Jentebabyer er visst null verdt !

Og det forskrekker meg ikke ! Har hatt mine tanker om nettopp dette..

I det daglige gir man uttrykk for at man har omtrent det samme syn om menneskeverd,likeverd,likestilling mellom kjønnene osv. som man selv har,man får en følelse av at man er på noenlunde samme ståsted her.Men så viser det seg at det bare er en bløff,et spill for galleriet.Det er forståelig at man "spiller med",man vet jo godt at noe annet aldri i livet ville blitt akseptert her.Det er tydelig,man har ikke de samme holdninger som en selv har,langt i fra,men gir ofte uttrykk for at man har det.Løgn !!!

Jeg har fra tid til annen tenkt tanken.Tre familier jeg kjenner har tilsammen ni sønner,ingen døtre.Tilfeldig ? Jeg må innrømme at tanken har streifet meg før,at det er mulig det ikke er det.

Nå har jeg fått denne (egentlig ekle) tanken bekreftet,da jeg ser at forskere mener at grunnen til at indisk-norske kvinner føder unormalt mange guttebarn er at jentefoster bevisst blir valgt bort.Det forklarer jo også noe annet jeg har lagt merke til,nemlig at når indisk-norske gutter kommer i gifteferdig alder må de til India for å hente seg kone.

Samme hva de sier og ellers gir utrykk for har de ingenting til overs for likeverd mellom kjønnene.Det burde være like grunnleggende for dem som det er for oss !!

Hilsen synskepeggy.

22 kommentarer

jeaninogoliwia96

09.01.2012 kl.16:04

hei hei, kjempe fin blogg! kommenter gjerne tilbake ! :)

Munira

09.01.2012 kl.16:05

helt enig i det du sier, men vi bør ikke skamme oss fordi vi er jenter, vi kan oppnå mye vi også om vi vil! Jeg er stolt over det!

Bestemors krok

09.01.2012 kl.16:08

Så hvis verden blir tømt for jenter...ingen mer befolkning...for i mitt hode må man være en gutt og en jente for å øke jordens befolkning....I Kina foretrekker de også gutter har jeg lest en gang...om det stemmer nå veit jeg ikke

Mojita

09.01.2012 kl.16:11

Veldig enig med deg. Synes at det må noe sterkere lut til når folk skal få innvilget norsk statsborgerskap. Det må bli noen flere krav til personen, holdninger og meninger må frem på bordet og løfter må avlegges eventuelt før de får bli norske.

09.01.2012 kl.16:18

Herregud, så skrekkelig! Men en kan da være mangen gutter, utenom å ta abort? Jeg har selv 14.søstre og er 15.jenter med meg, og ingen gutter.. mamma tok ikke abort!

kamerasilje

09.01.2012 kl.16:27

Ha en fin dag :-)

Ideatroll

09.01.2012 kl.16:47

Jeg har selv vært gift med en inder i mange år, og kjenner dermed MANGE indere. Må nok si meg sterkt uenig med det du skriver her...

Therese TS

09.01.2012 kl.17:18

Nå skal ikke jeg være veldig påståelig her, men innenfor indisk religion,deribland hinduismen, blir jenter satt pris på og har egne ritualer tilknyttet det å være jente. Kvinner har relativt stor makt, særlig som mor. Derimot har de ikke det som enker. Dette er et religiøst og kulturelt aspekt, som sikkert er/har vært vanlig innenfor andre religioner også.

Det er vel særlig ønskelig å få guttebabyer, men kjenner meg heller ikke helt igjen i hva du skriver om likeverd. :) Har ikke lest artiklene/hørt så mye om denne situasjonen du beskriver, men ville bare si det med religionene og sånt ;)

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:24

ideatroll:Forskning forteller dette,ikke jeg..

Men når det er sagt,så har jeg mine tvil om forskning alltid er til å stole på,men det er helst i andre sammenhenger.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:26

Bestemors krok:Verden blir vel ikke tømt for jenter,men mulig verden blir tømt for jenter de mener er "gode nok".Bare se til Kina.Konsekvensen av "utvelgelse" er mer og mer tydelig der..

Ha en fin kveld.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:27

Munira:Helt riktig innstilling,jeg er selv stolt av å være jente - svært stolt,faktisk.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:30

Therese TS:Nå er det ingen hemmelighet at offisiell religion er en ting,praksis er en helt annen ting.Det ser man i alle religioner,man ser "gjennom fingrene" med mye av bekvemmelighensyn...I alle religioner er det forskjell på hva man sier og hva man gjør.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:34

Mojita:Er så enig med deg.Det skulle vært stilt mye strengere krav til mye før man fikk innvilget statsborgerskap.

Inntrykket er at bare man IKKE er norsk kommer man unna med hva som helst,selv om mye av det de kommer unna med tas sterk avstand fra av nordmenn flest.

Ha en fin kveld,Mojita.Hilsen synskepeggy.

Therese TS

09.01.2012 kl.17:43

Det kan nok stemme, ville bare ha frem at det nok langt i fra ALLTID er sånn som det ble beskrevet ^^

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.17:52

Therese TS:Da må man konkludere med at forskning tar feil - og det kan bli svært så interessant,for neste spørsmål blir automatisk da,om forskning tar feil på dette hvor mange flere ganger har forskning tatt feil....Ser du,troverdigheten til (det eneste svar som det rette for mange og som svært mange forholder seg til) forskning generelt synker som en murstein i vann....Hmmmm...

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:30

Anonym:Så bra !!

Høres helt herlig ut med så mange søstre.

Og en stor klem til din mor !!

Hilsen synskepeggy.

Ideatroll

09.01.2012 kl.18:37

Ja, jeg så at det ikke var dine personlige utsagn, så jeg bebreider ikke deg! Men som du sier, så er det ikke alltid jeg heller setter min tillit til forskning. Det er som med statistikk, den kan så lett tilpasses et ønsket resultat. Og avhengig av hvem som har bestilt forskningen/statistikken, så vil det nok alltid farges i en viss grad. (Et godt eksempel på det er kosmetikkbransjen).

Nå er det jo også sånn at mennesker trekkes mot sensasjoner, og hvis man for eksempel skrev at i India er det like mange jenter og gutter eller noe i den retning, så er det jo ingen som hadde giddet å lese... ;)

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2012 kl.18:42

ideatroll:Det er jeg enig i,men akkurat dette jeg omtaler i innlegget er vanskelig å bortforklare,da konsekvensen av "utvelgelse" viser seg tydelig i bla.Kina.En ting er å tilpasse forskning og statistikk til et ønsket resultat,en annen ting er at man faktisk ser konsekvenser i "virkeligheten".

Hilsen synskepeggy.

Ideatroll

09.01.2012 kl.18:58

Jeg skal ikke lage noen diskusjon av dette, for liker egentlig ikke å diskutere, men det spørs jo hvor stor referansegruppen er da! En annen ting er at kjønnsutvelgelse gjerne skjer i fattigere (og dermed mindre opplyste) grupper, som rett og slett ikke har råd til å oppfostre en jente, og hvor jentene ikke har noe økonomisk ansvar selv, men forsørges av mannlig familie.

Når det gjelder dette med å hente kone fra hjemlandet, så går jo det begge veier, ektemenn blir også ofte "importert".

De jeg kjenner av indere har ofte et ønske om å først få en gutt, og deretter en jente, for de vil gjerne ha begge deler. Gutten først, fordi han skal ta seg av dem, så når han kommer, er de "sikret". India har jo ikke akkurat noen utbredt eldreomsorg, så familien er det eneste man har. Jenter flytter jo ut, etter storfamilieprinsippet, for å bo hos svigerfamilien, så uten sønner går man en utrygg alderdom i møte... Viktig å huske på at de ikke har kommet like langt på dette feltet som vi har her, både når det gjelder kunnskap og velferd :)

Iceman

10.01.2012 kl.20:15

Hei Synskepeggy! :-)

Har ikke hørt om at dette gjelder folk fra India før.Men har derimot sett en dokumentar fra Kina der jentebabyer var mindre verdt enn guttebabyer...

Livet mitt som klarsynt.

11.01.2012 kl.16:42

Iceman:Heisan !

Jeg har hatt mistanke om dette en stund,men får allikevel sjokk,som alle andre får,over at mistanken er riktig og dokumentert.

I Kina har man holdt på med denne utvelgelsen i årevis og konsekvensen er nå i ferd med å vise seg.Det er en stor overvekt av gutter/menn - som ikke finner seg en kone.Stakkars.....

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits