Tannlegeskrekk !!

For noen par uker siden knakk jeg et lite stykke av en tann.Det var greit,jeg mente at jeg kunne overleve det.Men på lillejulaften knakk et enda større stykke av den samme tannen,det var ikke vondt så jeg bestemte meg for å glemme hele tannen,iallefall til over julefeiring og nyttårshelgjobbing.

Men i går morges eksploderte munnen min i smerter,har aldri hatt større smerter,men utsatte å ringe til tannlege.Etter en natt med uutholdelige smerter i munnen og et ukjent antall ibux-600mg måtte jeg bare gi tapt.Jeg var kommet til et punkt der jeg kunne gjort hva som helst,innkludert kappet av meg hodet ved halsen bare for å få slutt på smertene.Så jeg ringte til tannlege,en jeg ikke kjente,da min tannlege sikkert hadde juleferie,han tok ikke telefonen.Jeg motet meg opp det jeg kunne,ringte og fikk time i dag kl.13.00,hadde bare en og en halv time på meg til å psyke meg opp.Jeg trodde ikke det kom til å gå,jeg trengte mer tid på meg.Men for å være sikker på at jeg kom meg inn døren hos tannlegen ba jeg min far om å kjøre meg,da visste jeg at det ville bli vanskelig for meg å ombestemme meg og snu og reise hjem igjen.

Jeg kom opp til tannlegen til avtalt tid,på minuttet,men blei allikevel sittende på venterommet og pines i femten minutter før jeg kom inn.Jeg trodde at jeg skulle få litt nødhjelp og muligens en hurtigkur med antibiotika,at dette var fort gjort og så kunne jeg psyke meg opp til å ta nødvendig tannbehandling en gang ut på nyåret,for meg hadde ikke neste tannlegebesøk noen hast i det hele tatt,så lenge smertene blei holdt i sjakk.

Tannlegen forsto hvordan det var fatt med meg og prøvde å berolige meg så godt hun kunne,hun skulle i grunnen aldri sagt "stakkars deg" - flere ganger,det virket absolutt mot hennes hensikt - hver gang hun sa det.Hun tok en kikk inn i munnen min og sjokket kom da hun sa at her var det ikke annet å gjøre enn å trekke ut hele tannen.Den lå så langt bak i munnen at jeg aldri ville savne den og dessuten var den så betent at det var uvisst når en antibiotikakur hadde tatt betennelsen så man kunne begynne å reparere tannen.Nei,hun ville trekke - nå med en gang,det var ingenting å stusse på en gang.Hun skulle ta noen bilder,bedøve meg og så skulle jeg videre til TANNKIRURGEN,herregud,hun kunne like godt sagt BØDDELEN.Det svartnet for øynene på meg og jeg var svimmel og skikkelig irritert på meg selv,som hadde kommet hit FRIVILLIG,var det virkelig så alvorligt i munnen på meg.Hun tok bildene og ga meg bedøvelse,så skulle jeg sitte å vente i tannlegestolen til bedøvelsen virket før tannkirurgen skulle trekke tannen.

Mens jeg satt og ventet begynte bedøvelsen å virke og etter noen par minutter var tannverken borte,jeg tenkte at det ikke var så ille allikevel,jeg hadde jo ikke vondt mer,men før jeg fikk ombestemt meg på trekking var kirurgen kommet og han kastet ikke bort tiden.Han ga meg litt mer bedøvelse,bare for sikkerhets skyld og trakk tannen uten at jeg fikk det med meg og jeg kjente ingenting.Så skulle han sy litt sa han.Hva ?? Sy meg inne i munnen,hadde jeg store gapende sår nå da ? Jeg fikk ikke spurt ham om det og ingenting annet heller,hadde munnen full av instrumenter.Seks sting fikk jeg inne i munnen,tre på innsiden og tre på utsiden av der tannen hadde vært.

Det gikk på en måte greit,dette møtet med tannlegen,bortsett fra at jeg blei ca kr 3000 fattigere og beskjed om å komme tilbake om ca halvannen uke for kontroll og ta vekk stingene.

Nå er de fryktelige smertene borte og jeg vet rett og slett ikke om jeg TØR gå tilbake om halvannen uke.Jeg har på følelsen at å ta vekk stingene blir mer smertefullt enn å få sydd dem inn.....

                        Hilsen synskepeggy.

24 kommentarer

HegeKristin

29.12.2011 kl.22:50

uff ;s

VillaVerolu

29.12.2011 kl.23:01

Uff, har tannlege skrekk selv! Helt grusomt når man kommer dit men så går det seg som oftest til!

Innfelt

29.12.2011 kl.23:04

Bestefar var tannlege :)

lenus

29.12.2011 kl.23:07

viss du er synsk, then PRUVE IT!! :D

HVOR MANGE BLOGGLESERE HAR VI IMÅREN? XD

Monica

29.12.2011 kl.23:09

Jeg kjenner meg igjen i det å ha tannlegeskrekk. Det er helt forferdelig - og når noe skjer som gjør at man trenger akutt behandling i tillegg, da er det iallefall ikke enkelt. Nå er jeg heldigvis(!) kommet meg over tannlegeskrekken og går sikkert oftere til tannlegen enn folk bytter sokker. Men jeg har begynt å tenke som så at om jeg faktisk tar sjekkene mine 2 ganger i året, har en god tannhygiene og tar vare på tennene mine blir både utgifter og smerter mindre, selvom tannlege er SINNSYKT dyrt for de som betaler full pris.

Det hørtes ikke noe godt ut, tannsmerter er noe av det vondeste som er synes nå jeg. Om du klarer å manne deg opp til å ta ut stingene, uten å høres ut som en faglært tannlege, så er det vel kanskje aller best? :)

Livet mitt som klarsynt.

29.12.2011 kl.23:13

lenus:SERIØST !!!!!

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

29.12.2011 kl.23:17

villaverolu:Ja,man kan si at jeg var "stiv av skrekk" og vurderte flere ganger om jeg skulle trekke meg fra det hele,men heldigvis,jeg holdt ut.

Hilsen synskepeggy.

Toril

29.12.2011 kl.23:18

Huff og huff! Stakkars deg!:( Det er kjempefælt å ha tannlegeskrekk. Det har jeg selv jeg også, og det til tross for at jeg sjelden eller aldri har hull! Tanken på å oppsøke tannlege gjør meg kvalm og skjelven, men marerittet er at jeg skal få betennelse i tanna. Det hadde jeg i 1998. Fy f... så vondt jeg hadde. Jeg begynte å kjenne smerter i tanna en fredags kveld, og det ble verre og verre i løpet av helgen. Mandagen da helgen var ferdig måtte jeg krype til korset å bestille time, og jeg måtte rotfylle. Fikk antibiotikakur før den kunne gjøres ferdig.

Jeg føler med deg. Nå vet jeg at jeg må bestille meg time til tannlegen, og jeg prøver å kurere tannlegeskrekken med EFT. Jeg håper det vil hjelpe. Venninnen min Lena jobber med EFT, og hun gir meg råd og veiledning. Prøv EFT, for å se om det hjelper Synskepggy! Det er verdt et forsøk.

Jeg håper du greier å manne deg opp til å gå til den timen, men det kan skje at stingene løsner av seg selv. Det er over hodet ikke vondt å ta sting, og det kan jeg love deg!

God bedring!

Ønsker deg en kjempefin romjulskveld!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

29.12.2011 kl.23:31

Toril:Takk så mye for omtanken,Toril.

Dette var en fæl opplevelse,men smertene var verre enn tannlegebesøket når jeg tenker på det nå i etterkant.

Jeg har heller ikke hull i tennene,er til kontroll ca en gang for året og har ikke hatt hull på femten år,siste gang jeg hadde hull i tennene var da jeg var gravid med min datter,da hadde jeg to små som blei fikset.Allikevel skjer det at en tann knekker,som med meg nå.Det kan ingen tannhygiene eller andre forhåndsregler forhindre,det er sånt som skjer.

Jeg MÅ bare ta motet til meg å gå tilbake,om ikke annet så for å sjekke at alt har gått som det skal med helbredelsen.

Du vet nok hvordan jeg har hatt det og hvor desperat man blir etter å få bort smertene,ord kan ikke beskrive det.

Ha en kjempefin romjulskveld du også.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Mette

29.12.2011 kl.23:45

Skal ikke si.......ja...det ordet tannlegen sa mye til deg......har selv ikke tannlegeskrekk...men den eldste datteren min har det...og kjempe med henne hver gang når skulle til terroristen som hun kalte han

Livet mitt som klarsynt.

30.12.2011 kl.00:04

Mette:Hei igjen,Mette.

Det var et mareritt fra ende til annen.Nå er det bedre,smertene er moderate og forventet etter et slikt inngrep.

Det er rart,men ingen av mine to barn har eller har hatt tannlegeskrekk.Gutten min likte til og med å gå til tannlegen.Han sa at det føltes så herlig å få tennene skikkelig reingjort og i orden.Han hadde ikke ett hull i tennene sine i hele sitt liv.

Min fulle og hele medfølelse går til din datter.Jeg vet så alt for godt hvordan hun har det før tannlegebesøk.Det er ikke noe man kan hjelpe for og det er slett ikke noe man ønsker.Det er ikke godt å ha slik skrekk for tannleger.

Ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

The Second Coming

30.12.2011 kl.01:14

Huff, for en opplevelse! Hadde besvimt, hadde det vært meg.

Jeg lider dessverre av ekstrem tannlegeskrekk, og har ikke vært der på årevis. Ja, det er faktisk sant. Jeg kan ikke huske sist jeg var hos tannlegen. Noe jeg vet er veldig dumt, spesielt siden jeg har slike tenner som alltid har hull samme f*** hva jeg gjør. Men jeg tør ikke. Jeg er livredd. Hvis jeg skal dit, vil jeg at de skal gi meg full narkose her hjemme, frakte meg til tannlegen, la dem gjøre det de må og så kan de frakte meg hjem igjen. Det er helt forferdelig. Jeg merker jeg får klump i magen bare av å tenke på tannlegen, for jeg vet jeg burde ta en tur snart... Men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å få meg selv til å dra dit.

sisselfish

30.12.2011 kl.09:48

Uff og off Peggy :( dette hørtes ikke godt ut, i alle fall ikke for meg som er virkelig tannlegeskrekk. Jeg har ikke vært hos tannlegen siden 05, men så har jeg utrolig sterke tenner og passer godt på de. Dette er nok et problem som er veldig stort her i Norge, du vet skoletannlegene var med på å ødelegge mange barn vil jeg si.

Det er så ille at jeg blir syk 3 dager før, og når jeg sitter i stolen er det fullstendig nervesammenbrudd, tårene triller og skjelvingene er helt for jæv......

Ønsker deg en god bedring med stingene.

Blogger klemz Sissel

Livet mitt som klarsynt.

30.12.2011 kl.13:22

sisselfish:Hei,hei,sisselfish.

Nei,dette kunne jeg virkelig ha vært foruten,det var en fryktelig opplevelse.Verst var jo tannverken i dagene før trekking.I går etter tannlegebesøket trodde jeg at det verste var over,hadde ikke så voldsomme smerter og det såg ut for at blødning var under kontroll.Men,så våknet jeg i dag med puten full av blod,så hoven og blå at jeg ikke kan snakke skikkelig og i tillegg smerter like store som før behandling.Pøste i meg ibux-600mg,som er det eneste smertestillende som virker effektivt på tannverk,og nå begynner smertene å lette litt.

Jeg skalv kraftig jeg også i tannlegestolen i går,men tannlegen sa at det kom seg av adrenalinet som er i bedøvelsen.Jeg tror det kom seg av påkjenningene jeg har hatt på grunn av tannen,men lot henne få rett.

Jeg skal ta mot til meg å gå tilbake for sjekk og fjerning av sting,det er KUN for å berolige meg selv om at alt er i orden.

Ha en fin dag,sisselfish.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.12.2011 kl.13:45

The Second Coming:Heisann.

Det er helt fryktelig å ha slik tannlegeskrekk.Når det skjer noe så akutt så får man heller ikke tid til å psyke seg opp,men i etterkant er akkurat det kanskje like greit.

Jeg tvinger meg selv til å gå til tannlegesjekk sånn ca en gang for året.Det har egentlig gått greit,da det ikke har vært nødvendig med store arbeider på tennene mine.

Narkose hjemme ville vært et godt alternativ for dem som absolutt ikke kommer seg til nødvendig behandling.Sånne akutte ting skjer uansett hvor nøye man ellers er med tannhygiene og når sånt skjer må man bare gjøre noe med det.For meg blei smertene så uutholdelige til slutt at jeg i desperasjon var villig til å gjøre hva som helst inkludert frivillig besøk til tannlegen.

Det jeg trodde skulle bli en enkel "nødhjelp" viste seg å bli langt mer omfattende,jeg må innrømme at jeg trodde jeg ville besvime da tannlegen forklarte hva som skulle gjøres.Det svartnet for meg og jeg fikk tunnelsyn,men klarte heldigvis å ta meg sammen,mye takket være at smertene forsvant som følge av bedøvelsen jeg fikk.

Jeg kjenner til klumpen i magen med tanke på tannlegen,men for å unngå en slik opplevelse som jeg nå har hatt,er den eneste måte å prøve å forebygge på å ta mot til seg å gå for å få sjekket tennene,selv om det ikke alltid hjelper det heller,som nå med meg.

Håper du tar motet til deg og tør besøke tannlege snart.Det er ikke kjekt å ikke tørre,særlig når man vet med seg selv at man burde ha vært det for lenge siden.Har hatt den følelsen selv mange ganger.

Masse lykke til.Hilsen synskepeggy

Allis

30.12.2011 kl.14:47

Ai ai ai!!!!! Kjenner skrekken din helt inn her til Sogn;-))) Liker ikke sånne tannlegegreier eg heller, men er så heldig og ha lillesøster som klinikksjef her , og da blir eg trua til sjekking hele tiden,... men liker det ikke... off...

Håper du får en fin nyttårsfeiring ;-)) og vær glad du vart sydd igjen, hehehe... ellers hadde nok pinnekjøttet havna i feil høl om det er det som står på menyen i helgen;-)))

Godt nyttår til deg og vetla;-)

Livet mitt som klarsynt.

30.12.2011 kl.20:23

Allis:Hei igjen,Allis.

Det var en fryktelig opplevelse og i dag er jeg helt utmattet av traumene fra i går og smerter i munnen.

Nei,her står det ikke pinnekjøtt på menyen på nyttårsaften i år.Tar det så enkelt som mulig,kanskje hot-dogs.Jeg skal på nattevakt i nyttårshelgen og min datter skal ut til min søster å feire nyttår med resten av familien vår.

Riktig godt nytt år til deg og dine også,Allis.

Hilsen synskepeggy.

Toril

31.12.2011 kl.13:29

Ønsker deg og dine en kjempefin nyttårsfeiring, og et riktig godt nytt år!:)

Ta en titt på bloggen til Catzy:

http://catzycats.blogspot.com/2011/12/nyttarstanker-for-2012.html

(kopier linken inn på adressefeltet).

Bare kjempekoselig det hun har skrevet om bloggen din!:)

Nyttårsbloggklem fra Toril

magjool

31.12.2011 kl.22:46

Er ikke noe kjekt og gå til tannlegen,men er blitt kvitt tannlegeskrekken,og det for att eg har gått gjennom,så mye anngående denne tannkjøtt sykdomen eg har,det eg gruer meg til er kor dyrt det er,har faktisk ikke økonomi til det,så no skal eg spare litt,og sjå om eg kommer meg til Ungarn og få ordnet alt for 80% billigere enn her,fly og hotell er billigt der også.

Så ønsker eg deg Peggy,et riktig godt NYTT ÅR ;og takk for det gamle.

Bloggklemmer fra Magnhild :))

magjool

31.12.2011 kl.23:03

Leste ikke innlegget ditt før eg kommenterte her,Unnskyld meg SP,men eg syns eg ser det foran meg,du skrev så innlevelses fullt,att eg måtte le ,unnskyld igjen,eg ler ikke av deg ,føler med deg ,men morsomt skrevet,.Eg forstår ikke hvorfor han måtte sy ,måtte vere en voldsomt stor tann,eller han rett og slett har skjert den ut,eg har trekt mange jeksler men aldri hatt en kirurg til og trekke og ikke sydd heller,ennda han peridontitten(spesialist i den tannkjøtt sykdomen)har skrapet helt nepå kjevebenet,men det er jo mye av tannhalsen som er bar,for han har vel skjert bort en del "kjøtt der ".Nei du skal ikke vere redd og ta stinga,tenk som meg når det er noe ekkelt att du dør ikke av det,Vær med godt mot SP,lykke til.Klemmer fra Magnhild :)

Livet mitt som klarsynt.

01.01.2012 kl.15:29

magjool:Hei på deg,magjool og takk så mye.

Jeg er ikke helt sikker på hva tannkirurgen gjorde med meg,men han hadde fremme en skalpell som han brukte inne i munnen på meg.Det var en fryktelig opplevelse og jeg er ikke kommet meg helt av det enda,er kraftig opphovnet i kinnet og har fremdeles smerter,men nå er smertene litt annerledes,ikke så intense.Jeg tror allikevel at du,med din tannhistorikk har hatt det verre enn meg,jeg har i grunnen aldri hatt særlig mye problemer med tennene eller tannkjøtt og har vært flink til å gå til kontroll,selv om jeg må tvinge meg selv hver gang.

Jeg er ved godt mot nå og har bestemt meg for å gå å få tatt stingene vekk.

Mange klemmer til deg også,magjool og jeg ønsker deg og dine et Riktig Godt Nytt År !

Nyttårsklem fra synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

01.01.2012 kl.15:32

Toril:Hei igjen Toril og Godt Nytt År !

Jeg var innom bloggen til Catzy og leste innlegget.Det var Såå hyggelig det hun skreiv om synskepeggys blogg,jeg blei veldig glad og motivert til enda mer blogging i det nye året.Takk så mye !!

Nyttårsbloggklem til deg også.Hilsen synskepeggy.

magjool

03.01.2012 kl.20:41

GODT NYTT ÅR.

hei,angående tannlege,så var det ikke for att eg har hatt det verre,att eg skrev dette om min historie hos tannlegen,du har hatt det grusomt det forstår eg,det er fælt og ha tannlegeskrekk,eg har hatt det ,vet hva det er ,men så gjekk eg mange ganger for mnd,i et par år,og da vart eg så godt kjent med begge de to tannlegene(en der eg budde og spesialisten i ålesund)og visste de kunne jobben sin.Verre er det nå da eg må til med en ny.Lykke til Klemmer fra Magnhild

Livet mitt som klarsynt.

04.01.2012 kl.14:20

magjool:Heisan,magjool og Godt Nytt År til deg.

Nei,jeg trodde heller ikke at det var derfor du fortalte det og jeg føler med deg som har hatt så mye plager med tennene dine.Jeg må si,etter å ha fulgt min datter til tannlege i alle år,skolebarn får jo innkalling ca en gang i året,så kjenner jeg hennes tannlege bedre enn min egen,selv om jeg prøver å være flink og går til ham når han kaller meg inn.

Det verste for meg var vel at jeg måtte la en helt ukjent tannlege ta hånd om meg da dette akutte problemet oppsto.Det var så vondt at jeg rett og slett ikke hadde noe valg.

Nå er jeg mye bedre,til tross for at "operasjonsåret"fremdeles er ømt og verker litt og jeg har bestemt meg for å gå å få tatt vekk stingene,kanskje allerede i morgen.

Ha en fin dag,magjool og mange klemmer til deg også.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits