Synske barn.

Denne boken leste jeg for flere år siden.Den gang fikk jeg bare tak i den på engelsk,så jeg leste den engelske utgaven.Både den engelske og den norske var en rein fornøyelse å lese, og den må bli en fornøyelse å lese for alle andre også,særlig alle de (flere og flere) som mener at de har barn med evner i huset selv.

Jeg skreiv et innlegg her i bloggen om mine opplevelser av det å ha et barn med evner i huset,det innlegget ligger i arkivet fra 11.november 2010 "Barn med evner",kanskje det kan være interessant å lese,nå som man allikevel er inne på temaet synske barn.

Boken har,som sagt vært en fornøyelse å lese.Forfatteren oppfordrer alle å legge vekk fordommene sine og snakke og ikke minst høre på barna.Noe som jeg også har oppfordret til i alle år.Når man begynner å høre etter,er det helt utrolig hvor mye informasjon barn kan bringe videre.Forfatteren spør,husker barn åndeverden ? Og forfatteren svarer selv og sier,uten tvil.De har jo nettopp kommet derfra.

I boken synske barn forteller forfatteren om de ulike måtene barns oversanselige evner kan manifestere seg på,hvordan voksne bør reagere på slike evner - med eksempler på beste og verste reaksjoner - og hva vi kan lære av kunskapen fra den andre siden som barna deler med oss.Med synske barn håper forfatteren å bevisstgjøre oss voksne slik at flere barn skal få anledning til å utvikle sine evner,det forfatteren betrakter som gaver fra Gud.

Jeg tviler på at noen vil finne på å avfeie barnas detaljerte,fantastiske historier som "rein fantasi" etter å ha lest denne flotte opplysende boken.

Hilsen synskepeggy.

27 kommentarer

Lene Jeanette Taralrud

16.04.2012 kl.08:38

Jeg synes det er veldig spennende at barn er synsk =)

Man skal aldri undervurdere barn!

Beathe

16.04.2012 kl.08:47

hmm.. kansje jeg burde lese den :D

Nosterud ☼

16.04.2012 kl.09:06

Det er litt interessant at små barn som oftest kan se spøkelser til de kommer i 8 - 10 årsalderen! : D

Trygve

16.04.2012 kl.09:44

Jeg er av den oppfatning at vi også må være nøkterne, samtidig som vi er åpne. Det er en balansegang.

Barn har ofte rikt fantasiliv, men er er også svært mye mer mottakelige for ting, enn voksne.

Jeg synes kanskje begrepet "synsk" blir for snevert i denne sammenheng. "Persepsjonistiske" er bedre, men ikke akkurat folkelig begrep.

Det å ta inn ting fra tidligere levende eller vandøde - det er vel ikke akkurat synsket som sådan. Men barn har noen ganger slike evner.

Jente98

16.04.2012 kl.09:53

DEN SUGER

stinesdager

16.04.2012 kl.10:45

Barn er åpne for det meste sånt, skummelt og spennende i samme stund :)

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.10:49

Jente98:
Jeg forstår godt at du kan ha den oppfatningen - etter å ha vært inne på bloggen din og etter at jeg er helt siker på at du ikke har lest boken.Det suger,det !!
Hilsen synskepeggy.

Allis

16.04.2012 kl.11:09

Heisan.

Har ikke lest den boken, men har sett flere programmer og diverse om disse barna, utrulig spennende, men så skummelt det må være for de,ivertfall om de ikke har voksne rundt seg som forstår og kan forklare . Eg vet ikke om eg hadde oppfattet dette om noen av mine barn tegnet og fortalte om dette når de var små, eg hadde nok bare tenkt at de var fantasifulle og full av pepp;-)

Ha en fin dag videre.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.12:04

Trygve: Hei,hei.
Og jeg er helt enig,man skal være nøkterne.Samtidig så bare vet man når barna snakker om noe som er virkelig for dem og når de ikke gjør det.
De gangene de voksne spør barnet "hvor de har det i fra",så kan man være sikker på at barnet får informasjonen sin andre steder fra.
Jeg er også enig i at å kalle barn "synsk" blir feil,for meg blir det feil på grunn av at jeg aldri har likt ordet "synsk" - og hvorfor har jeg forklart mange ganger i bloggen her.Jeg velger å kalle det for barn med evner - det er fordi at barn i utgangspunktet kan utvikle så mange former for evner,evnene er mange innenfor det alternative og når man starter med å kalle barn med evner for "synske",så har man allerede satt dem i "en bås" som kan vise seg å bli temmelig hemmende i forhold til de evner barnet faktisk har og skulle ha utviklet på en flott og riktig måte.
Man må være åpen for at det er mange former for psykiske "overnaturlige" evner og at det er meningen at barnet skal utvikle en eller flere av dem,ellers hadde de jo ikke hatt dem i det hele tatt.
Man merker stor forskjell på barn som har - og skal utvikle evner,og dem som ikke har det.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.12:11

Allis: Hei igjen,Allis.
Jeg forstår at du tenker sånn,de aller fleste gjør det.
Hjemme hos oss har jeg alltid oppmuntret og ufarliggjort alt som har med det andre kaller skumle og farlige ting å gjøre.Og det har gjort at hjemme hos oss er ingenting farlig,vi lever med åndene,tar informasjonen de gir oss,ler av tullet de noen ganger utsetter oss for og noen ganger er vi så heldige at vi får "kommunisere" med dem.Det syns vi er helt greit,det er som det skal være.
Ha en fin dag,Allis.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.12:15

stinesdager: Hei,hei.
Det er absolutt ikke skummelt,men det er svært spennende å få være så heldig å få følge utviklingen til ei helt spesiell jente.Denne jenta skriver jeg om i innlegget "Barn med evner" i arkivet fra 11.november 2010 :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.13:20

Beathe: Hei,hei.
Jeg syns så absolutt at du skulle lese den,alle burde lese den..
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.13:22

Lene Jeanette Taralrud: Hei,hei.
Den største feilen man gjør er å undervurdere barn - i alle sammenhenger.
Hadde man bare visst hvor mye barn egentlig får med seg - da kunne man blitt skremt,da og hatt grunn for det.
Hilsen synskepeggy.

Allis

16.04.2012 kl.13:25

Når eg tenker meg om så var ungene litt redde når faren døde, de var overbevisste om at han "spøkte" her i huset og likte ikke å være her aleine, men heldigvis så klarte eg og berolige de og ufarlig gjøre det de trudde var skummelt. Den dag i dag så er de like overbeviste om at han er her men at han bare passer på oss;) Den tanken trur eg og på for det har vi sett og opplevd alle 3. Men uansett så er eg glad vi ikke går og kjenner på sånne ting til dagen, for som du sier, dette er jo litt ukjent og skummelt for de fleste. Alle inntrykk en sitter igjen med av disse programmene som blir vist på tv, gjør jo til at man tenker litt ekstra om noe utenom det vanlige skjer, så skjønner eg godt at folk syns det er skummelt.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.13:27

Nosterud: Hei,hei.
Det er et svært interessant tema - barn med evner.
For meg er det mye mer naturlig å spørre neste spørsmål : Hva er det som gjør at synene og forbindelsen tilsynelatende forsvinner i 8 - 10 årsalderen.
Kan det være omgivelsenes fordommer (redsel),foreldrenes,skole,venner osv.som er årsaken ? Jeg,ikke bare tror,men vet at det er årsaken.Og det er så trist at jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.14:58

Allis: Hei igjen,Allis.
Barna dine har rett og det er godt å høre at de ikke er redde lenger.Det er da ingenting å være redd for heller.
Det er ikke som du tror å ha sånt rundt seg,det er faktisk helt annerledes enn det de fleste forestiller seg som ikke har erfaring med det.
Jeg skulle mange ganger ønske at det aldri var blitt sendt et fjernsynsprogram eller laget en film som omhandlet temaet "overnaturlig".For det første har fremstillingene ingenting med virkeligheten å gjøre og for det andre hadde vi,som gjør vårt beste for å avdramatisere,ufarliggjøre og ønsker at alle skal ønske "dem" velkommen,hatt et helt annet og mye bedre utgangspunkt.Som det er jobber man i motvind,snakker for døve ører og blir gjort narr av og hetset.
Det er så feil som det kan bli - man burde høre etter istedenfor å avvise,men det gjør de fleste ikke og det er ingenting jeg kan gjøre med det annet enn å fortsette å prøve - aldri gi opp - i forsøket på å få andre,i det minste litt nysgjerrig,da er mye gjort.Jeg kan aldri gi opp,da gir jeg i så fall opp en av mine livsoppgaver og det kommer ikke på tale,så får andre mene og tro hva de vil...
Hilsen synskepeggy.

Toril

16.04.2012 kl.15:57

Kjempespennende å lese innlegget ditt!

Jeg tror det viktig for alle foreldre og ikke kimse av ungene når man tror at de har evner. Her handler det om å ta ungene på alvor. Unger kan virkelig se, og mange unger har evner uten at foreldre er klar over det. Jeg har sett selv unger som har evner, men som ikke blir tatt alvorlig av foreldrene sine. Det er så viktig at ungenes evner ikke blir undertrykket av foreldre, og jeg tror mange foreldre vil si at ungene som har evner har god fantasi. Jeg tror også at dette handler om uvitenhet hos foreldrene!

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

16.04.2012 kl.23:25

Toril: Hei,hei,Toril,så hyggelig å høre fra deg,nå blei jeg glad.
"Synske" barn,eller som jeg heller vil si,barn med evner er et utrolig interessant tema.Barn med evner har en egen evne til å komme med svært konkret,detaljert og korrekt informasjon,problemet er bare at de ofte ikke blir tatt på alvor og hørt.
Foreldre vet instinktivt når barn har evner og istedenfor å avvise det som fantasier burde de støtte,hjelpe og trøste barnet,det er en belastning i seg selv å være et barn med evner,omgivelsene og spesielt foreldre bidrar ofte (uten å ville det) til at belastningen blir større enn den trenger å være.
Denne boken er helt uvurderlig og et fantastisk bidrag på veien mot målet - at alle barn med evner skal kunne utvikle evnene sine slik meningen er at de skal utvikle dem i full aksept (og trygghet) fra sine omgivelser,foreldre og andre de har kontakt med.
Ha en flott mandagskveld og kjempefin uke til deg og.Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Iceman

17.04.2012 kl.18:39

Hei Synskepeggy! :-)

Jeg har lest boken for en tid tilbake. Husker jeg syns den var veldig god, men husker ikke alt som stod i den..Det jeg syns er bra med denne type bøker er at de kan leses om igjen og om igjen flere ganger.:)

Livet mitt som klarsynt.

17.04.2012 kl.21:47

Iceman: Hei,Iceman.
Når du ikke lenger husker innholdet i boken er det på tide å lese den på nytt - og det er vel verdt det.
Jeg leser også slike bøker flere ganger,det er derfor jeg alltid (nesten) kjøper dem selv og ikke låner dem fra andre eller på biblioteket.Det skjer allikevel at jeg låner bøker,men da alltid fra andre som låner dem til meg flere ganger.
Ha en fin kveld,Iceman.Hilsen synskepeggy.

Stine

04.01.2014 kl.14:56

Den boken har jeg aldri lest, men den er nå notert under kategorien "må leses!" :)

Livet mitt som klarsynt.

04.01.2014 kl.15:05

Stine: Hei,hei :)
Helt riktig,MÅ leses,spesielt om man har barn selv eller omgås andres barn.
Man vil få et helt annet syn på begrepet livlig fantasi etter å ha lest denne boken her,det er helt sikkert :)
Hilsen synskepeggy.

Madeleine

25.04.2015 kl.19:13

kjempe spennende :)

Tattoosandpowermama

25.04.2015 kl.19:34

Så utrolig spennende, er selv en alternativ person.

Og har barn i samme fotspor ~<3 stor klem til deg

senjamamma

25.04.2015 kl.20:15

Har ikke lest boka, men den virket spennende. Har selv litt synske evner jeg har gjort stor nytte av, å nå har jeg en datter på 2år som viser meg sine. det har hun egentlig gjort siden fødselen og jeg håper hun beholder sine evner gjennom hele livet :)

Livet mitt som klarsynt.

25.04.2015 kl.22:23

Tattoosandpowermama: Hei,hei :)
Så bra da :)
Og med alternative barn i huset har du en spennende tid fremfor deg.
Når du er alternativ selv så er jeg sikker på at du oppmuntrer barnet til å bli fortrolig med sine evner og det er godt å vite :)
Stor klem til deg også og masse lykke til fremover :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

25.04.2015 kl.22:26

Madeleine: Hei,hei :)
Det er spennende.Jeg har selv et alternativt barn i huset,nå er hun snart voksen,men vi har hatt mange gode,spennende,ettertenksomme og fortrolige stunder opp gjennom årene som jeg nå ser tilbake på med respekt og takknemlighet over at vi har vært og fremdeles er så heldige at vi får oppleve dette - som er så fantastisk :)
Jeg syns du skal lese boken :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

25.04.2015 kl.22:34

senjamamma: Hei,hei :)
Jeg har som sagt selv et alternativt barn i huset,og hun,som din var ikke mange timene før man forsto at det var "noe" nydeligt og uvanlig med dette barnet.
Jeg husker tydelig da jeg for første gang fikk øyekontakt,det var et uforglemmelig øyeblikk og det var bare starten på mange gode år.
Da jeg leste boken falt svært mange biter på plass for meg og jeg fikk alle de bekreftelser jeg trengte samt gode råd om hvordan jeg skulle forholde meg til det alternative barnet slik at jeg bidro til at evnene fortsatte å utvikle seg på en god,riktig og fortrolig måte.
Du har mange gode opplevelser i vente sammen med din datter,det er jeg sikker på :)
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

55, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits