Uskyldige får skylden - helt typisk,det.

Skal man fordele skyld er det fort gjort å falle for fristelsen til å klandre uskyldige,særlig gjelder det når man ikke er i stand til å se i ett større perspektiv.I mange tilfeller er det så mange faktorer inne i bildet at det er en stor fordel å ha så mange faktorer som mulig klart for seg,før man tar seg den frihet å fordele skyld i noen som helst retning.Man fordeler skyld stadig vekk,og noen tilhengere får man kanskje,uansett hvor mye man feilinformerer og legger skyld der den ikke hører hjemme.Man satser på at det alltids finnes noen som ikke har så mye peiling at de kunne finne på å ta til motmæle mot anklagene uskyldige får rettet mot seg.Bra taktikk !!

Jeg blei ikke så lite tankefull og forskrekket da jeg leste ett innlegg i en annen blogg.Hovudargumentet i innlegget er at man klandrer Stoltenberg og AP-regjeringen for det meste.Mener virkelig denne bloggeren at det er Stoltenberg og AP-regjeringens feil at folk dreper hverandre,skal de måtte ta skylden for vold,drap og annen elendighet som måtte inntreffe ? Er det virkelig Stoltenberg og hans regjering som må ta skylden for at div.FRP-politikere stadig blir tatt med buksene nede,er det Stoltenberg og hans regjering som er skyld i at FRPs selvpålagte offentlige,pinlige episoder er godt nyhetsstoff.

Er det Stoltenberg og AP-regjeringens feil at stadig flere utlendinger kommer til Norge i annen hensikt enn den man har oppgitt,og er det Stoltenberg og hans regjering sin feil at disse utlendingene ikke har den fjerneste ide om hva sammhold,respekt og medmenneskelighet betyr - og de oppfører seg deretter.Er det Stoltenberg og AP-regjeringens feil at mange har hatt en dårlig oppvekst og at resultatet i verste fall kan bli umenneskelige handlinger som vi alle nylig har sett.

Nei,alvorlig talt,denne bloggeren må få fakta rett og blikket opp fra sin egen nesetipp.Når man er så trangsynt og ute etter å fordele skyld,er det fort gjort å pisse oppetter feil tre...Livet skal gå videre - på godt og vondt,det er det man erfarer nå,i etterkant av at det verste har skjedd.Jeg ser utrolig mye sammhold,medmenneskelighet og folk som virkelig bryr seg.At noen kanskje ikke deler den oppfatningen,kan muligens ha noe å gjøre med hvordan de selv er - og ikke hvordan samfunnet er.

I det store og hele mener jeg at Stoltenberg og AP-regjeringen fører en helt grei politikk.Jeg skulle bare ønske at de fikk sitt voldsomme avgifts og totalkontroll -behov under kontroll.Siv Jensens forslag om avgiftsrehab for alle arbeiderpartifolk er kanskje slett ikke en dum ide.

                                   Hilsen synskepeggy.

 

9 kommentarer

Pernille R

16.10.2011 kl.12:37

bra skrevet!

Livet mitt som klarsynt.

16.10.2011 kl.12:43

Pernille R:Ja,og helt sant også ! Dessverre er det noen som blir så ivrige i å lange ut mot uskyldige at de helt glemmer å holde seg til sannheten.Jeg har etterhvert lest mange blogger som har en lei tendens til å gjøre akkurat det samme.

Hilsen synskepeggy.

Herrgeek-Legg meg til venn ;)

16.10.2011 kl.12:47

Kjempe bra skrevet!

Livet mitt som klarsynt.

16.10.2011 kl.12:48

herrgeek:Takk så mye.

Hilsen synskepeggy.

May-Teresa

16.10.2011 kl.13:13

så fin blogg du har! :-)

Fakta først

16.10.2011 kl.14:49

Eg har lese innlegget du reagerer på.

Det er heilt forkasteleg at bloggaren gjer inntrykk av at no kan ein drepa,voldta og rana så mykje ein berre vil fordi at sjansen for å bli tatt er liten når absolutt alle ressursar i politiet blir brukt på 22.juli etterforskninga.

Slike tankar er heilt forskrudd og bloggaren må ha ein heilt feil virkelighetsoppfatning.

Eg er heilt enig med innlegget ditt.Me ser alt for mykje av feilinformasjon og forvridde fakta på blogg og.

Toril

16.10.2011 kl.15:11

Kjempebra skrevet, og jeg stiller meg 100% enig i alt det du skriver! Nå vet ikke jeg hvilken blogg det er snakk om, men bloggeren bør absolutt få fakta på bordet, og se lengre enn sin egen nesetipp som du skriver!

Ønsker deg en kjempefin søndag!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

17.10.2011 kl.18:42

Fakta først:Flere ting i det innlegget fikk meg til å stusse.Bla,de som var uenige i bloggerens innlegg blei beskyldt for å ikke forstå det.

Man finner mye rart på blogg,ja.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

17.10.2011 kl.19:17

Toril:Det var et innlegg jeg leste som ikke burde få særlig mye oppmerksomhet,men som jeg reagerte så sterkt på uriktigheten av, at jeg bare måtte skrive noe,kunne kommentert i bloggerens blogg,men synest ikke det er en god ide,og jeg er heller ikke en som bryter "avtaler",så derfor blei det ett innlegg her istedenfor.Bloggeren vet tydeligvis ikke forskjellen på sine egne virkelighetsoppfatninger og reine fakta.Det er ofte sånn det er,dessverre.Men å legge (indirekte) skyld på nåværende regjering for "dårlige prioriteringer" fks.i politiet,som igjen fører til flere drap,vold og dopsepisoder,er å dra det litt for langt.All elendighet man ser hadde nok funnet sted om ikke store ressurser var bundet opp i 22.juli-etterforskning også.Vold,drap og annen elendighet er ett tegn i tiden frem mot 2012.

Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits