Tusenvis av pillemisbrukere blant barn - de voksne MÅ ta skylda !

Tusenvis av barn og unge må ta sovemedisin for å få sove om natta.Jeg tenker at det er på tide at de voksne tar en skikkelig grundig titt på hva barna holder på med på fritiden.Være ærlig,påta seg skylda og gjøre noe med det ! Det er en stor vits og man lyver for seg selv om man tror at det er greit, at man har gjort hva man kan etter at man har kjørt barna til fritidsaktiviteter,en time,to til tre ganger i uka.Det holder ikke og burde ikke gi noen bedre samvittighet.

Kast barna på dør,få dem opp i trærne,bygge hytter,leke,løpe,gå,ri - hva som helst.Barna må få igjen forståelsen for at det å være ute - og gjøre noe - er den naturligste ting i verden.De voksne har fratatt dem den forståelsen,det er på tide de voksne gir den tilbake.Da tenker jeg at det blir slutt på søvnproblemene også !

I dag er det sånn at barn sitter på rompa si og ringer eller melder hverandre, for å be hverandre hjem til seg,for å sitte på dataen i time etter time..Før i tiden måtte venner oppsøke hverandre på døren og man måtte spørre om lov til å ha venner inne en liten stund - før man måtte gå ut å være.Den tiden er forbi,men den hadde ikke behøvd å være forbi.Det er fremdeles sånn at det er de voksne som bestemmer,selv om de voksne har mistet troen på sin bestemmelsesrett og autoritet overfor sine egne barn for lenge siden.

- Og det hadde vært til stor hjelp for å få snudd den svært negative trenden om barnevernsansatte kunne slutte med å løpe dørene ned hos folk og beskylde dem for omsorgssvikt og mangel på tilsyn bare fordi at noen har vett nok til å kaste barna på dør (til barnas eget beste) tilsynelatende uten å bli holdt øye med.

                                                                    Hilsen synskepeggy.

8 kommentarer

AMEN! Her i huset er faren datatekniker men jeg har sagt at PC'n ikke skal bli en plass der guttungen får sitte så lenge han vil når han blir gammel nok. skal melde han inn i både speider'n og fotball når han blir gammel nok til det, for friluft er og blir godt for kropp og sjel. Husker selv en periode da jeg spilte mye data rett før jeg la meg, man bør heller lese en god bok eller høre på avslappende musikk. Nei, ingen data eller tv på dette gutterommet hvertfall.

maiaren2

07.07.2012 kl.16:07

Som mor til 3 barn er dette noe som opptar meg mye! Jeg merker spesielt på minstegutten at han lett kan bli "hekta" på dataspill. Dette er ikke bra. Alt med måte. Heldigvis er alle tre mye ute og sykler, sparker fotball mm. Det er et viktig tema du tar opp, men jeg synes kansje du generaliser og setter det litt på spissen. Tror tv titting og tid på dataen varierer veldig fra familie til familie, selv om det nok for mange er blitt et problem!

Ida Christine

07.07.2012 kl.17:02

Du vet ikke hva du snakker om. Jeg har måttet ta sovetabletter for å få sove i 10 år. Siden jeg var 10 år gammel. Det betyr absolutt ikke at jeg var for lite aktiv. Jeg hadde to egne hester jeg tok meg av hver dag, og når jeg ikke var i stallen var jeg ute med hunden eller med venner. Søvnproblemer er som oftest psykisk, og kan sjeldent rettes opp med å være mer aktiv. I allefall ikke når man er aktiv fra før. Alltid like gøy med bedrevitere som gjetter seg til ting de over hode ikke har peiling på. Selvfølgelig burde barn være mer ute enn hva de er nå. Men det trenger du ikke trekke søvnproblemer inn i.

Livet mitt som klarsynt.

07.07.2012 kl.17:19

Ida Christine: Hei,hei.
Da er du UNNTAKET fra regelen.Det er en stor sammenheng mellom barns aktiviteter på dagtid og deres søvnkvalitet,eller skal man ikke tro "ekspertisen" på dette.
Og hva er (oftest) årsak til de psykiske problemene ? Så vidt jeg vet,er ingen barn - så langt - født psykriatisk syke...
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.07.2012 kl.17:23

maiaren2: Hei,hei.
Jeg mener ikke bare avhengighet av data,tv osv.Jeg mener barns generelle motvilje mot å være ute eller ta annet eget initiativ - til noe.
Jeg har hørt mye,men noe av det verste var vel da jeg overhørte to venninner på ca åtte år,den ene sa til den andre "Nei,jeg kan ikke være med deg nå for min mor får besøk".Mer skulle det ikke til før jeg begynte å tenke....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.07.2012 kl.17:27

A little bit of all that's swe: Hei,hei.
Det har aldri vært data eller tv på barnerommet her i huset heller.
Jeg tror ikke at data og tv er hele problemet,det er nok langt flere ting som spiller inn,bla mange barns evne til å aktivisere seg selv,som igjen (muligens) kommer av det kollektive systemet i skole,barnehage og sfo...
Hilsen synskepeggy.

07.07.2012 kl.19:41

maiaren2

Generaliserande?Synskepeggy er ei av de få som tør å sei sannheten korti vart sannheten generaliserane.Synskepeggy har heilt rett,men jeg ville syns det var rart om ingen var uenige.Rødgrønne er jo programforplikta og må blånekta på at det er noko i det.

Iceman

07.07.2012 kl.22:26

Hei Synskepeggy! :-)

Må innrømme at dette med legging har sklidd litt ut no når det er sommerferie. Men til vanlig er jeg bevisst faste leggetider og begrenset dataspill...Har aldri gitt mine barn sovemedisin....selv om vi hadde store søvnproblemer med vår eldste. Hun vokste det av seg etterhvert. Ellers mener jeg mine barn har vært normalt aktive på dagtid. Jeg selv liker veldig godt å gå på fjellet, og hver gang jeg skal gå, kommer minstemann løpende og vil være med,så vi liker oss godt ute i naturen....skjønner hva du mener med innlegget ditt,og er det slik at noen i stedet for å lære barna å ta egne avgjørelser og initiativ, heller la barna sitte på reva på dataen og gi dem sovemedisin når de ikke ¨får sove,så er dette en helt uakseltabel utvikling.......

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits