikke denne "reformen" innføres, og dersom de skulle gjøre kontanter ulovlige som betalingsmiddel så vil det også si at hverken ?, $ eller £ kan overta som kontant betalingsmiddel ettersom kontanter er ulovlige. Det som derimot kan bli mer interesangt, er hvis Norge av en eller annen SPRØ grunn skulle gå inn i EU, da må nok denne "reformen" oppheves og Euro opptas som gyldig betalingsmiddel.

Uansett så skal dette bli interesangt å holde ett øye med!

Hildur

11.10.2011 kl.15:42

Man må jo nesten ha kontanter, for det er jo mange plasser man bare kan betale med kontanter. Sånn som når skoler har juleavslutning og når torget er fullt av stander som selger forskjellige ting er det få som har kortterminal. Det koster også ganske masse for disse, så vi blir på et vis å miste alle disse vis man kutter ut kontanter.

Livet mitt som klarsynt.

12.10.2011 kl.21:22

Hildur:Du har helt rett,man kan ikke komme unna bruk av kontanter i enkelte situasjoner.Barn får ikke eie ett bankkort før de er 13 år og da blir det å ta fra barna grunnleggende rettigheter ved å innføre en ordning som de ikke har mulighet til å bruke.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

12.10.2011 kl.21:32

Sozna:Hei,hei.

Jeg er enig med deg.

Men tror ikke du også at Norge har inngått en eller annen slags avtale (underskrift) på at om det skulle bli kontantforbud i Norge,kunne man allikevel brukt euro og dollar og annen utenlandsk valutta i Norge - bare man ikke var nordmann.Mye ville gå dårligere om all bruk av kontanter (også i euland)skulle stoppe helt.Turistnæring,import/eksport osv.Jeg er helt sikker på at EU har sikret seg mot dette,i en klausul i en av de mange "EU-lovene" Norge har fått tredd ned over hodet på seg.I mange sammenhenger kunne man like godt vært medlem.

Du har helt rett,det blir veldig interessant å holde øye med.

Ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits