Jeg er enig med Anders Behring Breivik !!

Ja,jeg er faktisk enig med ham når han stiller spørsmål ved kompetansen til de sakkyndige psykriaterne som har vurdert ham.ABB er i sin fulle rett til å stille spørsmål og han har mer enn god grunn for det her.ABB stiller bla.spørsmål om hvilken kompetanse de sakkyndige har med ideologiske gjerningsmenn.

Jeg stiller også spørsmålstegn ved kompetanse,sakkyndighet og hva de egentlig holder på med når de vurderer ABBs symptomnivå til 2 på en GAF-skala.Den måler både funksjonsnivå og symptomer.Med en GAF-score på 2 er man ikke i stand til å gjøre noe som helst,man må mates,kles på,vaskes osv.Det representerer med andre ord en vegeterende tilstand.Geir Pedersen,som er seniorforsker ved Universitetssykehuset i Oslo har selv aldri gitt en pasient en så lav verdi.

Ja,man kan jammen spørre seg,er det noen tungt kompetente sakkyndige psykriatere som har falt for fristelsen til å overdrive,i dette tilfellet ikke så reint lite heller - og latt seg rive med på karusellen,man gir folk det de vil høre - jo verre jo bedre - på bekostning av sin egen troverdighet.

Hilsen synskepeggy.

 

25 kommentarer

thankgodimfemale

03.12.2011 kl.17:28

Kunne ikke vært mer enig med deg! Bra skrevet! :)

Ha en fin veld videre Peggy! :)) mvh Madelen!

- www.thankgodimfemale.blogg.no

marbles

03.12.2011 kl.17:28

Jeg er litt enig i måten han tenker på, ikke det han gjorde. Jeg synes at det er domt at Norge presser ut alt kristendomm i landet og ikke vil bygge nye kirker, men bygger sykt mye andre religions ting som synagoger osv. Jeg støtter ikke det han har gjort, men jeg vil at politikere/norge skal forstå hvorfor han gjorde det og faktisk gjøre noe med det! :)

om du har noe og si til meg eller spørre meg så kontakt meg på tove-kjerstin@hotmail.com for jeg kommer ikke til og sjekke om noen skriver noe til meg her :P

Malin

03.12.2011 kl.17:40

Jeg er enig med den, selv om jeg aldri kommer til å være enig i det han gjorde.

03.12.2011 kl.18:06

Man kunne begynt å lure på om de som skal behandle han og sette diagnoser har en psykose selv...

Ser du er klarsynt, kan du se om vi får til vårt første prøverør i januar, eller om vi må igjennom flere, eller aldri får? Eventuelt gutt eller jente? Takker så mye på forhånd

Mjiaow

03.12.2011 kl.18:26

Jeg har tenkt på selv i forbindelse med den diagnosen de har gitt han at det er "saueflokk" syndromet.. Da det kom fram masse greier om hva han likte å hva han ville osv så skulle masse folk på død og liv gjøre det motsatte av hva han ville.. Mange snudde aviser i kiosker og butikker.. Folk ville ikke ha åpen rettssak o.l fordi han ville den skulle være det.. Alt han sier vil folk gjøre motsatt av.. Det er som om mange ikke gidder å bruke egne meninger lengre.. Å jeg tror diagnosen er en del av det systemet... Mange psykiatere klør seg i hodet av diagnosen.. Tilogmed overlevende klør seg i huet av det...

Jeg skreiv en gang status på facebook.. At hans meninger om ting og tang er noe som mange mest sannsynlig er enige i.. At det finnes nok mange som sikkert leker med tanken om å blåse regeringsbygget i lufta.. Men ingen vil jo gjøre det nettopp fordi det er for drøyt.. Det er fornuften som stopper folk...

Men det finnes de som dreper når begeret renner over.. Det har vi jo sett mange ganger i dette landet også.. Hvis noe man står for går for langt for en person så kan begeret renne over..

Å hva var problemet til ABB? Jo at han følte Islam truer landet her å "skal ta over landet".. Å det er ikke en fullstendig urealistisk tanke.. Det er jo bare å se på innvandringen.. Å hvor mye norge finner seg i.. Norge er ett flerkulturelt land.. Her er det så mye kultur at det er ikke rart noen skulle fått nok...

Jeg selv syns det f.eks er for mye innvandring i dette landet.. Å at det er for lett å komme inn i dette landet og få bo her osv.. De er mer opptatte av å kaste ut de gode, og beholder mye av de dårlige som ikke gjør noen verdens ting og de kriminelle.. (De ville kaste ut Maria Amalie eller hva hun no het plutselig etter 7-8år hvor hun ble offentlig person og skreiv bok å ble kåret til årets Nordmann.. Hun kastet de ut å laget ett voldsomt oppstyr... Tilogmed valgte å sprerre henne inne framfor en narkotikasmugler fra afghanistan.. Han rømte...Samme med en familie en ellerannen plass der de var godt etablerte osv men far i huset hadde ikke jobb (?) så da måtte de jo bli kastet ut.. Ett par av mange eksempler.. )

Det finnes altfor mange som ikke kan ett ord norsk.. Å ikke vil mange lære det engang slik jeg får inntrykk av.. (faktisk, i klassen min, får 2 stk sitte med bøkene under prøver fordi de har litt dårlig norsk ordforråd.. det er igrunn en smule urettferdig.. de har mulighet til å gjøre noe "mye bedre" enn oss andre fordi vi kan jo norsk flytende å må huske alt selv..)

Hva med at de begynner å sette krav til innvandrere.. At før de får oppholdstillatelse bør de skrive under på at de vil gå på kurs for å lære norsk å bli satt inn i hvordan norge fungerer osv.. Å kanskje ta voksenopplæring/utdanning om de ikke har det fra før, så de kan få seg en brukbar jobb å slipper å "leve på" NAV etc... Å hvis de ikke har lært så så mye norsk osv innen ett år så kan oppholdstillatelse revurderes.. Jeg høres sikkert rasistisk ut når jeg sier det men, det er jo til det beste for alle.. Så slipper man å tilkalle tolker fra alle kanter for å forstå noe av de som ikke kan språket og vår kultur og slikt..

Jeg har ingen tro på at ABB var psykotisk i gjerningsøyeblikket.. Da må han ha vært psykotisk lenge.. Han skreiv det lange manifestet.. Han laget bombene.. Han gjorde alt det der over lengre tid.. Jeg tror rett og slett at han hadde sine sterke meninger og ble lei av det som foregikk i dette landet... At han gikk drastisk til verks.. Han angrep politikken.. Å bombet regeringskvartalet.. Å han drepte en masse unge som var på vei mot samme mål som regeringa.. Han var fullt klar over hva han drev med å gikk langt langt over streken.. Såklart er det utilgivelig å til dels uforståelig at han gikk så langt.. Men har ingen tro på at det var "stemmer i hodet" som fortalte det eller noe i den dur.. Å det faktum at han lot den gutten som stoppet opp forann han å snakket til han beviser til dels også at han faktisk "var tilstede".. JEG tror han hadde gitt fullstendig faen i hva gutten sa om han skulle bare drepe masse folk fordi han var psykisk ustabil og utilregnelig...

Han skjøt etter de som reddet masse ungdommer.. De prøvde jo å hindre det han skulle gjøre.. Han ville ta de som holdt på innenfor politikken..

Kunne skrevet mye mer men.. Føler allerde det ble litt uoversiktelig det jeg har skrevet.. Håper det er sammenhengende nok det jeg skulle fram til..

Konklusjonen er iallefall at jeg ser hva ABB ville fram til men at han gikk over streken å gikk til angrep på feil måte/plass.. Men at jeg er 99% sikker på at han ikke er paranoid schizofren å bør bli straffet og må gå igjennom rettssaken...

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.19:45

Mjiaow:Takk for denne lange GODE kommentaren.

Jeg er hundreogti% enig med deg.

Jeg har selv mange ganger sagt at ABB IKKE er psykotisk.Jeg støtter mange av tankene hans - og det gjør alle andre også,om de vil innrømme det eller ikke.

ABB ødelagte alt for seg selv og sine mange gode tanker ved å begå handlingene,men en dag dukker det opp en med samme tanker - og går frem på en helt annen måte for å bli hørt - og blir hørt.

Mens ABB ødelagte alt for seg selv,var det andre som fikk det helt som de ville.ABB blir fremstilt som et monster og de mange gode tankene hans (deler av manifestet) blir forkastet.Det er helt slik noen vil ha det.Mange av tankene ABB har, kan aldri få grobunn og feste seg her i Norge,da er det mange som er ferdige som politikere og ledere av ulike slag.

Jeg forstår ikke konklusjonen til de sakkyndige.ABB virker være smartere enn noen liker å tro...

Jeg hadde bestemt meg for å ALDRI nevne ABB her i min blogg,men dette siste utspillet MOT ham måtte jeg bare reagere på - det blei for drøyt,og reaksjonen og spørsmålene fra ABB ang.konklusjonen viser at det er MANGE som har "feiltolket" ham - på det groveste - og det er nettopp feiltolkningen som kan vise seg å bli den største feilen man gjør i denne prosessen.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.19:47

Anonym:Ja,en så "grov" og feil diagnose er det vel bare folk som lider av psykose selv som kan stille...

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.19:49

Malin:Jeg sier det samme,er enig og støtter mange av hans tanker,men tar fullstendig avstand fra handlingene.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.19:50

thankgodimfemale:Takk så mye.

Ha en fin kveld selv,Madelen.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.20:01

marbles:Du er inne på en viktig ting her og mye av grunnen til at ABB gjorde som han gjorde.

Men våre "suverene" politikere har jo valgt å fremstille ABB som et monster og et udyr istedenfor å faktisk høre etter på budskapet han ønsker å formidle.Så lenge man ikke hører etter,vil det alltid foreligge en mulighet for at hendelsene (om enn ikke så dramatiske) vil skje igjen.

Det er mange der ute som tenker i samme baner som ABB og som også merker seg hvor livredde bla.de styrende myndigheter er for å innse realitetene.

Den eneste måte å forebygge fremtidige tragiske lignende hendelser på, er at nordmenn med styrende myndigheter i spissen forstår hvorfor han gjorde det og GJØR noe med det - som du så riktig sier i din kommentar.Foreløpig ser man hvordan alle - fra bistandsadvokater,politikere og andre graver seg ned i andre fokus og overser og tåkelegger den viktige sannheten oppi dette.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.12.2011 kl.20:09

Mjiaow:Glemte helt å få med at jeg er hundreogti% enig med avsnittet ditt om utlendinger også.Den holdningen du beskriver er en kjempestor del av problemet...

Det er den man må gjøre noe med,men nå har de ansvarlige myndigheter fått en mulighet til å "glemme" hva som er en del av årsaken til 22.juli.

Hilsen synskepeggy.

Mjiaow

03.12.2011 kl.20:22

Ja jeg har selv lest deler av manifestet.. Det var ganske rett etter det skjedde å manifestet dukket opp overalt.. Jeg syns det var så skremmende å lese at fyren virket så hyggelig og morsom (dagbok-delen).. Det var mange ganger jeg trakk på smilebåndet for å si det slik..

Mange interessange historier han kom med å av opplevelser han har hatt...

teo

03.12.2011 kl.21:32

Mja. Jeg er vel i ti tvil om jeg er 'ening' med han, selv om han i sine tanker/ord kommer inn på ting ved samfunnet som burde vært med i tråd med det samfunnet vi liker å tro at vi lever i.

Mange har tanker som er like dem han forfekter, dem tror jeg vi først og fremst må si oss enige med, ikke en som helt klart har tippet over i en tragisk ubegripelig drømme/dømme/tankeverden(?).

Enig med dem som ser at samfunnet er blitt slik at det avler muligheten for slike personer. Jeg tror ikke abb er den eneste. De siste 30årene er samfunnet blitt mer og mere forsøplet av likegyldighet, bruk/kast. Et fråtse/bruke-samfunn i stedet for fortidens 'lage et samfunn'-mentalitet. Et helt vanvittig mediakjør overalt. Media hvis linjer styres av studier (psykologeer) på hva mennesker lett blir hektet på. I dag tror jeg man lett kan komme opp i dødsfarlige situasjoner bare man 'tvinger' noen til å slå av mobilen... slå av PC'n... slå av TV'n...

Tove

03.12.2011 kl.21:34

Ja, han var visst på det vegetative nivået forsto jeg. Skulle visste egentlig ha gått med bleier og sånt ifølge psykiaterne, tror psykiaterne rett og slett har glemt at han faktisk lagde bomber, lurte PST, til tross for sin "funksjonsudyktighet" så klarte han faktisk også å finansiere hele greia og lære seg å skyte og skaffe seg våpen på lovlig vis. Dette begynner jo å bli litt dumt kan man si. Tror vi alle er tjent med en ny psykiatrisk vurdering.
Den rapporten er kjøpt og bestilt av staten..på denne måten blir skylda flyttet over på helsevesnet(pga at de ikke fanget han opp tidligere) istedetfor staten og politiet...maktspill fra øverste hold med andre ord. (Mine meninger, ikke fakta)

Ideatroll

04.12.2011 kl.05:10

GAF-skalaen var opprinnelig en skala, men for noen år siden ble den delt, for å skille symptomer og funksjon. Det vil altså si at om man scorer 2 i symptomer, så kan man likevel fungere - altså være i stand til å utføre alle de tingene du nevner som eksempel. Scoren ABB fikk på 2, er på symptomer, mens han fikk 23 på funksjon.

Til sammenligning, vil en score på ca 15-20 si at du kan utgjøre fare for deg selv og andre (f.eks. selvmord), og det er neppe noen tvil om at ABB utgjør en vesentlig større fare enn det, og dermed scorer mye lavere. En score på ca 30, betyr i praksis at man blant annet er tilnærmet ute av stand til å knytte sosiale eller følelsesmessige bånd, altså er relativt venneløs...

Jeg skal ikke uttale meg om hva som er riktig og ikke i tilfellet ABB, men at fyren er spenna sprø på ene eller andre måten er det vel neppe noen tvil om! Jeg har lest manifestet hans, og det han uttrykker der er helt vanvittig. Blant annet så skriver han at han måtte FORKLARE Gud saker og ting, og det sier litt om hans egne forvridde bilde av seg selv.

PS - jeg foretrekker å ikke omtale han som Anders, men som AndÆSJ ;) Og slenger vi inn et par bokstaver til innimellom der, så blir det jo andebæsj...

Grima

04.12.2011 kl.09:05

ABB er ikke dum. Han er belest, inteligent og kunnskapsrik. Mye av det han står for er også riktig. Det er uhyrlig farlig at slike personer blir psykisk syke. Istede for ord tyr de til handling for å gjøre til virkelighet det de tror på.

Men ikke misforstå, det som hendte 22 Juli er en stor tragedie. I et fritt og demokratisk land som Norge skal vi ha tolleranse og respekt for alle mennesker og meninger. (også for de på ytterste høyrefløy) Gjør vi ikke det, kan det bli farlig.

Når noen har sinne, fortvilelse og frustrasjon inne i seg lenge nokk, blir det til slutt en eksplosjon. (Uten å referere alt for mye til 22 Juli.)

Livet mitt som klarsynt.

04.12.2011 kl.18:06

Anettes Boble:Vet du hva,akkurat det samme tror jeg.

De sakkyndige kompetente psykriaterne har satt sin egen troverdighet og yrkesstolthet på spill med å komme til denne (uforståelige) konklusjonen.Det er noe ingen gjør med letthet.Så hva er motivet og hvem jobber de for.

Jeg forstår godt at du har kommet til den mening ut i fra fakta man kjenner gjennom media - det er rart om man ikke kommer til den mening,mener jeg.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

04.12.2011 kl.18:18

ideatroll:Jeg har fulgt med på saken i media,men dette var nye opplysninger for meg.Dette er så vesentlige opplysninger med tanke på psykriaternes konklusjon etter vurdering av ABB,stiller hele den omstridte rapporten i et helt nytt lys faktisk.Har media - alle media - underslått viktig informasjon som i høyeste grad angår saken.Man har tvert i mot gjort et nummer av at den samme GAF-skalaen måler både funksjonsnivå og symptom og ikke engang fagkompetente som selv har utført testene i årevis har tatt til orde for noe annet.(som jeg har fått med meg,iallefall).

Hvor finner jeg dette her..

Hilsen synskepeggy.

sisabellas

07.12.2011 kl.10:52

Hei,hei.

Jeg er helt enig i det du skriver.I tilegg er det skremmende å tenke på at de kan finne ut om noen år at han er blitt frisk, og slippe han ut i samfunnet igjen....

Nordlia

07.12.2011 kl.16:07

Jeg tror diagnosen er riktig. Mange mennesker har samme meninger somABB, men allikevel å gå fra å mene noe, til å gå å plaffe ned disse ungdommene er to vidt forskjellige ting. Jeg tror han var psykotisk som følge av rusmisbruk. Sånn han framstiller seg selv som ridder tyder også på at han ikke var helt klar..

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2011 kl.21:41

Nordlia:Nå strides de lærde om han virkelig er syk.Politiet er nå redd for at han bare "spiller" syk....Om man liker det eller ikke,ABB er en meget intelligent mann,så....

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2011 kl.22:20

sisabellas:Nå spør bla.politiet seg om han virkelig er så syk som han vil ha alle til å tro...Om så er tilfelle fortjener han ca 78 livstidsdommer,en livstidsdom for alle som døde i terroraksjonen.

Hilsen synskepeggy.

de naurois

17.01.2012 kl.14:48

Hei,

litt sent kanskje og unnskyl min darlig sparke (er fransk)

jeg bare tror at ABB symbolisere sinnet av Europa

Bak hans voldshandlingen finnes uttryk for avvisning AV avvisning av kristen kultur

Faktisk!

Du kan ikke prove a odelegge en tusen arige kultur uten konsekvens

Det er enkelt

Livet mitt som klarsynt.

21.01.2012 kl.00:22

de naurois:Det er helt sant det !

Men problemet er at de som bør forstå det,forstår det ikke !

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits