Typisk norsk å være dum og grådig !

Mye vil ha mer,det er helt sikkert og det er ikke grenser for hvor mye dumt man er villig til å gjøre i forsøk på å skaffe seg mer.

Tusen nordmenn står i fare for å tape alle sine sparepenger i Brasil.Og det er stort sett bare nordmenn som går på trynet her,det skal visst være et særnorsk fenomen.Nordmenn blir tilbudt å være med på store byggeprosjekter,gullkantede avtaler og andeler som på sikt vil gjøre dem styrtrike.De involverer gjerne familie,kolleger og venner i disse prosjektene og de tar opp store lån som de til slutt ikke kan gjøre opp for seg.Det ender som oftest svært så sørgelig.Byggeprosjektene stopper opp,flere prosjekter blir slått konkurs og nordmenns lånte penger forsvinner i korrupte hender mens resultatet for dem som investerer blir,ikke eventyrlig gevinst,men illsinte kreditorer som vil ha tilbake pengene de har lånt ut,milliontap,uferdige og ikke påbegynte ferieboliger osv...

Jeg blei selv tilbudt en slik tilsynelatende gullkantet,lukerativ andel.De tre norske eierne av tomten hadde bestemt seg for å selge ut andeler på sitt prosjekt for å skaffe ny kapital til å fortsette med sine planer om utbygging.Det het seg at andelene var svært lukerativ,garantert høy avkastning og med liten eller ingen risiko for tap.Folkene som sto bak ga et solid inntrykk av at de visste hva de holdt på med,full kontroll der.Og ikke nok med det,jeg var svært heldig,ifølge dem,som i det hele tatt blei spurt om å bli med på moroa.Jeg var spesielt utvalgt da de ikke skulle selge ut mer enn ti andeler og det var stor interesse fra mange om å få kjøpe seg med på dette.Det skulle ikke koste meg mer enn en engangsinvestering på litt over 500.000 !

Da de to-tre som sto bak salget er fjerne bekjente av meg fikk jeg rimelig raskt fremlagt all den dokumentasjon over prosjektet som jeg måtte ønske.Tegninger og planer,fremdrift og finansiering såg,for meg,svært så proffesjonelt og flott ut - på papiret.Dette var ikke i Brasil,men i Thailand.

Det blei sagt og lagt stor vekt på at det var stor konkurranse om andelene,så jeg kunne bare få fire dager til å bestemme meg på om jeg ville være med på dette.På under en dag bestemte jeg meg for å takke høflig nei til deres generøse tilbud.Jeg fortsatte å følge med på hvordan det gikk med prosjektet via felles bekjente.Det siste jeg hørte var at det var blitt full stans for prosjektet allerede i planleggingsfasen.Begrunnelsen fra Thailandske myndigheter var bla.at det hersket stor forvirring rundt eierskapet av prosjektet,hvem som egentlig påtok seg ansvaret for utbyggingen da det var hele tolv medlemmer av andelslaget som sto oppført som eiere,samt mangelfull dokumentasjon vedlagt diverse søknader angående prosjektet.På det tidspunktet sluttet jeg å følge med.

I dag ser det ut for at det er to-tre stykker som har kommet svært godt ut av det ,da de har litt mer penger å rutte med enn de trenger og vel så det.For min del får det holde at banken min "lurte" meg til å investere flere hundre tusen kroner i diverse fond og aksjer som så langt ikke har gitt en krone i avkastning,men det er vel riktig som banken sier, når jeg klager på det,det er en langtidsinvestering og jeg har ikke tapt på å eie dem heller - så langt.

Trøsten får være at jeg ikke tok opp lån for å investere som så mange andre har blitt overtalt av banken sin til å gjøre.Så sånn sett får man si at jeg allikevel har gjort en klok investering,pengene (i aksjer og fond) er fremdeles mine.

Hilsen synskepeggy.

5 kommentarer

cookieandhoney

18.01.2012 kl.12:03

nordmenn er grådige, har innsett dette for lenge siden, begynte vel på barneskolen

Beate Svendsen <3

18.01.2012 kl.12:03

Blir over-lykkelig for komentar tilbake <3

Allis

18.01.2012 kl.12:49

God formiddag;-)

Sånne innbydende fristelser holder eg meg langt unna eg og, ikke det at eg har fått noen av sånn "rang" som du beskriver her da, hehe... men husker godt disse pyramide greiene som gikk for noen år siden, hohoho... hadde heldigvis ikke penger og satse på den tiden ...å det var eg jammen glad for etter at oppslaget om svindel kom i avisen og navna på flere sambygdinger sto på lista over de som hadde spytta inn masse penger og tapt hele greia.. hehe... Det er fort gjort og gå på limpinnen.. usj..

Ha en flott dag videre;-)

Livet mitt som klarsynt.

18.01.2012 kl.13:08

Allis:Hei,hei,Allis.

Det samme her,jeg hadde heller ikke så mye penger den gangen at jeg kunne kjøpe meg med på pyramiden og, som deg, er jeg glad for det nå.

Ang.tilbudet jeg fikk om å kjøpe meg inn på prosjektet,må jeg innrømme at det var litt vanskeligere å avslå.Jeg hadde -(har,takket være banken som fikk meg til å sette alt sammen i fond og aksjer) - pengene og tanken slo meg flere ganger at hvorfor ikke nå som jeg har mulighet,men heldigvis jeg gjorde det ikke.Har også fått tilbud om å kjøpe meg inn via aksjer i et oljeboringsfirma i India et sted tror jeg at det var.Like etter at jeg fikk tilbudet gikk aksjene kraftig opp på grunn av nye oljefunn,men det gikk ikke lang tid før de begynte å gå nedover igjen.Om man hadde eid aksjer i det selskapet da aksjene begynte å gå opp hadde man fått en stor avkastning,men da er dilemmaet,når skal jeg selge,det kan jo gå enda mer opp osv,man klarer rett og slett ikke å bestemme seg før aksjene er på ned,det er ofte problemet for dem som eier aksjer.

Aksjehandel generelt er moro å følge med på og blir jo ekstra moro når man er involvert ved å eie aksjer selv.

Jeg kjenner forøvrig mange som gikk seg på en solid smell på pyramidespillet,jeg også,men man snakker ikke så høyt om det,av hensyn til dem som var uheldig og blei lurt.

Ha en flott dag,du også.Hilsen synskepeggy.

Gekko2

18.01.2012 kl.14:04

Ser at du har hatt besøk av slarveposten på bloggen din i dag! Jammen må hu vere desperat nå da gitt! Får nok for lite oppmerksomhet rund barnehagen sin nå da...Ble det for kjedeligt for trekløveret og sitte og diskutere med seg selv tro???

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits