MAN SER IKKE SKOGEN FOR DET ER SÅ MANGE TRÆR.....

Ikke fortvil,man er i stort og godt selskap,men før eller seinere begynner man å bli svært så skeptisk og man får følelsen av at noe ikke stemmer i det hele tatt og det skurrer fælt,høyere og høyere.Hva gjør man da - fortsetter som før,rett og slett bare fordi at gammel vane er vond å vende..Det er forståelig,men samtidig helt uforståelig for meg.

Det er rart,men i de viktigste kretser blir det sjelden og aldri stilt spørsmål om kompetanse.Det er tall og tale som gjelder.De fleste som,ofte,av helt uforståelige grunner har havnet i de øverste,viktige samfunnsposisjoner de har, avslører seg selv og sin inkompetanse ved idiotiske,lite gjennomtenkte uttalelser,forslag,forslag til forbud,avgiftsfokuserte og kompisorienterte handlinger.To navn kommer meg umiddelbart på minnet,Audun Lysbakken som måtte gå etter litt for rundhåndet pengebruk til sine partikompiser...Og for ikke å snakke om Kjersti Toppe,den dama har gjort en heldags/døgns-jobb av å klekke ut stadig nye ting hun mener må forbys.Hun burde rett og slett få strengt forbud mot å komme med forslag om å forby noe som helst mer.Siste forslag om forbud fra henne var forslaget om forbud av kjøp av vin på pappkartonger,et forslag som i seg selv faller på sin egen urimelighet,da både papp og vin er helt lovlige varer,men en kombinasjon av de to helt lovlige varene skal altså forbys.Hun er slett ikke den eneste som gjør alt i forsøk på å regulere,detaljstyre og totalkontrollere vanlige folks liv.Vi som føler oss rett og slett forpliktet og vil verne om retten til selv å bestemme over eget liv kan ikke la være å prøve å motarbeide "overformynderiet" og har påtatt oss en,til tider,håpløs oppgave..Og så har man,for ikke å forglemme Jonas Gahr Støre,men med ham så har jeg så mye jeg skulle ha sagt på agendaen at det får bli et helt innlegg for seg selv.Men jeg kan allikevel ikke,nå som jeg er inne på det,la være å nevne at det hjelper visst godt på (privat) økonomien å være barndomsvenn med den karen.Og at jeg syns at han alt for lenge har ridd høyt på "norges mest sexy mann" imaget sitt,jeg lurer på når det er på tide at folk (det må være kvinner) ser at det imaget er falmet stort,dessuten er det urettferdig at han stadig stikker av med førsteplassen,det finnes langt mer sexy menn enn ham som burde få en bedre listeplassering..

Det er helt sikkert mye jeg ikke har fått med meg i det siste,men jeg prøver å ikke følge så godt med,prøver å tenke lite og er for det meste i sommermodus for tiden.Jeg satser på at de omtalte og andre er det også,men jeg kunne rett og slett ikke unngå å få med meg at en av de flotte damene igjen har havnet i fokus.

Man husker henne,som måtte gå fra sin topppolitikerstilling på grunn av spåkonebruk (veiledning ?) for hundre tusenvis av skattekroner - mine og dine penger.Nå tror hun at hun er ansatt som direktør for ansvar i it-selskapet EDB Ergo Group,som nå har skiftet navn til EVRY.Alt kunne vært helt greit,det,om ikke det hadde vært for at talsmenn for selskapet sier at hun aldri har vært annsatt der og de sier også at det at hun oppgir selskapet som arbeidsgiver i forskjellige sammenhenger, er noe selskapet ikke liker og reagerer sterkt på.Større blir følelsen av at noe ikke stemmer når man leser hennes kommentar "Jeg følte at jeg var der."Jeg vet ikke jeg,men....

Denne dama er rett og slett ikke helt god,for å si det forsiktig,men allikevel sitter hun i en rekke verv for Grunerløkka AP.Hun sitter i bydelsutvalget,helse og sosialkomiteen,arbeidsutvalget og i flere tilsynsutvalg for sykehjem i bydelen.Man kan spørre seg..

Det er fastslått mange ganger - de har selv klart å fastslå det med sine mer eller mindre tankeløse utspill - at noen av våre valgte representanter,som etter å ha blitt valgt besitter viktige samfunnstoppstillinger ikke er helt i vater,har liten eller ingen kjennskap til den virkelige verden og til tider kan noen av dem opptre og uttale seg på en slik måte at får mistanke om at de er temmelig - det jeg vil kalle på godt norsk - dellusional - virkelighetsfjerne.

Er vi så dårlige menneskekjennere og er korttidshukommelsen vår så dominerende at vi så lett lar oss lure av store ord og glemmer helt at det er flere mil mellom tale og handling at vi gjør den store tabben at vi velger feil,igjen og igjen.Eller er det hele så "enkelt" at det ikke finnes noe bedre alternativ..

Hilsen synskepeggy.

 

5 kommentarer

Maria

02.07.2012 kl.15:52

Få flere lesere

Tjen penger

Konkurranser

Kom på Forsiden av Postblogg GRATIS!

Besøk http://www.postblogg.com

Inger

02.07.2012 kl.16:46

Er det flere som har blitt tatt med buksen på knærne??

Har ikke fulgt med på nyhetene på 2 uker.

men ja hva gjør man ikke for oppmerksomhet?

Ha en fin dag!

Grima

02.07.2012 kl.20:04

Hei Synskepeggy ! Et svært interessangt innlegg. Av og til tenker jeg at dette "overformynderiet" har for lite å gjøre. I Norge er ting enten forbudt eller påbudt. Det har blitt bestemt av våre politikere. Det som irriterer meg noen ganger er at de har så stor makt. Som du er litt inne på er det mange idioter blandt politikere, da vi av og til ser både idiot forslag og idiot lover de vedtar. Både du og jeg husker EU valget i 1994. Det var merkelig den gang at de overlot til oss vanlige borgere å bestemme, da de ser på seg selv som bedrevitende og hevet over alle andre.

Livet mitt som klarsynt.

02.07.2012 kl.22:10

Grima: Hei igjen,Grima.
Og takk for en interessant kommentar også.Denne kommentaren din kan være starten på en god og saklig debatt.
Interessant er det også at du nevner nettopp EU-valget og selvfølgelig husker jeg det - og jeg husker hva jeg tenkte,alt jeg dengang tenkte har vist seg å bli bekreftet mer enn en gang.
Jeg har alltid hatt mistanke om at selve folkeavstemningen kun var et spill for galleriet og evt. medlemskap om det ville bli synlig eller usynlig ville bli avgjort på bakgrunn av valgresultatene.
Det viste seg at mine mistanker ikke var ubegrunnet,jeg trodde og tror fortsatt at Norges rolle og bidragsytere til EU-fellesskapet allerede var avtalt og godkjent av våre folkevalgte - før selve valget og at Norges forpliktelser overfor EU ikke ville endre seg uansett utfall.Norge er i realiteten "medlemmer" av EU,det vil si passive medlemmer som ikke har noen påvirkningskraft eller medbestemmelsesrett.Norge har godtatt EUs betingelser.Betingelser som kun dreier seg om økonomiske bidrag,det er fordi at Norge er avhengig av eksport av sine varer til landene som er medlemmer,Norge må altså betale betydelige summer til EU-fellesskapet for i det hele tatt få solgt sine varer.Og åpne grenser,grunnen til åpne grenser (arbeidskraft til Norge fra EU-landene) er kun for at EU vil holde arbeidsledighet i EU-landene så lave som mulig.Det hele er en vinn-vinn situasjon for EU,men som jeg ser det en rein tapssituasjon for Norge.
Siden avtalene blei gjort har situasjonen i EU-landene endret seg vesentlig ,Norge betaler fortsatt sine forpliktelser i milliardklassen,men eksport av varer går vesentlig ned,nærmest fra dag til dag og det er vel bare et tidsspørsmål før eksport av varer stopper helt,gunnen er svært enkel,det finnes ikke midler til å betale de norske varene med.Dermed sitter Norge igjen med både skyhøye utgifter for å ha sine rettigheter og i tillegg varene som ingen ute i Europa har råd til å kjøpe.Når det gjelder åpne grenser har det ført til adskillig flere sorger enn gleder,ikke bare for våre styrende myndigheter som snart må innrømme at de har tatt seg vann over hodet - i flere EU-saker - men også flere sorger enn gleder for nordmenn flest.
Politikerne tror fremdeles at de er bedrevitere og hevet over folk flest,de lot bare det norske folk tro at de avgjorde norsk EU-medlemskap gjennom "demokratisk" valg - og de kom unna med det,det gjør at de tror at de er de smarteste av oss også.
Interessant er det også at i disse dager sitter de mektige herrer i EU å legger hodene i bløt i forsøk på å finne en løsning på gjeldsproblematikken.Jeg grøsser når jeg tenker på at summen de mener de trenger for å komme på fote økonomisk tilsvarer omtrent på øret det som Norge har på oljefondet.Tilfeldig ??? Jeg bare lurer...EU-gutta er snart på lånetokt og Norge er det eneste landet i verden som har akkurat så mye penger som de trenger i EU-landene for tiden - om et år trenger de mer,men da har også oljefondet VÅRT økt tilsvarende....
Du fikk meg på gli her,Grima :))).Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

02.07.2012 kl.22:29

Inger: Hei igjen,IngerJ.
Snart er alle de folka der tatt med buksene nede på knærne og vel så det,en etter en i tur og orden.Jeg syns det er noe nytt hver eneste dag.
Ikke rart at politikerne bruker millioner på rådgivning i året,det må være en fryktelig jobb for rådgiverne å holde tritt med skandaler og tull og vås.Glatte over og drive brannslukking i en sånn skala og på et så høyt nivå koster penger.
Men hva gjør vel det,de skyldige slipper "opprydningen" og prisen betaler man fra skattepengene folk har betalt..
Agurknyheter for det meste nå for tiden,så du går ikke glipp av så mye (viktig).
Ha en fin kveld :)).Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits