DRITTLEI HELE TERRORSAKEN !

For en gangs skyld er jeg enig med statsministeren i noe av det han sa i åpningstalen på landsstyremøtet.Han oppfordret alle til ikke å ha for mye fokus på rettsaken som pågår.Han oppfordret alle til å fortsette sine vanlige liv,skole,jobb og ellers andre ting man til vanlig er opptatt med.

Hvordan han mener at det skal gå til,sier han ingenting om.Hvordan mener han det skal være mulig å ikke fokusere alt for mye på denne terrorsaken når over halvparten av "nye saker" i aviser,både på nett og papir omhandler saken i en eller annen form, og så og si alle norske (og noen utenlanske) tv-kanaler sender non-stop terrorsak.

Jeg har bestemt meg for å ikke følge saken og det gjør jeg ikke heller,men samtidig er det ikke til å unngå å få med seg både det ene og det andre.Det har vært mye synsing,ingen kan gi klare svar på hvorfor og hvordan.Alt som kan krype og gå av ekspertise fra bombeeksperter til psykologer er fremme på skjermen og det de gjør,mange av dem, er å analysere,synse,forstå ihjel hver eneste ord som kommer ut av munnen på tiltalte.Og disse ekspertene synser akkurat like mye som hvermannsen gjør rundt middagsbordet,altså,de har ikke peiling på hva de snakker om de heller,og de er jo også kjapp med å opplyse om at de antar og antar og antar...Tviler på om tiltalte vet det selv,hva han snakker om.

Saken,hvorfor/hva og hvordan kommer til å henge i luften for all fremtid.Det eneste som er fakta er hva som skjedde og hvem som står bak.Det er det eneste fakta som foreligger i saken og kommer alltid til å gjøre det.

Jeg har stor medfølelse for alle som på en eller annen måte blei rammet den "sinnsyke" dagen 22.juli.Jeg husker uhyggen den dagen og i dagene etter svært godt og det er langt i fra gode minner og inntrykk jeg husker.

For meg er det nok å vite at handlingen er gjort og hvem som har gjort den.

Hva som videre skjer med gjerningsmannen interesserer meg ikke..

For en gangs skyld syns jeg statsministerens tale til lansstyremøtet var et friskt pust og et pusterom fra all elendigheten man må forholde seg til for tiden.

Jeg nekter å la meg dras inn i den "sfæren" av oversynsing og overanalysering som omtrent hele det norske folk er dratt inn i som følge av denne saken.Dag syv..det er lenge igjen,ti uker,lurer på om denne terrorsaken klarer å holde på folks interesse så lenge.

Hilsen synskepeggy.

 

 

11 kommentarer

Det eneste jeg har fått med meg av rettsaken er det jeg har hørt fra andre. Nyhetene skyr jeg for tiden og han skal søren ikke få noe mer oppmerksomhet enn nødvendig fra meg. Det jeg trenger å vite om han vet jeg allerede, han er ond.

Livet mitt som klarsynt.

24.04.2012 kl.16:26

A little bit of all that's swe: Hei,hei.
Jeg skyr ikke nyheter,det gjør jeg ikke,jeg liker å holde meg oppdatert på hva som skjer rundt omkring i verden og derfor er det heller ikke til å unngå at jeg får med meg litt av det som foregår rundt rettsaken også.
Selveste statsministeren oppfordrer jo til å ikke være for interessert,da må det være et sunnhetstegn at noen velger å ikke følge med og heller holder på med annet som man er mer interessert i.
Bloggen min er fortsatt ABBFRI SONE og jeg er helt enig med deg,mannen er ond og null oppmerksomhet.
Hilsen synskepeggy.

Trygve

24.04.2012 kl.19:12

Tar man med ankene som vil komme, og gjennomføring av 3 rettsaker, så tror jeg vi må leve med dette i 2-3 år.

naturfoto3

24.04.2012 kl.20:04

Ja, jeg så 1 dagen . og etter det har jeg med vilje unngått å se på, han skal IKKE få min oppmerksomhet hverken i media, eller på tv, og ihvertfall ikke i tankene.

Jeg velger og huske de gode dagene- Selv om jeg kjenner foreldrene og besteforeldrene til 1 som mistet livet på uttøya, så velger jeg å tenke positive tanker. Spøkelset er ikke verdt noen som helst oppmerksomhet.

Livet går videre for meg, og mange med meg.

Ha en fin kveld:)

Livet mitt som klarsynt.

24.04.2012 kl.21:05

Trygve: Hei,hei.
Jeg er redd for at du kan ha rett.Jeg kjenner til hvordan rettsystemet virker etter å ha hatt en "fillesak" gående fra Tingrett til Høyesterett i hele fire år.Og den tiltalte i denne saken har nok helt sikkert pønsket ut måter for å holde på oppmerksomheten han har fått etter terroren.
Jeg tenker først og fremst på de pårørende.Jeg er en pårørende selv etter å ha mistet et barn i en tragisk ulykke.Jeg forstår hvor vanskelig det er for de pårørende,de prøver å komme seg ett steg videre og bare det er vanskelig nok om man ikke da i tillegg skal måtte forholde seg til gjerningsmannen og hendelsen omtrent daglig i det første vanskelige året.
Flere av de pårørende har jo offentlig uttrykt undring over at rettsystemet lar dette skje,de ønsker selvsagt en snarlig avslutning på saken og de stiller seg undrende til taletid og oppmerksomhet gjerningsmannen har fått/får.
Nå nærmer ettårsdagen seg,hele Norge kjenner på det og dagen blir et nytt kapittel i sorgen for de pårørende,det vil fortsette slik hver eneste årsdag.Jeg kjenner på det samme som de pårørende gjør,snart er det vår syvårsdag.Kan hende at sorgen har vært "lettere" for meg og mine,vi har tross alt ikke en så ufattelig omfattende tragedie å se tilbake på,men jeg er av den tro at ettersom tiden går betyr det mindre hva barnet døde av,bare at det er dødt og man deler den erfaringen det er å miste et barn.
Det er helt uungåelig at det blir oss og dem - de andre som ikke har mistet,
så jeg tenker også på hvor "ensomme" de pårørende må føle seg midt oppi oppmerksomhet,mediekjør og folkemasser.
Man forstår at ingen sørger "likt" og derfor så vet man at man ikke kan si at man forstår,selv de som har mistet barn forstår hverandre ikke,man innser at sorg er svært individuelt og svært privat.
Det er de pårørende jeg tenker på,jeg vet hvor tungt det vil bli for dem nå frem mot ettårsdagen.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

24.04.2012 kl.21:13

naturfoto3: Hei,hei.
Du har rett,man bør huske de gode dagene og holde fast ved det.Men det er en så sørgelig liten trøst i det første vanskelige året.
Gjerningsmannen får ikke oppmerksomhet hos meg heller,men det hjelper så lite når hele resten av Norge har sine øyne rettet mot og all fokus på hva som foregår i Oslo Tinghus,men vi får trøste oss med moralen i historien om jenta,presten og sjøstjernen,det er min absolutte favoritthistorie.
Jeg forstår en god del av hva de pårørende går igjennom,jeg kan alt for mye om sorg,dessverre,men sånn er det.
Ha en fin kveld du også :).Hilsen synskepeggy.

Bjørn-Ivar Bråten

24.04.2012 kl.21:16

Hei Ikke for å klage men skulle ikke dette være enn ABB fri sone? Og her omtales saken!! ja ikke at det i seg selv gjør noe, men syns å huske at du sa den ikke skulle omtales her hos deg bare. Ble maset om fyren for mye til slutt eller?

Livet mitt som klarsynt.

24.04.2012 kl.21:43

Bjørn:
Det er en ABB fri sone,med det mener jeg at jeg ikke er interessert i å mene noe om ham,hva han gjorde eller hva som skjer med ham.
Det er da langt flere ting rundt denne saken enn bare ham.Alle kjenner noen som kjenner noen og det er de pårørende.Og tanker rundt det å være en pårørende midt oppi dette her,må man få gi uttrykk for.De pårørende får svært lite oppmerksomhet og det er rart i grunnen da de er omtrent de eneste som kommer med noe fornuftig som folk flest kan forholde seg til.
Dessuten måtte jeg benytte meg av at jeg for en sjelden gangs skyld faktisk er enig med Jens i noe av det han snakket om i talen sin i dag.
Mer er det ikke,det er fortsatt ABB fri sone her.
Hilsen synskepeggy.

Iceman

25.04.2012 kl.13:51

Hei Synskepeggy! :-)

Jeg skjønner at folk reagerte og sa sin mening da rettsaken startet .Borsett fra det, er jeg enig i at han er ond, og at han bør får minst mulig oppmerksomhet.

Og at det dreier seg om så mye mer enn han er helt sant. Det viktige no er å vise de stakkars pårørende og berørte medfølese og forståelse.De får jo no ripet opp i alt dette grusomme gang etter gang......

Ingunn

25.04.2012 kl.21:30

Uten å ha lest annet enn overskriften din...jeg er også dritt-lei hele saken!!!

Livet mitt som klarsynt.

26.04.2012 kl.08:22

Iceman: Hei og God Morgen,Iceman.
Det er lett å ignorere ham,men alt som han har forårsaket er ikke lett å overse.Jeg tenker da først og fremst på alle som må leve videre med tap og store psykiske/fysiske påkjenninger,ressursbruk,ekspertise som til stadighet er fremme og spekulerer (og noen ganger dummer seg skikkelig ut) osv.det er ikke lett å ikke ha en mening om det,men mannen som gjorde det er "glemt",han gjorde det,punktum.
Dette året må ha vært tungt for de pårørende...
Ha en fin dag,Iceman.Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits