Hvem er du ?

Hvorfor tillate at denne grusomme personen får beskytte seg selv med anonymitet og utallige aliaser.Alle skulle ha visst hvem dette er og hva vedkommende er i stand til å gjøre slik at man hadde en mulighet for å holde øye med hva vedkommende foretok seg.Gapestokk og liten eller ingen mulighet for å komme unna med det kunne muligens ha virket forebyggende og reddet liv.

Dyrene har ingen beskyttelse,hvorfor skal denne tvers gjennom feige,syke og grusomme personen ha det.Så lenge denne vedkommende er anonym og bruker aliaser er ALLE dyr som kommer i denne personens vei i faresonen for å bli pint ihjel på grusomste måter !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 GROTESK: Da Dyrevernsnemnda gravde i gjødselhaugen til Åsnes-kvinnen, ble de møtt med et grotesk syn. - Hundene var lagt dit etter at snøen kom. De tvil si at hundene hadde dødd i perioden fra snøen kom i november til vi fant dem i april, sier tidligere leder Bente Langhelle i Dyrevernsnemnda. Foto: Dyrevernsnemnda/Arkiv

GROTESK: Da Dyrevernsnemnda gravde i gjødselhaugen til Åsnes-kvinnen, ble de møtt med et grotesk syn. - Hundene var lagt dit etter at snøen kom. De tvil si at hundene hadde dødd i perioden fra snøen kom i november til vi fant dem i april, sier tidligere leder Bente Langhelle i Dyrevernsnemnda. Foto: Dyrevernsnemnda/Arkiv

Dette fant inspektørene hos dyremishandleren

Åsnes-kvinnen ble fradømt retten til å ha hund i Norge. Nå har hun nye valper i Sverige.

NYE HUNDER: Åsnes-kvinnen som er dømt for dyremishandling i Norge, har disse søte Jack Russel-valpene på gården i Sverige. Foto: Gunno Rask
NYE HUNDER: Åsnes-kvinnen som er dømt for dyremishandling i Norge, har disse søte Jack Russel-valpene på gården i Sverige. Foto: Gunno Rask

JÄMTLAND/OSLO (Dagbladet): Forut for rettssaken og den knusende dommen i Sør-Østerdal tingrett i februar 2010, var Mattilsynet på flere inspeksjoner på eiendommen hennes i Åsnes kommune øst i Hedmark. Flere hunder ble funnet ihjelslått, skutt eller kvalt, og flere av de som levde var i så dårlig forfatning at de måtte avlives på stedet. 

Under rettssaken innrømmet kvinnen at hun hadde avlivet en valp ved å kaste den i veggen.

- Vi fant på 39 døde hunder på eiendommen. Våre veterinærerer antok at de hadde dødd innenfor en periode på tre måneder. Vi fant levende hunder med bittskader, sår, infeksjoner og kraftig ørebetennelse. Fra første inspeksjon i 2008 til avviklingsdagen 15. mai samme år, ble det født 61 valper på gården. 32 av disse døde, sier tidligere leder av Dyrevernemnda i Solør, Bente Langhelle, til Dagbladet.
 
Da Matilsynet var på besøk på gården i februar 2008, registrerte de 48 hunder der. Da de tok hundene i forvaring 15. mai, fant de bare 25 hunder. Kvinnen kunne ikke gjøre rede for hvor de resterende 23 hundene hadde tatt veien.

Valper i fryseren

Under inspeksjon i mars 2008, ble det funnet 15 små valpekadavre, ett større valpekadaver og sju hundekranier i en gjødselhaug på eiendommen. Det ble også funnet tolv døde valper i fryseren, heter det i dommen fra Sør-Østerdal tingrett.

- Vi antar at de ble frosset ned rett etter fødselen. Grunnen til at vi antar det, er at de ikke hadde spor av næring i magen da de ble funnet i fryseren, uttalte Bente Langhelle i retten.

DØMT: Åsnes-kvinnen ble fradømt retten til å ha hund i Norge for alltid i 2010. Nå har hun flyttet til en gård i Jämtland, og har stadig nye valpekull. Her er hun avbildet på gården hun hadde i Åsnes i Hedmark. Foto: Kjell-Ivar Wålberg/Glåmdalen
DØMT: Åsnes-kvinnen ble fradømt retten til å ha hund i Norge for alltid i 2010. Nå har hun flyttet til en gård i Jämtland, og har stadig nye valpekull. Her er hun avbildet på gården hun hadde i Åsnes i Hedmark. Foto: Kjell-Ivar Wålberg/Glåmdalen

 
Kvinnen ble dømt for mishandling og vanskjøtsel og fratatt retten til å ha hund i Norge for alltid. Dommen ble rettskraftig da Høyesterett avviste hennes anke i mai 2010. Nå bor hun på en gård i Sverige, på et avsides sted i Jämtland, og har fått nye hunder.


Hun har søkt om tillatelse til å drive kennelvirksomhet i Sverige, men länsstyrelsen i Jämtland har avslått dette, basert på dommen i Sør-Østerdal tingrett. Hun skal ha anket dette avslaget.

Inspiserer

Länsveterinär Anders Norling sier de følger nøye med på kvinnens dyrehold. De er ikke på månedlige visitter, men har vært på besøk flere ganger siden hun flyttet til gården høsten 2010. 

Og det er ikke lenge siden de sist var på inspeksjon. Etter som hun ikke har myndighetstillatelse, kan ikke den norske kvinnen ha mer enn tre tisper i avl. Länsstyrelsen følger også med på at hun ikke beholder hundene når hun får nye valpekull.

- Vi kjenner til henne, hennes dyrehold og hennes bakgrunn. Det begrensede hundeholdet hun har nå, har vi ingen mulighet til å gjøre noe med, men vi følger med på hvordan det utvikler seg, sier Anders Norling til Dagbladet og utdyper:

- Hun har færre enn det som er søknadspliktig. Jeg tør ikke si hvor mange valpekull hun har hatt siden hun kom hit, men ett valpekull har kommet i det siste, sier Norling.

Svenske myndigheter kan ikke hindre hennes hundehold.

- Foreløpig er det ikke grunnlag for inngripen, men vi vet at hun har et ønske om å utvide sin virksomhet. Men så langt har hun holdt seg innefor loven, og norsk rett gjelder ikke i Sverige, sier länsveterinären.

Frykter ny mishandel

På nett florerer rykter om at kvinnen ikke får plassert valpene sine, og om hunder som bare «forsvinner».

- Jeg mottar fortsatt eposter med bekymringsmeldinger vedrørende hennes nåværende hundehold i Sverige, men har ikke personlig kjennskap til det. Det at dyr «blir borte» kjenner jeg igjen. Det var slik det foregikk. På forespørsel var de alltid solgt eller liknende, men det kunne aldri dokumenteres, sier Bente Langhelle.

Hun frykter at eventuell ny mishandel ikke blir avdekket.

- Dyreholdet hennes var en graverede mishandlingssak og ikke først og fremst en vanskjøtselssak. Hun var avansert i sin mishandling her i Norge for ikke å bli avslørt, sier Bente Langhelle.

- Justismord

- Dette er et av de verste justismordene som har skjedd, der dyr er inneblandet, sier den uføre kvinnen til Dagbladet. 

Hun prater mer enn gjerne når vi kommer på besøk på gården i Jämtland, men vi får ikke ta bilder av henne eller huset. Bare av dyrene.

Valpekull

Nå har hun en rottweiler og en blandingshund som er krysning mellom labrador og dalmatiner på eiendommen. Og et Jack Russel valpekull. 

- Totalt har jag hatt tretten valper og noen voksne hunder. Pluss to kull med Jack Russel som hadde ti valper. Disse valpene var ikke mine, selv om de ble født her, sier hun.

Kvinnen står steilt på at dommen mot henne var feil.

- Mattilsynets ansatte løy under ed. Tidligere leder i Dyrevernnemnda, Bente Langhelle, insinuerte at jeg hadde frosset ned levende valper. Det er veldig alvorlig at en offentlig ansatt sier noe slikt, når hun vet at det ikke er sant, sier hun og utdyper:

- En obduksjonsrapport dokumenterer at ingen valper ble frosset levende. De ble oppbevart i fryseren i påvente av at tælen skulle forsvinne fra jorda, slik at de kunne bli begravd. 

- Forhåndsdømt

Kvinnen hevder hun er utsatt for et komplott av innhabile dommere og korrupte advokater. Hun mener også hun ble forhåndsdømt.
              .
- Jeg var jo klint ut over alle landets aviser, og TV2 lå i grøfta ved eiendommen jeg hadde og hadde full kontroll på alt som skjedde. De ble sannsynligvis tipset av Mattilsynet.

Hun er misfornøyd med at svenske myndigheter nekter henne å ha flere valpekull.

- Jeg fikk avslag på dette på grunn av hva Mattilsynet lokalt i Norge har skrevet. Jeg har vondt for å forstå hvorfor beslutningen ikke blir tatt ut i fra hva länsstyrelsen og deres inspektører skriver etter sine besøk her. De har vært på anmeldte og uanmeldte visitter uten anmerkning.

- Vi får se hva som skjer. Jeg er mye omtalt på sosiale medier, så jeg forsøker å leve i stillhet. Alle har en mening om meg.
---

Hilsen synskepeggy. 

13 kommentarer

ingerslilleverden.blogg.no

08.01.2012 kl.20:42

Det er en skam!! Om vi tenker på samme sak.

Virkeig synd at ikke dommen gjelder i Sverige. :(

Renate Cecilie

08.01.2012 kl.20:58

Hei =) Jeg lurte på om du gjør lesninger? :) MVH Renate Cecilie

Julie Bieber

09.01.2012 kl.07:39

Helt forferdelig!

syntes Norge skulle kastet henne i fengsel, jeg personlig hadde latt henne sitte der resten av livet. tåler ikke folk som er slemme mot dyrene.

Natalie i Canada

09.01.2012 kl.08:19

Dette er helt grusomt...Jeg får så vondt av dette..er det mulig..

Anita

09.01.2012 kl.09:26

Denne saken går i lokalavisa mi hele tiden, og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor hun ikke bare gir opp i stedet for å se seg blind på at hun ikke har gjort noe galt når hun har gjort det. Ikke rart hun blir "forhåndsdømt" som hun kaller det, når hun fryser ned hunder, kaster de som søppel og ikke tar vare på de slik at flere hunder må avlives på stedet da de blir funnet av inspektører..

Toril

09.01.2012 kl.10:05

Fy! Jeg blir så sint for at de ikke greier å stoppe henne! Likevel fortsetter hun å få seg hunder! Dama er jo syk. Det er det jo ingen tvil om. Ingen normale mennesker behandler dyr slik! Hun trenger sårt hjelp. Blir kvalm når jeg tenker på hva hun har gjort, og jeg greier ikke se på bildene en gang. Motbydelig gjort! Ikke minst blir jeg kjempesint at et menneske får seg til å behandle dyr på den kjempegrusomme måten som hun gjør!

Jeg synes det er kjempebra at slike ting kommer fram for lyset slik at ingen selger hund til henne. Slik er det i rasekattmiljøet også. Det sprer seg for de som har dårlig rykte på seg, enten det er for mange katter, og mattilsynet har faktisk grepet inn og fjernet katter fra en oppdretter.

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin uke!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:10

Toril:Hei igjen,Toril.

Ja,dette her er helt hinsides og det er klart at mennesket er meget syk.Skulle tro,og det gjør hun vel også,finner glede i å pine ihjel forsvarsløse dyr.

Samarbeid over landegrensene burde snarest innføres ikke minst for å beskytte dyrene.

Utenom det er jeg helt for å sperre vedkommende inne på livstid,noe er forferdelig galt med denne personen.Hun kan jo faktisk være så syk at hun piner og mishandler dyr KUN for oppmerksomhets skyld.Ser ut for meg at hun rett og slett nyter oppmerksomheten hun får,og da blir jo hennes syke side matet hele tiden - så lenge hun får det hun vil ha !!!

Ha en fin kveld du også.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:33

Anita:Hun er åpenbart svært syk,det er grunnen til at hun fortsetter,fatter i grunnen ikke at mennesker som kjenner henne ikke stopper henne.Tvangsinnlagt eller noe...for å beskytte dyrene.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:35

»PB © :Får helt vondt av dette jeg også.At hun ikke allerede sitter i fengsel kan bare forklares med en ting,de som har dømt i saken MÅ være dyrehatere selv,kan ikke forstå noe annet her i denne saken,jeg.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:38

Julie Høydal:Helt enig med deg,det hadde vært det eneste rette å gjøre.

Har absolutt ingen sympati what so ever med sånne folk som denne dama her,jeg heller.Måtte de bare.....ja,alle som overgriper seg og mishandler forsvarsløse dyr (og mennesker).

Hilsen synskepeggy.

Iceman

10.01.2012 kl.20:35

Hei Synskepeggy! :-)

Dommen som fradømte henne å ha hund for alltid i Norge, skulle fulgt henne uansett hvor i verden hun bosatte seg.Folk som behandler dyr på denne måten skulle ikke hatt mulighet å starte opp igjenn et annet sted.

Livet mitt som klarsynt.

11.01.2012 kl.15:02

Iceman:Hei igjen.

I alle saker som handler om mennesker,der noen dreper og lemlester blir vedkommende etterlyst,krevd utlevert osv.for å måtte sone straff for ugjerninger begått.Jeg kan ikke forstå at det ikke gjelder i forhold der dyr er drept og lemlestet.I min bok er det like ille begge deler.

Om ikke annet burde denne grusomme saken, og dommen om aldri mer ha dyr, ha forfulgt vedkommende,uansett hvor i verden hun befinner seg.

Det er jo fritt frem for denne vedkommende å fortsette sine uhyggelige sysler - bare hun flytter til et annet land.Det kan da ikke være rett..

Hilsen synskepeggy.

Lisa

11.01.2012 kl.22:30

Dette er helt sykt. Dama kan ikke ha det lett med seg selv..... Har egentlig ikke så mye mer å si om saken, enn at jeg håper at de finner dama.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits