For å få forstand......

Man må huske på at det ikke er lenge siden man blei brent på bål,torturert og drept bare fordi at man hadde andre tanker og meninger enn det som var den vanlige aksepterte og normale.Man har kommet litt lenger i dag,men fortsatt er det flere mil igjen for mange til å fullt ut akseptere det som aldri har vært akseptabelt og normalt ut i fra vanlig oppfatning av hva som er akseptert og normalt.En god bloggvenn skriver til meg i dag og tar opp Galskap som et relativt begrep,den form for Galskap man må være i besittelse av for å oppleve åndelighet og i noen svært få lykkelige øyeblikk i livet,det jeg vil kalle Guddommelighet.Man kan oppleve det,men det krever visse forutsetninger og den første forutsetningen er at man må gi slipp på alle tidligere oppfatninger om så og si alt i denne verdslige verden,man må rive ned for så å bygge opp under helt andre og nye forutsetninger.Det er tung jobb,ensom jobb og man står ofte i fare for å bli kalt både gal og sinnsyk og det som verre er,men begynner man på den reisen får man styrke underveis til å takle alle ytre negative påvirkninger,man er aldri aleine,selv om det for andre tilsynelatende kan se slik ut,man blir aldri ferdig med den åndelige reisen,men man kommer til et punkt der man vet at alt er verdt det,man ser hele verden på en ny måte og man ønsker å gå videre på den veien man har startet å gå på.Å begynne på reisen kan sammenlignes med å åpne en dør,har man åpnet døren kan man aldri lukke den igjen og gå tilbake til livet som det var før man åpnet den,noe er vesentlig forandret,inne i en selv.Og man ønsker det ikke heller,man vil videre på den ferden som er startet.Etterhvert lærer man seg å leve i begge verdener helt naturlig og man fungerer godt i begge,men ser mer og mer denne verdslige verden for det den er og man forholder seg til det man ser.

For ordens skyld må jeg tilføye her at denne formen for Galskap som er relativ kan ikke forveksles eller sammenlignes med psykiske lidelser som sinnsykdom,biopolare lidelser,manisk-depressive lidelser osv.De er dokumenterte medisinske lidelser og krever medisinsk behandling.

Neale Donald Walsch har skrevet bøker der han har samtaler med Gud.Jeg har lest alle bøkene mange ganger og kommer til å lese dem igjen.Bøkene må leses med en stor åpning til det åndelige og da vil man,mens man leser forstå hvor riktig budskapene i de bøkene er.Man leser og man bare kjenner et sted i dypet av seg selv at JA,det stemmer,det er akkurat sånn det er.I en av bøkene,i en av samtalene tar de for seg nettopp dette med den åndelige forståelse vs.den verdslige forståelse og at de to ikke lar seg forene men at de lar seg kombinere ved at man forstår begge.

Gud selv sier i en av samtalene at "For å få forstand,må man miste forstand",det er den formen for Galskap jeg er inne på her,den relative formen for Galskap som av en eller annen uforståelig grunn fremdeles er langt mindre akseptert enn den medisinske formen for galskap.

Svaret på det må jo være at man ikke forstår den relative formen for Galskap,den kan ikke forklares medisinsk,kan ikke medisineres bort eller la seg "kurere".

For hva er vel åndelighet  - og hva er vel ikke åndelighet ? Vil man kalle det galskap er det et like godt ord som et annet,men de som opplever denne formen for Galskap vet at det blir helt feil.

Hilsen synskepeggy.

42 kommentarer

Siri

29.01.2012 kl.20:51

Ett flott innlegg.

Du må ut fra blogg med din viten om sånt som dette.Kanskje du kan holde foredrag om åndelige tema.Mange bør få ta del i det du skriver,kom deg ut i verden med det!

Dette og flere innlegg du har skrevet før som tar for seg det åndelige er for bra for blogg.

Det mener nå jeg.

ufo

29.01.2012 kl.21:34

Helt enig med deg:)

Det er stor forskjell å være åndelig og være gal. Det er også som du sier en svært tøff vei å gå. Det er enkelte som vil stemple deg som gal hvis du opplever slik. Men det blir heldigvis akseptert av flere nå en for noen år siden. Men som du skriver det er verdt det. Alt slit vil få sin belløning en gang.

Ha en fin kveld:)

Livet mitt som klarsynt.

29.01.2012 kl.22:32

ufo:Jeg har opplevd gjennom hele mitt liv at man har sett på meg som "annerledes",jeg syns egentlig det er greit for jeg har alltid følt meg annerledes også.Det betyr ikke at jeg har følt meg gal eller sinnsyk osv.Mine åndelige opplevelser har alltid kommet til meg fra et sted utenfor meg selv og som jeg ikke alltid har kunnet kontrollere.Det er tøft og det er ensomt,det er fordi at svært få kan forstå hva/hvordan dette er.Det verste (gjennom hele mitt liv)har allikevel vært å bli kalt for løgner når man har forutsett ting eller at man kjenner en sannhet som andre gjerne skulle sett at andre ikke kjenner til.Som jeg sa til ett av mine tantebarn,det er ikke lurt å lyve for en som er klarsynt.

Åndelighet og søken etter "den åndelige virkeligheten" har ingenting med gal å gjøre,selv om det er et faktum at svært mange som tror de er "synske" og tror de har lært "å bli synsk" på kurs, før eller seinere blir diagnostisert med en eller annen form for psykisk lidelse.Det er bla.derfor jeg fraråder på det sterkeste å ta kurs for bla."å bli synsk".Må huske på at de som virkelig har evner verken har bedt om å få dem eller om å lære seg dem og de har også hatt hele livet på å tilpasse seg evnene sine.Det er ikke noe som plutselig har skjedd,man har hatt det med seg hit,av en grunn, fra der man kom ifra.

Ha en fin kveld,du også ufo.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

29.01.2012 kl.23:09

Siri:Hei,hei.

Du aner ikke hvor mange ganger,særlig det siste året,akkurat det du skriver har blitt tatt opp med meg i forskjellige sammenhenger.Ikke ang.blogg,da det ikke er så mange som vet om at jeg blogger.Men,til stadighet kommer det opp at jeg må skrive bok,ut å snakke med folk,foredrag osv.Selv syns jeg at det er greit som det er - foreløpig - så får fremtiden vise hva som skjer (selv om jeg allerede nå vet at en forandring er på vei,og det er ikke lenge til).Jeg vil ha god tid på meg,fremdeles elsker jeg jobben min og jeg elsker å tilbringe tid med familien min og fremdeles elsker jeg mye tid for meg selv.Jeg har en følelse av at mye vil forandre seg for meg når jeg bestemmer meg for å gjøre noe annet,jeg blir mer et "allemannseie" og det vet jeg ikke om jeg vil trives med,jeg som er avhengig av ensomhet og isolasjon til tider,nettopp for å utvikle meg mer i åndelig retning.

Kan nevne i den forbindelse at for tiden får jeg mye informasjon om gener,hvordan gener kan "gå seg vill" som en følge av menneskers frie vilje og hvordan universet jobber gjennom generasjoner for å gjenopprette harmoni mellom genene.Universet er opptatt av harmoni,også harmoni mellom energier,regelen er at når forskjellige energier "blandes" skaper det spenninger og ikke harmoni og det retter universet opp i selv.

Jeg kunne ha skrevet mye om dette,informasjonen jeg får er en del av det å kunne forstå "mer",men jeg tror ikke at verden er klar for denne type informasjon enda,det må nok mer tid,åndelig opplysning og oppvåkning til før jeg kan begynne å prøve å forklare dette og veldig mye annet..Kan også nevne at for noen år siden fikk jeg mye informasjon om det man nå kaller "den fjerde dimensjon",man har alltid visst om tre,men flere år etter at jeg fikk denne informasjonen selv så har nå forskere begynt å forske på at det finnes en fjerde dimensjon.Jeg vet hva "den fjerde dimensjon er,men det er også informasjon som jeg gjør lurt i å vente litt til med å dele.

Skjønner du,tiden er ikke kommet dit enda, at jeg kan fortelle alt jeg vet,på mange måter er det svært trist men nødvendig å vente.

Takk så mye for en fin kommentar.Hilsen synskepeggy.

Ida

30.01.2012 kl.00:26

Fy søren det her er interresag lesing.Håper du vil skrive mer om det.

30.01.2012 kl.08:17

Det du skriver om her er uhyre interessant.Det du skriver om gener har jeg såvidt begynt å forstå litt av og jeg er enig med at det kan bli for mye forlangt at alle kan forstå det.Det er flere dimmensjoner enn fire og det er jeg sikker på at du vet noe om,men verden er engang sånn at vitenskapen må ta en ting om gangen.All forskning på det åndelige går seint, men fremover.Innlegget ditt sier mye om hvordan den verdslige verden forholder seg til det åndelige og folk som er søkende.

Innlegget ditt og kommentarene skraper såvidt på overflaten av temaene,men sånn må det være hvis du vil forklare og fortelle noenlunde i takt med at folk får mer forståelse for alle sider av det åndelige.

Jeg venter på flere innlegg fra deg om åndelige temaer og erfaringer du har med det.

Toril

30.01.2012 kl.09:21

Kjempeinteressant lesing Synskpeggy!:) Jeg har selv lest alle bøkene til Neale Donald Walsch, og jeg fikk et annet perspektiv og synspunkt på ting jeg mente før. Kanskje ikke alt er så A-4 som vi vil ha dert til.

Det som er interessant er hva er det som er galskap, hva er ikke galskap og hvem har bestemt at det er slik? Allerede fra vi er små blir vi satt inn i et "system", og vi blir fortalt fasiten som andre har bestemt for oss. Vi lærer å tilpasse oss de "normale" normene som andre har bestemt for oss i generasjoner før oss. Jeg tror kanskje dette er med på å hemme oss i vår kreativitet. Det kreves fantasi for å utvikle kreativitet, og uten fantasien kan ikke kreativiteten utvikles.Hvis vi skal være kreative må vi våge å være gal. Vi mennesker trenger å være kreative for å utvikle oss som mennesker! Da kan vi ikke legge bånd på oss selv og andre mennesker med normer og regler for hva som er galskap og ikke.'

Mye av båndene for hva som er galskap og ikke legger vi på oss selv som mennesker.

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin uke!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

30.01.2012 kl.12:49

Toril:Hei og God Morgen,Toril.

Dette her kunne vi to ha diskutert i en "evighet"tror jeg.

Ingenting er så A4 som man vil ha det til og en ting man må gjøre om man vil forstå Neale Donald Walsch og hans samtaler med Gud er å forkaste ideen om en avstraffende,hevngjerrig Gud,og jo mer man leser forstår man Gud på en helt annen og mer riktig måte.Gud oppsummerer det så fint selv i en av samtalene da Han sier at "skal jeg være en avstraffende og hevngjerrig Gud,det er meningsløst,skal jeg bruke min høyre hånd og straffe min venstre.."

For å oppsummere hva vi er enige om ang.galskap sier Gud det så fint "Noen hadde sagt at jorden var flat,det var en opplest,akseptert og vedtatt sannhet,den som prøvde seg på å si og mene noe annet blei straks kneblet,kastet i fengsel,torturert til de "trodde" på det alle andre "visste"...Og det er tross alt ikke så veldig lenge siden at man "visste" at jorden var flat.

Jeg har lest avsnittene om illusjoner om igjen og om igjen og jeg forstår dem.Tanken Gud vil ha leseren inn på er at alt som er relativt,her i dag - vekk i morgen er en illusjon skapt av kollektiv tankeenergi.Gud sier at det eneste som er tilbake når illusjonen er borte er JEG....Forstår man den tanken forstår man også fullt ut at man er en del av noe langt større enn oss selv og det igjen avstedkommer mange positive ting bla.man ser ikke på seg selv som verdens navle og man tar ikke seg selv så himla alvorlig,det igjen tillater at man ikke lenger tar alt så personlig osv,osv...

For å forstå disse fantastiske bøkene og alle dem som faktisk OFRER seg (man ofrer svært mye av det alle andre ville kalle "et normalt liv") ved å søke etter andre sannheter enn de oppleste og vedtatte regler og sannheter må man tenke i helt nye retninger.Det sier seg selv at for dem som lever i A4-verden og med en tro på Gud som andre har fortalt dem er den rette, vil en slik mental omstilling være,om ikke umulig,men svært vanskelig.Det er forståelig og man har respekt for det,det eneste man ønsker tilbake er litt forståelse og respekt for at noen velger å ikke forholde seg til de oppleste,aksepterte,vedtatte sannheter,men som velger å søke etter noe annet.

I boken snakker Gud også om religioner,Han sier at "det er ikke slik at man må forkaste en religion,et livssyn eller en trosretning,men heller søke å finne det beste i dem alle og kombinere dem".Gud sier også,i forbindelse med religion at "Gud fant ikke på hijab,burka,omskjæring,det er alle enige om,hva da, om alle TØR å stille seg selv spørsmålet,hva var det mer Gud ikke fant på ?".

Bare ved å stille seg selv dette "enkle" spørsmålet kan man være på vei til at en helt ny verden og virkelighet åpner seg for dem som er så modig at de spør !

Toril,du forstår at jeg kunne ha skrevet til i morgen,på et tidspunkt må jeg stoppe,selv om jeg ikke vil....

Ha en fin mandag du og så og en fin uke.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.01.2012 kl.13:02

Ida:Hei.

Så fint at du er interessert i det åndelige.Alt innenfor det åndelige starter med nysgjerrighet og spørsmål,resten går av seg selv.Det er fordi at ofte besvarer neste spørsmål det forrige og på den måten går man fremover i sin egen forståelse av hva det er og hvordan det er.

Lykke til.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.01.2012 kl.13:20

Anonym:Takk så mye for en fin kommentar.

Man er dessverre nødt til å skrape på overflaten her,å gå mer i dybden har lite for seg og mange ganger vil det virke mot sin hensikt,da andre verken har forutsetnig eller viten nok til å forstå det.Men det vil forandre seg og når det skjer er jeg klar.

Det er ,som du skriver,flere dimensjoner enn fire,men verden er ikke klar for flere..Nå har jeg skrevet mye om bøkene til Neale Donald Walsch i en kommentar over her,så jeg kan like godt fortsette ved å gi et eksempel til fra boken Hjemme hos Gud.

Det er snakk om "eplesinen".Eple og appelsin og at man kan være begge deler samtidig,det er snakk om dualisme og det faktum at sjelen kan dele seg og være flere steder samtidig,sjelen kan altså være både eple og appelsin og samtidig være begge deler,altså eplesin.Tror du at det er noen som forstår dette her ? Det tror ikke jeg !

I boken kom diskusjonen om eplesinen på et spørsmål om liv etter død.Om hvordan det kan være mulig at man treffer igjen sine nære og kjære når man selv går over,samtidig som de nære og kjære har valgt å komme tilbake hit for å leve et liv på nytt.Det får man ikke til å stemme helt,men om man forstår forklaringen som blei gitt om eplesinen,forstår man at det er fullt mulig..

Nå skal ikke jeg komplisere enkle ting mer (i dag).

Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

ufo

30.01.2012 kl.16:16

Det med flere dimensjoner er et tema som jeg er interisert i. jeg trur at vi snart kommer til å gå igjenom et dimensjonskift. Vi har gått igjenom det før og vi kommer til å gå igjenom flere. Men det er ikke så mange som vet hva det går ut på enda. Det er faktisk noen som ikke har hørt om det en gang.Men i tiden fremover vil stadig flere våkne opp. Det er en prosses som kommer helt naturlig når menneskeheten har nådd et vist stadium av utvikling.

Ønsker deg en bra dag vidre:)

Livet mitt som klarsynt.

30.01.2012 kl.19:04

Jobber med klarsynt rådgivning:Ja,jeg har slettet en kommentar.

Kommentaren var skrevet på en svært lite hyggelig måte og den har ingenting med meg (synskepeggy) å gjøre.Kommentaren hadde noe med facebook å gjøre,noe som ikke angår meg i det hele tatt,da jeg ikke engang har en facebookprofil,noe jeg skrevet om her i bloggen tidligere.

Kommentaren var også så usaklig som det er mulig å være i forhold til innlegget og den etterfølgende debatten under innlegget.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.01.2012 kl.19:15

ufo:Hei igjen ufo.

Dette med dimensjoner har også med det jeg såvidt nevnte ang.gener.Det er rett og slett fordi at ulike energier havner i ulike dimensjoner.Og noen ganger forenes ulike energier (som ikke skulle ha gjort det)når de tilbringer tid samtidig i denne dimensjonen vi befinner oss i nå.Der kommer bla.den frie vilje inn.

Det er ikke slik at noen energier er dårlige eller gode,og heller ikke slik at noen er snille og noen er slemme.Man kan heller sammenligne det med læring i en skole,elevene befinner seg på det nivået de må befinne seg på for å få best mulig utbytte og læring der de er og det er tilpasset dem ut i fra deres behov.Akkurat slik er det også i flere av dimensjonene.Elevene (sjelene) befinner seg på det nivået de er best tjent med,etter hvor langt de (sjelene) er kommet i sin utvikling.

Det er svært interessant,og jeg tror du har rett,prosessen har vært i gang lenge og vil skyte fart i tiden fremover.

Ha en fin dag du også,ufo.Hilsen synskepeggy.

Siri

30.01.2012 kl.20:03

Du gjorde helt rett i å slette den ufyslige kommentaren.Den var ikke rettet mot deg,men noen andre.

Det er temmelig drøyt syns jeg, å legge igjen en kommentar av en slik karakter her i din blogg som endatil er myntet på noen andre.

Jeg følger debatten og syns den har utviklet seg veldig bra.Er veldig interessert i temaet som diskuteres.

Iceman

30.01.2012 kl.20:20

Hei Synskepeggy! :-)

Skjønner godt at du slettet den der....du vet, folk som overhode ikke har innsikt, reagerer som regel med mindre inteligente kommentarer og latterliggøring .Det sier veldig mye om den type mennesker...det er typisk handlig fra en som ikke forstår hva det er snakk om her. Så jeg er helt enig med deg, denne flåsete og menigsløse kommentaren kunne du blitt spart for....og skal man omtale andre bloggere, er vel det minste en kan forvente at de hendvenner seg i bloggen til den de omtaler og skriver det de har på hjerte der....

Innlegget ditt var veldig interessant. Etter som jeg oppfatter det,finnes det to typer galskap,en type galskap der vedkomende er psykisk syk og trenger behandling, og den andre typen "galskap" der vedkomende har kontakt med det åndelige og har litt mer innsikt enn andre...Felles for den siste katogorien, er at mange av de har blitt sett på som "særinger" og "galninger" av andre....men heldigvis begynner folk å bli mer opplyst,flere og flere opplever kontakt med det åndelige.Og det gjør heldigvis at disse personene blir mer og mer aksepterte også.

linnsvaleng

30.01.2012 kl.21:45

Hie, jeg lurer på en ting, som ikke har noe med det du skrev :) Åssen kan man vite at man blir forfulgt av sjel som ikke lenger har en kropp? hehe, litt rart spm :)

Playmate to Jesus <3

30.01.2012 kl.22:59

Galskap er relativt, som så mye annet i Guds rike. I min egen Galskap har jeg lært at det eneste som ikke er relativt, er godhet og Kjærlighet. Selv ondskap er relativt, da onde mennesker ikke ser seg selv som onde. Om du skjønner. Et godt innlegg, Peggy!

AI

slarveposten

31.01.2012 kl.02:08

COCO:) Ler og ler og ler* Spes av denne playmaten! WTF, vet du hva playmate betyr egentlig?

Kanskje du jobber hos Hugh Hefner? *LOL* spørsmålet er: hvor mange gærninger klarer du å trekke ut av ermet Sp for å ettertrykkelig fastslå at DU HAR RETT! *LER* Dere er så morsommen:) og Cornye! I love ya all!

anonym

31.01.2012 kl.06:18

Det er helt flott at du skrev denne kommentaren Slarveposten.Den bekrefter perfekt det Iceman skriver i sin kommentar lenger oppe her!

Ida

31.01.2012 kl.09:36

Hei <3

Jeg leste den kommentaren fra slarveposten den du slettet.Jeg er helt enig i at du gjorde rett da du slettet den,men nå syns jeg at den skulle stått som du fikk den.Jeg er helt enig med anonym og Iceman og får du flere kommentarer av samme slag fra slarveposten eller noen av slarvepostens tilhengere vil de bare dumme seg enda mer ut fra nå av og bekrefte Icemans kommentar ytterligere.

Jeg har tittro nok til slarveposten og dens tillhengere at de tenker litt og forstår det.

De har nok utspilt sin rolle her og jeg tror at de vet det.Bare se på tidspunktet denne slarveposten la igjen en så avslørende kommentar.Det kan være rett som flere har antydet at slarveposten har søvnproblemer grunnet tenke ut nye måter prøve å provosere deg og dine lesere på.Stakkar,kan ikke ha det godt nå,ting tyder på at bloggeren må overgå seg selv enda en gang.

Stå på,Synskepeggy.Jeg liker bloggen din og temaet du tar opp i innlegget interesserer meg også,men innrømmer at jeg ikke forstår så mye av det enda,men jeg prøver.

Anonym

31.01.2012 kl.10:02

Jeg har en henstilling om å overse abosolutt alle stunts som Slarveposten kommer med på Synskpeggy sin blogg! Ikke kommenter det! Synskpeggy og hennes lesere kommer aldri til å få ro hvis Slarveposten får kommentarer på sine påfunn her på bloggen. Vær så snill for Synskpeggy sin del overse alt fra Slarveposten måtte komme med. Ei heller gjengi på Synskpeggy sin blogg hva Slarveposten og co skriver og gjør. Det finnes kun en fasit, og det er å overse!

Ønsker deg en fin dag Synskpegg:-)

Klem fra meg

Jan

31.01.2012 kl.10:25

Jeg leser innlegget og debatten med stor interesse,men må si som Ida jeg forstår ikke så mye av det enda,men prøver.

Slarveposten har med den kommentaren her gravd sin egen grav,alt som måtte komme fra den bloggeren nå vil stille slarveposten i et enda dårligere lys.Dumt at du slettet den første kommentaren den ville føyd seg fint inn i rekken av andre avslørende kommentarer kommet derfra.Hadde håpet at en psykolog hadde hatt litt flere hjerneceller enn å bruke de få på å avsløre hvor dum psykologen egentlig er.Unnskyldningen må være at kommentaren er skrevet midt på natten og det kan ikke forventes at noen er helt klar i toppen etter at kverna har gått 24/7 for å pønske ut denne kommentaren og den første.Ikke det minste rart om psykologen har søvnproblemer,det kalles prestasjonsangst og psykologen har sørget for at det skal leveres!

Det blir spennende og se hva som blir det neste.Det blir bare dumt og flaut hva det blir.

Nå følger jeg den flotte henstillingen fra anonym.

Reaksjoner

31.01.2012 kl.12:11

Savner liker knappen her på innlegget ditt:))

Sier som jeg har sagt før, noen av dine såkalte bloggvenner har ugler i mosen.

Kan ikke annet en å le, for de er snart, meget snart avslørt.

Ha en fin dag

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:28

Reaksjoner:Om du vil innrømme det eller ikke så har du tatt feil flere ganger,ikke sant IngerJ.Og da sier det seg selv at om jeg skulle ha hørt på deg og dine teorier ville jeg blitt kraftig villedet - flere ganger..

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:31

Jan:Hei !

Uten å komme nærmere inn på noe her,kan jeg si at samme tanken har slått meg.

Så fint at du liker innlegget,det er ikke så vanskelig å forstå som det kan virke,tenk på det en stund,så helt ut av det blå forstår du også.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:34

Anonym:Takk så mye for den gode henstillingen,"anonym".

Her har skjedd ting i kommentarfeltet i dag og i natt,og etter det tror jeg ærlig talt ikke det er noen som bryr seg lenger.Som en kommentar sier her,det blir for dumt rett og slett.

Ønsker deg også en fin dag,"anonym".Klem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:37

Ida:Det tror jeg også.Takk så mye.

Som jeg skreiv i en annen kommentar,det er egentlig ikke så uforståelig som det kan se ut som.Jeg har alltid sagt at åndelig forståelse og oppvåkning starter med spørsmål og nysgjerrighet,da er man i gang.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:38

anonym:Et godt poeng som jeg håper at alle får med seg.TAKK !

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:41

linnsvaleng:Hei !

Det er veldig mange måter å merke det på,de fleste er velkjente.Jeg bruker å si at om du føler på deg at det er noe mer rundt deg,så er det det.Stol på intuisjonen din,det er den som gir deg beskjed.

Lykke til.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:44

Playmate to Jesus:Hei,A.I,

Jeg skjønner - og jeg er helt enig.

Å kalle seg Gal for å komme til slike sannheter blir for meg feil,selv om man må besitte en viss form for Galskap for å komme dit.

Ha en strålende og "mediterende" dag,A.I.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.13:49

Siri:Hei.

Angrer litt nå på at jeg slettet av grunner andre har vært inne på her,men syns samtidig som de fleste andre som fikk den med seg at den hadde ingenting her i debatten å gjøre.Har innrømmet at jeg slettet og hvorfor her i kommentarfeltet tidligere.

Jeg har et håp om at debatten ang.innlegget kanskje vil ta seg opp igjen,man var inne på meget interessante ting da den plutselig stoppet opp.

Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.14:02

Iceman:Hei igjen Iceman.

Har du sett ! Denne kommentaren din fikk en helt annen slagkraft på et øyeblikk da noen var dum og ga etter for fristelsen til å prøve å provosere på nytt.

Alt er forøvrig sagt om den saken av andre her i dag,så det er bare for meg å være enig med de øvrige som har lagt merke til det samme.

Det er lett for dem som er åndelige å skille mellom de to typer galskap,men ikke alltid så lett for alle andre,noe holdning,latterliggjøring osv.viser tydelig.

Allikevel er det stor forskjell på å ha kjennskap til det åndelige og å være åndelig.Fks.en som "kan" Bibelen opp og i mente og frem og tilbake er IKKE åndelig,heller tvert i mot.Vil ikke si at fks en prest er særlig åndelig,og det er på grunn av at de som er åndelige omgir seg med en helt annen atmosfære (energi) enn det fks.en prest gjør eller en annen som har "god" kjennskap til Bibelen og bibelord (spesielt helvete og tenners gnissel).De som er åndelige og som omgivelser merker er åndelige henter sine kunnskaper om det åndelige alle andre steder enn i Bibelen.Og det er langt i fra feil,selv om oppleste,vedtatte,"normale" oppfatninger sier at det er det.

Det er en svært interessant debatt dette også !

Ha en fin dag,Iceman.Hilsen synskepeggy.

Reaksjoner

31.01.2012 kl.14:14

Vi får se da SP:))))

Jeg sa ikke når, husk det, jeg sa meget snart. Alt er relativt.

Men bare vær et godtroende fjols du, ikke kom til meg å si at du ikke det visste jeg ikke noe om;))

Ha en fin dag

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.15:02

Reaksjoner:Enig med du.Vent å se...

Ha en fin dag !

Hilsen synskepeggy.

navref

31.01.2012 kl.15:04

Maken til sludder har jeg aldri lest. Hva vil du oppnå med dette tøvet?

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.15:08

navref:Slikt sludder trenger da ikke du å lese,skjønner ikke at du gidder,jeg altså.

Hilsen synskepeggy.

Maria

31.01.2012 kl.15:44

Jeg har lest Neale Donald Walsch sine bøker og dem er kjempe spennende. Nå er det mange år siden sist jeg leste dem , men skal virkelig finne dem frem igjen !! :)

For dem som ikke har lest eller vet noe om bøkene kan dem kanskje virke "latterlige" , men det er dem absolutt ikke .... Dem er til tider litt vanskelig og forstå .. men man må lese dem med ett åpent sinn..,

Var mye jeg ikke helt skjønte da jeg leste dem , men man får endel Aha underveis. Mange sier også att man må lese bøkene flere ganger for og virkelig forstå det fulle og hele budskapet i dem ... !! :)

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.15:56

Maria:Jeg har lest bøkene flere ganger og hver gang forstår jeg noe nytt.Jeg har blitt veldig glad i dem og budskapet de bringer til den som leser.Mange forteller om at hele livet har forandret seg for dem - til det bedre etter å ha lest og forstått dem.

Jeg vil ikke kalle bøkene spennende,men en god veiviser til ny og større forståelse for det åndelige.Man blir aldri ferdig med disse bøkene.

Aha-opplevelsene du skriver om er gledesrop her :JA,det er akkurat sånn det er !!

Man bare vet med seg selv hvor riktig budskapet i bøkene er,man begynner å huske det man alltid har visst,men har glemt et sted på veien fra der til her.

Hilsen synskepeggy.

Iceman

31.01.2012 kl.16:44

Ja,tror jeg skjønner hva du mener.Selv om noen er veldig bra på teoretiske ting er skoleflinke, beleste, og har høye titler ol. er ikke det ikke nok til å kalle seg åndelig. En kan ikke bare lese seg til å bli åndelig...det kerves indre jobbing med seg selv i tillegg.... For at et menneske skal oppleves som åndelig, må de nødvendigvis inneha en viss energi og utstråle en aura som andre kan oppfatte,det må komme innenfra på en måte...Ta fek. en prest,om han kan bibelen fra a til å, men ikke har noen evner til å sette seg inn i andres sorg og smerte om de for eksempel har mistet noen,da vil jeg tro at den presten ikke oppleves som åndelig. Men har vi derimot med en prest som er istand til å føle andres sorg og smerte ,og virkelig vise empati, vil jeg tro at han oppleves som åndelig....Og dette gjelder vel i de fleste sammenhenger mellom mennesker vil jeg tro......

Livet mitt som klarsynt.

31.01.2012 kl.17:03

Iceman:Hei igjen,Iceman.

Det er riktig.

Forskjellen er ganske kort og enkel : Menneskelige egenskaper og velutviklede sosiale antenner, og de egenskapene kan ingen lese seg til.Enten har man dem,eller så har man dem ikke.

Godt å merke seg også,kanskje, at flere og flere arbeidsgivere ser større verdi i menneskelige egenskaper enn i formel kompetanse hos sine ansatte.Det gjelder selvsagt i yrker som bla.legger vekt på kundeservice og yrker generelt der man har mye med mennesker å gjøre.

Ha en fin dag,Iceman.Hilsen synskepeggy.

lulltove

01.02.2012 kl.11:13

Skulle så inderlig gjerne ha større innsikt, men føler meg helt fortapt her. Jeg føler at jeg ikke hører til noe sted.

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2012 kl.11:26

lulltove:Heiann,

Det var trist,men om det kan være noen trøst så har jeg opplevd gang etter gang hos andre som har det slik (og noen ganger meg selv) at det er når man føler seg mest fortapt den største innsikten kommer,men man vet det ikke før etter en stund.

Det første man må gjøre er å begynne å spørre,og vel så viktig,høre på seg selv hva svarene blir - og ikke andre.

Jeg tror kanskje du har blitt villedet litt og hørt mer på hva andre syns og mener og tror enn du hører på deg selv,det kan virke som om du er litt i "utakt" på akkurat det.

Lykke til ! Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits