Ingen VIL,men alle MÅ..eller ??

Ingen vil,men alle gjør det og tror at de må gjøre det.Det er å håpe på at om ikke lenge hører det fortiden til fordi at ingen visste bedre.Det kan jo tyde på et steg i riktig retning at stadig flere gir uttrykk for at de misliker det sterkt.Svært mange,og flere blir det,misliker å gå på julehandel,man kjøper julegaver fordi at man tror man må og mange mener at barna får for mange gaver.Julehandel oppleves ikke som hyggelig på grunn av for mye stress.

Med dette,som med alle ting man ikke liker og trives med,må man først innrømme for så å begynne å gjøre noe med det.Og med dette,som alt annet,starter det (en forandring) med seg selv.

For noen år siden bestemte familien min og jeg oss for å begrense julegavekjøp.Vi bestemte at venner,familie og andre bekjente vi ikke hadde sett eller hørt noe fra på tre måneder ikke skulle få julegave fra oss.Vi mener nemlig at det er hva som skjer,hvor mye man bryr seg og hvor mye man er sammen ellers i året som betyr mest for oss, og ikke hva man må og ikke må gjøre bare fordi at det er jul.Etter at vi bestemte oss, har julehandel,julestress og julegavekjøp redusert seg til nesten et minimum.

Førjulstiden bruker vi på oss selv,det er ingenting vi må eller ikke må gjøre,det viktigeste er at vi er sammen.Julehandel for oss består stort sett i å kjøpe ting til oss selv,ting man har bruk for og ville kjøpt uansett.Vi tar oss god tid,spiser ute,koser oss skikkelig og bare observerer alle andre som løper fra det ene til det andre,ofte uten mål og mening.

De aller fleste har alt som kan kjøpes for penger.I år har vi bestemt oss for to nye ting.Vi pakker inn hauger med fullt brukbare klær,leker,barnebøker,samt hva annet vi måtte ha i en sånn forfatning at det kan gis bort og legger alt sammen under juletreet til frelsesarmeen.Vi har garantert mye mer med oss ut enn det vi har med oss inn igjen.Og den andre tingen er at i år kjøper vi ingen julegaver som ikke kan nytes,enten gjennom munnen,mat og drikke,eller gjennom øyet,blomster og bøker.

Kjerringa mot strømmen,det er vel meg det - igjen,men det er jeg stolt av !!

Vi starter med oss selv og håper at mange flere følger.......

Hilsen synskepeggy.

 

 

15 kommentarer

Saga Ulriksdottir<3

11.12.2011 kl.20:05

Så fin blogg du har!:)

Hadde hvert super koslig med en komentar tilbake!

-Klem Saga<3

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.20:24

Saga Ulriksdottir:Hmmm....

Klem fra synskepeggy.

hog99

11.12.2011 kl.20:39

Fin blogg♥ Hadde blitt kjempe glad for en kommentar tilbake♥

♥ Cecilie

11.12.2011 kl.20:42

Vil du tjene penger på bloggen din?

Gå inn på bloggen min,og trykk på linken under headeren min eller i det siste innlegget,du kan tjene 10 000 kr denne uken!Det er helt gratis å registrere seg,og det finnes ingen aldersgrense heller!:)

Håper du vil prøve det ut :)<3!

Martine

11.12.2011 kl.20:58

Bra skrevet!

ufo

11.12.2011 kl.21:01

Enig.

Jula handler ikke bare om gaver. Jeg synes samholdet er noe av det aller beste ved julen. Bare det at vi sitter der og nyter en god middag på jule kvelden,eller at vi sammen pynter juletreet. Det noe av det beste ved jula for meg.

alt for mange synes at jule bare handler om gaver,og ikke noe av det andre. Det er synd for da ødlegger de hele førjulstiden.

Ha en fin kveld:)

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.21:25

ufo:Hei,hei,ufo.Jeg liker julen og førjulstiden akkurat som deg.

Passer alltid på at jeg har litt ferie til gode i tillegg til avspasering slik at jeg får ca de to siste ukene før jul helt fri.Det er da jeg koser meg sammen med min nærmeste familie og bare lar roen og julestemningen overta.

Om jeg skulle velge mellom gaver eller disse to (hellige) ukene fri før jul,er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valgt og jeg er ikke i tvil om hva familien min ville valgt heller.Og vi er velsignet som slipper spørsmålet om hvor barn i familien skal feire jul,hos mor eller far....og alt som det bringer med seg..

Ha en fin kveld du også.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.21:27

Cecilie:Tror ikke det,du.

Jeg blogger ikke for å tjene penger på det...

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.21:29

hog99:Nei..

Jeg svarer IKKE på spamkommentarer og det er vel hva dette er,eller hva vil du kalle det..

Hilsen synskepeggy.

froskeprinsessen

11.12.2011 kl.21:47

Ganske enig i at jul er litt for mye må - men selv har vi også begrenset julegavestyret. Jeg likte veldig godt det med å gi gaver som kan nytes - kanskje jeg kopierer deg litt der! :-)

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.21:54

froskeprinsessen:Takk så mye.

Bare kopier,det blir jeg og de som mottar en gave de kan nyte glad for.

Hensikten min er å gi bort noe som man kan glede seg over og nyte i nuet,ikke noe som står å støver bort i en hylle eller noe mottakeren har fem + av fra før.

Ha en flott søndag videre.Hilsen synskepeggy.

Mette

11.12.2011 kl.23:10

Jeg liker jula og det som følger med....men jeg stresser ikke livet av meg.

Julegavekjøp er kos...fordi jeg ikke stresser...det kan jeg ikke gjøre for da kommer migrenen min og slår meg ned. Det vil jeg ikke for jeg bruker noen dager på og komme meg etter migreneanfall.

Derfor har jeg lært meg å nyte tiden vi har foran oss...men ikke alle i vår familie får gaver heller.

Hvorfor kjøpe gaver til folk bare for å kjøpe...nei det er bortkastet spør du meg.

De som får gaver fra meg og min familie er de vi har kontakt med...og da er det heller ikke det dyreste vi kjøper...man må huske at det er tanken bak som teller...ikke prislappen...så da er jeg kanskje som deg da...kjerringa mot strømmen.

Livet mitt som klarsynt.

11.12.2011 kl.23:26

Mette:Heisann,Mette.

Samme her,vi bryr oss ikke så mye om stresset som bare MÅ følge med jul og juleforberedelser.Vi lar verden seile sin egen sjø i de dagene der.

Kjerringa mot strømmen er en GOD ting,velkommen i klubben skal du være !

Ha en fortsatt fin kveld.Hilsen synskepeggy.

magjool

12.12.2011 kl.01:22

Hallo synskepeggy.har ikke ver her inne på lenge,så ser eg har mye godt stoff og lese.Om eg styrer til jul,nei,i år blir det en trist jul for de som skulle stikke innom her,og forvente att her er som julene før om årene.Nei i år streiker eg,ikke noe engler og nisser her,ikke lys i trærne ute og rundt terrasse heller ,julen kommer og går alikevel,som den alltid har gjort.Skal til byen i morgen tidlig før kaoset begynner ,prøve og finne noe til barnebarna,og to små ,barna til mine nevøer.Vi har bestemt oss ,hele min familie,for mange år siden att slutte og kjøpe gaver til de som er voksne,bortsett fra barna våre og foreldre ,eg har ikke foreldre i live lenger og kun to barn og fire barnebarn,og ikke skal det bli noe dyrepresanger til dei heller i år.Som du sier ,att og legge under gryta til frelsesarmen er en fin ting,det skulle eg og gjort,har så mye klær som ikke er brukt.Skal sjå i morgen om dei har sånnt i byen,ellers så bruker eg og legge oppi gryta deres ,kvart år ,men akkurat der kunne en ikke legge pakker.kjempe godt innlegg Peggy,.la oss alle begynne og tenke litt over dette,du skriver om,det er så unødvendig med alt dette maset,har sluttet og bake også,eg,Ha en flott uke,mange klemmer fra Magnhild.:))

Livet mitt som klarsynt.

12.12.2011 kl.21:39

magjool:Hei,hei,magjool.Vi styrer unna julestress vi også.Litt har vi pyntet og juletre skal vi ha.

Jeg skulle ønske at man tenkte over hva man egentlig vil,hva man vil lære bort til barna og tilbragte litt mer tid sammen med sin nærmeste familie ellers i året.For noen er det vel helt nødvendig å stille sin dårlige samvittighet med materielle,ofte dyre ting - så unødvendig.Spør fks et barn hva barnet ønsker seg mest til jul om mamma må jobbe på julaften,jeg vedder med deg om at barnets ønske over alle ønsker er at det skulle ønske at mamma hadde fri på julaften.

Man har barna sine og man har familien sin,men ingen vet hvor lenge.Man må prioritere riktig mens man kan...

Ha en flott uke du også og stor klem til deg.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits