Nå er jeg drittlei !!

Nå er jeg lei av at noen sitter å pønsker ut planer og måter å gjøre livet surt for andre på.Det er jobben deres å holde på sånn,jeg er klar over det,men de jobber mot dem som har vist dem tillit og plassert dem der de er.Jeg er dritt lei,rett og slett over at andre skal stikke av med pengene mine,men jeg skjønner at de må rane til seg så mye de kan av det som er MITT,det er den eneste måte de kan bruke for å detaljstyre min og alle andres økonomi.Det er nok det de ønsker mest av alt.Enda et nytt forslag som kun har til hensikt å stjele pengene til folk er på trappene.Nå får folk sette foten ned og si at nok er nok eller skal man,som alltid ellers når onkel stat bestemmer seg for noe,bare finne oss i at staten stjeler fra oss,det som vi trodde var vårt og som vi har jobbet hardt for og ofret mye for å skaffe oss og siden gjort til en førsteprioritet å kunne klare å beholde.

Heikki Holmås SV (???) foreslår det geniale, 28% skatt på overskudd av boligsalg.Han begrunner det med at det er for dyrt å komme seg inn på boligmarkedet og mener at dette forslaget kan være et "godt" tiltak som vil kunne hjelpe bla.ungdom ved at man da fjerner dokumentavgift som er på kr.50.000.Kr.50.000 er for småpenger å regne i forbindelse med boligkjøp og ingen blir verken rikere eller fattigere av det.Dessuten er dokumentavgift ofte bakt inn i den totale kjøpesum slik at man egentlig har ca 30 års nedbetalingstid.Dette forslaget er helt hinsides og det er bare seg selv han lurer med å tro at dette foreslåtte tiltaket vil gjøre boligkjøp lettere eller billigere for noen.

For to år siden innførte man en ny måte å utregne skatt av egen bolig på.Nå skulle man skatte pr kvm.Det sier seg selv at jeg sammen med utallige andre kom svært dårlig ut av det med den nye utregningen.Mitt hus er 220 kvm (boflate),i tillegg kommer fullt loft,hageleilighet og full kjeller, og i mitt tilfelle økte boligskatten med ca 1,2 million,før den nye ordningen var skatt på egen bolig ca kr 300.000,altså en betydelig økning.Man kan jo tenke seg konsekvensen av det,svimlende høy restskatt i 2010 og helt sikkert ikke mindre nå i år for 2011.Og jeg er garantert ikke aleine om å ha gjort meg den erfaringen.

Med betydelig restskatt hvert eneste år -  ( å heve skatteprosenten  for å unngå stor restskatt hjelper ikke her,man betaler uansett inn til staten for å eie egen bolig,samme hvilken måte man velger å gjøre det på.) - er det ikke lenger mulig for noen å kjøpe bolig med det samme motivet som de aller fleste har,nemlig som en investering og arv til sine etterlatte eller mulighet for å selge på sine eldre dager med en pen (betryggende) fortjeneste etter å ha bodd seg ihjel mesteparten av livet.Staten passer godt på at det ikke blir mulig.Staten plukker overskudd fra salg av bolig vekk bit for bit og de finner stadig nye "geniale" måter å gjøre det på.

Så,når jeg er 70 år og gjør opp regneskap på det som jeg trodde,den gang jeg kjøpte var en investering,viser det seg at jeg har betalt mer i skatter og avgifter til staten for å eie min egen bolig,enn overskuddet jeg ville ha fått for å selge boligen.Altså et reint tapsprosjekt for meg.Og det er slik staten vil ha det !

Nå ser jeg ingen annen råd enn å selge unna huset før forslaget blir vedtatt.Bruke overskuddet (som er betydelig) til å kjøpe en leilighet til min datter og gå ut på leiemarkedet selv.Det er vel den eneste måte for meg å gjøre det på for å forsikre meg om at mine etterlatte får det de skal ha etter meg.Og med tanke på den skyhøye arveavgiften staten krever i tillegg til alle skatter og avgifter de allerede har krevd inn  i de årene man har (trodd at man) har eid, er det kanskje den beste planen jeg har hatt på lenge.

Det er kanskje ennå et håp om at forslaget drøyer med å bli vedtatt.Man regner med at Arbeiderpartiet er sterkt i mot forslaget ,i alle fall til etter valget neste år......

Hilsen synskepeggy.

 

 

 

15 kommentarer

Toril

16.01.2012 kl.10:04

Det er jo helt absurd at det skal være slik. Jeg kaller det rett og slett korrupt system! Skremmende hvordan utviklingen har blitt. Hva er takken for all skatten vi betaler? Ingen verdens ting. Pengene går rett ut igjennom vinduet til de som er pengesterke fra før.

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin uke!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2012 kl.10:13

Toril:Hei,hei og God Morgen !

Det er nettopp mitt poeng.Her jobber man og sliter,det meste av lønna går til skatt og nedbetaling av gjeld på bolig,man prioriterer nedbetaling av gjelden,da man er så "dum" at man tror at på sikt vil det gi bedre økonomi.Man har latt seg lure til å tro det.Øyner staten at noen kan ha håp om å få noe igjen for sitt slit gjennom år etter år,er de der med en gang og stjeler både håpet og pengene.

Svært overraskende er det allikevel at forslaget kommer fra SV,de som profilerer seg høyt og tydelig som meget rettferdige.Det viser seg at SV er like "korrupte" som alle de andre.Med unntak av muligens Høyre som har en helt motsatt eiendoms og skatte politikk.

Ønsker deg også en kjempefin mandag og en kjempefin uke.

Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

ufo

16.01.2012 kl.15:58

De rike blir stadig rikere,mens middelklassen får mindre penger. Mye av pengene vi betaler i skatt går til de som allerede har mange penger.

Vi kan se på andre land i Europa for å finne ut hvor Norge er på vei. Mange land i Europa har det blitt stadig flere fattigere mennesker. Jeg trur det skyldes for høy skatt blandt de fattige og for lav skatt blandt de rike.

Også kunne dem slutta å forhøye sin egen lønn og heller gitt høyere lønn til vanelige folk,

Ha en fin kveld:)

navref

16.01.2012 kl.16:41

Dere skulle skamme dere. Norge har et godt utbygd sosialt sikkerhetsnett som sikkert sånne som dere drar nytte av. Er dere misfornøyd kan dere jo benytte stemmeretten. Denne type innlegg er lavmål. Staten gjør så godt den kan, men fra dere er det bare utakk. Skjerp dere!

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2012 kl.16:57

navref:Du er helt ute på viddene her i din kommentar.

Det du skriver kan jeg til dels være enig med,men selv du må da forstå at det temaet du er inne på IKKE har noe i denne diskusjonen å gjøre.

Det er, selvsagt, om du IKKE har valgt å misforstå og dermed har en "grunn" for å vri og vrenge på min mening her.

I så fall bør du ta den andre diskusjonen,den du vil ha i gang her,på din egen blogg.

Hilsen synskepeggy.

ufo

16.01.2012 kl.17:02

Navref. Vi i Norge er verdens rikeste land og vi betaler skatt. Alikevell så er det store sykehuskøer dårlig veistandar og vanelige mennesker får mindre penger til overs. Men de som styrer tjener stadig mer. Hva kan man rettferdigjøre det med.

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2012 kl.17:04

navref: Og en annen ting er at ingen av dem som til nå har kommentert under dette innlegget er verken,posttraumatiske,bipolare eller har andre psykiske lidelser selv om samtlige av oss har opplevd ting i livet som vi kunne ha "utnyttet til egen fordel" i trygdejungelen,vi er også ved god fysisk helse og trenger ikke det du antyder at vi gjør oss bruk av,nemlig sosialstøtte eller andre ytelser fra nav pga nedsatt arbeisførhet.

Så har jeg svart på det du antyder her,at man er sosialklienter.

Hilsen synskepeggy.

Gekko

16.01.2012 kl.17:27

Hei Synskepeggy!

Flott innlegg som i høyeste grad er aktuell .Enig med ufo, Saten sørger for at de rike får mer- og middelklassen og fattige mindre....

Ser det er kommet en "gekko" til på slarveposten! Må bare infomere om at den med bilde av en søt ku, ikke er meg.Heretter skifter jeg nick til Gekko2.

Navref:Innlegget er ikke lavmål, men det er ordlyden i kommentaren DIN derimot!

Gekko2

16.01.2012 kl.17:43

Tar en psykokjerring,så blir jeg sååå kuuul....BTW--Kan se ut som jeg er savnet på slavreposten hi,hi ,har fått eget innlegg+ at jeg blir nevnt i nesten alle kommentarene. Kjekt å være populær :-)

magjool

16.01.2012 kl.19:05

beklager gekko 2 eg misforstod ,var ikke klar over att det var 2 gekkoer,syntest det var noe som ikke stemte her ja.:)) KLEm

magjool

16.01.2012 kl.19:12

Har skrevet et støtte innlegg på bloggen min,til deg.

gjengen på slarveposten dikter opp att eg ikke har skrevet det selv,men det har eg gjort.det finnest da ordbøker,he he,KLEM

magjool

16.01.2012 kl.19:14

nå skal linken fungere til min blogg.

magjool

16.01.2012 kl.19:18

fnker visst ikke denne linken min

magjool

16.01.2012 kl.19:24

kanskje no det går bra

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2012 kl.20:37

magjool:Hei,magjool.

Det gikk bra,det,var inne på bloggen din og leste innlegget ditt.Fikk dessverre ikke kommentert der.

Er så enig med deg,jeg forstår heller ikke at blogg.no kan fraskrive seg alt ansvar for hva som skjer på blogg.Har selv lest noen par blogger som absolutt skulle vært (om ikke slettet) så advarselplakat på.Noen av dem har hatt svært detaljerte i bilder og tekst som bla. omhandlet svært grov vold.

Takk så mye.Klem til deg også.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits