Suverent og feilfritt og kan ikke angripes,eller ????

Tar ikke selvkritikk,det er heller ikke nytt,de fortsetter å være like suverene og feilfrie i egne øyne som de alltid har vært.En stat i staten som turer frem akkurat som de vil.Og det til tross for at massiv kritikk hagler fra så og si alle hold.Det kan de fortsette med så lenge de kan gjemme seg bak taushetsplikt,feige som de er når alt kommer til alt,taushetsplikt som brukeren (noen ganger) selv har opphevet,så hvem beskytter taushetsplikten da,tro.

Krass kritikk kommer til og med fra en av deres egne,selveste den helt ferske barneministeren,Inga Marte Thorkildsen.Barneministeren vil gripe inn tidligere og med kraftigere tiltak for å forebygge overgrep og omsorgssvikt.Hun vil ha barnevernet på plass før fødselen,så tidlig som seks uker før, der det er mistanke om rus,vold,seksuelle overgrep og omsorgssvikt.Allerede der er de som får barnevernet som et ekkelt pust i nakken for resten av livet satt i bås.Men hva med alle de barn som lider omsorgssvikt overlatt til seg selv (ofte med ansvar for yngre søsken) osv.Omsorgssvikt kan være så mye og det er tross alt langt flere barn fra såkalte vellykkede hjem som ikke har det så bra enn de som er offer for rus og/eller voldsproblemer.

Det er nok for mye å håpe på at Inga Marte Thorkildsen,med sine (kanskje) noen-og-tyve-år på baken har den nødvendige livserfaring og kompetanse som skal til for å se hvor problemene egentlig ligger,hvordan løse dem og ikke minst som er modig nok til å "sette seg opp" mot staten i staten som barnevernsetaten tydeligvis er.Jeg kan tipse henne jeg,om at det kanskje kan være smart å omorganisere hele etaten og ta fra dem litt usunn makt og ukultur samtidig.Jeg kan også tipse henne om å skolere de ansatte i hva som er relevant og hva som ikke er det og å slutte å bruke store,helt unødvendige ressurser,som skal gå til vanskeligstilte barn,på å krangle om "hvem som har skylden" for rot,omsorgssvikt fra etaten selv,maktmisbruk og ikke minst ressursbruk på alle de sinnsyke,hinsides fornuft og virkelighet anonyme bekymringsmeldinger,som oftest kommer fra sure nabokjerringer som egentlig bare er forbanna fordi at barna i nabolaget har vært inne i deres private hage "å tatt seg til rette".Eller noe annet idiotisk og personlig som barnevernet ikke bør gidde å ha noe med å gjøre.Alle forstår at det er snakk om rein og skjær hevn,untatt de barnevernsansatte selv og det til tross for at noen av de anonyme bekymringsmeldingene er så "fantasifulle" at de ikke engang er verdt ressursen man bruker på å motta samtalen (lønnstrinn 50+++).Det koster,det,både tid og penger, som et barn som virkelig trenger det skulle ha hatt !

Igjen har det blitt avdekket flere grusomme og triste skjebner under eller i total mangel på offentlig omsorg.Man kan, med rette ,spørre seg om hvem som egentilg driver med omsorgssvikt og alle andre former for svikt,jeg tror ikke at det er foreldre og andre omsorgspersoner som er de verste svikerne.Det er på tide,Inga Marte Thorkildsen,at en stor mangel blir rettet på,og det snarest,nemlig en instans med med nødvendig myndighet over barnevernsetaten.Jeg tror at man ville sett positive resultater umiddelbart med en slik instans.

Kanskje du,Inga Marte Thorkildsen rydder opp og får en anstendig etat som både brukere og andre kan være stolte av.Det er virkelig på tide.Så langt lover det godt under den nye barneministerens "styring",mange forslag til forbedringer er allerede registrert,men foreløpig bare på tankestadiet - og der forblir de vel....

Så får man se da,om den nye barneministeren får en annen historie å skrive inn i historiebøkene enn samtlige av sine forgjengere,historien til hennes forgjengere er velkjent og sørgelig : Jeg vil ! Jeg vil ! Men jeg får det ikke til.

Hilsen synskepeggy.

 

 

Én kommentar

ufo

09.04.2012 kl.22:21

Det fåregår mye i barnevernet som mange ikke er klar over. Jeg har hørt historier der hvor barna ufrivelig har blitt henta inn av barnevernet. De har ikke fått lov å ringe eller besøke foreldra enda dem hadde hatt det bedre oss foreldrene sine. Har hørt en historie om at en mor ble fratatt omsorgsretten til barnet sitt. Begrunnelsen var at hun ikke kunne lage vaffler. Vet ikke om det stemmer,men hvis det stemmer er det svært skremmende.

Barn helt ned til 12 års aldren blir plassert på romm sammen med andre ungdom på 16-17 år. Mange av dem bruker narkotika og er kriminelle. Er det liksom tryghet for barn?

Mange barn som trenger hjelp øyeblikkelig må vente opp til 3 år før hjelpen kommer. Mange av de som må vente lever ett liv hvor det er vold og rusproblemer. Det går hardt inn på barn og unge. Det ødlegger livet dems,og mange klarer aldri å komme over det.

Jeg er skremt når jeg hører historier fra barnevernet. De skal liksom være en trygghet for både voksne og barn. Men nå er det slik at enkelte går rundt og er redd for barnevernet. De skal være der for å hjelpe barn og voksne på rett spor. Men det er uskyldige foreldre som blir tatt fra barna,mens mange som egentlig ikke er egnet til å ta vare på barn får beholde retten.

Vi får håpe hun klarer å ta over ansvaret og får barnevernet på rett kjør igjen.

Ønsker deg en fin mandags kveld:)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits