Det går jammen hardt for seg !

Det er svært lite som er sånn som det ser ut for å være.

Det går hardt for seg,til og med i fredelige sektmiljøer noen ganger.Amishsamfunnet fremstår som noe av det mest fredelige og idylliske samfunn man kan tenke seg,men i virkeligheten går det så hardt for seg at flere av medlemmene faktisk kan risikere livsvarig fengsel for sin oppførsel.

Lederen for Amishsamfunnet beordret sine tilhengere til å klippe hår og skjegg av meningsmotstandere.De skal ha angrepet ofrene om natten i egne hjem,holdt dem fast og klippet av dem hår og skjegg med saks og klippemaskiner.

Amishfolket er selvsagt rystet over anklagene,de er pasifistiske og avviser tanken om hevn.Skjegg og kvinners hår har stor symbolverdi i deres samfunn.

Men nå handler saken om mer enn klipping av skjegg og hår.Lederen skal ha utsatt sektmedlemmer for alvorlig fysisk avstraffelse og seksuelt misbruk av gifte kvinner med djevelutdrivelse som påskudd.

Han hadde nok ikke beordret klipping,denne lederen,om han hadde visst at klippingen skulle føre til langt alvorligere avsløringer og anklager.En bagatell utløste det hele,lederen var misfornøyd med at flere av medlemmene ikke blei lyst i bann.

Tipper han angrer nå,på at han ikke lot hele saken ligge........

Hilsen synskepeggy.

 

 

5 kommentarer

Irene

05.12.2011 kl.14:24

Hei :)

Jeg kunne virkelig ha trengt litt klarsynt rådgivning fra deg :)

Men har ikke noe mailadresse til deg eller får ikke kontakta deg på noe måte utenom bloggen :)

Mette

05.12.2011 kl.19:11

Lurer litt på om det ikke er slik i alle slags sekter...de vil fremstå som noen engler men inni miljøet er det for oss som ser det utenfra reine terroren. Hjernevasking etc....ikke noe nytt

Livet mitt som klarsynt.

05.12.2011 kl.23:17

Mette:Nei,det er ikke noe nytt.Man hører fra tid til annen hva "avhoppere" fra diverse sekter forteller fra sånne miljøer.det er ikke akkurat så idyllisk og fredelig som det kan virke...

Reine terroren og hjernevask er vel rette beskrivelse,ja.

Ha en fin kveld,Mette.Hilsen synskepeggy.

sisabellas

07.12.2011 kl.10:00

Hei,hei.

At det går hardt for seg i sektmilijøer er ikke noe nytt. Der finnes mange eksempler på det, ta bare skrekkeksempelet om Jones Town.....der nesten tusen mennesker begikk selvmord etter oppfordring fra sin leder....

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2011 kl.22:24

sisabellas:Ja,å klippe hår og skjegg av folk er vel å regne som mer uskyldige overgrep.

Man hører fra tid til annen om hva som foregår i sektmiljøene fra folk som har "hoppet av".

Jonestown,David Koresh,Carles Manson er vel noen av de verste eksempler - så langt.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits