I MITT HUS !!

I år har jeg vært enslig forsørger,eller for å si det litt "up to date" skattet i klasse 2  i 32 år.Jeg har opparbeidet meg max år pensjonspoeng + tre år,men det er en annen diskusjon.Det er fordi at det er 17 års aldersforskjell mellom mine to.Det har vært,til tider,knalltøft også økonomisk,men aldri noe stress og jeg har alltid vært sammen med barna mine.

Da jeg skulle ut i jobb i -85 ville jeg ha en jobb som ga meg mest mulig tid hjemme og som samtidig betalte så godt at jeg kunne forsørge oss.Turnus på dagtid passet ikke meg,da det er mye jobbing på kveldstid.Så jeg valgte å jobbe på natt.I de første årene jobbet jeg i full stilling på natt,men det blei for tungt så jeg gikk ned i redusert til 69,5% av hensyn til familien.Det la selvfølgelig en kraftig demper på økonomien og vi måtte innrette oss deretter.Men jeg blei mer opplagt og fikk mer (våken) tid sammen med familien.

Etter endt svangerskapspermisjon med min datter,gikk min sønn i lære,han kunne med glede ha passet sin søster når jeg var på jobb,men det kunne han ikke.Han gikk hjemmefra kl.06 på morgenen og jeg kunne tidligst være hjemme fra jobb kl.07.30.denne korte perioden gjorde at jeg måtte ansette en person som låg hos oss hele natten for å ha tilsyn med barnet i den korte perioden om morgenen.Tilsynet i 1og 1/2 time om morgenen var helt nødvendig og jeg betalte kr.3200;pr mnd for dette tilsynet.Det som var viktig for meg var at det var meg selv som la barnet til å sove om kvelden før jeg gikk på jobb og at det var jeg som var der om morgenen da hun sto opp.Jeg tror det var det året hun fylte fem at hun virkelig forsto at jeg hadde vært vekke mens hun sov.Ingen av mine to har gått i barnehage og det er jeg stolt av !

Alternativet jeg vagte og fortsatt velger passer perfekt for oss og mine prioriteringer - først mine selvpålagte forpliktelser og mitt selvpålagte ansvar,så meg selv ! Men selvfølgelig,det har vært knalltøft til tider,man kan jo bare tenke seg,jeg kom hjem fra nattevakt,barnevakten gikk hjem og jeg blei værende hele dagen aleine med et strålende opplagt,lys våkent barn som hadde sovet hele natten.Det var langt flere ganger jeg ikke sov mellom vaktene enn at jeg gjorde det.Når jeg nå ser tilbake på disse (tøffe) årene fatter jeg ikke selv hvordan det gikk til at jeg klarte det,men jeg har alltid stått fast ved valgene og prioriteringene jeg har gjort og minner meg selv på hva som er det viktigste for meg,og det gjør jeg fortsatt.

Man høster som man sår,sies det.Det må gå begge veier,er man sint og hyler og skriker får man det tilbake (i generasjoner),men tar man den totalt motsatte retning,ikke hylig og skriking og anklager,men forståelse og ro, håper jeg at man får det tilbake i generasjoner også.Jeg har tid og anledning til å høre,ikke bli sint,men ta holdningen : Gjort er gjort,det er ingenting å gjøre med,unntatt å prøve å gjøre det bedre i fortsetningen.Håper inderlig at mine to har lært noe viktig av min holdning.

Da min datter begynte på SFO og frem til hun gikk i fjerde klasse var det nesten en "krig" om å få bli med henne hjem fra skolen etter skoletid.For en stund siden fikk jeg en forklaring på det fra en av min datters venner (har egentlig visst det selv hele tiden,men fint å få det bekreftet) da en av min datters venner kunne fortelle meg at i mitt hus var det alltid voksne tilstede og som hadde tid,middagen sto på bordet og alle var like velkommen her i mitt hus.Den voksne hadde tid til barna og tid til å vise omsorg for alle som kom inn døren.Sånn har det alltid vært i mitt hus,vennene til min sønn har flere ganger sagt til ham at hos oss fikk de alltid en bedre mottakelse enn i sitt eget hjem.Noen av de vennene har jeg kontakt med den dag i dag og jeg håper at jeg kan bidra med litt av hva de trenger når våre veier møtes..

Jeg tenker tilbake på meg selv som 21åring.Det eneste jeg hadde i denne verden var to pappkartonger med personlige eiendeler,min store mage med en baby inni og meg selv,fast bestemt på at det skulle gå bra med oss.Da babyen var født flyttet babyen og jeg inn på et knøttlite loft,på seinhøsten og med lite varme for en liten baby.Derifra har man kommet langt,og alt har skjedd på grunn av meg - eller ikke på grunn av meg - ansvaret for vår fremtid har alltid vært mitt,mitt aleine, og det er jeg glad for.

Vel,jeg har alltid gjort ting litt annerledes enn det andre har gjort,så hvorfor ikke fortsette med det.Om 31/2 år fyller min datter 18 år og jeg håper at på hennes attenårsdag, er en av mine planer oppfylt og ferdig.Jeg har bestemt meg for å selge huset,bruke overskuddet til å kjøpe en leilighet til henne (og selvsagt er det en selveierleilighet jeg har i tankene) og selv gå ut på leiemarkedet.Jeg vil gi henne den best mulige starten i livet og hva er vel bedre.Hun arver alt mitt og jeg har mulighet til å gjøre det på denne måten,da det bare er henne og meg.Det skal veldig mye til for at denne planen ikke skal kunne gjennomføres,da er det i så fall omstendigheter (finanskrise) i samfunnet som stopper meg og ikke det at jeg på et tidspunkt vil forandre mening.Datteren min vet foreløpig ikke noe om mine planer(eller hun velger å ikke høre etter når jeg snakker om det,forståelig i grunnen,hun er 14 år).Hun skal ha de beste forutsetninger som jeg kan gi henne.Og det kan jeg bestemme.

Den beste annerkjennelse og bevis for at man har VALGT riktig en mor noen gang kan få,er når sønnen i huset på 24 år helt ut av det blå sier til sin mor (ca to mnd før han selv døde) "Jeg håper at du alltid vil være mot min søster sånn som du alltid har vært mot meg".Da jeg spurte etter forklaring på hva han mente og hvorfor svarte han "Bare vær moren hennes,sånn som du har vært min mor,det er alt".Fremdeles i dag ser jeg dette og når han sa det så klart fremfor meg..Jeg håper at han er fornøyd så langt og jeg skal fortsette å gjøre så godt jeg kan.Det er et løfte !!!!

Hilsen synskepeggy.

6 kommentarer

Sissel

11.03.2012 kl.17:38

Hei!:) Hvordan kommer man i kontakt med deg? Er en fattig student som ønsker å få svar på ulike ting. Ta gjerne kontakt på epost, mvh Sissel

Livet mitt som klarsynt.

11.03.2012 kl.18:12

Sissel:Hei,hei.

Innlegget her var et knøttlite bidrag til kvinnekampen og en påminnelse om at ALT STARTER MED EN SELV og DER MAN SELV ER....

Og en påminnelse om at "mange bekker små,gjør....

Hilsen synskepeggy.

Inger

11.03.2012 kl.18:54

Ja , det er jeg oppvokst med å, snakk istedet for kjefting, og det igjen videre fører man videre i livet,Man oppnår mere med snakk, en kjefting, og være ufin. Klart jeg og min søster fikk smake bjørk-riset, når vi gjorde noe galt, men aldri at jeg har hørt min far rope til meg, uansett hvor sint han var. Broren min er bortskjemt, men så er han attpådalt så det holder. Men vi får bare bære over med det;)

Du gjør vel det rett for deg å dine, har man en inntekt , så må man bare innrette seg etter det.

Og du har din måte og oppdra på, og andre sin måte, Det finnes vel ikke noen oppskrift på det.

Ha en kveld.

johanne

11.03.2012 kl.19:26

hei

er jeg klarsynt eller er dette noe jeg innbilder meg???

jeg kan se og høre ting som ikke lever lenger, jeg kan føle god og dårlig enerski. jeg kan se bilder av ting og jeg kan se ting som skjedde for mange, mage årsiden.

er dette noe jeg innbilder meg?????? eller er det sant?

Livet mitt som klarsynt.

11.03.2012 kl.20:12

Inger:Jeg kjenner personlig folk som har levert barna i barnehagen - for å gå ut å demonstrere selv(for eller i mot hva som helst) og det har jeg stilt spørsmålstegn ved mer enn en gang - uten å ha fått noe tilfredsstillende svar fra noen av dem det gjelder.

Fysisk avstraffelse,eller kjefting og smelling, tar jeg absolutt avstand fra,i mitt hus har det heller aldri vært nødvendig å vurdere noe slikt...

Hilsen synskepeggy.

IEvasDrakt

13.03.2012 kl.19:37

Det er ikke uten grunn at det er best å satse på kvinnene i arbeidet med å skape bedre kår i uland. Mødre vil alltid stå på for å skape et godt hjem, et godt samfunn for sine barn. Eller ihvertfall de fleste mødre vil det. Alenemødres innsats blir ikke gitt den status det burde. Jeg brukte mye penger på min datter på blant annet fritidsaktiviteter og reiser. Jeg er sikker på at mange ikke forstod at det jeg holdt på med var selvsikkerhetsbygging. Har ikke mye igjen økonomisk, men når jeg ser den flotte jenta jeg har jobbet fram er jeg utrolig stolt.

Min datter gikk i barnehagen. Og det er jeg stolt av. Hun stortrivdes, hadde det kjempekjekt med barn på samme alder og jeg kunne jobbe slik at jeg kunne tjene nok penger til at vi kunne være sammen, hun og jeg. :o)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits