Hvor anonyme er man egentlig på blogg.no ?

Er det virkelig slik at en blogger som ønsker å være anonym når som helst står i fare for å 

finne sin identitet avslørt samt info av svært personlig karakter omtalt i annens blogg ?

Er det slik å forstå at en hvilken som helst blogger kan skaffe seg privat info 

om en hvilken som helst anonym blogger 

for så å legge den private infoen om en anonym blogger inn i egen blogg som  innlegg.

Kan alle (bloggere) skaffe seg privat info om andre (bloggere) og i så fall - hvordan ?

Bør ikke blogg.no garantere for at ikke en anonym bloggers identitet og private opplysninger ikke havner 

steder den type info ikke skal være ?

Har ikke blogg.no et ansvar for å se til at personvern blir ivaretatt ?

En anonym blogger må ha sikkerhet for at vedkommende får være anonym.

Det er like mange grunner for at noen vil blogge anonymt som det er bloggere.

Om det er slik at den anonyme bloggeren selv skal ivareta sitt peronvern (på nett) -

- noe anonym blogger faktisk gjør ved å være anonym - betyr det ingenting hvilke forholdsregler man tar

når (tilsynelatende) hvem som helst lett kan skaffe seg sensitiv informasjon om hvilken som helst anonym blogger når som helst man måtte ønske.

Dette bekymrer meg.....

Hilsen synskepeggy.

 

 

 

 

25 kommentarer

-Victoria-

19.04.2012 kl.14:34

Hvem som helst kan bruke opplysninger du legger ut i din egen blogg til å skaffe seg annen informasjon, via for eksempel offentlige dokumenter som er tilgjengelige på nett. Ønsker man å ha en anonym blogg bør man ikke legge ut noe som helst personlig som kan knyttes til en selv.

Blogg.no kan selvfølgelig ikke påta seg noe ansvar for at ingen benytter seg av informasjon du selv legger ut i bloggen.

trygvesaa

19.04.2012 kl.14:35

Skjønner tankene dine. Mange ønsker dette som et fristed fra sitt daglige "jeg", og vil la tanker og taster gå, uten å måtte personifisere seg.

Jeg er redd at det dessverre ikke er så enkelt med anonymiteten på nette. Men de fleste røper seg selv. Mange datamaskiner er hacket og da er alt i den åpent for de som vil se.

Jeg tror ikke noen i blogg.no er uforsiktige eller lekker info. I så fall er det kroken på døra for blogg.no

Foreslår at du skriver henvisning til dette innlegget hos Toril Gyldenskau - hun som er "bestyrer" her inne. Hun kan nok gi deg svar på mye.

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.14:43

trygvesaa: Heisann,
Ja,mange røper seg selv,det har jeg sett.Men det er vel bloggere som ikke er eller vil være så anonyme i utgangspunktet.
Jeg tror ikke jeg trenger å ta kontakt med Toril Gyldenskau og henvise til dette innlegget,jeg tror hun finner det selv,uten min hjelp.
Ha en fin dag.Hilsen synskepeggy.

Marianne

19.04.2012 kl.14:48

Jeg tror nok den letteste måten å holde seg anonym på angående f.eks problemer, sensitiv informasjon osv, er å la vær å legge det ut på nett ;)

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.14:53

Victoria Therese: Hei,hei.
En anonym blogger vil,som vil fortsette å være anonym,tenker over hva man legger ut og poster både i innlegg og kommentarer.
Skal man spore noe som er publisert tilbake til bloggeren,må man nødvendigvis ha et navn å forholde seg til.Mange kan ha samme historie og erfaringer å fortelle.
Skal man bruke offentlig dokumentasjon tilgjengelig på nett,er forutsetningen at man vet mer enn et nicnavn.
Hvor har man i så fall skaffet seg navnet å søke på - når bloggeren er anonym og det ikke engang finnes en ip-adresse å forholde seg til.
Som jeg skreiv til trygvesaa over her,en anonym blogger som fortsatt vil være anonym tenker seg om før man poster.
Jeg legger ikke skyld på blogg.no,men det er nå engang sånn at når slikt har skjedd,så må jo også "feilen" eller "glippen",eller hva man skal kalle det, ligge et sted.
Hilsen synskepeggy.

-Victoria-

19.04.2012 kl.14:57

Mener jeg leste i kommentarfeltet ditt en plass at noen andre hadde oppgitt ditt navn, men jeg kan jo ta feil selvfølgelig.

Jeg vet bare at vi i blogg IKKE leverer ut privat informasjon til en tredjepart, vi er pålagt en taushetsplikt som vi MÅ følge.

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.14:57

Marianne: Hei.
Når man ikke selv legger ut sensitiv informasjon,navn og ikke engang bilder der fks.omgivelsene kan kjennes igjen og noen allikevel kan identifisere anonym blogger - og offentliggjør informasjonen,hva da ? Skal man slutte å bruke/skrive på nett - for å være helt sikker ?
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.15:06

Victoria Therese: Hei.
Det jeg reagerer på er et tilfelle for en tid tilbake,den anonyme bloggen det gjelder eksisterer ikke lenger på blogg.no.
Hvem har klart å få tak i slik personlig og privat informasjon og hvordan har de gått frem.
Forutsatt,selvsagt,at det ikke er mulig å finne identitet ut i fra hva man leser i en anonym blogg - som virkelig,for meg fremsto som helt anonym.
Når man ikke har ipnr og heller ikke særlig mye mer informasjon om bloggeren,hvem det er osv.hvordan kan man da finne identiteten til vedkommende ? Er det andre enn blogg.no som har informasjon som knytter et navn til en anonym blogg ?
Hilsen synskepeggy.

goodenergyfromwithin

19.04.2012 kl.15:08

Tror det er mye opp til hver enkelte hvor offentlige de selv vil være. Men en blogg der man vil være privat så kan man ikke dele noe om seg selv eller som man kan finne ut av hvem man kansje er. For en blogg er jo åpen for alle. Jeg ønsker deg en fin dag, liker bloggen din. Les gjerne om indigobarn under bloggen min vist det kan være til interesse for deg.

malinbrekken

19.04.2012 kl.15:13

bra skrevet!

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.15:13

goodenergyfromwithin: Takk for det.
Det er for enkelt å skylde på bloggeren selv,er enig i at i noe (få) tilfeller kan det stemme,men langt i fra i alle...
Ha en fin dag du også :)
Hilsen synskepeggy.

Robert

19.04.2012 kl.15:15

Hey synskepeggy... Du kjenner meg sikkert igjen. Tankesprakende, har ny blogg og jeg ser ikke problemer med at folk er anonym. Når det gjelder Toril så skal en vel ikke legge all skyld på kun en. Jeg har ikke tro på blogg.no selv reglene bryter jo noen. Toril ga forøverig ut mitt navn via hennes blogg, og hun truet meg engang under nettby å legge hele mitt navn under hennes facebook profil. Hva skal en si til slikt, la oss si det slik. Det er en grunn jeg takket nei da hun ba meg bli venn med henne. Stoler ikke på ansatte i blogg, det vil jeg aldri gjøre. Jeg sliter med å finne ut hvordan jeg kan pynte på egen blogg, skrive tekst dokument med store bokstaver. pent layout osv... egen header. Ikke alle er flink i data... Når det gjelder personvern så tror jeg svaret på det er at ansatte selv mobber, idatroll truet meg på egen blogg å legge hele navnet mitt ut. og jeg er sjokkert over at blogg ansatte kan si noe slikt.... hadde en politi gjort noe sånt hadde han fått sparken, man skal beskyttes uansett hvem en er behind a profile... så lenge man ikke da snakker om perverse idioter som prøver seg på barn osv. Jeg tror ikke på sladrepressa, eller den bloggen... jeg skjønner ikke at blogg ansatte mener det er ok å få en slaks heder, med mindre en av dem står bak den profilen... Nei skal mye til for at jeg stoler på selv ansatte på blogg.no

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.16:40

Robert: Hei,hei.
Jeg kjenner til det du skriver om og jeg må si at det er tankevekkende,ja.
Jeg har selv hatt noen,la oss si,ublide møter med damene ansatt hos blogg.no og ønsker ikke å rippe opp i det nå,dokumentasjon ligger i bloggen her - og der ligger den godt.Jeg ville ikke engang hatt en sjef som tillot halvparten av den oppførselen man har sett her på blogg.I min bok sier det ganske så mye om sjefen også....
Må være enig i at etter mine ublide møter med damene fra blogg.no,er min tillit til hele konseptet svært redusert,et blir som regel en konsekvens,og den konsekvensen rammer også sjefen.Men,men...det kan jo finnes formildende omstendigheter hva angår sjefen....
Jeg ser heller ikke noe problem med at noen vil være anonym - og den anonymiteten bør respekteres.Uansett hvordan man ser på det,så er det å avsløre andres identitet aldri gjort med gode hensikter.
Grunnen til at jeg kom til å tenke på dette "dilemmaet" i dag,var at jeg leste Allis sitt innlegg om lagring av data.Jeg hadde i sin tid en bloggvenn,helt anonym,som fikk identitet og privat info frastjålet - det er jo et tjuveri - og vedkommende kunne seinere lese en god del info om seg selv som vedkommende selv aldri ville ha delt med noen her på blogg.Denne bloggeren blogger ikke lenger her på blogg.no.
Flere uheldige episoder i det siste,kan få noen og enhver til å tenke på om blogging er så lurt...
Ha en fin dag videre og lykke til med den nye bloggen din.Hilsen synskepeggy.

ufo

19.04.2012 kl.17:17

Jeg trur ikke man er fult så anonyme som det enkelte trur. Ihvertfall ikke etter å ha lest komentaren i fra Robert. Det er skremmende da man har rett til å være anonym.

Ønsker deg en fin kveld:)

trygvesaa

19.04.2012 kl.17:29

Oioi, det var saftig kommentar fra Robert. Nå begynner jeg å lure her.... Er det slik han sier?

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.18:08

ufo: Heisann,ufo.
La oss bare si at det har vært - og forsåvidt er - mistanke hos noen bloggere om at noen kan finne informasjon der andre (bloggere) ikke kan.
Mistanken har vært diskutert fra tid til annen.
Noen har ikke respekt for andres soleklare rett til å være anonym og det er ganske skremmende at noen(de som ikke eier respekt) kan skaffe seg informasjonen og motivet de alltid har for å gjøre det.
Ha en fortsatt fin dag,ufo.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.18:12

trygvesaa: Hei igjen.
La oss bare si det slik at de som blir anklaget i kommentaren til Robert,har enda ikke motsagt det.
Jeg personlig tror at det er slik Robert hevder og det er etter at jeg selv stiftet "bekjentskap" med de navngitte da de oppsøkte min blogg.
Hilsen synskepeggy.

Inger

19.04.2012 kl.19:14

Blogg.no, aner ikke hva personvern er for noe, og ihvertfall ikke taushetsplikt, det har vi sett alt for ofte.

Ha en fin kveld.

Livet mitt som klarsynt.

19.04.2012 kl.19:31

Inger: Heisann,IngerJ.
Det er jeg enig i og man har jo også sett bloggere slutte helt eller rømme til andre bloggplattformer på grunn av meget dårlig erfaring,både når det gjelder mobbing,trakassering,uthengning og avsløring av identitet samt sensitiv informasjon.
Flere av mine gode bloggvenner har rømt fra blogg.no av denne grunn,du kjenner nok helt sikkert til flere bloggere du også som har gjort det samme.
Ha en fin kveld du også,IngerJ.Hilsen synskepeggy.

21.04.2012 kl.18:39

du er inne på noe der ja... Vi blir sett mer enn vi aner. Hvis vi foretrekker å være anonyme, er det best å IKKE være hverken på FB eller blogg.no.. Det mener jeg..

Livet mitt som klarsynt.

21.04.2012 kl.19:52

Anonym: Du har helt rett.Jeg har ikke facebookprofil og en av grunnene til det er at det ikke skulle være mulig (ved et uhell) å koble min facebookprofil til denne bloggen.Jeg vet hvor lett det er å (uten å ville det selv) være litt uheldig og da er skaden skjedd.
Her på blogg er det helt andre mekanismer i sving,og noen er i slike situasjoner at det er lett å misbruke tillit man har - tillit som man har andre steder fra enn hos bloggeren selv.
Vi får se,ting som ikke er som det skal være,har en tendens til å avsløre seg selv...
Hilsen synskepeggy.

17.06.2013 kl.03:44

Hun gjorde det igjen postet navn ut på blogg.no Den Toril dama bryter reglene på blogg.no, sjekk bloggen hennes en Fugl som heter " Roger" dama publiserer navn. Så snakker hun om straffeloven mens hun selv gjør noe ulovelig. Liker ikke Homofile og homofile liker ikke meg som bifil da bør jeg vel henges. Hu dama er ikke helt god.

Livet mitt som klarsynt.

20.06.2013 kl.11:33

Anonym: Hei,hei :)
Jeg opplever den omtalte personen som svært upålitelig,vedkommende lar følelsene og ikke fornuften dominere.Liker man ikke en blogger og det boggeren skriver så har vedkommende mulighet for å omgå alle regler,arbeidsinstrukser og også,i verste fall,straffeloven.
Det er svært ubehagelig for mange av oss som blogger at en eller flere har tilgang til private opplysninger og som,i noen tilfeller beviselig,ikke har hatt noen betenkeligheter med å bruke dem i en klar negativ hensikt.
Det er mulig å gjøre noe med denne potensielle faren,men kontrollen over det ligger ikke hos bloggerne som føler seg utsatt.det er viljen til dem som kan eliminere trusselen det står på - ingen andre.
ha en fin dag :) Hilsen synskepeggy.

slarva

23.06.2013 kl.22:57

Long time no see..lol..holder du enda på med å vri hønsehjernen din

etter syndebukker fordi slarva hadde hjerne nok til å finne deg?

var forleden innom en anstalt på dine kanter..jobb vet du :)

skulle hatt oss en kaffe sammen vi to gamle venninnene..

Livet mitt som klarsynt.

24.06.2013 kl.11:08

slarva: Kjære deg,
Det er helt typisk at noen sitter fast i gammalt oppgulp og bitterhet som de selv har skapt,mens andre av oss har en fantastisk evne til å legge ting bak oss og gå videre mot nye utfordringer,gleder og sorger,større perspektiver som gjør at vi oppriktig ser ting for det de er.
Typisk for dem som lever i fortid av gammalt oppgulp og bitterhet er at de har et sinnemestringsproblem,klandrer alle andre og er like lite villig til å gå i seg selv som de er ivrig og villig til å gå i andre.Bagasjen sånne mennesker bærer på har de påført seg selv og de er bare de som kan kvitte seg med den.
Sånne mennesker,som er ute av stand til å komme seg videre skjønner ikke hvor mye de trenger og hvor godt de hadde hatt det på kropp og sjel om de hadde tatt imot hjelp,veiledning og effektive metoder for å oppnå et bedre liv (der man ser fremover og ikke bakover) fra en klarsynt-medium,healer osv.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits