Idioter, eller bare stokk dum ?

Stadig flere jenter opplever å finne private bilder av seg selv på nettet. (Illustrasjonsfoto)

Stadig flere jenter opplever å finne private bilder av seg selv på nettet. (Illustrasjonsfoto) Foto: Skjermdump

Deler sexbilder av ekser på nettet.

Slettmeg.no opplever stadig oftere å bli kontaktet av jenter som finner private bilder av seg selv på internett.

HARALD FJELDDALEN, NETTAVISEN.

Slettmeg.no er en nettside som hjelper mennesker som føler at de har blitt krenket på internett.

Som oftest går sakene ut på å slette Facebook-sider eller blogginnlegg, men det kommer også inn mer alvorlige henvendelser.

Nylig ble slettmeg.no kontaktet av en jente som hadde funnet private bilder av seg selv på en noe luguber internettside.

Bildet var også indeksert, noe som gjorde at det kom høyt opp blant treffene hvis man søkte på navnet til jenta på for eksempel Google.

UTE AV KONTROLL

Hans Marius Tessem er seniorrådgiver i NorSIS, som driver tjenesten slettmeg.no. Han forteller om en omstendig prosess for å få bildet fjernet.

 Den eneste måten man kunne fjerne bildet, var hvis jenta sendte inn et nytt bilde av seg selv med navn og dato for å verifisere seg selv, forteller Tessem til NA24.

 Det er guffent. Hun fikk fjernet bildet, men man vet jo ikke hva som skjer med det nye bildet som ble sendt inn. Nettstedet sitter med all makt, legger rådgiveren til.

Det aktuelle nettstedet var en internettside der gutter ble oppfordret til å sende inn bilder av kjærester og ekskjærester - bilder du aldri lovte å publisere, som nettstedet kaller det.

SER MER OG MER AV DET

Hans Marius Tessem uttaler at dette er et økende problem.

 Det har blitt en trend å publisere bilder av folk som ikke har gitt samtykke til det. Vi ser mer og mer av det, sier rådgiveren til NRK, som først omtalte saken.

Tessem forteller at det finnes en del av disse lugubre nettstedene.

 Det overrasker meg hvor mange det er. Det er en del av de som ikke ligger i Norge. Da blir det litt rettsløst, sier rådgiveren til NA24.

BER JENTER TENKE SEG OM

Med flere og flere slike saker, ber rådgiveren i NorSIS jenter tenke seg godt om før de lar seg avbilde.

 Du gjør deg veldig sårbar. Selv om alt er fryd og gammen der og da, er det ikke sikkert det forblir sånn alltid, sier Hans Marius Tessem.

Han mener at vedkommende som tok bildet har all makt hvis forholdet skulle ta en stygg vending.

 Kanskje du ikke burde la deg avbilde. Man stoler kanskje på personen på det tidspunktet, men det kan ta en slutt, og da vil bildet alltid være der. Det kan misbrukes og da gjør det deg veldig sårbar, uttaler Tessem.

 UMULIG Å STOPPE

I det omtalte tilfellet klarte jenta å få bildet fjernet. Det er ikke alltid tilfellet.

 Noen ganger går det veldig greit, men andre ganger blir bildet spredd og delt av andre igjen. Så noen ganger er det omtrent umulig å stoppe, medgir Hans Marius Tessem til.Hvis man opplever å finne et privat bilde av seg selv på nettet, har man imidlertid noen rettigheter,

 Nå er ikke jeg en jurist, men det finnes et lovverk. Man har åndsverkloven, som sier at den som blir tatt bilder av har, i de fleste tilfeller, rettigheter til bildet. Man har også personopplysningsloven og straffeloven, som omhandler privatlivets fred, forteller seniorrådgiveren i NorSIS.

Det er imidlertid vanskelig å straffe de ansvarlige.

 Det er ofte et problem å finne de som står bak. Og hvis de skal straffes, må politiet inn i bildet, og de har ikke alltid ressurser, forteller Hans Marius Tessem.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Dette må vel ligge i toppen på topp tre-listen over idiotiske ting man har gjort,eller latt andre gjøre.Det er ikke stakkars jenter her,det er idioter som har latt seg selv havne i sånne idiotiske situasjoner som er så lett å unngå å havne i.

Det finnes nok mange mørketall blant gutter som har gjort,eller latt andre gjøre tilsvarende,men det sitter vel noen par hakk lenger inne hos gutter å varsle og dermed avsløre for hele verden at man har vært komplette idioter.

Å finne private bilder igjen på nett,er ikke mer enn man fortjener når man er så dum og lar seg avbilde i diverse private situasjoner og positurer.

Som man reder så ligger man.

Hilsen synskepeggy.

 

8 kommentarer

Anne

26.01.2012 kl.08:12

Er så enig.Jenter skulle brukt sitt nydelige blonde hode og fint unngått å havne i pinlige og tåpelige situasjoner.Tåpelig og helt unødvendig.

Tina Austnes

26.01.2012 kl.08:30

Herregud.. blir irritert :p

Living life of Charlotte.

26.01.2012 kl.10:17

shitt!

Lena

26.01.2012 kl.10:29

Ja, dette var jo også en måte å ta hevn på....... Usmakelig, barnslig og nedrig av dem som står bak. Men, jenter må også slutte å være naive, - det finnes så mange som setter seg selv i situasjoner som kan misbrukes. Dum og deilig var det noe som het engang....

Allis

26.01.2012 kl.11:23

Helt enig. Mange er så naive og tenker overhodet ikke på konsekvensen det kan få når de poster ut bilder de i etterkant egentlig ikke vil at noen skal se. Det er for seint og "snyte" seg når nesen er vekke, hehe.. Husker engang min søster skulle vise noen kollegaer ho var på kurs med trallebana som går oppover fjellsiden her hos oss.. ho googla trallebana og kom rett inn på et bilde av seg og familien som satt i trallebana på vei til fjells, hehehe... ho måtte le, for eg hadde posta ut bildet på min blogg og skrevet trallebana.. hohoho...og det var jo ikke hennes mening og vise de det bildet. hehehe.. sånn kan det gå;-))

Ha en flott dag videre

Livet mitt som klarsynt.

26.01.2012 kl.12:03

Allis:Hei igjen,Allis.

Når man legger ut bilder kan hva som helst skje,det får man jo ofte høre om.Men når andre tar bilder og har liggende på sin mobiltlf har man mistet all kontroll over hva og hvor bildene havner.Jeg hadde ikke likt en slik situasjon og passer godt på at det aldri blir aktuelt heller.

Dumme naut,kaller jeg sånne som villig lar seg avbilde i alle slags pinlige situasjoner,alle burde vite at slikt gjør man bare ikke.

Jeg legger aldri ut bilder av personer eller omgivelser som er lett å kjenne igjen og alle bilder som blir lagt ut av andre her i huset må godkjennes av meg først.

Men,uansett en artig historie det der og svært så uskyldig.

Ha en flott dag,Allis.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

26.01.2012 kl.12:07

Lena:De er vel ikke helt uskyldige de som tillater at det tas slike bilder av dem heller.Og at det fortsetter etter alle advarsler og episoder tyder på at det er mange dumme og deilige rundt omkring.

At en eks.partner muligens vil bruke slike knep for å hevne seg,er lurt å tenke på før og ikke etter.

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

26.01.2012 kl.12:09

Anne:Det er jo mulig at det ikke finnes så mye som man selv liker å tro under det nydelige blonde håret da.Er enig med deg,tåpelig og unødvendig.

Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits