Er det greit å angripe barna ?

Eller at voksne angriper hverandre fysisk eller verbalt med barn som vitner ? Man skulle nesten tro at de fleste mener det er helt greit,med tanke på hvor mange som gjør det,og gjør det ofte.

Jeg har faktisk opplevd,mer enn en gang,at voksne har angrepet barn ,også på offentlige steder.Ikke slått,men lugging,kniping,dasking osv.med det resultat at støynivået blir enda høyere enn det var,også fra de voksne.

Det er fryktelig å være vitne til,om det er hjemme hos noen eller andre steder.Man blir ille til mote og ønsker å gripe inn.De gangene jeg har grepet inn har det alltid endet med at angrepet fortsetter,men rettet mot meg.Man forsvarer sin uhørte oppførsel,selvsagt med kraftig hevet røst.

Mange, jeg er fristet til å si de fleste,voksne (foreldre) tenker ikke i det hele tatt.Banning,skriking,raping/fising ved bordet og andre upassende steder,kjefting,og krangling er helt dagligdags og "normalt" i mange flere hjem enn man tror.Man hadde nok blitt helt sjokkert om man hadde visst hvor utbredt det er.Og det er alvorlige overgrep mot barn som må oppholde seg i slike miljøer.Overgrep trenger ikke være fysiske for å gjøre stor uopprettelig skade,det er noe alle vet.

Barna lærer av de voksne.Er slikt noe man ønsker å lære bort.Det ser ut for det,når ingen engang er interessert i å prøve å skjerpe seg.Mange barn helt ned i bleiealder har et språk og en oppførsel som får iallefall meg til å få bakoversveis noen ganger.Tenk på det,alle voksne (foreldre) som rett og slett ikke klarer å la være å banne,krangle,kjefte og skrike til hverandre i barnas nærvær,eller skriker osv. både til hverandre og barna.

På tide å tenke over hva man sier og gjør,kanskje,og rett og slett bli voksen,kanskje og gode forbilder,det hadde vært noe,det ! Kanskje...

Hilsen synskepeggy.

25 kommentarer

JuneBjordal

13.10.2011 kl.15:02

Kjempe fin blogg du har! :D <3 ha en fin dag videre!

Marthe

13.10.2011 kl.15:04

Nei, det er ikke greit i det hele tatt. Miljøet former individet, det har man lært :)

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.15:05

JuneBjordal:Det hadde vært fint om du også MENTE noe om innlegget.Eller...du har vel ikke lest det,tenker jeg.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.15:07

Marthe:Det er ikke greit,det er jeg helt enig i.Så man trenger å få litt fokus på denne problemstillingen,som ser ut for meg å være mer akseptert (og langt mer utbredt) enn andre former for overgrep.

Hilsen synskepeggy.

Tiril-eline

13.10.2011 kl.15:11

Det er ikke lov ti lå angripe noen uansett, mener når jeg.

Jeg har vært med på slike ting flere ganger, og ser ofte at voksne mennesker har glemt den makten ord har.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.15:21

Tiril:Helt enig.

Jeg har også sett mange eksempler på slikt.

Det er psykisk vold og overgrep som mange ganger rammer temmelig hardt.

Har ikke barnevernet en stor utfordring fremfor seg her,så vet ikke jeg..

Hilsen synskepeggy.
Uff! Hater tanken på at det faktisk finnes slike foreldre! Misliker det sterkt!

imjust1

13.10.2011 kl.15:26

Ikke lov i det hele tatt ! ;o

Sharon Renee Sloreng

13.10.2011 kl.15:38

hei kjære deg....

det er ikke aktuelt å slå noen.

jeg er oppvokst med en stefar som slo meg og min lille bror.

jeg vil ikke flytte fra lille broren min. men det er ikke aktuelt. jeg blir sint når jeg hører om noen som har blitt slått.

Stine Marie Nilsen

13.10.2011 kl.15:41

Hater å se at folk skal behandle barna sånn, bedre å snakke med dem på en rolig og forståelig måte, lærer bedre da..

Synes det blir så feil at VOKSNE mennesker skal gjøre sånn..

hege maria

13.10.2011 kl.15:42

Det er ikke greit i det hele tatt, jeg synes barn burde fått sin beste oppvekst.

Mia

13.10.2011 kl.15:49

Det er ikke lov!

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.16:45

Mia:Nei,helt enig med deg !

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.16:49

hege maria:Det synest jeg også.Og jeg mener at med alt som barn blir utsatt for fra tidlig alder,bare fordi at de tilhører verden og samfunnet,bør de ha et eneste sted der det er ro,lite negative intrykk og fullstendig trygghet.Og det er sammen med voksne (foreldre),dessverre er det ikke alltid slik og det har mange grunner,ikke bare de som er nevnt her.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.16:51

Stine Marie Nilsen:Jeg liker det ikke jeg heller.

Det verste er at de voksne som tar avstand fra slik oppførsel mot barn, GJØR DET SAMME SELV som de tar avstand fra,men nekter å innrømme det.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.16:52

imjust1:Nei.Punktum !

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.16:55

Maj:Misliker det sterkt jeg også.Dessverre finnes det mange slike foreldre,veldig mange.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.10.2011 kl.17:01

Sharon Renee Sloreng:Hei,kjære deg.

Så fryktelig du forteller om deg og din bror,det er ikke greit å slå noen,eller å være slem på annen måte.Barn er helt forsvarsløse,de kan ikke hjelpe seg selv.

Din stefar ! Herlighet,det må ha vært fortvilende for dere.Unnskyld at jeg spør,men hvor var din mor oppi dette,såg hun bare på at det skjedde og syntest at det var greit,hun da ?

Hilsen og klem fra synskepeggy.

Synnøve

13.10.2011 kl.17:52

Hei! Bra du tar opp et så viktig tema. Er nok desverre sånn at mange gjør slikt. Å det er så absolutt ikke greit i det hele tatt!! Skjønner ikke åssen folk får seg til å oppføre seg sånn mot hverandre og barna sine.ens eget kjøtt og blod. Det gjør meg bare ufattelig trist :-( Har selv vært vitne til det ved 2 annledninger,å blei helt dårlig fysisk..Dette er personer jeg vet hvem er,så tok ikke lang tid før BV hadde en og til slutt 2 bekymringsmeld fra meg.Er det no som gjør meg mest opprørt her i livet,er når folk er slemme mot barna sine :-( Skjønner ikke åssen de får sove om natta..slike fortjener ikke å ha barn!

Å de foreldrene som utsetter barna for vold seg imellom,er like talentløse foreldre! de fortjener heller ikke å ha barn!

Ååååh! kjenner det koker inni meg,bare jeg skriver om det her!! oooff..

Livet mitt som klarsynt.

15.10.2011 kl.23:11

Synnøve:Det er et viktig tema og veldig utbredt.Hva slik oppførsel fra foreldre og andre autoritetspersoner rundt barn gjør med barna (på sikt) er det ingen som vet.Jeg tenker at det hadde vært en god ide å begynne å forske på det,jeg tror nemlig ikke at barn kommer "uskadd" fra en slik oppvekst.Det er ikke så uskyldig som man tror.

Det er godt at noen tar tyren ved hornene og kontakter barnevernet i slike tilfeller,dessverre er det vel ikke mye barnevernet kan gjøre med det,da det er psykisk vold og vanskeligt å bevise.Her trenger barnevernet nye retningslinjer og prosedyrer for å prøve å komme dette meget vanlige problemet til livs.

Takk så mye for kommentar.Hilsen synskepeggy.

Maria<3

17.10.2011 kl.14:02

Jeg har enda "heldighvis" aldri sett slik oppførsel. Tror aldri jeg har sett noen hverken lugge eller knipe barna , men har selvsagt hørt barn få tilsnakk , men det blir jo noe helt annet.

Har faktisk svært få ganger hørt veldig små barn banne , ja det har forekommet med da har det vært noen enkelt hendelser som man prøver og overse , og gi negativ atferd for for mye oppmerksomhet har ingen ting for seg., ofte hvertfall ikke med de første og de episodene jeg har bevitnet ar vært akkurat det - enkelthendelser som har avtatt til intet.

Men selvsagt er det du nevner ting som forekommer , man vet jo att det er barn som lever under dårlige forhold .. Der det er rus , krangling , skriking etc. Men jeg tror mange av disse er flinke på og skjule slik dårlig atferd , att det er noe som mest skjer blant husets fire vegger.,

Og jeg tror ikke noen synes det er greit , for det er de overhodet ikke. Barn har krav og rett på ett godt og trygt oppvekstmiljø.

Men jeg synes også problemene går veldig andre veien i dag , ser til stadighet voksne som lar barna gjøre akkurat hva dem vil , barn uten rutiner og voksne som ikke klarer og sette grenser. Livredd for og snakke til barna og korrigere dem , det er så tydelig att barna er sjefen .. ungene overkjører foreldrene totalt ..

Dette med grensesetting er jo også ett gjenattagende problem i ulike programmer .. Og slik som mange barn lever i dag uten foreldre som stepper opp, tar ansvar, setter grenser , så blir jo ikke barna trygge .. Barn trenger trygge voksne som som TØR og ta ansvar., dem trenger gode voksne rollenodeller. Jeg tror det er ett av det største problem blant foreldre i dag , att dem ikke klarer være en stødig omsorgsperson.

For all del , jeg vet att vold i aller høyesye grad forekommer .. Det er jo det alvorligste som kan forekomme .. Men jeg tror også slik det er i dag , att alle disse barna som ikke har noen til og veilede seg kommer til og slite veldig., ser nok av den : Vil du legge deg nå da , jamen kan du ikke nå da , vil du ha mat da, så lages det fire måltider og barnet spiser ikke noe. Slik oppførsel fra de voksnes side er jo overhodet ikke bra for barnas psykiske helse , og man tenker hvordan skal det gå med disse ungene.

Lærere får jo i dag knapt snakke til barna , det er jo grusomt om barnet ens bliver tilsnakket .. måtte Gud forby.. uff kjenner jeg blir helt matt., man må kunne tåle att ens eget barn blir rettet og korrigert av andre voksen personer. Tror det er mye og ta fatt i ulike hold ang. barne oppdragelse .....

Livet mitt som klarsynt.

18.10.2011 kl.13:40

Maria:Hei,hei.

jeg er helt enig med deg i det du skriver her - og det er igjen ett fint tillegg til innlegget mitt fra deg.

Dessverre ser jeg mye slik adferd fra foreldre/foresatte som jeg skriver om i innlegget mitt.Og det er ett stort problem å komme det til livs.Man holder helst slik adferd innom familien,barna er velkledd,velfødd og uten blåmerker - og om de noen ganger har blåmerker kan man alltids skylde på søskenkrangel,det funker alltid.

Jeg er enig i at voksne vegrer seg for "kampen" det er å grensesette og irettesette barna,slitne foreldre velger,dessverre,minste motstands vei og som resulterer i at barna vokser opp uten fjerneste ide om rett og galt,uten respekt for noen verdens ting eller folk og gjør stort sett som de selv vil.Man kan like det eller ikke,man har laget ris til egen bak.

Hvordan skal barn lære noe som helst av grunnleggende verdier og oppførsel når de blir plassert i barnehage fra ett år og samfunnet overtar oppgavene jeg helt klart mener foreldre og foresatte skal ha.

Ingen er større forbilder for barna enn deres egne foreldre,skulle bare ønske at foreldre forsto hvilket ansvar det ligger i det og at de oppførte seg deretter.

Takk så mye for kommentaren og ha en riktig fin dag.Hilsen synskepeggy.

Dagfinn

26.10.2011 kl.23:49

Hei...bare en liten kommentar til det Sharon Rene Sloreng har skrevet her.......det er sprøyt fra ende til annen, hun er en jente som har store psykiske probelemer og som hevn for at mor og stefar har prøvd så godt de kan og støtte og hjelpe henne, så har hun startet en svertekampanje mot mor ofg stefar da de har satt grenser for henne slik at hun ikke har kunnet gjøre som hun vil men ha grenser.

De betalte førerkortet for henne og kjøpte sågar en bil til henne som hun skulle ha da hun fikk lappen, plutselig en dag uten forvarsel flyttet denne 18 år gamle jenta til en mann på 35 år for å bo sammen med han, hun er jo myndig men aldersforskjellen her er jo rimelig stor.

Hennes lillebror har etter eget ønske kuttet kontakten med henne da hun begynte sin svertekampanje mot familien.

Hvordan vet jeg dette ??

Jeg er en nær venn av familien og har snakket med Sharon flere ganger på tomannshånd uten at noe av det hun skriver her har vært nevnt med en stavelse, hun skyldte den gangen på mobbing på skolen og lite venner, en annen ting er at den riktige faren hennes er alkoholiker og kvinnemishandler, dette har jeg sett bevis for.

Tror at mange av de beskyldningene her stammer fra at mor ikke ville at Sharon skulle ha kontakt med sin virkelige far under oppveksten og faren ville heller ikke ha kontakt med henne da hun var yngre, tror endel av det som skjer nå bunner i dette og er en ren hevn fra Sharon........egentlig veldig synd da jeg synes at Sharon er en kjempejente.

Livet mitt som klarsynt.

27.10.2011 kl.09:24

Dagfinn:Takk så mye for denne kommentaren - og informasjonen.Dette er et typisk eksempel på hva som alltid er et dilemma på blogg (nett).Man får bare høre en side av saken.

Heldigvis så klarer jeg å holde meg sånn noenlunde objektiv i forhold til alle som kommenterer her,men skal innrømme at det ikke alltid er like lett.

Har forøvrig skreve mye om nettopp dette dilemma før her i bloggen.

Nå tar jeg verken ditt parti her,eller vedkommende som skreiv kommentaren som blir omtalt her sitt parti.Jeg forholder meg til det som begge skriver,uten å legge noe mer i det.

Hilsen synskepeggy.

Trallalla

11.03.2013 kl.22:50

Merkelig dette... Vet ikke om dere er til å stole på noen av dere to. Dagfinn og Sharon! Tror dere legger på og trekker ifra litt begge to her. Jeg kjenner faren til Sharon og Sharon vet jeg hvem er. Så moren og stefaren har nok ikke stått på så jævlig som Dagfinn skal ha det til. Sier vel litt at jenta aldri har fått lappen og det er kanskje ikke så rart siden henne mangler papirer fra grunnskolen og ikke får jobb eller hjelp noen steder for å komme seg videre. Moren hennes er vel av samme ulla... Så et sted må hun jo ha det fra og det kan ikke være far siden, for der har de jobba og stått på helt siden utgangen av skolen. Takk!

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits