Bujor (40) ble skuffet da han kom til Norge. Siden i fjor har antall romfolk eksplodert i Oslo.
 
BLIR SPYTTA PÅ: Mariana (27) og ektemannen Jomel (33) har bodd i Norge i to måneder, og kom med en buss som har adgang til Oslo en gang i uka. De savner datteren som er plassert hos Jomels mor. Nå bor de i et telt satt opp av organisasjonen «Folk er folk» og Jomel har opplevd å ha blitt spytta på i Oslo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
BLIR SPYTTA PÅ: Mariana (27) og ektemannen Jomel (33) har bodd i Norge i to måneder, og kom med en buss som har adgang til Oslo en gang i uka. De savner datteren som er plassert hos Jomels mor. Nå bor de i et telt satt opp av organisasjonen «Folk er folk» og Jomel har opplevd å ha blitt spytta på i Oslo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet

 
(Dagbladet): Et «land velsignet av Gud». På Grønland T-banestasjon i Oslo ligger 19 personer dekket av pledd i grålysninga. De er alle fra Romania, klokka er halv sju om morgenen. 


- Vi har det verre enn hunder. De sover og spiser bedre enn oss, sier Bujor (40).

Verken besteforeldrene, foreldrene eller brødrene har noen gang hatt en vanlig jobb. De er alle musikere, og Bujor er skuffa over at ingen bryr seg om ham i Norge. 

- I Romania sniffer barna lim på gata. I Norge overlever vi, men vi lever ikke.

Ved siden av ham ruller Simone (23) sammen underlaget sitt. Hun ble giftet bort bare 13 år gammel. Mens moren passer de tre barna hennes hjemme har hun i tre år reist fram og tilbake til Norge for å tigge. 

- Hva skal jeg gjøre? Jeg får mellom 50 og 100 kroner om dagen. Jeg må sørge for at barna mine får mat.