Menn har IKKE rett til å uttale seg !

Det finnes noen få ting menn ikke bør uttale seg om.Når man ikke har en eneste forutsetnig eller mulighet for å forstå bør man avstå fra å uttale seg.Noen ganger er det slik at samme hva man uttaler så blir det feil rett og slett fordi at det ikke finnes personlig grunnlag for å uttale seg i noen retninger.Ekte MENN vet dette her og de vet godt når det er lurest å holde sin mening for seg selv uansett om meningen er for eller imot.

Det er kun totalt uvitende tullinger uten snev av empati eller forståelse for noen ting som helst som kan finne på å hevde at voldtatte kvinner som seinere oppdager at de er blitt gravid som følge av voldtekt IKKE bør ta abort - og selvsagt er det en "mann" som mener dette.

Å sitte på sin høye hest og være "verdensmester" å uttale noe slikt er såre enkelt for dem som ikke er og aldri kunne blitt voldtatt og gravid selv.Dette er her er en av få ting "menn" virkelig burde holde seg for god for å mene noe som helst om.

Av rein nysgjerrighet kunne det vært greit å visst hvilke overbevisninger de har,de som helt alvorlig kan mene noe sånt.Det kan umulig være en overbevisning om medmenneskelighet og respekt for andre som ligger til grunn for en slik holdning.

                                Hilsen synskepeggy.

15 kommentarer

Charlene

08.01.2012 kl.20:51

Jeg leste ett annet innlegg om det i vg tidligere idag, og der var det en tulling som hadde kommentert noe om at det var dra å ta abort, og at moren måtte ta det i betraktning.. Hva med den stakkars dama som har fått hele sitt liv ødelagt, har hun null rett til å ta abort uten å bli beskyldt for drap også??

Folk er så trangsynte, og jeg blir så utrolig forbanna.. Hva hver enkelt person gjør er dems avgjørelse, ene og alene..

LT

08.01.2012 kl.21:05

Jeg skjønner egentlig ingenting i det hele tatt. Mulig jeg er gammel og stokk dum, men rent praktisk; har du blitt voldtatt, er det ikke da smart å ta en abortpille uansett i løpet av et døgn? Kvinnen trenger ikke å bekymre seg for uønsket graviditet, og mannen slipper å dumme seg ut offentlig. Er det noe jeg har misforstått?

GjemteTanker

08.01.2012 kl.21:10

Nja, enig med LT. Men det handler kanskje litt om prinsippet også? At det ikke er lov å voldta noen? I dunno.

SSS

08.01.2012 kl.21:13

Jeg er veldig enig. "Menn" skal holde kjeft og ikke komme med slike påstander, når de ikke kan forstå hvor vanskelig det er i førse omgang! De kan ikke engang prøve å forestille seg hvordan det er å være i en slik situasjon så de har ingen grunn til å uttale seg om dette... Jeg har selv skrevet et ganske langt innlegg om dette på bloggen min, ble ganske provosert når jeg hørte dette!

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2012 kl.21:23

LT:Heretter skal alle kvinner ha en abortpille lett tilgjengelig i tilfelle man blir voldtatt..Det blir ærlig talt litt for drøyt for meg !!!

Igjen legger man ansvaret hvor det ikke hører hjemme - på kvinnen.

Er du ikke klar over at det er nettopp slike holdninger som muligens senker listen hos noen som "kunne tenkt seg å voldta noen".

Alvorlig talt !!

Forøvrig var det ikke - av respekt og hensyn til kvinner som faktisk har måttet forholde seg til problemstillingen - hvilke forholdsregler kvinner burde ta jeg ønsket å ha fokus på her.

Hilsen synskepeggy.

Trine

08.01.2012 kl.21:30

JEG syntes at det LT sier om at man rett og slett bare kan ta en angrepille etter voldtekten er lurt. Hva koster det å ta den pillen? For å være på den sikreste siden? .. Da er det ihvertfall mindre sikkert at du blir gravid!

Og angående abort. Hva om moren til Moder Teresa hadde tatt abort? Hva om moren til Moder Teresa var blitt voldtatt, og gravid med Teresa. Og for så ha tatt abort.. Hvordan hadde verden vært i dag? Og som selv Moder Teresa sa "It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish."

Du kan ta liv av så mange FANTASTISKE mennesker. Så mange mennesker som kunne endret så mye her i verden. Så mange mennesker som virkelig kunne gjort en endring. Tenk på det. Kanskje den nye statsministeren i Norge. Kanskje han/hun som hadde funnet en løsning, så krigen i Afghanistan sluttet..!

Men ikke tolk meg feil nå. Jeg sier ikke at dette er det rette for alle. Alle har egene meninger, så ingen kan si hva som er det rette. Hverken jeg, du, eller han du snakker om i innlegget! La han få ha SIN mening. Og han lar du ha DIN mening!

"I've noticed that everybody that is for abortion has already been born. "

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2012 kl.21:44

Trine:Jeg merker meg at du skriver at alle som er for abort allerede er født.Det er helt i tråd med min tanke også.

Når det er sagt gir jeg ikke uttrykk for hverken for eller imot abort her.

Jeg ganske enkelt gir uttrykk for en mening om at det er noen få ting menn ikke bør uttale seg om.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:56

SSS:Du har helt rett.Menn har absolutt ingen forutsetning for å uttale seg om dette tema.De kan aldri sette seg inn i problematikken rett og slett fordi at det er helt utelukket at de noen gang må forholde seg til det.

Like ille er det at noen - igjen - prøver å legge ansvar på kvinnen,ved å fks.ha abortpiller lett tilgjengelig osv.i tilfelle man skulle bli voldtatt,det "provoserer" meg også.

Hilsen synskepeggy.

Iceman

10.01.2012 kl.21:16

Hei Synskepeggy! :-)

Er helt enig med deg i det du skriver,menn burde holde meningene sine for seg selv i denne saken her...

Livet mitt som klarsynt.

11.01.2012 kl.14:56

Iceman:Hei,hei,Iceman.

Jeg tenker at uansett hva menn måtte finne på å mene om saken, blir det helt feil.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

14.02.2012 kl.23:33

Selv som mann så forstår jeg at en kvinne ikke ønsker å fullføre svangerskapet med et avkom etter en voldsepisode og en kjent/ukjent vildsmann. Man trenger vel ikke å være kvinne for å ha såpass med empati for offeret. Om kvinnen selv ønsker det motsatte, er det og en selvstendig avgjørelse. Ingen andre bør bestemme dette. Kun kvinnen selv skulle jeg mene. Og en annen ting. Alle kvinner har vært menn før, og alle mnn har vært kvinner i tidligere liv (om man tror på det da), så sjelen har erfaringer. I så fall kan jo og menn kjenne litt på sine feminine sider og erkjenne at slike valg ikke er enkle. Vi må ikke dømme menn for at de er menn. Både kvinner og menn er individuelt forskjellige.

Fin blogg Peggy

Mvh Aaron

Amund Østvoll

12.10.2012 kl.13:17

Hva skjedde med at alle har rett til sin mening?

Det er noen som mener at ingen barn skal bli abortert bort (religiøse overbevisninger).

Det er noen jenter/damer som er blitt drept på grunn av at de er voldtatt (religiøse overbevisninger).

Religion/grådighet har skyld for det meste. Prøv å finn et problem som ikke er skyld i religion eller grådighet.

Min mening er at bare de som er voldtatt kan bestemme hva som er rett for seg selv.

ps: menn blir også voldtatt, men det antas at kun 10% reporterer det. Hva med å rette opp i det?

-

-

-

Noe jeg alltid har lurt på når det kommer til "klartsynte". Hvorfor bare om personer?

hadde det ikke vært bedre om du "så" en løsning på et-eller-annet fra fremtiden?

Frem til da, kommer ikke jeg til å tro på at noen er synske.

Livet mitt som klarsynt.

12.10.2012 kl.14:38

Amund Østvoll: Hei,hei :)
Hvem har sagt at ikke klarsynte muligens finner løsninger for fremtiden.
Det kan jo være at de klarsynte forstår at deres løsninger enten blir sablet ned,eller motarbeidet.
De klarsynte vet når tiden er inne og det er ikke nå,det er jo noe som heter at alt må bli verre før det blir bedre.
Og hvem vet om ikke klarsynte nå og da sier noe om fremtiden,det går de fleste hus forbi,men ikke alle.
Det andre du nevner i kommentaren din og som innlegget handler om,kommer jeg tilbake til :)
Hilsen synskepeggy.

Øyvind S.

12.08.2013 kl.18:53

Ser at innlegget er gammelt, men kom over dette på et søk ift. tidligere liv og ble provosert.

Provosert i så måte at innlegget oppleves som at det er ok for kvinner å ha en mening om hva som helst, selv om de ikke har selvopplevd hva enn det dreier seg om; til tross for at det som i denne sammenhengen er noe en kun kan "vite alt" om ved å være mann selv.

Men ikke ok om det er omvendt.

Alle individer KAN mene noe om ALT uavhengig av ståsted, kjønn, og tidligere livserfaringer.

Det er for meg totalt respektløst uavhengig av hva tema er om det skal begrenses hva som menes skal.

Vi er for meg helt avhengige av at alle kan få uttale seg om samme sak fra sitt ståsted og synspunkt.

Skulle da ingen kvinner få lov til å uttale seg om graviditet og fødsel hvis de ikke selv har født et barn?

De har muligheten til det rent biologisk sett, men uten selv å ha født barnet så har heller ikke de gått gjennom graviditetsprosessen og står da foruten kjønnsforskjellen på samme ståsted som en mann som heller ikke har født et barn.

Sleng på at begge er jomfruer så har du lagt den seksuelle diskusjonen død på eksemplet også.

Ektehet som person har INGENTING med kjønn å gjøre.

Ved å fremstille en mann som mer eller mindre ekte om han sier sin mening om noe eller ikke er veldig nedverdigende og kjønnsdiskriminerende etter min mening.

Det blir som at jeg som mann skal uttale meg og si at "Kvinner vet sin plass i samfunnet om når de bør holde kjeft og stille seg bak mannen og ikke".

Tviler på at det ville holdt lenge uten påstander om det ene og det andre.

I saken det gjelder så kan fint både menn og kvinner si sin mening, men hverken kvinner eller menn kan bestemme over kvinnen det gjelder og som står i den faktiske situasjonen.

Det er HENNES individuelle valg.

Og HUSK det er kvinner som også mener det SAMME som det mannen du henviste til mener. Det er overhodet INGEN selvfølgelighet at det var en mann som mente dette. Om det var en kvinne i akkurat det innlegget du leste som hadde sagt det samme; hadde du DA reagert? Hvis ikke det hadde gitt samme reaksjon så er det kun KJØNNET du fokuserer på og ikke meningen.

Det er VELDIG mange kvinner som er både FOR og i MOT selvbestemt abort, likeså at det er mange menn som er FOR og i MOT det samme.

Kjønnet avgjør ingenting.

Kanskje DU bør se deg litt rundt omkring i verden og se hvor mange grupperinger som både dreper abortleger og annet (begge kjønn) basert på religiøs overbevisning om at ingen graviditeter under noen omstendighet bør avbrytes.

Og som regelrett pusher kvinner og unge jenter som ønsker å ta abort til ikke å gjøre det; dette er av hva jeg har sett og studert i stor grad drevet av kvinner. (Finnes en tv-dokumentar om dette også).

Det er et RELIGIØST tema i forhold til liv og død.

Det er i ethvert samfunn helt tydelig for meg at muligheten for å få medisinsk assistanse til å gjøre dette inngrepet MÅ være tilgjengelig og LOVLIG.

Men at det i ALLE omstendigheter SKAL være opp til DEN GRAVIDE å VELGE å ta abort eller ikke.

Uavhengig om barnet er unnfanget ved voldtekt; enten på en fest i fylla, i totalt edru tilstand, med eller uten bobledress, på gata, av en du kjenner. I tvilsomme voldtekstilfeller; eller om barnet er unnfanget i et ekteskap / forhold. Kanskje du har tre barn fra før og absolutt ikke klarer ett til og gjorde en prevansjonstabbe; hva enn...

Det heter SELVBESTEMT abort; hvilket BETYR at det er den INDIVIDUELLE KVINNEN som VELGER om HUN vil GJØRE DET, eller IKKE GJØRE det.

Uavhengig av hva noen andre mener og samme om det er en mann eller kvinne som uttaler seg; ingen andre kvinner enn den aktuelle kvinnen kan bestemme hva som er riktig eller feil for HENNE.

Ikke engang andre kvinner som har vært voldtatt og valgt abort på sitt foster kan ta avgjørelsen for en annen kvinne.

Dette er for meg selvinnlysende og klinkende klar sannhet og forstår veldig lite av hvorfor noen skal mene noe annerledes enn at SELVBESTEMT valg om å ta abort eller ikke skal være tillatt i alle tilfeller!

PERSONLIG så har jeg erfaringer med å være i situasjoner hvor graviditet med et barn som ville vært mitt har vært uheldig og uønsket og kjent på hva det vil si fra mitt perspektiv OG fra hennes ståsted.

For meg så er en avgjørelse om å ta abort noe JEG som mann (og uten myndighet til å avgjøre for kvinnen som jeg og henne har gjort gravid..ja det er to stk som lager et barn) ikke klarer å leve med, og om jeg hadde vært kvinne så hadde jeg aldri i verden klart å utføre det.

Det betyr IKKE at jeg MENER at ALLE GRAVIDE, samme hvordan IKKE skal kunne TA ABORT; det er bare så enkelt at DET er opptil HVA HVER enkelt individuelle KVINNE KLARER Å LEVE MED OG GJENNOMFØRE.

Så må du personlig gjerne bli provosert av at jeg er mann og uttaler meg om saken, det tar ingenting vekk fra innholdet i innlegget og betydningen av det.

Hilsen Øyvind.

Livet mitt som klarsynt.

12.08.2013 kl.19:21

Øyvind S.: Hei,hei :)
Det er klart at du kan si din mening her - i denne bloggen får alle si sin mening - og jeg har aldri hatt kommentarsperre, noe som jeg syns er temmelig feigt i grunnen :)
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits